Skocz do zawartości

Gorillaz

szaden

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwne, że nie ma tu tematu poświęconego tej świetnej grupie. Co prawda ich najnowszy album jest słaby jednak poprzednie wydawnictwa to klasa sama w sobie. Lubicie nie lubicie? Który album według was najlepszy? IMO: Demon Days> Gorillaz>...> Plastic Beach.

Opublikowano (edytowane)

Ogi sam czasem nie wie co pisze, ale chce uchodzić za osobę o wysublimowanym guście. Dlatego jest w stanie napisac cokolwiek, żeby tylko jego opinia była odmienna od pozostałych

A zespól bardzo lubię. Lubie też głos Damona Albarna, ktorego można też posłuchać w innych fajnym, jeszcze bardziej znanym zespole - Blur.

Co do ostatniej płyty. Rozumiem modę narzekania na wszystko co nowsze i ogolne "kiedyś było lepiej", ale ich najnowsza płyta jest najlepsza ze wszystkich. Przynajmniej mi bardzo podeszła.

Edytowane przez gekon
Opublikowano (edytowane)

Jak dla mnie Plastic Beach jest słabe bo mało na niej Albarna. No i odejście od wcześniejszej mieszanki rocka z hiphopem też mi się nie spodobało. Nie zmienia to faktu, że nadal jest to płyta którą da się słuchać, jednakże nie jest to już Gorillaz.

Edytowane przez szaden
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Za parę lat jak będzie kolejna nowa płyta to będziecie pitolić, że to ona jest najgorsza, zaś "Plastic Beach" było taaaaakieeeeee wybitne :rolleyes: . Dla mnie każdy kawałek Gorillaz trzyma zbliżony, za(pipi)ingowy poziom. Gorillaz w każdym kawałku, albumie próbuje zaprezentować coś zupełnie innego. Może w tym problem?

Co sądzicie o poboczny projekcie Albarna " The Good, The Bad And The Queen"? Warto się z tym zapoznać czy raczej nie?

Ś-W-I-E-T-N-E. Spokojna, oddająca hołd naturze muzyka. Damon Albarn popisuje się w tej płycie swoim zmysłem poetyckim i ujarzmieniem kombosa organki + pianino + gitara akustyczna + perkusja. Jestem w tym albumie naprawdę zakochany.

Ogólnie to zawsze mam tak, że gdy przesłu(pipi)ę sobie "Empire Ants" to myślę sobie "The Good, The Bad and The Queen spotyka Little Dragon" - ot, jeżeli ktoś chce mieć przedsmak. A zresztą:

http://www.youtube.com/watch?v=HYtn7yx8y6I

Edytowane przez DarealRadexHEJOO
  • Plusik 1
Opublikowano

Za parę lat jak będzie kolejna nowa płyta to będziecie pitolić, że to ona jest najgorsza, zaś "Plastic Beach" było taaaaakieeeeee wybitne :rolleyes: . Dla mnie każdy kawałek Gorillaz trzyma zbliżony, za(pipi)ingowy poziom. Gorillaz w każdym kawałku, albumie próbuje zaprezentować coś zupełnie innego. Może w tym problem?

Co sądzicie o poboczny projekcie Albarna " The Good, The Bad And The Queen"? Warto się z tym zapoznać czy raczej nie?

Ś-W-I-E-T-N-E. Spokojna, oddająca hołd naturze muzyka. Damon Albarn popisuje się w tej płycie swoim zmysłem poetyckim i ujarzmieniem kombosa organki + pianino + gitara akustyczna + perkusja. Jestem w tym albumie naprawdę zakochany.

Ogólnie to zawsze mam tak, że gdy przesłu(pipi)ę sobie "Empire Ants" to myślę sobie "The Good, The Bad and The Queen spotyka Little Dragon" - ot, jeżeli ktoś chce mieć przedsmak. A zresztą:

http://www.youtube.com/watch?v=HYtn7yx8y6I

niemozliwe, ze napsiales tak mądrego posta!1 :potter:

no a ten poboczny proejkt spoko ,szkoda, ze tylko `1 plytka

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widziałem ostatnio koncert Gorillaz na MTV Rokcs, na żywo dają rade, mogliby wpaść w przyszłym roku na jakiegoś openera lub innego cokea.

Byłoby bardzo fajnie, ale kto ich tam wie czy wpadnę. Do niedawna można było glosować na artystów, którzy mają pojawić się na przyszłorocznym openerze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jest już nowa płytka (na razie za darmo do posłuchania na stronie Gorillaz lub do ściągniecia dla fanclubowiczów) "The Fall" nagrana w czasie ostatniej trasy.