zagul 326 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Temat dla ludzi, którzy chcą się pochwalić swoimi unikatami Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Jak na razie to tylko Edycja Kolekcjonerska Uncharted 2: Among Thieves. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Temat dla ludzi, którzy chcą się pochwalić swoimi unikatami no pochwal się -_- sa juz takie tamaty: o press kitach o całych kolekcjach o kolekcjonowaniu i sprzedawaniu/wymienianiu gier o czyms tam jeszcze... po co zakladac temat, który umrze śmiercia naturalna predzej niz poprzednie? ----------------------------- moje kolekcjonerki: ICO SotC Heavy Rain nie zalezy mi na kolekcjonerskich edycjach... bardziej na unikatowych grach Cytuj
zagul 326 Opublikowano 10 października 2010 Autor Opublikowano 10 października 2010 Hmm,ja tylko znalazłem o całych kolekcjach, mógłbyś podlinkować tym o press kitach ? nie załamuj mnie... ten dział ma 4 strony i tak trudno kliknąć kilka razy? - C. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 (edytowane) Dzisiaj to już edycje Kolekcjonerskie nie są wcale unikatami Edytowane 10 października 2010 przez Labtec Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 zależy. jesli chodzi o metalboxy[kz2/pop/mgs3/itp], gry w digipackach[heavy rain/sotc/itd] to mozna sie z tym zgodzic, bo gry są ogólnodostępne i wiekszego problemu z zdobyciem nie ma... więc unikatowa kolekcjonerka z tego żadna. ale jesli mamy na mysli limitki o zmniejszonym nakładzie lub limitki starszych/niszowych gier? ile osob moze sie pochwalic takim czyms? lub albo istnieja tez limitki o których malo kto wie, ze jest/była taka edycja... przykładem moze byc ninja gaiden sigma na ps3 Cytuj
Yuki 3 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 (edytowane) Sigma powiadasz no to sie pochwale Foteczka zrobiona na szybko na poscielanym lozku :] A co do tego co pokazales Coati, to ten ostatni Uncharted to element porzadania wielu ludzi na calym swiecie, tylko 200 sztuk a cena rynkowa to okolo 10 tysiakow, a replika sztyletu piekna Tutaj mamy okazje wyjatkowa moze jedyna zakupic http://cgi.ebay.pl/UNCHARTED-2-FORTUNE-HUNTER-EDITION-RARE-LIMITED-/130440102785?pt=UK_PC_Video_Games_Video_Games_JS&hash=item1e5ed60381 A ten Batman i God of War to zadne limitki, dostepne wszedzie i bezproblemowo. No chyba ze mowic tutaj o press kicie God of Wara 3, to juz wyzsza poleczka Edytowane 10 października 2010 przez Yuki Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Ja mam kilka kolekcjonerek, ale tylko jedna jest "wyjątkowa". To kolekcjonerka Bioshocka Na ebayu osiągają te wydania fajne ceny (od 200$ w górę). Moja też jest na sprzedaż gdyby ktoś chciał ;] Cytuj
Yuki 3 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 (edytowane) Pan Albert racje ma, posiadam takze kolekcjonerke Bioshocka, z ta roznica ze jest to wersja PAL a nie NTSC w bardziej klimatycznie skonstruowanym pudelku, wydana w mniejszym nakladzie i niestety sporo drozsza. Dodatkowo atutem jest nadal fabrycznie zamknieta figurka No i jesli juz pokazuje bioshocka, to grzechem bylo by nie pokazac Europejskiego wydania Limitki Metal GEAR Solid 4 z figurka ktorej cena obecnie takze ma bardzo duza wartosc To tyle na teraz Edytowane 11 października 2010 przez Yuki Cytuj
sprite 1 784 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Figurka BigDaddiego po prostu zajebista Cytuj
Suavek 4 657 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Wydaje mi się, że temat by prędzej miał rację bytu, gdyby poświęcony był ogólnie bardziej ciekawym wydaniom gier - niezależnie od tego czy mają na pudełku napis "Collector's Edition", czy też nie. No bo co z tego, że pochwalę się na przykład limitowaną edycją Crisis Core, skoro jest to nic innego jak gra, miniaturowy artbook oraz nieco grubsza tekturowa kieszonka? Prawdę mówiąc średnio mnie też obchodzi co kto ma jeśli jedyne co wrzuca do posta to "mam edycję kolekcjonerską XYZ". Może jakieś mini-recenzje by były na miejscu? Krótki opis co wchodzi w skład zestawu, jak się sprawuje, czy ogólnie warto? W przeciwnym wypadku do "chwalenia się" jest już temat o posiadanych kolekcjach gier. Na szybko ode mnie: Super Robot Taisen Original Generation Gaiden (PS2) Edycja kolekcjonerska/limitowana zawierająca w zestawie figurkę mecha z gry. Ładne pudełko, a robocik o wiele lepiej wygląda za folią niż w rzeczywistości, gdyż jest to raczej dość tandetny plastik, który ledwo trzyma się kupy. Ogólnie jestem jednak zadowolony, głównie dlatego, że cena była przystępna. Super Robot Taisen Alpha Premium Edition (PSX/PS2) Ciekawy zestawik zawierający trzy gry SRT, a mianowicie Alpha i Alpha Gaiden na PSX, a także Alpha 2 na PS2. W zestawie do tego kolorowa książeczka opisująca serię, a także dość gruby notatnik z logo gry, który teoretycznie robi w pudełku za placeholder dla trzeciej części SRT Alpha. Całość w całkiem fajnej szaro-czarnej kolorystyce, z dodatkowym pudełeczkiem dla gier PSX oraz dość grubą kieszonką. Star Trek Online (PC) Europejska edycja Gold, wydana w dość grubym tekturowym pudełku, zawierająca grę, zestaw pocztówek, mapę galaktyki w formie plakatu, kod na dodatkową zawartość oraz czarny T-Shirt z logo gry. Co prawda gra mi na chwilę obecną już trochę zbrzydła (w końcu MMO), to jednak jak na swoją cenę zestaw jest fajny, szczególnie, że koszulka ma praktyczne zastosowanie, a specjalny kod zapewnił dodatkowy darmowy miesiąc zabawy ;>. Crisis Core -Final Fantasy VII- (PSP) W sumie wrzucam tylko dlatego, że teoretycznie jest to edycja limitowana/kolekcjonerska. Niemniej jednak jak już wspomniałem, od zwykłej różni się jedynie dość skromnym artbookiem oraz grubym pudełeczkiem na cały zestaw. Niby ok, ale mam wiele gier, które wydawane były w ten sposób jako edycja zwykła. Dwie ostatnie już bez zdjęć, bo leniwy jestem. Ostatnio zakupiłem edycje kolekcjonerskie Dragon Age Origins oraz Mass Effect 2 - obie na PC. Pierwsza jest niby ok, gdyż wydana została w metalowym pudełeczku, które zawiera kody na kilka DLC, płytę z dodatkami oraz jakąś szmatkę mającą robić za mapę krainy. Mimo wszystko nie prezentuje się to jakoś szczególnie okazale i choć płyta dodatkowa posiada parę fajnych bonusów, to nie jest to nic czego by się nie znalazło w przypadku wielu innych gier. Jeśli zaś chodzi o Mass Effect 2, to ogółem wydanie jest ładne, acz nieco upchane. W grubej tekturowej wkładce znajdziemy metalowe pudełko z grą i płytą dodatkową (czarna kolorystyka, bardzo ładne), a także osobną tekturkę z komiksem, artbookiem oraz kodem sieci Cerberus. Komiks raczej śmieszny, bo ma wielkość mniejszą od przeciętnego pudełka DVD. Nie wiem czemu, ale jakoś bym wolał aby "Edycja kolekcjonerska" jakoś się wyróżniała na półce, spośród wielu innych pozycji, także wydawanych w tekturowych kieszonkach (głównie PC). A tak to wszystko sprawia wrażenie wrzuconego na siłę do pudełeczka. Cóż, EA... Na razie tyle. Gier wydawanych normalnie w nieco ciekawszej formie, typu Wiedźmin, King's Bounty czy Command & Conquer The First Decade nie będę opisywał, bo choć ładnie się prezentujące to są to dość łatwo dostępne produkty. Ciekawi mnie jednak czy ktoś z forumowiczów zdecydował się na zakup kolekcjonerskiej edycji StarCraft 2 za "jedyne" 300-400zł ;p. 1 Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Nom, w sumie masz rację z tym opisem Limitka Bioshocka jest świetna przede wszystkim ze względu na figurkę. Jest wykonana z metalu, cholernie ciężka (jak na figurkę, wydaje mi się, że ponad kilogram), solidna i szczegółowa. Soundtrack jest ok, jak ktoś grał w Bioshocka wie czego się spodziewać. Trzecia płyta nie zaskakuje, ot filmiki dla fanów. Sama gra jest boska, więc limitka zdecydowanie warta grzechu Można ją traktować jako inwestycję, ja ją kupiłem za 120 zeta, na ebayu już chodzi po ponad 200$, a będzie jeszcze drożej Cytuj
zagul 326 Opublikowano 12 października 2010 Autor Opublikowano 12 października 2010 Dziwi mnie trochę, że na konsole jest trudniej dostać EK, a na PC są za to zazwyczaj bardziej "obfite". Na konsolach to czasem tylko płyta z muzyką, kod na DLC, metalbox i artbook. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 12 października 2010 Opublikowano 12 października 2010 Moje limitki/kolekcjonerki (z nazwy) : - Alan Wake - Forza Motorsport 2 - Blazblue: Calamity Trigger - Final Fantasy 13 - DMC4 - Kane&Lynch: Dead Men - Gears Of War - ostatnio kupiłem na allegro Limitke Mass Effect 1 nówka w folii mało tego w sumie ale teraz poluje na tandetną Bayonetke Cytuj
Rdb 0 Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 Moje limitki; AlanWake Kane&Lynch: Dead Men Cytuj
Sylvan Wielki 4 556 Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 Jeśli uważam, że edycja kolekcjonerska, jest ciekawa, to ją kupuję - vide StarIICraft. Cenię sobie szczególnie te, w których dodawana jest figurka. Jedna z moich ulubionych, jest ta z AC II - White Edition. Zdjęcie możne i nie najlepszej jakości, ale dobrze obrazuje całość. Kupiłem ją za dwieście pięćdziesiąt zł. w sieci Empik. To istotne, gdyż dodatkowo z tego tytułu otrzymałem całkiem niezła podkoszulkę oraz zestaw naklejek. Gra i bez tego kosztowała dwieście złotych, więc za 1/4 tej kwoty otrzymałem porządną figurkę i tematyczny T-sirt (oraz naklejki, by nie było). No niech ktoś powie, że się nie opłacało. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 http://www.ultima.pl/assassins_creed_brotherhood_pl_collector_codex_dostep_do_bety/i9132/ A ta opłaca sie jeszcze bardziej Teraz, kiedy GT5 ma przesunieta premiere, wybor tej kolekcjonerki wydaje sie taki oczywisty Cytuj
zagul 326 Opublikowano 14 października 2010 Autor Opublikowano 14 października 2010 Jeśli uważam, że edycja kolekcjonerska, jest ciekawa, to ją kupuję - vide StarIICraft. Cenię sobie szczególnie te, w których dodawana jest figurka. Jedna z moich ulubionych, jest ta z AC II - White Edition. Zdjęcie możne i nie najlepszej jakości, ale dobrze obrazuje całość. Kupiłem ją za dwieście pięćdziesiąt zł. w sieci Empik. To istotne, gdyż dodatkowo z tego tytułu otrzymałem całkiem niezła podkoszulkę oraz zestaw naklejek. Gra i bez tego kosztowała dwieście złotych, więc za 1/4 tej kwoty otrzymałem porządną figurkę i tematyczny T-sirt (oraz naklejki, by nie było). No niech ktoś powie, że się nie opłacało. Też muszę sobie poszukać tego na allegro, ale i tak na razie kasy nie mam Black Edition jest lepsza ale kosztuje kosmiczne sumy. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 19 grudnia 2010 Autor Opublikowano 19 grudnia 2010 Jeżeli chodzi o PS3 to Bioshock 1 miał jakąś EK ? I czy AC1 miał EK w palu ? Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 10 grudnia 2011 Opublikowano 10 grudnia 2011 (edytowane) Atelier Rorona w wersji premium -gra wlasciwa -artbook -pudlo na wszystko Lord of Arcana: Slayer Edition -gra wlasciwa -soundtrack -artbook -pudelko na to wszystko [The 3rd Birthday]: Twisted Edition -gra wlasciwa -artbook -dwie okoloicznosciowe kartki -pudelko na wszystko Valkyria Chronicles: Design Archive -400 stron szkicow, concept artow, opisow wszystkiego tego, co z powstawaniem tej legendarnej gry zwiazane. Atelier Totori: The Adventurer of Arland -gra wlasciwa -artbook -soundtrack -dwustronicowy plakat z bohaterami gry PS3 320GB White Edition -limitowana biala wersja PS3 Disgaea 4: A Promise Unforgotten prosto od NIS America -gra wlasciwa -maly artbook -figurka z gry -soundtrack -spore pudelko, w ktorym wszystko zostalo umieszczone Edytowane 13 grudnia 2011 przez Ken Marinaris Cytuj
Mani 685 Opublikowano 10 grudnia 2011 Opublikowano 10 grudnia 2011 Ostatnimi czasy dorwałem do mojej kolekcji Dead Rising w Steelbooku (ponoc limitka) za 30 zł. Bardzo ciężko dostać. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 grudnia 2011 Opublikowano 10 grudnia 2011 z kolekcjonerek "innych niz digipacki i stellbooki" mam tylko jubileuszowego sonica na DC całkiem fajne wydanie dobrej gry *Gra *OST *książeczkowy timeline gier z soniciem *"złoty" medalik 2 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 19 lutego 2012 Opublikowano 19 lutego 2012 (edytowane) Saints row the Third PLATINUM PACK - gra wlasciwa- sluchawki z logiem gry (baterie nie wchodza do zestawu)- sciezka dzwiekowa PS Ech, nie mam juz tego wydania... Edytowane 28 września 2012 przez Ken Marinaris 3 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 3 czerwca 2012 Opublikowano 3 czerwca 2012 Atelier Meruru [edycja kolekcjonerska] - gra wlasciwa - soundtrack z gry - maly album "Character Archive" zawierajacy podstawowe info o bohaterach gry - koszulka z beczka:) - spore pudlo na to wszystko Edycja lepsza niz Atelier Totori, ale ciagle nie dorownuje Atelier Rorona. 1 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 30 czerwca 2012 Opublikowano 30 czerwca 2012 (edytowane) Soul Calibur V Edycja Kolekcjonerska - gra wlasciwa (w pudelku plyta z gra i druga plyta z soundtrackiem) - artbook - list od tworcow gry, w ktorym dziekuja za zakup edycji kolekcjonerskiej - widokowka z jedna z postaci (nie wiem czy postaci na widokowkach sa rozne) - DVD zawierajace material z tworzenia gry - sporek wielkosci pudlo, stylizowane na stara ksiazke i mieszczace to wszystko Edytowane 30 czerwca 2012 przez Ken Marinaris Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi