Skocz do zawartości

League of Legends

Velius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej grać w godzinach 3-6 rano - maksymalny odsiew dzieci. Nie mówię, że każdy małolata jest zły, a każdy starszy czysto krystaliczny. Zdarzają się oczywiści wyjątki, są to jednak wyjątki potwierdzające regułę.

Zazwyczaj już od 1-2 jest dobrze. Ja prawie tylko w nocy gram i juz dawno zadnego dziecka nie trafilem :)

• Plusik 1
Opublikowano

Sejuani po remaku - moja nowa ulubiona jungla, nie dość że jest niezłym tankiem to wyciska zaskakująco duży dmg. Kiedyś była niegrywalna a teraz nie ma zdziwienia kiedy kończę grę z 30k+ dmg  :sorcerer: Polecam na ranki, w razie czego można wszystkich wziąć na świnię i ponieść do nexusa...

Opublikowano

Ja na(pipi)iam ZEDEM, instagiby nawet na tankach są najlepsze :D Już 50+ nim mam na rankedzie meczy.

Opublikowano

Ja do jungli kupiłem Lee Sina. Ciężko się nim gra. O ile gangowanie jako tako mi wychodzi (jak trafię Q) tak w teamfightach nie mam w ogóle ogarnięcia. Cały czas brakuje mi energii, bo spamuje skillami tak jak przy każdym innym czempionie, a tu jednak trzeba inaczej grać. Fajny jest w sumie.

Ale następny mój zakup to będzie Orianna i będę ją mainował. Wtedy będę miał Elise na topika, Ori na mida i Lee do jungli ^^

Opublikowano

Ja do jungli kupiłem Lee Sina. Ciężko się nim gra. O ile gangowanie jako tako mi wychodzi (jak trafię Q) tak w teamfightach nie mam w ogóle ogarnięcia. Cały czas brakuje mi energii, bo spamuje skillami tak jak przy każdym innym czempionie, a tu jednak trzeba inaczej grać. Fajny jest w sumie.

Ale następny mój zakup to będzie Orianna i będę ją mainował. Wtedy będę miał Elise na topika, Ori na mida i Lee do jungli ^^

Po pierwsze - ganK" a nie "ganG" - Gangi to masz Nowego Jorku... z DiCaprio ;p

Po drugie. Zaczynanie ganku z Q jest w większości przypadków głupie. Tak się nie robi, bo miss na Q = strata okazji. To co powinieneś robić to W do najbliższej wroga przyjaznej jednostki (czy to minion czy champion). Potem ładujesz slow z E i dopiero potem Q. Dlaczego? Bo proc Q zadaje tym więcej damage im mniej HP ma Twój cel. Jak ulti Garena. Temu Twoje idealnie wyglądające combo na ganku (wymaga trochę wprawy) to W do warda/miniona/championa, raz Q na cel, potem R w stronę własnej wieży, potem ślicznie lecimy z procem od Q, slow z E i nie ma bata by delikwent uciekł. No chyba że dostanie ulti od Shena, Soraki, ma Flasha i jeszcze jakiś skok własny.

I fucking love Lee Singa :)

Opublikowano (edytowane)

W teamfightcie stawiasz warda potem W do niego i wykopujesz kogoś w swój team. Polecam popatrzeć co koreańczycy na allstarsach robili lee sinem można sporo podpatrzeć. Głowa mala co oni wyczyniali  :D

Edytowane przez STERN
Opublikowano

Jednak olewam Ori i biorę Dianę ;)

Co do reszty - ja to wszystko znam, te taktyki, sposoby i inne bajery. Problem jest z egzekucją, bo jak dochodzi do tfa to wpadam w jakiś dziwny nieogar. Podejrzewam, że to zależy po prostu od ogrania czempiona ;)

A jeszcze trochę czasu minie zanim będę się komfortowo czuł w Lee Sinie, bo ostatnio gra jednym czempionem strasznie mnie nudzi i praktycznie co grę zmieniam rolę i czempa albo gram aramy.

Opublikowano

Skoro masz takie podejście (ja też mam takie), to lepiej wybieraj łatwiejszych champów. Bo Lee Sin to chyba najtrudniejsza postać w grze. 

Opublikowano

Bo Lee Sin to chyba najtrudniejsza postać w grze. 

Tbh mam mieszane odczucia tutaj. Nie jestem żadnym specem od mechaniki ani bogiem APMu, ale Lee nigdy nie sprawiał mi jakichś większych problemów niż inni championi. Gorzej idzie mi np z Zedem, który wg ludzi, jest jednak łatwiejszy od Lee Sina.

Opublikowano

ja teraz wrocilem do grania po ponad 1.5 rocznej przerwie. kiedys calkiem dobrze ogarnialem malzahara na midzie, a teraz to jakas masakra i nawet go na razie nie ruszam. obczailem sobie za to zeda - je.bany pogromca. teraz musze tylko dozbierac do 6300 punktow i zacznie sie masakra.

Opublikowano

Dość ciekawa zmiany patch przyniesie! Jestem ciekaw, jak to teraz będzie;)

Jeśli ktoś chce pograć, to dodajcie KopieRowy. Może ogarniemy forumowy team na normale?:) Chętnie pogram normale i duo ranki;)   Europa Wschód!

Opublikowano

Randomowosc w doborze ludzi w tej grze jest powalajaca. Rano rozregralem okolo 3 meczy, gdzie w kazdym trafilem na ogarniajacych ludzi, z ktorymi moglem sie spokojnie porozumiec, ustalic strategie itd. Po poludniu w jednej grze trafilem na feedujacego adc na 3v3. Wieczorem odwiedzila mnie dzieciarnia, a w nocy totalni idioci.

Nie wiem o co chodzi.

Zapisze sobie te nicki z forumka i cos mozemy zagrac. Mi ostatnio trojki duza bardziej pasuja niz 5.

Opublikowano

No proszę Was, ja przedwczoraj poznałem kolesia z Egiptu z którym rozgrałem 8 meczy pod rząd i 8 razem wygraliśmy, ja Kassadinem on Sejuani w jungli - teamy idealne nikt sie nie kłócił o picki czy bany każdemu pasowała przypisana rola i świetnie sie grało, ugdaliśmy się na drugi dzień żeby znowu pójść po pare zwyciestw po dwóch przegranych meczach pod rząd sobie odpuściliśmy :) Naprawdę niektórzy są albo zacofani, albo maja problemy w domu.

Aktualnie jestem Silver V gdyby nie 2 wczorajsze przegrane byłbym IV, dawać zapro to pogramy - ja głównie mid :)

Opublikowano (edytowane)

Ja pewnie będę grał dzisiaj w nocy, dzisiaj około 1 trafiłem na fajnego typa, zagralismy dwie partie i dwie wygralismy. Miałem fajnego xina na topie, całą grę bez butów i nie wziął nawet flasha, ganki na niego to był cud miód. Zniszczyłem go Yorickiem niemiłosiernie:)

Ja głównie gram Jungle/support. Topa, jesli nikt nie chce;)

A i Silver 3 jak cos.

Edytowane przez Faranell
Opublikowano

18 wins streak, jak ktoś powie że sejuani nie jest op na low elo to hwdp. Już jej nawet nie buduje na tanka poza sunfire capem, rabadon i 1,5k dmg aoe w teamfightach z ulty i w, do tego 300 z e i GG