Karol633 2 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Ja planuje kupić grę na gwiazdkę. Ci co grali, mogliby odpowiedzieć mi na 2 pytania: Czy gra działa płynnie, i czy dobrze wypada sterowanie? Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Ja planuje kupić grę na gwiazdkę. Ci co grali, mogliby odpowiedzieć mi na 2 pytania: Czy gra działa płynnie, i czy dobrze wypada sterowanie? Obie te kwestie kolega Orzeszek87 omawia powyzej dosyc szczegolowo... Ja to w sumie waham sie na jakiej platformie w ta gre zagrac - na PS3 czy na X360. Sa gdzies w necie porownania obu wersji?Na lensoftruth.com poki co cisza... Cytuj
ImperatorPL 0 Opublikowano 6 grudnia 2010 Opublikowano 6 grudnia 2010 Trzeba będzie kupić, ale za jakiś czas rzecz jasna. Gra wydaje się ciekawa no i te multi z trybem wsi eh ciekawe jakie profity z tego są prócz kasy. Szkoda, że mało osób w to gra na razie poczytało by się opinie. Cytuj
Gość Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 Jestem pozytywnie zaskoczony tym tytułem. Ciekawy i całkiem rozbudowany system magii, rozwoju postaci i customizacji broni to wielki plus. Grafika widać, że była robiona pod mocne PC, a tutaj dostaliśmy okrojoną wersję (wygląda i tak o klasę lepiej niż ostatni Fallout), choć tragedii nie ma. Świetnie teksty z zapisków itp. Dobre pióro. Fabuła (gram dopiero 3,5 h) zjadliwa, choć główny bohater taki sobie. Jak na początek, to gra na sprawiedliwe 9 Cytuj
estel 806 Opublikowano 9 grudnia 2010 Opublikowano 9 grudnia 2010 A s(pipi)e sterowanie, problemy z animacją, spadki framerate'u oraz brak balansu (magiem nie da się grać na początku) ci nie przeszkadzają? Cytuj
Gość Opublikowano 10 grudnia 2010 Opublikowano 10 grudnia 2010 Nie gram magiem, ładuje wszystko w strzelca, sterowanie takie złe nie jest (mi nie przeszkadza), a braki stony video? Umówmy się, że w RPG to 3 rzędna sprawa Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 10 grudnia 2010 Opublikowano 10 grudnia 2010 (edytowane) Nie gram magiem, ładuje wszystko w strzelca, sterowanie takie złe nie jest (mi nie przeszkadza), a braki stony video? Umówmy się, że w RPG to 3 rzędna sprawa Tak jak w Dragon Age, którego spokojnie mogłoby PlayStation 2 pociągnąć? W gatunku RPG naprawdę źle się dzieje. Już raz się dałem nabrać i drugi raz nie zamierzam. Dragon Age był grą słabą: słaba grafika, słabe wykonanie, słaby system walki, słaba fabuła. W internecie wszyscy jednak ją zachwalali a Zax dał nawet 8+. Dlatego też wszelkie opinie o Two Worlds mnie nie obchodzą. Jak gra stanieje to sam ocenię. Edytowane 10 grudnia 2010 przez rkBrain Cytuj
xbor 54 Opublikowano 10 grudnia 2010 Opublikowano 10 grudnia 2010 Ja mam pytanie czy gra spodobałaby by się fanowi do gothica który moim zdaniem jest najlepszym rpg'iem ever, czy gry mają jakieś cechy wspólne, mam nadzieje iż mimo iż to forum konsolowe ktoś grał w genialnego gothica. Na jak długo starcza gra, oczywiście chodzi mi samoego singla? Cytuj
ImperatorPL 0 Opublikowano 10 grudnia 2010 Opublikowano 10 grudnia 2010 (edytowane) Witam grę dziś zakupiłem i to są moje spostrzeżenia: Początek gry nie robi dobrego wrażenia te wstawki na silniku gry... doczytujące sie rzeczy w pomieszczeniach... Grafa niby ładna postac wygląda bardzo dobrze jednak jak się popatrzy w dal to można wzrok stracić od tego rozmycia. Dziwne sterowanie do którego juz sie w sumie przyzwyczaiłem. Mimo wszystko gra sie świetnie i gra daje wielką satysfakcję. Większość czasu spędziłem onilne i muszę powiedziec, że fajnie się tam gra hehe a tryb wioski jest świetny. Ciekawe ile kasy będzie można z niej wyciagać po maksymalnym ulepszeniu . Zapraszam do znajomych to założy się jakąś gildie i skopie tyłki niemcom. Grę gorąco polecam! Edytowane 10 grudnia 2010 przez ImperatorPL Cytuj
hubert 0 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 Ja mam pytanie czy gra spodobałaby by się fanowi do gothica który moim zdaniem jest najlepszym rpg'iem ever, czy gry mają jakieś cechy wspólne, mam nadzieje iż mimo iż to forum konsolowe ktoś grał w genialnego gothica. Na jak długo starcza gra, oczywiście chodzi mi samoego singla? Tak mnie też bardzo interesuje ta kwestia, czy ktoś mógł by odpowiedzieć?> wiadomo, że nie ma klimatu jak w Gothic, ale tak ogólnie jak gra ma się do G. Czy świat jest duży otwarty, oferuje różne atrakcje, jest gdzie pójść(jakieś zapadające w pamięć miejsca?) Oglądałem parę filmików z TW:II i akurat te fragmenty które widziałem obfitowały w pustkę: tylko las od czasu do czasu wilk, nic ciekawego żadnego człowieka, górskiej osady, kopalnie , farmy nic. to jak jest naprawdę. Czy po za ścieżką jest coś ciekawego ? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuje. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 wiadomo, że nie ma klimatu jak w Gothic A skąd takie założenie? Bez obrazy, ale imo Gothici poza samym klimatem nie oferuję zupełnie nic. Puste światy, gdzie więcej jest błędów i niedoróbek, niż ciekawych questów czy sytuacji. Pierwsze Two Worlds wciągnęło mnie nieporównywalnie bardziej, niż Gothic 3, którego po prostu już nie miałem siły skończyć. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 wiadomo, że nie ma klimatu jak w Gothic A skąd takie założenie? Bez obrazy, ale imo Gothici poza samym klimatem nie oferuję zupełnie nic. Puste światy, gdzie więcej jest błędów i niedoróbek, niż ciekawych questów czy sytuacji. Pierwsze Two Worlds wciągnęło mnie nieporównywalnie bardziej, niż Gothic 3, którego po prostu już nie miałem siły skończyć. Bo gothic 3 to tylko dobra gra, duużo słabsza od gothic I i nocy kruka które są najlepszymi grami jakie w życiu grałem. Ja zakładam podobnie bo moim zdaniem nie ma dwóch gier rpg o takim samym klimacie, (chyba że to gry z tej samej serii) mogą być podobne. A z filmików na przykład mechanika wydaje się być zbliżona ale na pewno lepiej to oceniać jak się pograło niż po filmikach. Cytuj
Futro 0 Opublikowano 12 grudnia 2010 Opublikowano 12 grudnia 2010 Czy polska wersja zawiera angielskie napisy/dialogi? Cytuj
xbor 54 Opublikowano 12 grudnia 2010 Opublikowano 12 grudnia 2010 dubbing jest tylko angielski choć podobno bardzo słaby Cytuj
rpgfan 4 Opublikowano 13 grudnia 2010 Opublikowano 13 grudnia 2010 Angielksi slaby, tlumaczenie miejscami jeszcze gorsze. Za duzo kombinowali Cytuj
ImperatorPL 0 Opublikowano 13 grudnia 2010 Opublikowano 13 grudnia 2010 Angielksi slaby, tlumaczenie miejscami jeszcze gorsze. Za duzo kombinowali Mimo wzystko nie ma to wielkiego wpływu na odbiór całej fabuły. Cytuj
rpgfan 4 Opublikowano 13 grudnia 2010 Opublikowano 13 grudnia 2010 Fakt nie ma wplywu ale jednak troche razi. Ja ze wzgledu na bledy ktore mi sie przytrafily podziekowalem Two Worlds 2 ale kiedys wroce do niej. Szkoda jedynie moich 16h gry Cytuj
K@t 116 Opublikowano 13 grudnia 2010 Opublikowano 13 grudnia 2010 Jakie błędy konkretnie? Kilka osób już pytało o jakość portu, ilość bugów i błędów, a każdy milczy. Cytuj
rpgfan 4 Opublikowano 13 grudnia 2010 Opublikowano 13 grudnia 2010 Jakie błędy konkretnie? Kilka osób już pytało o jakość portu, ilość bugów i błędów, a każdy milczy. W moim przypadku byly 2 bardzo powazne: 1. zepsuty save po ktorym gra zaczela okropnie klatkowac, tak jakby byla odopalona na zdecydowanie zbyt slabym kompie 2. blad fabularny czyli zamkniete drzwi uniemozliwiajace kontynuowanie watku fabularnego W pierwszy przydaku 15 minut do tylu i to przelknalem. W drugim 6h do tylu i tego juz nie znioslem. Gra wyminenona. Poza tym animacja taka sobie, grafika tez srednia, tlumaczenie miejscami tragiczne, jazda koniem i intrefejs to lol moim zdaniem. Oprocz tych wad gra jest przednia i gdyby nie wywej wymienione bledy to bym dalej gral w tw Cytuj
erfi89 0 Opublikowano 14 grudnia 2010 Opublikowano 14 grudnia 2010 do piątku będę miał Two Worlds 2 to jakby ktoś chciał pograć w multi to pisać na erfi89 Cytuj
A.L.I 9 Opublikowano 14 grudnia 2010 Opublikowano 14 grudnia 2010 Jakie błędy konkretnie? Kilka osób już pytało o jakość portu, ilość bugów i błędów, a każdy milczy. W moim przypadku byly 2 bardzo powazne: 1. zepsuty save po ktorym gra zaczela okropnie klatkowac, tak jakby byla odopalona na zdecydowanie zbyt slabym kompie 2. blad fabularny czyli zamkniete drzwi uniemozliwiajace kontynuowanie watku fabularnego W pierwszy przydaku 15 minut do tylu i to przelknalem. W drugim 6h do tylu i tego juz nie znioslem. Gra wyminenona. Poza tym animacja taka sobie, grafika tez srednia, tlumaczenie miejscami tragiczne, jazda koniem i intrefejs to lol moim zdaniem. Oprocz tych wad gra jest przednia i gdyby nie wywej wymienione bledy to bym dalej gral w tw To są akurat bugi które da się naprawić jakąś małą łatką, wiec luzik. Ja poczekam sobie chyba na ta łatkę zanim kupie. Cytuj
rpgfan 4 Opublikowano 14 grudnia 2010 Opublikowano 14 grudnia 2010 Jakie błędy konkretnie? Kilka osób już pytało o jakość portu, ilość bugów i błędów, a każdy milczy. W moim przypadku byly 2 bardzo powazne: 1. zepsuty save po ktorym gra zaczela okropnie klatkowac, tak jakby byla odopalona na zdecydowanie zbyt slabym kompie 2. blad fabularny czyli zamkniete drzwi uniemozliwiajace kontynuowanie watku fabularnego W pierwszy przydaku 15 minut do tylu i to przelknalem. W drugim 6h do tylu i tego juz nie znioslem. Gra wyminenona. Poza tym animacja taka sobie, grafika tez srednia, tlumaczenie miejscami tragiczne, jazda koniem i intrefejs to lol moim zdaniem. Oprocz tych wad gra jest przednia i gdyby nie wywej wymienione bledy to bym dalej gral w tw To są akurat bugi które da się naprawić jakąś małą łatką, wiec luzik. Ja poczekam sobie chyba na ta łatkę zanim kupie. Takie bledy nie powinny sie zdarzac nawet jesli sa to przypadki bardzo rzadkie. Poczekam na cene ponizej 100 i jak nie bedzie w co grac to zaczne od nowa calosc Cytuj
Gość Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 Mam problem z misją dla Valarina "Tożsamość Miraża" (coś w tym stylu, nie mam gry przed sobą) w pierwszym akcie. Nie mogę zaznaczyć tego zadania w dzienniku (mimo, że jest oznaczone jako nie ukończone), Valarin mówi, że mam z nim pogadać, jak czegoś się dowiem. Zrobiłem już wszystkie inne dostepne w tym momencie questy łącznie z walkami na arenie i wyścigami koni. Może to błąd gry? Jak tak, to z 9- spada ocena na 6+ i już dalej nie gram Cytuj
rpgfan 4 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 Optymistyczna wersja jest taka ze cos jeszcze zostalo do zrobiena i jakims cudem to ominales. Pesymistyczna jest wiadoma. Nie zycze Ci tego bo wiem jaki w(pipi) wywoluje taki bug Cytuj
Gość Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Uff, włamywałem się/wchodziłem do każdego nieoznaczonego budynku i w końcu się udało odpalić misję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi