Skocz do zawartości

League of Legends

Velius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Każdy dobry,

Swain może najmniej z racji, że mu ponerfli jakiś czas temu heala z ulti, ale pewnie w końcu mu to naprawią i raczej nie jest królem combo i bursta, ale swój damage zrobi podczas siedzenia w walce.

Anivia niby najtrudniejsza i stosunkowo zależna od drużyny, ale zadaje kosmiczne obrażenia.

Malzaharem łatwo się farmi nawet gdy ktoś nie umie lasthitować + potężny potencjał do niszczenia 1vs1.

Brand łączy zalety obrażeń aoe z single target, ma fajnego stuna na całkiem mocnym combo, wymaga jakiegoś tam ogarnięcia.

Bierz co Ci najbardziej pasuje, każdy AP carry w tej grze napierdziela i dobrze się wywiązuje ze swojej roli, chyba że chcesz chodzić na duo lane to wtedy nie wiem co najlepsze.

Edytowane przez hay
Opublikowano

Bez przerwy pytasz o postacie - hay dobrze wszystko opisał, wybierz sam najlepiej.

Ja powiem, że Anivią na midzie mogę zjeść każdego oprócz Urgota, a kto inny będzie się sprzeczał, że jego Brand by mnie rozwalił - nie wiem, może - ale nadal będę grać Anivią, bo bardzo pasują mi jej wszystkie 4 skille + świetny pasyw... Także to nie jest tak, że komuś dana postać wydaje się najlepsza, tylko każdy gra tym co lubi, a jeżeli każdym z tych trzech nukerów można zrobić prawdziwą gó'wnoburzę, to ja nie widzę sensu zastanawiania się ciągle co wybrać. ;]

Opublikowano

Mocno średni ten skin imho.

Dziwnie się prezentuje Ali na tych nóżkach. Lepiej to wygląda jak ma tę defaultową sukienkę z tyłu jednak. Pysk tez ma dziwny trochę przez ten zarost. No i rogi.... większych i bardziej pokręconych się nie dało :/

Ja wciąż mam nadzieję, że dostanę kiedyś:

a) Aliego w stylu Feral Warwick/Dreadknight Nasus - czyli coś co się kojarzy z mitologią, włochaty byk bez udziwnień.

b) dadzą Black Aliego jednak na sell <33333

Opublikowano (edytowane)

Pograłem trochę w Dominiona i tutaj jeszcze bardziej denerwują randomy, bo biegają po fragi. Nikt nie ogarnia na razie taktyki - staram się na początku wytłumaczyć, że jeden mid, jeden bot, 3 na topa bo tam zawsze największy gnój - wyje'bane oczywiście, lepiej zgarniać fragi. Co z tego, że w tej grze wieże > fragi...

Ale sam tryb bardzo miło mnie zaskoczył - spodziewałem się konkretnej lipy, a jest naprawdę fajnie.

Riven kupiłem, od razu się zakochałem - kilka gier dopiero nią rozegrałem, a już widzę, że to jest styl gry jaki mi totalnie odpowiada.

Edytowane przez LegionPolski
Opublikowano

Jaki build dla niej preferujesz? ja robię jej buty na CD, tiamata, frozena, sunfire'a, blood'a :)

ps wczoraj kupiłem husara, wygląda kapitalnie :D

Opublikowano

Butki CD raczej tylko (albo mercury jak wrogowie chcą mnie zasypać cc), zazwyczaj quiksilver sash (bo teraz zazwyczaj najbardziej denerwują AP, z AD nie mam na niej probemu), frozen (fratme muszę spróbować, może będzie jeszcze fajniejsza) i blooda też.

czyli tylko tiamata podmieniam na qs w sumie. ;p ale nadal są to eksperymentalne buildy; raczej będę dalej składać ją pod coś bardziej twardego, bo jest targetowana od razu zazwyczaj.

Opublikowano

No musi mieć życie i armor bo znika w oczach :( robiłem ją w typowego DPS'a i w(pipi) taki, że szok, robię, jej frozena sunfire/warmonga/atme i wymiata.

Opublikowano

Kur'wa jaką ta postać daje satysfakcję.

Coraz bardziej przypomina mi mojego ulubionego Eza, którym to trzeba trafiać i myśleć jak się gra. Widziałem kilku graczy Riven, którzy ładują w "Q" od początku, a później używają tego combosa jako "Q->Q->Q" i zazwyczaj dzięki takim graczom ta postać niby jest słaba.

Jak najbardziej lubisz wbijać w ludzi? Dla mnie "Q->AA->Q->AA->W->Q->E do tyłu" miażdży (jeszcze jak się w międzyczasie ulti odpali. :D

Opublikowano

Jak w międzyczasie? ulti odpalasz tuż przed tym combem :D chociaż ja stosuje nieco inne, E wrzucam dużo wcześniej w końcu daje tarczę, po każdym Q robi się AA, bo dzięki temu mamy porządny DMGu a W to mega opcja, gra się nią konkretnie wczoraj prawie, że miałem quadre no ale to prawie :/

Wczoraj zrobiłem do niej taki build

buty CD, Frozzen, warmong, sunfire, impala, blood'a

4500 HP

270-290 DMGU

choroba!

14/4/12

Opublikowano

Niegroźny proplayer wykryty: "chociaż" XD Większość rankedów do 1300 elo to gorsza losowość niż w normalach, zresztą ludzie "Z ELO 2000" też czasem grają normale...

@Soul, no atmog na niej niszczy... ;) Zresztą na wszystkim niszczy, widziałem wielu gp z takim niby głupim buildem a dawali radę.

Opublikowano (edytowane)

Ta Ranked ;d

No Xin'a też tak ostatnio zbudowałem i niszczyłem, 3500 HP 250DMG i 1,7 AS xD

Edytowane przez Soul
Opublikowano (edytowane)

Soul, no atmog na niej niszczy... ;) Zresztą na wszystkim niszczy, widziałem wielu gp z takim niby głupim buildem a dawali radę.

Głupim ? Po reworku się tak Gp buduje jak się idzie do jungli, jak solotop i nawet support też.

W teraźniejszej mecie chyba na każdej melee postaci się składa atmog/fratma, bo inaczej cinszko.

W normalach też jest elo.

Edytowane przez hay