balon 5 370 Opublikowano 20 grudnia 2013 Opublikowano 20 grudnia 2013 Ja tam praktycznie nic nie pamiętm z gier, które skończyłem. Tzn piamiętam o co chodziło, czasami pamiętam zakończenie ( gorzej z tym x tasiemcami AC np żadnego zakończenia nie pamiętam mimo, że serie lubię). Trochè mnie to irytuje. Pamiętm dobrze grę zanim zacznę grać w coś innego. Potem już prakytyczni nic:( Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 20 grudnia 2013 Opublikowano 20 grudnia 2013 heroes of might and magic 3. kiedy pierwszy raz zbudowało się w zamku istoty 7-mego poziomu (anioły) might and magic 6 duży spoiler ale mysle ze aktualnie nikt nie ogra wtedy gdy dowiadujemy się ze diabły z herołsów 3 to kosmici a nekromanci z czarodziejami z tower posiadaja zaawansowaną technologię (karabiny laserowe) którą ukradli "starożytnym" magiczne chwile, dla tego samego uczucia mógłbym zaliczyć uraz mózgu i jeszcze raz czerpać z odkrywania tych samych emocji podczas gry Dla mnie totalnym odlotem była końcówka M&M7 akwalungi/wrak Lincolna i świątynia w butelce. Jakie to było niesamowite aż w oku łezka sie kręci,do dzisiaj mam tą grę co prawda płyty już nie odczyta ale pamiątka z dzieciństwa . Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 heroes of might and magic 3. kiedy pierwszy raz zbudowało się w zamku istoty 7-mego poziomu (anioły) might and magic 6 duży spoiler ale mysle ze aktualnie nikt nie ogra wtedy gdy dowiadujemy się ze diabły z herołsów 3 to kosmici a nekromanci z czarodziejami z tower posiadaja zaawansowaną technologię (karabiny laserowe) którą ukradli "starożytnym" magiczne chwile, dla tego samego uczucia mógłbym zaliczyć uraz mózgu i jeszcze raz czerpać z odkrywania tych samych emocji podczas gry Dla mnie totalnym odlotem była końcówka M&M7 akwalungi/wrak Lincolna i świątynia w butelce. Jakie to było niesamowite aż w oku łezka sie kręci,do dzisiaj mam tą grę co prawda płyty już nie odczyta ale pamiątka z dzieciństwa . W szostce na koncu rozwalało się reaktor atomowy i puszczało bombe atomową na eofol (stolica inferno ) 7mka najlepsza czesc fabularnie, 8mka najlepsza mechanika, od 9tki [*]. Mam mokre sny o reedycje hd tylko by dali bez tych archaizmów typu otwieranie dzwi i wyjscie w lustrzanym odbiciu. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 Orzeszek jak ty to pamiętasz? Przechodziłeś kilka razy te M&M? Czy sobie np odświeżyłeś zakończenia na YT? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) no kilkanaście razy w hirosy 3 do dziś gram od premiery, mogę wyrecytować każdą stolicę prowincji w uniwersum i każdego bohatera i jakiego ma main skilla m&m 6sztke ukończyłem raz bo cholernie długa (200h+ na sam wątek główny no i bardzo wysoki poziom trudnosci) 7dmke kilka razy i 8semke kilkanaście razy (za sava dostałem kiedyś nagrode w cdaction za najbardziej wykręcone postacie (przed zakończeniem gry każda postać miała 125lvl i wszystkie wyczyszczone questy, miałem wszytskie "artefakty" dostępne w grze nawet te ukryte) dostałem za to 3 miechy prenumeraty, a to były czasy ze nie było "edytorów postaci" i intenetów jako takich sava na dyskietce wysyłałem do redakcji. uniwersum m&m to moje ulubione, nawet tes-a tak nie cenie, bardzo mnie boli to co zrobili, reboot serii no i nazywy legendarnych itemów też pamiętam, miecz PUK który miał doyebaną szybkość, owczą szate co powodowała ubytek inteligencji i postać była "baranem" łuk pogromca tytanów który miał boosta do bicia epickich stworów. no i karabiny laserowe <3 to uczucie gdy dostało się pierwszą sztukę i to wtf na twarzy Edytowane 21 grudnia 2013 przez Orzeszek Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 Orzeszek jak ty to pamiętasz? Przechodziłeś kilka razy te M&M? Czy sobie np odświeżyłeś zakończenia na YT? Masz jakies problemy z pamiecia, ja pamietam zdecydowana wiekszosc gier/filmow/ksiazek. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) Parasite Eve Walka z "bobasem" i Ewa. MGS2 Śmierć Fortune. Walka z Olgą na statku. SoulBlade Ostatnia walka z Cervantesem i SoulEdgem. Valkyria Chronicles Śmierć Selvarii. Mass Effect 2 Walka z Shadow Brokerem. Edytowane 21 grudnia 2013 przez Square dodane spoilery Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 orzeszek podjarałeś mnie. które m&m jest najbardziej przystępne dla nowicjusza i czy to w ogóle jest grywalne dzisiaj? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 poczytałem sobie na wikipedii i odetchnąłem z ulgą po tym, że nie będę zmuszony rysować sobie map na kartce papieru. sprawdzę. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 trójka, tk ale mówimy o might & magic nie heroes of might and magic, 1-5 nie grałem bo jest nie grywalne, jak masz czas to od 6tki mocno powiązana z 7ką fabularnie 8 ka oddzielna historia powiązana smaczkami i przemilczany wątek starożytnych co był główną machiną napędowną m&m i hom&m proponuje 7mke na początek jak masz samozaparcie to 6ke. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 mam czas. wezmę się za szóstkę w takim razie. a już chciałem odpalać to: Cytuj
ornit 2 984 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) no kilkanaście razy w hirosy 3 do dziś gram od premiery, mogę wyrecytować każdą stolicę prowincji w uniwersum i każdego bohatera i jakiego ma main skilla m&m 6sztke ukończyłem raz bo cholernie długa (200h+ na sam wątek główny no i bardzo wysoki poziom trudnosci) 7dmke kilka razy i 8semke kilkanaście razy (za sava dostałem kiedyś nagrode w cdaction za najbardziej wykręcone postacie (przed zakończeniem gry każda postać miała 125lvl i wszystkie wyczyszczone questy, miałem wszytskie "artefakty" dostępne w grze nawet te ukryte) dostałem za to 3 miechy prenumeraty, a to były czasy ze nie było "edytorów postaci" i intenetów jako takich sava na dyskietce wysyłałem do redakcji. Sorry za offtop ale...Nie zgadzam się ! Hex eytory były już za Dooma (co ja piszę-jeszcze dawniej ) kiedy jeszcze samemu porównywało się zmieniane wartosci w sejwach a jesli się było głąbem to się czekało aż jakis dobry szwagier podzieli się swoim doswiadczeniem na stronach SS czy Gamblera. trójka, tk ale mówimy o might & magic nie heroes of might and magic, 1-5 nie grałem bo jest nie grywalne, No co Ty pierdolisz ? Da się w tą serię spokojnie grać od trójki. Ja uwielbiam World Of Xeen (IV i V) i co kilka lat przechodzę tą grę bo tak bardzo podoba mi się ta grafika, dwuklatkowa animacja i obracanie o 90 stopni. Nie wiem czemu ale darzę tą częsć (a własciwie dwie) największym sentymentem. Edytowane 21 grudnia 2013 przez ornit Cytuj
ornit 2 984 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 Tak jak kolega wyżej poradził. Weź szóstkę, jest przystępniejsza. Wczesniejsze częsci, jesli się w nie nie grało w tamtych czasach, należy traktować wykopaliskowo. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) ja grałem w tamtych czasach, ale akurat nie w to. grałem np w eye of the boholder chyba i pochodne. to jest coś w ten deseń, nie? trochę mnie przeraża te +200h co oszerzek pisał, ale z drugiej strony nie chcę stracić fabuły. jak zacznę od siódemki to świat się nie zawali? hom&m uwielbiam jak każdy i w sumie fajnie by było zagrać w coś miodnego w tym uniwersum. Edytowane 21 grudnia 2013 przez tk___tk Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 mm7 dzieje sie miedzy homm3 a homm3 armageddons blade jak pamietasz co sie działo w kampanii to śmiało atakuj 7. tylko nie bierz różdżki na starcie Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 ok to biorę siedem. wracając do tematu: condemned część pierwsza, jakoś pod koniec gry w opuszczonej szkole bohater ma jakieś zwidy czy coś i prawie mdleje. niesamowita imersja, centralnie zbierało mi się na wymioty. manekiny też zapadają w pamięć wiadomo. mega gierka. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) Orzeszek jak ty to pamiętasz? Przechodziłeś kilka razy te M&M? Czy sobie np odświeżyłeś zakończenia na YT?Masz jakies problemy z pamiecia, ja pamietam zdecydowana wiekszosc gier/filmow/ksiazek.He no właśnie nie . Dwa fakultety, dość odpowiedzialne stanowisko itp. a z gierek/ książek / fimów nic praktycznie nie pamiętam . Nie wiem why:( No dobra Mate nie wiem czy grałeś np w AC 2 ale jaktak pamiętasz jego zakończenie albo np z Residenta 3 ? Zakładając jedno przejście. Edytowane 21 grudnia 2013 przez balon Cytuj
MYSZa7 8 956 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) The Last of Us http://www.youtube.com/watch?v=DidjobKweCs 16:35 http://www.youtube.com/watch?v=HWTzlcVqJaE#t=995 Edytowane 21 grudnia 2013 przez MYSZa7 Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) No dobra Mate nie wiem czy grałeś np w AC 2 ale jaktak pamiętasz jego zakończenie albo np z Residenta 3 ? Zakładając jedno przejście. Grałem w AC2 raz, na początku 2011 roku i to co pamiętam: Ezio przenosi się zdaje się do rzymu i tam biegnie się po dachu pałacu (prosto, w prawo, w lewo), aż nie wchodzi się na lewo do środka i walczy z papieżem, Rodrigo Borgia chyba. Ten pier.doli jak typowy szalony bad guy z filmów o bondzie "haha, co ty sobie myślałeś" i tak dalej. Borgia oczywiście zdycha i później objawia się junona czy inna bogini i pier.doli o światach alternatywnych. e: pomyliły mi się kierunki Oczywiście nie sprawdzałem w internecie. Ostatnio skończyłem grać Austrią w EU III w 1448, mój najgorsza rozgrywka w tej grze - zniszczyła mnie niesława i wojna o sukcesję z Kastylią. :< Edytowane 21 grudnia 2013 przez mate5 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 Co najlepsze jak napisałeś to zakończenie zaraz mi się przypomniało ale i tak props. Ja niestety nie mam do tego takiej pamięci. Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 (edytowane) Może po prostu gry odbierasz mocniej na płaszczyźnie rozgrywki, mniej jako przeżycie. Wydaje mi się też, że sporo zależy od wieku i stopnia zajawki, w jakim gramy, wiadomo, że pochłaniając gry hurtowo, z zapamiętywaniem będzie gorzej. Resident 3 miał dobre zakończenie, Nemesis, muzyka, atomówka i pozorny koniec zombie , była moc, zresztą do dziś uważam, że RE3 miało jedne z lepszych wstawek FMV w grach. Edytowane 22 grudnia 2013 przez kotlet_schabowy Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 grudnia 2013 Opublikowano 21 grudnia 2013 z re 3 to już chyba pisałem w tym temacie: wstawka w której pierwszy raz pojawia się nemesis najbardziej zapadła mi w pamięci, ale nasuwa mi się jeszcze jedna. po etapie w tej opuszczonej posiadłości do której trafiliśmy kiedy pociąg się wykoleił kontaktujemy się radiowo ze śmigłowcem i kiedy już nadlatuje zwiastując wybawienie sku.rwysyn zestrzeliwuje go z bazooki xD. nie da się opisać poczucia beznadziei jakie ogarnia wtedy serce 10letniego gracza . 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi