Skocz do zawartości

League of Legends

Featured Replies

• Odpowiedzi 977
  • Wyświetleń 103,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zainstalowałem z czystej ciekawości... i nie wiem co ludzie w tym widzą. Nie ma matchmakingu przez co pierwsza moja gra to było 5vs1 gość, który nabił na nas ponad 40 punktów. Z tego co widzę to ta gr

• WRONERO PRZEGRAŁES ZYCIE (pipi)   TAKICH JAK TY ODBANOWAC TO JAK NIEWWINYCH SKAZAC NA KARE SMIKETCI

• Super, jednego nooba mniej ;]

Opublikowano

Meet your Makers - czyli typowy polski team, którego kapitanem jest mokatte (gościu od leagueoflegends.pl), pokonali dragonbornsów ze sławnym szuszejem i jego dziewczyną hosanem :P Tym samym zdobywając miejsce w LCS - 125 tysi dolców chyba na miesiąc - to zarobek tej drużyny plus sponsorzy - masakra! ZAZDROŚĆ JAK CH.UJ!

Opublikowano

@Oran

Skądś wziął kwotę 125k dolców? Poprzednie LCS miało 50k dolarów nagrody za pierwsze miejsce - a na to pracowali ponad 10 tygodni.

O ile się nie mylę to teamy które walczyły o spot w LCS to są nowe teamy które zasłużyły na tę szansę dzięki byciu w Challenger Tier. Czyli jeżeli my byśmy se dziś założyli team i doszli aż do Challenger Team to na zimę moglibyśmy mieć identyczną szansę. My, szare amatorki grające z domu. Niby jakim cudem nagle zarabiamy 25k dolarów miesięcznie na głowę? Więcej niż prosi ;p

Sponsoringu nie liczę bo w to nie mam żadnego wglądu i info, ale nawet sponsorzy nie płacą graczom, a drużynie na ich oficjalne potrzeby - hotele, sprzęt etc (więc to nie jest 'zarobek' ze tak powiem). To trochę odmienna kategoria.

Edytowane przez Kazuun

Opublikowano

Bez przesady z jakimiś 125 tysiakami dolków, chyba Riot by zbankrutował rozdając co miecha drużynom 2 mln baksów. Kwoty jakie się dostaje od Riotu za udział w LCSie nie są jawne, ale kumpel, który grał w turnieju o awans do LCS w Lille, mówił o podsłuchanej plotce - "kieszonkowe" dla każdego z graczy to 2 tysiaki zielonych. O ile to prawda, to tylko tyle i aż tyle to dla nastoletnich Polaków siedzących w domu i naparzających "w komputer" raczej spora kasa.

Edytowane przez hay

Opublikowano

The numbers have become even more impressive through Riot’s tournaments. The World Playoffs last year gave the top teams a ton of additional exposure, and now the LCS Season 3 format has given similar prominence to a ton of new teams. While Riot spends about $175,000 subsidizing each League team and its player salaries, the real wealth of the LCS is exposure.

sos: 

http://www.pcgamesn.com/leagueoflegends/evil-league-evil-geniuses-how-alex-garfield-and-stephen-ellis-brought-eg-league-legends

CZYLI RIOT  BANKRUTUJE.

Te wasze mongolskie teorie...

ofkors pisałem wtedy po pijaku - wiadomka ze na sezon (czyli np na wiosne) tyle idzie.

edit: co do sponsoringu to płacą normalnie kase drużynie i ona się dzieli nią, podpisuje sie umowy na streamowanie itp, dzięki temu m.in. koreańce mają przewagę bo im sponsorzy nie każą streamować a TRENOWAĆ. Tyle, że im to chyba % od zwycięstwa zabierają (a, że oni wygrywają miliony to inna kwestia ;p)

Kolejne ale to, turnieje kwalifikacyjne - możesz być czelendżer tier, ale musisz pokonać np w tym sezonie MyM, czy Team Alternate (akurat oni to typowi 3000 elo + soloq gracze), nie ma tak, że masz czelendżer i pyk, grasz, w turniejach offline zdobywa się "tickety" do playoffów do regularnego LCS. Online chyba jest jeden slot w jakimś turnieju organizowanym przez riot, na ileś tam drużyn. Ale nie jestem pewien, bo jest i EU WEST I EU EAST, RUSKI, TURASOWY serw itp, itd. Więc już chyba teraz nie było takiej możliwości - w sumei nie do końca się w tym akurat orientuje bo do czelendżera mi daleeeko na soloq, a co dopiero w timach.

Edytowane przez Oran

Opublikowano

Coś kręcicie towarzyszu Oran ;p

Jakoś mi się nie widzi by RIOT płacił za sam fakt dostania się do Playoffs 175k miesięcznie przez kolejne 3 (or so) miechy. To może być co najwyżej jednorazowa dotacja i nawet wtedy nie można na to patrzeć tak że każdy z graczy dostaje po 35k dolarów na głowę i może se lecieć na bahamy. Raczej coś ala dotacja na rozkręcenie biznesu. Na pierdoły typu koszulki, bilety lotnicze, zakwaterowanie w hotelach, nowy komp (który przestaje być zabawką a staje się narzędziem pracy).

Na cholerę miałbym się starać po 10 tygodniach ligi być pierwszy by dostac marne 10k dolarów, skoro zarabiam 35k miesięcznie tyle za sam fakt bycia w niej - mogę być 4 i będzie tez ok.

To tyle odnośnie Twojej "zazdrości jak (pipi)" - możesz przystopować, bo koledzy nie stali się nagle milionerami ;p

Opublikowano

ONI DOSTAJĄ TO i tyle koniec tematu, nikt nie mówi, że przepier.dolą to na dziwki i koks. Hotele mają opłacone przez riot z tego co wiem, tym bardziej nagroda w lcs jest śmieszna bo takie MyM farmiło kase na offline turniejach i to grubą. Później poszukam na forumingu ile dokładnie na go4lol zarobili samym.

60 tysi zgarnęli do tej pory w 2013 roku MyM :D ładnie (pipi)a co? Za same turnieje amatorskie.

Edytowane przez Oran

Opublikowano

Czytałem gdzieś na oficjalnym forum i wygląda to mniej więcej tak, że 10 najlepszych drużyn przez cały sezon jest opłacanych miesięczną "wypłatą" i wynosi to jakoś 135k ROCZNIE więc miesięcznie sami możecie już sobie policzyć ile wychodzi na głowę, jednak w grę wchodzą też sponsorzy, turnieje i oczywiście streamy.

Edytowane przez Empro

Opublikowano

Pyknąłbym sobie w tego LoLa i tu pojawia się problem. Od czego zacząć? Game guide na oficjalnej stronie obczajam, są jeszcze jakieś tutki, albo jacyś bohaterowie noob friendly?

Opublikowano

no zwykle to kazdy champion ma w swoich statach podane difficulty a niektorzy sa recomended. zwykle oni sa noob friendly

a najlepiej zaczac od instalacji gry :P

osobiscie podstaw sie nauczylem ogladajac streamy z turniejow i jakis random graczy wiec nie moge podac jakiegos guida

Opublikowano

Zacznij od tutoriali w grze ;p

Opublikowano

I jeśli internet Ci pozwoli to najlepiej graj na serverze NA, ewentualnie EUW. Za nic nie próbuj EUNE. Piekło pod względem community, jednak na west gra nieco więcej ludzi i poziom jest delikatnie wyższy, przynajmniej ludzie się bardziej trzymają mety.

Edytowane przez Empro

Opublikowano

Dzięki. Właśnie zrobiłem konto na EUNE ;p Trzeba będzie zmienić. Pewnie i tak pogram z tydzień, wnerwię się, że ze mną jadą i odinstaluje. Przeglądam info o grze na oficjalnej stronie i widzę, że jest tego od za(pipi)ania.

Opublikowano

Jak nie masz kogoś, kto poprowadzi Cię za rączkę, obok kogo będziesz mógł usiąść i popatrzeć jak gra, zadając pytania na bieżąco, to raczej zapomnij o tej grze.

Opublikowano

Nieprawda ja nikogo takiego nie miałem i jakoś sie nauczyłem grać, aktualnie 26 lv i np wczoraj nidalką 26/7 i 3 gry nią pod rząd wygrane :) Gierka jest narpawdę fajna, oferuję dużo funu i niekiedy emocjonujące rozgrywki - choć tak jak wielu pisze community w grze to shit, niektórzy uważają siebie za bogów tej gry wyzywając cały team jaki to on jest gówniany, a najczęsciej bywa tak że to przez tą osobe gra jest przegrana bo negatywne emocje przechodzą na innych graczy - a najbardziej rozwalaja mnie typki którzy biegna 1v5 a potem " noob team, no help report" zabawni ludzie.

Z pewnościa musisz sie uzbroic w cierpliwosc i jesli masz zamiar w to grac to przygotuj sie że będziesz wyzwany :) Czasem zdarzają sie dobre dusze i wspieraja "słabszych". Także miłej gry :)

Edytowane przez Krzysztof Tomczak

Opublikowano

Wiesz, może się wpiszę w to co mówisz o społeczności, ale w ciemno mogę Ci powiedzieć, że mając 26 level tak naprawdę nie umiesz jeszcze grać. :P Choć to dobrze, że się nie zrażasz kłodami pod nogi. ;)

Opublikowano

Wiesz, może się wpiszę w to co mówisz o społeczności, ale w ciemno mogę Ci powiedzieć, że mając 26 level tak naprawdę nie umiesz jeszcze grać. :P Choć to dobrze, że się nie zrażasz kłodami pod nogi. ;)

Nawet mając lvl 30 przez pewien czas wciąż nie umiesz jeszcze grać. Tak na prawdę to level tu nic nie mówi - na uzyskanie skilla trza czasu, dużo ;)

MOBA to gra gdzie trza zainwestować MASĘ czasu by do czegokolwiek dojść.

Opublikowano

No ja nie mówie że jestem pro i w ogóle miote wszystko, ale uważam że jak na krótki okres jaki gram w tą grę to naprawdę sobie świetne radzę, a przegrywam jedynie dlatego że team nie potrafi się zgrać - wiadomo sam potrafię dużo sknocić, ale staram się jak najwięcej pomagać i grać zespołowo, ale wiadomo jak to jest z randomami, a ode mnie nikt w to nie gra ;d

Opublikowano

Grigori ma racje, mając 26 lvl nie umiesz w tą grę grać WCALE. Ja gram od 2010 i nie umiem.

Opublikowano

Niezła dyskusja wyszła, widząc wasze opinie to chyba oleje jednak tego Lola, biorąc pod uwagę, że gram jakieś 7-10 godzin tygodniowo to po prostu nie ma sensu.

Opublikowano

e tam, żeby wiedzieć co się dzieje i móc grać dla zabawy wystarczy kilka meczyków. Nie wrzuci Cię przecież od razu do prosów, będziesz grał z ludźmi na swoim poziomie a póki częstujesz pyskaczy ignorami to można się dobrze bawić.