Szabla8 11 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Posiadam zbanowaną konsolę premium. Kupiłem nową konsolę slim. Trochę grałem na tamtej konsoli ale profil odzyskałem jeszcze sprzed bana. I tutaj moje pytanie: Czy jeśli przekopiuj profil ze starego dysku na nowy to nie stracę GS które już zdobyłem online na nowej konsoli. Z góry dziękuję
ping 9 042 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Ze zbanowanej konsoli z tego co piszą w sieci, nie da się przenieść profilu na legalny sprzęt. Co do tego co zrobiłeś online - nie stracisz.
MrNorbi 38 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Jedyna opcja, to chyba "odzyskanie konta" na nowej konsoli. Będziesz miał wszystkie punkty, które zdobyłeś będąc online, a wszystko co zdobyłeś po banie stracisz
Szabla8 11 Opublikowano 10 października 2010 Autor Opublikowano 10 października 2010 Jedyna opcja, to chyba "odzyskanie konta" na nowej konsoli. Będziesz miał wszystkie punkty, które zdobyłeś będąc online, a wszystko co zdobyłeś po banie stracisz Chyba nie potrafisz czytać. Ping ja już odzyskałem konto tylko jeśli bym przeniósł na slima to czy bym stracił. Chyba jasno napisałem.
ping 9 042 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Ja też jasno napisałem. "Ze zbanowanej konsoli z tego co piszą w sieci, nie da się przenieść profilu na legalny sprzęt." Minuta spędzona z google: http://www.animenews.biz/microsoft-disables-hard-drives-on-banned-consoles-2418/ "Your gamertag will be corrupted EVERY SINGLE TIME it is used on a banned console. This means you cannot use your banned console to play backups offline just to get achievements ? it wont work, the second you put your profile back on a good 360, it will be corrupted and all progress lost. There is no way around this." Myślę, ze ten cytat mówi wszystko.
Szabla8 11 Opublikowano 10 października 2010 Autor Opublikowano 10 października 2010 Rozumiem tylko po co napisałeś to drugie zdanie ?
ping 9 042 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 Które? Generalnie jeśli byś przeniósł profil ze zbanowanego sprzętu i profil by się "zepsuł", to tak czy siak po odzyskaniu konta z Live, byś miał te osiągnięcia, które zrobiłeś na legalnej konsoli i 'zuploadowały' się na serwer. Mówiąc krótko - to co zrobiłeś na premiumie po banie jest nie do odzyskania. W taki sposób MS się zabezpiecza przed tłuczeniem punktów na backupach.
Solid_Snake_1 0 Opublikowano 10 października 2010 Opublikowano 10 października 2010 (edytowane) Ze zbanowanej konsoli z tego co piszą w sieci, nie da się przenieść profilu na legalny sprzęt. Da się - http://www.360-hq.com/xbox-tutorials-113.html :] Sam testowałem PS. Do skopiowania profilu na pc mozna tez użyc pendrive'a. Trzeba skonfigurować w Xboxie, wrzucić na niego profil, a do przeniesienia go na dysk twardy PC w celu "naprawienia" sprawdzi się USB Xtaf Gui (czy jakoś tak ) Edytowane 10 października 2010 przez Solid_Snake_1
Rekomendowane odpowiedzi