szaden 228 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 Dziwne, że nie ma tu tematu poświęconego tej świetnej grupie. Co prawda ich najnowszy album jest słaby jednak poprzednie wydawnictwa to klasa sama w sobie. Lubicie nie lubicie? Który album według was najlepszy? IMO: Demon Days> Gorillaz>...> Plastic Beach. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 lubię i nową płytę również wbrew opiniom ignorantów słuchających takich dziwnych wynalazków jak kylesa czy blur Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 'welcome to the world of plastic beach', rhinestone eyes', 'stylo' i 'on melancholy hill' to moje ulubione kawalki z nowej plytki, strasze plyty lepsze byly Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 Temat byl, ale sie zmyl, bo nikt tam nie pisal. Temu wieszcze podobna, swietlana przyszlosc. Cytuj
Zajcik 64 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 W sumie spoko kapela, ale szybko sie nudza. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 Gorillaz - prawie jak muzyka! Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 kocham gorillaz, nowa płyta świetna (ale bardziej jej druga połowa). Cytuj
szaden 228 Opublikowano 17 października 2010 Autor Opublikowano 17 października 2010 Gorillaz - prawie jak muzyka! Odnosisz się tu do najnowszej płyty czy do poprzednich? Bo jeśli do poprzednich to chyba jesteś głuchy Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 17 października 2010 Opublikowano 17 października 2010 (edytowane) Ogi sam czasem nie wie co pisze, ale chce uchodzić za osobę o wysublimowanym guście. Dlatego jest w stanie napisac cokolwiek, żeby tylko jego opinia była odmienna od pozostałych A zespól bardzo lubię. Lubie też głos Damona Albarna, ktorego można też posłuchać w innych fajnym, jeszcze bardziej znanym zespole - Blur. Co do ostatniej płyty. Rozumiem modę narzekania na wszystko co nowsze i ogolne "kiedyś było lepiej", ale ich najnowsza płyta jest najlepsza ze wszystkich. Przynajmniej mi bardzo podeszła. Edytowane 17 października 2010 przez gekon Cytuj
szaden 228 Opublikowano 17 października 2010 Autor Opublikowano 17 października 2010 (edytowane) Jak dla mnie Plastic Beach jest słabe bo mało na niej Albarna. No i odejście od wcześniejszej mieszanki rocka z hiphopem też mi się nie spodobało. Nie zmienia to faktu, że nadal jest to płyta którą da się słuchać, jednakże nie jest to już Gorillaz. Edytowane 17 października 2010 przez szaden Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 18 października 2010 Opublikowano 18 października 2010 To jest jak najbardziej Gorilliaz tylko na nowej płycie nie kopiowali sami siebie. Za co też duzy plus. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 18 października 2010 Autor Opublikowano 18 października 2010 Nowy singiel: http://www.youtube.com/watch?v=PwKcXfUmLkk Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 18 października 2010 Opublikowano 18 października 2010 Chciałbym złożyć requesta na płytę D-Sides, gdzie to uczynić? Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 18 października 2010 Opublikowano 18 października 2010 Masz: http://rapidshare.com/#!download|367|184958700|Gorillaz-D-Sides-2CD-2007.rar|160958 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 2 listopada 2010 Opublikowano 2 listopada 2010 Nowy singiel: http://www.youtube.com/watch?v=PwKcXfUmLkk lajtowe Cytuj
szaden 228 Opublikowano 2 listopada 2010 Autor Opublikowano 2 listopada 2010 Co sądzicie o poboczny projekcie Albarna " The Good, The Bad And The Queen"? Warto się z tym zapoznać czy raczej nie? Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 2 listopada 2010 Opublikowano 2 listopada 2010 (edytowane) Za parę lat jak będzie kolejna nowa płyta to będziecie pitolić, że to ona jest najgorsza, zaś "Plastic Beach" było taaaaakieeeeee wybitne . Dla mnie każdy kawałek Gorillaz trzyma zbliżony, za(pipi)ingowy poziom. Gorillaz w każdym kawałku, albumie próbuje zaprezentować coś zupełnie innego. Może w tym problem? Co sądzicie o poboczny projekcie Albarna " The Good, The Bad And The Queen"? Warto się z tym zapoznać czy raczej nie? Ś-W-I-E-T-N-E. Spokojna, oddająca hołd naturze muzyka. Damon Albarn popisuje się w tej płycie swoim zmysłem poetyckim i ujarzmieniem kombosa organki + pianino + gitara akustyczna + perkusja. Jestem w tym albumie naprawdę zakochany. Ogólnie to zawsze mam tak, że gdy przesłu(pipi)ę sobie "Empire Ants" to myślę sobie "The Good, The Bad and The Queen spotyka Little Dragon" - ot, jeżeli ktoś chce mieć przedsmak. A zresztą: http://www.youtube.com/watch?v=HYtn7yx8y6I Edytowane 2 listopada 2010 przez DarealRadexHEJOO 1 Cytuj
szaden 228 Opublikowano 2 listopada 2010 Autor Opublikowano 2 listopada 2010 Zayebiste Już odliczam czas do pojawienia się na moim dysku. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 2 listopada 2010 Opublikowano 2 listopada 2010 Za parę lat jak będzie kolejna nowa płyta to będziecie pitolić, że to ona jest najgorsza, zaś "Plastic Beach" było taaaaakieeeeee wybitne . Dla mnie każdy kawałek Gorillaz trzyma zbliżony, za(pipi)ingowy poziom. Gorillaz w każdym kawałku, albumie próbuje zaprezentować coś zupełnie innego. Może w tym problem? Co sądzicie o poboczny projekcie Albarna " The Good, The Bad And The Queen"? Warto się z tym zapoznać czy raczej nie? Ś-W-I-E-T-N-E. Spokojna, oddająca hołd naturze muzyka. Damon Albarn popisuje się w tej płycie swoim zmysłem poetyckim i ujarzmieniem kombosa organki + pianino + gitara akustyczna + perkusja. Jestem w tym albumie naprawdę zakochany. Ogólnie to zawsze mam tak, że gdy przesłu(pipi)ę sobie "Empire Ants" to myślę sobie "The Good, The Bad and The Queen spotyka Little Dragon" - ot, jeżeli ktoś chce mieć przedsmak. A zresztą: http://www.youtube.com/watch?v=HYtn7yx8y6I niemozliwe, ze napsiales tak mądrego posta!1 :potter: no a ten poboczny proejkt spoko ,szkoda, ze tylko `1 plytka Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 2 listopada 2010 Opublikowano 2 listopada 2010 niemozliwe, ze napsiales tak mądrego posta!1 :potter: Po prostu jesteś kolejnym dzieckiem ne0 nabierającym się na moje prowo for the beka, ot co. I jeszcze odnośnie The Good, The Bad and The Queen: http://www.youtube.com/watch?v=eBEqBsgz7aQ Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 22 listopada 2010 Opublikowano 22 listopada 2010 Widziałem ostatnio koncert Gorillaz na MTV Rokcs, na żywo dają rade, mogliby wpaść w przyszłym roku na jakiegoś openera lub innego cokea. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 1 grudnia 2010 Autor Opublikowano 1 grudnia 2010 Widziałem ostatnio koncert Gorillaz na MTV Rokcs, na żywo dają rade, mogliby wpaść w przyszłym roku na jakiegoś openera lub innego cokea. Byłoby bardzo fajnie, ale kto ich tam wie czy wpadnę. Do niedawna można było glosować na artystów, którzy mają pojawić się na przyszłorocznym openerze. Cytuj
miki77 16 Opublikowano 25 grudnia 2010 Opublikowano 25 grudnia 2010 Jest już nowa płytka (na razie za darmo do posłuchania na stronie Gorillaz lub do ściągniecia dla fanclubowiczów) "The Fall" nagrana w czasie ostatniej trasy. Cytuj
szaden 228 Opublikowano 25 grudnia 2010 Autor Opublikowano 25 grudnia 2010 Wow, nie wiedziałem nic na ten temat :o Zaraz biorę się za słuchanie! Fajny prezent gwiazdkowy. Cytuj
MarekZet 2 Opublikowano 25 grudnia 2010 Opublikowano 25 grudnia 2010 Czy wiadomo coś o jakiejś trasie koncetowej w juropie? Może by łaskawie w końcu przyjechali na nasze za(pipi)e? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi