Skocz do zawartości

Najbardziej zapadające w pamięć sceny z gier

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym żebyście podzielili się jakie "sceny" (nie chodzi mi tu tylko o przerywniki filmowe/cutscenki) z gier najbardziej zapadły Wam w pamięć, zrobiły na was niesamowite wrażenia (i nie mam tu na myśli jakiś "fajerwerków" graficznych), pobudziły w was uczucia, emocje, naprawdę wczuliście się w postać, pobudziła waszą "duchową"/emocjonalną stronę. Jakie sceny i dlaczego akurat one?

P.S. Jeśli sądzicie, że dana scena jest za dużym spoilerem, to najlepiej najpierw napisać tytuł gry (w którym jest dany urywek, scena), a resztę opisać w

Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

GTA IV jedna z misji :

Pokaż ukrytą zawartość

Heavy Rain - każdy chapter w większym lub mniejszym stopniu zapadł mi w pamięć.

Wiadomix - misja w MW2 na lotnisku. Kto grał ten wie o co chodzi.

Hmmm dużo tego jest. Tak na szybko to tyle :turned:

Opublikowano

końcówka Half-life Episode Two

Pokaż ukrytą zawartość

większego mindfucka ze starszych gier nie potrafię przypomnieć sobie

z ostatnich gier: końcówka RDR

Pokaż ukrytą zawartość

no i Halo Reach

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Może nie tyle scena co raczej takie rozpoczęcie gry, zanim jeszcze pojawia się intro.

Chodzi o Devil May Cry 3, gdzie nagle po reklamach producenta pojawia się Dante, daje kopa w kamerę i mówi "sweet dreams". Heh, to mi jakoś zapadło w pamięci, nie ma to jak od razu mocno rozpocząć grę. :)

http://www.youtube.com/watch?v=NYeKJay2KAU

Edytowane przez Zwyrodnialec
Opublikowano

Kilka moich ulubionych scenek, to:

1. MGS i rozmowa z Psycho Mantisem. Jakoś szczególnie trafiły do mnie słowa tego bosa, poruszyły, a sama scenka zapadła w pamięci.

2. SH

Pokaż ukrytą zawartość

3. Zakończenie MGS3 i ostatnia walka w 4.

4. GeOW2

Pokaż ukrytą zawartość

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

1. Pierwsze miejsce jest nie do pobicia, nie do zajechania, nie do znudzenia u mnie. Od tylu lat a nadal ta scena robi: MGS - śmierć Sniper Wolf - pożegnanie Sniper Wolf.

2. Drugie miejsce podobnie jak pierwsze: MGS3 - finałowa walka z The Boss włącznie z decyzją, włącznie z finałową cut-scenką, włącznie z kapitalną muzyką, włącznie z salutowaniem inaczej cały finał; POEZJA.

3. MGS - tortury Snake i zakończenie (bardziej robi mnie wersja z Otaconem).

4. RDR - Choć gra jest świeżutka to pewna scena mnie rozwaliła, zniszczyła i wryła w banię na maksa

Pokaż ukrytą zawartość

5. I znowu RDR tym razem zakończenie -

Pokaż ukrytą zawartość

I bonusowo Gears of War 2 tak jak wyżej motyw z Marią i jeszcze Tai-em - MOCNE.

Edytowane przez SłupekPL
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 16.10.2010 o 21:03, SłupekPL napisał(a):

Czyli co cut scenka jak scena nie może być?

Chodzi mi oto, że nie tylko same przerywniki filmowe/cutscenki.

P.S. Słupek -> przy twojej 4. napisz, że chodzi o RDR bo nabiłem się na spoiler ;) .

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

A jeśli chodzi o sceny z samej gry, to dla mnie zdecydowanym nr 1 pozostaje Silent Hill 2.

Pokaż ukrytą zawartość

to jeden z najlepszych zwrotów akcji w grach.

Ze świeżych gier Mafia 2

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano (edytowane)

Sceny, który wywarły na mnie największe wrażenie (kolejność losowa):

1. Half Life 2: Episode 2

Podobnie jak u Mazzeo sama końcówka

Pokaż ukrytą zawartość

2. Mass Effect

Podczas pobytu na "rodzinnej" planecie Protean

Pokaż ukrytą zawartość

3. CoD: MW

Pokaż ukrytą zawartość

P.S. Przez moją głupią ciekawość i nieuwagę przeczytałem sobie jak się kończy RDR <_< . Mam nadzieję, że gra (i fabuła w niej zawarta) i tak jest warta zagrania.

Edytowane przez MBeniek
Opublikowano

1. Cały mgs1... serio pamiętam praktycznie cała grę na pamięć

2. Poczatek Unreala - migające światło, jakieś krzyki, krew na scianach, ciemność, komunikaty systemu pokładowego...

3. REZ - 5 lvl i muzyka w nim <3

4. HL2: E2 - końcówka... pamietam, ze po ukonczeniu gry nerwowo przeszukiwałem internet w poszukiwaniu jakiegos info o ep3 :< bo (pipi) tego nie mozna tak zostawić...

5. Intro Soul Blade'a - najlepsze intro ever

6. demo one i demko crasha :D

7. FEAR1 - wejscie po drabinie, kamera w górę i to co widzimy :> normalnie spadłem wtedy z fotela :D

8. Contra - bardziej jako cołość

i sporo' przebłysków' gier z psx'a

Opublikowano

Rozwaliło mnie na łopatki zakończenie RDR. Aby nie spoilować nie napiszę o co chodzi ale lepszego zakończenia nie mogłem się spodziewać. Mistrzostwo świata.

Retrospekcja w Uncharted 2 też jest bardzo dobrze wkomponowana w całą gre.

Opublikowano

Okami ,koncówka

Pokaż ukrytą zawartość

Pokaż ukrytą zawartość

A standard? Wzrok Gaiusa z SotC mam do dzisiaj przed oczami.

Opublikowano (edytowane)

RE 2 i pierwsze pojawienie sie napisu game over z widokiem zombiaka żrącego gł. bohatera ;D

Alien Resurrection i pierwsze spotkanie z Obcym. Koleś biegł prosto wystarczyłoby kilka strzałów w łeb i po sprawie, jednak emocje byly wieksze :P 3 strzały z czego chyba jeden go nawet nie trafił i wydzierający sie na mnie brat "spie.rdalaj!", wiec ucieczka, pare metrów i Game over :P

Edytowane przez Plugawy
Opublikowano (edytowane)

Jak chyba w 1997 roku zagrałem w demko pierwszego Alien vs Predator na pc to się prawie w gacie zes.rałem ze strachu.

Z MGSów to tam jest chyba setki takich momentów, ale najbardziej mnie ruszyły chyba

Pokaż ukrytą zawartość

Cały Resident Evil Remake to chyba jedyny przykład zrobienia gry dużo bardziej zaawansowanej technologicznie i przy tym IDEALNEGO zachowania klimatu z pierwowzoru, tam każdy moment to dla mnie fala orgazmów.

Moment pierwszego odpalenia Gran Turismo 1 na psx do dziś dnia wspominam z wypiekami na twarzy.

Pierwsze wejście do wioski w RE4, jak ze wszystkich stron szaleńcy z kosami, widłami i toporkami nacierają (polecam szczególnie na PRO) też zostawił silne wspomnienie. No i na wstępie widzimy

Pokaż ukrytą zawartość

Koncówka RDR to też się nie spodziewałem i zasmuciłem bardzo. Tym bardziej, że w singlu spędziłem jakieś 65 godzin. A tu takie coś, cios w serce gracza.

No, pamiętna misja

Pokaż ukrytą zawartość

w GTA4, to było coś.

Całe ICO 9 lat temu, nadziwić się nie mogłem po prostu tej grze ohmy.gif . Jak zobaczyłem to słynne drzewo, to chyba z godzinę je oglądałem. Do tego atmosfera, jakiej nie ma w żadnej innej grze.

Pierwsze 5 Tomb Raiderów na psx- masakra, obiekt kultu. I niezapomnianych eksploracji jakże różnych lokacji.

No, to była część pierwsza, tak bardziej na szybko i raczej tak nostalgicznie zarzuciłem.

Edytowane przez Masorz
Opublikowano

Najbardziej zapadające w pamięć jest intro SotC. Po prostu poezja.

Tuż za intrem jest pojawianie się kolejnych kolosów i walka z nimi w towarzystwie przepięknej muzyki.

Pozostałe w kolejności przypadkowej to:

- wspinaczka na hotel w Uncharted 2 i widok z niego

- pierwszy kontakt z Devil May Cry

- pierwszy wjazd na tory w górach w Burnout Paradise i odkrywanie kolejnych wspaniałych miejscówek w PC

- całe Dino Crisis 2

- scena z zamknięciem drzwi przed pielęgniarką w Silent Hill i ta muzyka

- pierwszy Takedown w Burnout 3

i duzo więcej rzeczy które można wymieniać w nieskończoność

Opublikowano (edytowane)

ze staroci to ff7 (cała gra - z ostatnią sceną 1 płyty na czele), mgs (cała gra)

ps2 okami (cała gra)

a z current genów: (jest więcej ponieważ pamiętam na świeżo)

-hr (cała gra- z zakończeniem na czele)

-rdr (końcówka)

-K&L2 (nagi etap)

-mafia 2 (masakrowanie)

-uncharted 2 (etap z pociągiem)

Edytowane przez xzdunx