Opublikowano 18 września 201113 l @hay, mało grasz widać, mało widziałeś ;p nie wiem jak chcesz robić ace pod swoim nexusem jak Twoja Ashe ma 2/10/3, Twoja Annie ma 1/7/4, a Wrogi morde z Trynem mają np po 11/1/7 etc.
Opublikowano 18 września 201113 l Każdą grę da się wygrać, też nigdy się nie poddaje i czasem po godzinie, bach, ace pod naszym nexusem, push, gg. @Kazuun na górze strony, co do duo queque... To nawet nie chodzi o premade dwóch osób - ostatnio na początku coverowaliśmy golema junglerowi, a gość z top lane (byłem na mid) facechecknął krzaki na górze (przyzwyczajenia z 5lvl? bo nie rozumiem po co ktoś miałby to robić...), zdechł i słyszę "OMG NOOB TEAM". Na odpowiedź "we were covering golem dude" usłyszałem coś w stylu: "I'M NOT YOUR DUDE. YOU WERE COVERING GOLEM FUCKING MORONS, WHILE IT SPAWNS MUCH LATER". No i co zrobisz. ;/ Zawsze bawi mnie trochę "znajomość" angielskiego też wśród randomów.
Opublikowano 18 września 201113 l @Legion No przecież to jest oczywiste, że jak ktoś ginie to winny jest ten drugi - duh, bro! xD Co do premade - jak masz 2 kolesi którzy się nie znają to nie masz prawa wymagać koordynacji etc. Ale jak 2x range z tych "we're on skype" ssie niemiłosiernie vs 2x melee to coś tu jest nie tak. Myślałem, że premade ma pomagać w wygraniu - nie odwrotnie. BTW, mam zatrwożenie rasistów ostatnio. Jadą po każdym kraju: ruskie, polaki - co sobie dusza zapragnie. Nawet trafił mi się w drużynie GP który się darł na /all "FUCK YOU YOU BLACK NAZI POLAK!" - nie wiedziałem czy dać mentalnego facepalma czy śmiać się z jego znajomości historii xD
Opublikowano 18 września 201113 l Nie wiem w jakich grach masz staty Ashe 2/10/3. Dawno nie widziałem kogoś, kto by miał KDA gorsze niż 0.5. Może na US jest taka druzgocąca różnica poziomu w stosunku do EU, albo siedzicie na jakimś dziwnym elo. A akurat Mordy czy Tryndy to najmniej bym się pod moim Nexusem obawiał. Edytowane 18 września 201113 l przez hay
Opublikowano 18 września 201113 l A ja mam pytanie z innej beczki: czy da sie gdzies sprawdzic jakie postacie beda w kolejnej rotacji? Czy to jest ujawniane dopiero w dzien rotacji (wtorek?)?
Opublikowano 18 września 201113 l Nie wiem w jakich grach masz staty Ashe 2/10/3. Dawno nie widziałem kogoś, kto by miał KDA gorsze niż 0.5. Może na US jest taka druzgocąca różnica poziomu w stosunku do EU, albo siedzicie na jakimś dziwnym elo. A akurat Mordy czy Tryndy to najmniej bym się pod moim Nexusem obawiał. Albo na US nie ma debili, albo masz wyjątkowe szczęście. Czekaj, na US też są debile - na reddit co chwile narzekają. Masz szczęście. Zresztą łap zbitkę screencapów z kilkunastu gierek, które grałem jakieś 2-3 miesiące temu - screeny nie były dobierane, a widać że ludzi z beznadziejnym KDA jest od pyty... Pewnie już to gdzieś wrzucałem, ale to całkiem fajny obraz jak grają w większości randomy, ale nie ma co się dziwić, skoro ostatnio u mojego dwunastoletniego kuzyna zobaczyłem jak ciśnie w LOLa i tłumaczy mi się, że on potrafi grać bo Ashe na midzie dużo zabija. No tak, ale skoro nie wie czym jest gank, stawia na fragi zamiast pushowanie turretów no i "dobry score" to jest 10:10:3 to... to ja naprawdę zostaje przy full premade.
Opublikowano 19 września 201113 l Ja nie grywam Rankedów wcale. Jak mam grać z debilami lub grać z debilami którzy dodatkowo się plują, że tracą ELO etc to wolę to pierwsze. A pluć się będą zawsze, bo to jest gra w której Twój wynik końcowy (ELO) jest uzależniony od 4 osób których na oczy nie widziałeś. To plus fakt, że w internecie można wszystko daje w efekcie kilkanaście faktów na temat Twojego pochodzenia, orientacji seksualnej oraz info z kim spała Twoja matka ostatnio. Ja dziękuję. A niestety nie mam możliwości zebrania sobie stałej ekipy 4 znajomych żeby grać zawsze razem bo: nie mam aż 4 kumpli którzy grają w LoL'a, dwa - nie grywają regularnie więc ustawki odpadają
Opublikowano 19 września 201113 l Meh, w rankedach grają mniejsi debile i ludziom jednak zależy na zwycięstwie, do elo 1400 można samemu carrować, a potem już z górki, normale ssą.
Opublikowano 19 września 201113 l Pogralem sobie wlasnie troche Dr. Mundo (na razie na koncie brata) i powiem, ze calkiem fajna postac. Jednak nie mam pojecia jaki item build na nim zastosowac - jakies rady?
Opublikowano 19 września 201113 l HP regen i max. do tego można Atme. Warmog's Armor, Atma's Impaler, reszta moim zdaniem sytuacyjna. Force of Nature, Thornmail.... buty jakie pasuja akurat.
Opublikowano 20 września 201113 l Na AD polecam Vayne, dzisiaj kupiłem. Fajna przyczajka z wpychaniem na ścianę, jak się już uda to po gościu ;]
Opublikowano 22 września 201113 l Ale sieczka w tym Dominionie, mam strasznie mieszane uczucia, co do szybkości rozgrywki, taktyk jakie tam występują (nie wydaje się by były skomplikowane możliwośći) oraz postaci, które niezbyt wpasowywały się w meta-game Summoner's Rift na tej mapie sprawdzają cię wśmienicie, wszelkie AD bruisery (Win Zhao, co on tam robi, lul) i stelty koszą, a AP castery, jak i w dużej mierze supporty są zupełnie useless, kto by przypuszczał. Po 12 grach trochę mnie znużyło, ale nie na tyle by nadal nie czekać na ten tryb.
Opublikowano 22 września 201113 l NA 17-19 EUW/NE 3-5 Po 6 gier sie dało zagrać w ciągu tych 2h. Edytowane 22 września 201113 l przez hay
Opublikowano 22 września 201113 l Nieźle, dzisiaj cały wieczór Dominion na EU NE było włączone. Zagrałem chyba pięć gier Yorickiem. Bez premade nawet nie podchodzić, bo można się srogo rozczarować. Za to z teamem na TSpeaku jest super. Wkurza tylko duża losowość, bo można odbić score mając 1 (słownie jeden) hp w swoim Neksusie. Przykład: . Miłe zaskoczenie, gdy przeciwny team pisze już 'gg', a Wy przejmujecie w ostatniej chwili wieżę i przecie naprzód po zwycięstwo. No i mój Yorick łapał dużo killi, co w normalnych grach nie zdarza się aż tak masowo. Cóż, czekam na dalszą rozgrywkę ;D Edytowane 22 września 201113 l przez Manga Ryu
Opublikowano 23 września 201113 l Nie wiem jak u Was ale tez mieliście wrażenie, że dmg jest totalnie pomieszany względem Summoner's Rift np? Ten sam build, ten sam champion - na SR bije mocniej niż na CS. Ogólnie mam tez wrażenie jak by postacie z AoE >>>>>>> single target. I to w nie małym stopniu.
Opublikowano 23 września 201113 l Masz większy dmg, bo masz większe peny z passive'a, więc to złudne wrażenie. Może i Ty itemy masz takie same, ale nie zapominaj, że przeciwnicy prawdopodobnie też mają luxury builda, bo tutaj gold sam wpada w łapska. Z drugim też się niestety nie zgodzę, mapa ta rządzi się podobnymi prawami co Twisted Treeline, bo walki jakich tu uświadczymy to głównie 2vs2, 3vs3. Ważna u postaci jest szybka możliwość wykończenia single-target przy dużej przeżywalności, żeby nie musieć ciągle wracać do bazy tylko przeć naprzód, dlatego xin zhao, jax, udyr, tryndamere, master yi, akali, evelyn (no może jeszcze rammus i teemo ale oni się nie wpasowują zbytnio w opisaną przeze mnie rolę) to top picki na tą chwilę. Czekam na draft mode, żeby to jakoś ogarnąć, bo póki co mam serdecznie dość oglądania tych postaci w każdej grze. Edytowane 23 września 201113 l przez hay
Opublikowano 23 września 201113 l Co mam? Większe długopisy? To mieliśmy zupełnie inne gry, bo mimo, że grałem tylko 5 czy 6 rund.... to aoe team zawsze wygrywał z tymi single target. Singed potrafi utrzymać jeden punkt vs 3 przez ładną chwilę czasu. Gragas to samo. Orianna podobnie. A jeżeli w jednym punkcie masz Xin Zhao, Olafa i np Udyra to pozostała 2 ma średnie map control. Przeciwny team jest wtedy bardziej rozproszony i może TY przejmiesz punkt na dole, ale stracisz dwa na górze. Takie było moje wrażenie po jednym dniu z Dominion.
Opublikowano 23 września 201113 l Długopisy ? ORLY ? Pen to abrewiacja wyrazu Penetration używana potocznie w grze League of Legends, można łączyć go z prefixami Ar oraz M oznaczając wówczas kolejno Armor Penetration oraz Magic Penetration. No Singed to racja, z nim jest podobnie jak z Rammusem, gdy masz go w drużynie nie da się stracić żadnego punktu, chyba, że jest atakowany przez 5 osób, ale to byłoby wyjątkowo głupie. Może na US jest większe umiłowanie bruiserów, ale co widziałem AP Carry to najczęściej spotykał się ze ścianą w postaci Akali, Jaxa czy właśnie Xina i gg wp zanim władował swoje combo, chociaż przyznam że miałem przyjemność zagrać z HotshotGG wczoraj i rozpierdalał Ezrealem zbudowanym pod AP, ale wtedy w przeciwnej drużynie było więcej papierów. Wydaje mi się, że jest slot na AP Carry w grach 4 top/1 bot (taka meta się teraz przyjęła na US) tylko musiałby być to caster o dużej mobilnośći jak Kennen. Edytowane 23 września 201113 l przez hay
Opublikowano 23 września 201113 l F2P http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4d364422b59e4646509589 (tak, to jest referal link! A co, może kolega wspomoże ) http://eune.leagueoflegends.com/ (tak to jest NIE-referal link! ) Edytowane 23 września 201113 l przez Kazuun
Opublikowano 24 września 201113 l Szukam fajnego maga, ktory wcale nie musi byc prosty w ogranieciu. Myslalem o: Brandzie, Anivi, Malzaharze, Karthusie, Swainie, albo Vladimirze. Ktora postac polecicie? Najbardziej jestem za Brandem/Malzaharem/Anivia/Swainem. Edytowane 24 września 201113 l przez Qvstra
Opublikowano 24 września 201113 l Każdy z powyższych jest fajny na swój sposób. Każdy poza Karthusem. Nie bądź lama jak wielu Edytowane 24 września 201113 l przez Kazuun