sakiu 83 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 Wolałbym, aby to był ktoś z 3rd party niż Sony lub Nintendo >.> Np. można i negatywnie mówić o Square, ale jakby oni wzięli ich do siebie to chociaż byśmy mieli zagwarantowane premiery światowe no, ale poza plotkami to chyba nic konkretnego nie wiadomo? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 (edytowane) I tak praktycznie wszystkie ich gry ostatnio wychodzą tylko na konsole Nintendo, więc za dużo by się nie zmieniło. A S-E to by się nie spojrzało na Atlusa nawet, bo SMT nie sprzedaje 4mln kopii. Edytowane 23 lipca 2013 przez Hela Cytuj
Salazar 1 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 @ Sakiu myśle podobnie ,zewnętrzne firmy mogły by pozwoalic na cykl wydawniczy taki jaki jest teraz i nie trzeba było by się martwić że gry od Atlusa wylądują tylko na jednej platformie. @Hela zawsze SE mogły by zmusić Atlusa do produkcji gier na smartfony i tablety , skoro o planach mają chęć zgarnięcia kawałka ciast z tortu jakim jest rynek mobilny. Jeśli nie chcemy aby nikt z wielkiej trójki przygarną Atlusa to kto nam zostaje ?. Nie biorąc pod uwagę zachodnich firm typu EA, Ubisoft, Activision to zostaje nam Square Enix, Capcom, Sega może Konami ?. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 Wyobrażasz sobie SMT z logiem EA? Bo ja nawet nie chcę Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 (edytowane) Zawsze są jeszcze mniejsi wydawcy.Grunt by nie było to SE, które rozmieniłoby SMT na drobne albo skończyłoby tak nędznie jak kolejne crapy z FF w tytule. Od jakiegoś czasu Nintendo dostaje większość tytułów od Atlusa więc nie zdziwiłbym się gdyby Big N ich przygarnęło. Choć z drugiej strony patrząc na region-lock i tą szopkę z "premierą" SMT IV w Europie jakoś niezbyt przychylnie patrzę na taką opcję. Ale też można by było być spokojnym o fakt, że nie ingerowaliby zbytnio w filozofię tworzenia gier przez Atlus. Co zaś się tyczy kinówki P3 to ciekawe, czy ktoś z USA pokusi się o wydanie tego na BR. Może Sentai Filmworks bo oni wydają P4 The Animation. Sama zaś pozycja ma świetną, klimatyczną kreskę, a sama muzyka też nie jest zła choć liczę na powrót utworów z gry. Edytowane 23 lipca 2013 przez Paliodor Cytuj
django 549 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 Jakby Nintendo ich przejelo to chyba lepiej dla Europy, nie? Przecież musza wydac gre ze swojej stajni we wszystkich regionach. Trzymam kciuki, zeby kupcem bylo Nintendo bo Atlus naprawde fantastycznie moze sie rozwinac pod ich skrzydlami. Jezeli nie N to zawsze zostaja mniejsi tak jak chociazby NIS. Za Marvelous tez stoi chyba ktos wiekszy to moze oni by sie skusili. Sega tez, ale nie wiem czy maja wystarczajaco hajsu. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 (edytowane) Według mnie sprawa wygląda następująco. Nintendo - nie kupi bo im się nie opłaca (mają Monolith i inne studia, które są w stanie robić jRPG) Sony - nie kupi producenta niszowych gier za 150 milionów dolarów (przynajmniej tyle chce Index) zważywszy, że musiało sprzedawać swoje włości; co powiedzieliby akcjonariusze? Zachodni wydawcy - lel Square Enix - ledwo zipie Sega - obecnie skupia się na urządzeniach mobilnych, wcześniej wykrwawiała się jak zarzynane prosie Trzy najbardziej prawdopodobne opcje moim zdaniem: Konami, Bamco albo GungHo. Ci ostatni mają najlepszą sytuacją finansową i wiedzą, że Puzzle & Dragons nie będzie wieczne. Kupno Atlusa dałoby im dostęp do kilku solidnych marek. Edytowane 23 lipca 2013 przez Enkidou Cytuj
Drexciyan 8 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 Ja tam przymierzam się do zakupu 3DS'a z Usa,mam straszne ciśnienie na SMTIV i w zasadzie gra do mnie leci,teraz tylko konsolka.. Cytuj
Salazar 1 Opublikowano 23 lipca 2013 Opublikowano 23 lipca 2013 (edytowane) Ja tam przymierzam się do zakupu 3DS'a z Usa,mam straszne ciśnienie na SMTIV i w zasadzie gra do mnie leci,teraz tylko konsolka.. Ja mam to samo ale boli mnie polityka Nintendo z blokadą regionalną i gdyby nie to nie miał bym zbyt dużych zastrzeżeń do przejęcia Atlusa ( przeboleje nawet brak drugiego analoga w 3DS-ie ). Wracając od petycji o zniesienie blokady regionalnej do której link podał Suavek podpisało pod nią już przeszło 23 tysiące osób , widać że ludziom zależy na pozbyciu się tego ustrojstwa. Edytowane 23 lipca 2013 przez Salazar Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 24 lipca 2013 Opublikowano 24 lipca 2013 Widząc jak dobrze się sprzedaje 3DS jakoś wątpię by Nintendo się przejmowało tymi "paroma" tysiącami chcącymi zdjęcia blokady. To by musiała być ogolnoświatowa akcja, ze wsparciem serwisów growych i różnych growych społeczności. Sucha petycja nic w tej sprawie nie zdziała. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 24 lipca 2013 Autor Opublikowano 24 lipca 2013 Sama inicjatywa to nie tylko petycja ale też inne akcje. Więcej tutaj. Nintendo już nawet odpowiedziało (w klasycznym dla siebie odciętym od rzeczywistości stylu), ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby dalej ich pognębić. Cytuj
Dajzner 990 Opublikowano 24 lipca 2013 Opublikowano 24 lipca 2013 Kusi mnie ta konsolka, ale (z powodu region locka) na razie spasuje. Poczekam i zobaczę co gdzie wyjdzie, a 3DSa kupię po premierze jego następcy (chyba że wcześniej pojawi się coś w rodzaju freeloadera, bo na Nintendo, w sprawie blokady, nie ma co liczyć). Cytuj
Salazar 1 Opublikowano 24 lipca 2013 Opublikowano 24 lipca 2013 (edytowane) Przeglądając amerykański psn natknąłem się na dość atrakcyjne ceny gier : -Pesona 2: Innocent Sin 9,99$ -Persona 2: Eternal Punishment 9,99$ -Persona 3 FES 4,99$ -Persona 3 Portable 9,99 $ -Persona 4 Golden 19,99$ Cena P4G bardzo atrakcyjna biorąc pod uwagę ze u naz używki chodzą w granica 100 zł https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/en-us/search/f=%5Epersona%7Cbucket~games Edytowane 24 lipca 2013 przez Salazar Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 24 lipca 2013 Opublikowano 24 lipca 2013 No cena P4Golden niezła. Choć ja bym wolał sobie kupić pudełkową edycję. Stosunkowo tanio można ją wyrwać na PlayAsia: http://www.play-asia.com/persona-4-golden-english-version-paOS-13-71-1ab-49-en-70-5fsb.html A te promo na gry od Atlusa na PSstore to od niedawna chyba bo coś czytałem na profilu Atlus na FB. Cytuj
Salazar 1 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Jakieś wieści na temat tego czy Atlus został już przez kogoś przejęty ?. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 (edytowane) Z tego co pisał Bloomberg, powołując się na jakieś swoje źródła, wieści o jakichkolwiek rozstrzygnięciach mogą się pojawić dopiero we wrześniu. Edytowane 29 lipca 2013 przez Enkidou Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Jestem po około 20 godzinach z Shin Megami Tensei IV (oczywiście jeszcze nie skończyłem) i muszę przyznać, że się nie zawiodłem Póki co mam zaliczoną tylko Personę 3 i 4 z serii SMT, więc jestem praktycznie nowy, ale podoba mi się, że główna seria jest zupełnie inna od spin offów. Doroślejsza, mroczniejsza. Szkoda jedynie, że walki nie są w 3D, ale da się to przeżyć. Fabuła też Was raczej nie zawiedzie. Polecam! Cytuj
Drexciyan 8 Opublikowano 30 lipca 2013 Opublikowano 30 lipca 2013 Ja już konsolę US mam,teraz czekam na SMTIV,myslałem że gra przyjdzie wcześniej ale jeszcze czekam i się nie mogę doczekać. Cytuj
chlewik12 24 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Opublikowano 2 sierpnia 2013 znalazłem na wiki coś takiego: Persona 2: Innocent Sin (1999: PlayStation) Persona 2: Eternal Punishment (2000: PlayStation) Shin Megami Tensei: Persona 3[6] (2006: PlayStation 2) Shin Megami Tensei: Persona 3 FES (2007: PlayStation 2) są jakieś duże różnice między częściami z tym samym numerkiem? i czy te wersje na psp (chyba wszystkie części przenieśli) to to samo czy też czymś się różnią od wersji na stacjonarki? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Obie Persony 2 tworzą jedną całość, zato P3Fes, to rozszerzona wersja P3 z dodatkowym epilogiem. 1 Cytuj
Salazar 1 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Panowie i panie robi się coraz bardziej ciekawie jeśli chodzi o losy Atlusa http://www.gram.pl/news/2013/08/03/niebawem-poznamy-los-atlusa-sega-wsrod-zainteresowanych-przejeciem-firmy.shtml Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Jak ich Sega kupi to pewnie już żadna gra nie opuści granic Japonii. Widząc ile Sega ma świetnych gier, które nie doczekały się wersji ang aż nie chcę się ponownie denerwować. No ale Sonici to oni umieją wypluwać na rynek globalny. Cytuj
Salazar 1 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 @ Paliodor czy ja wiem , o tym na pewno zadecydują liczby sprzedanych kopi a jak wiemy gry od Atlusa cieszą się dużą sprzedażą w porównaniu do kosztów produkcji. Tak jak pisałem wcześniej liczę na to że nowym właścicielem Atlusa będzie jakiś zewnętrzny wydawca. Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 3 sierpnia 2013 Problem w tym, że japońskie firmy takie jak Nintendo czy SEGA nadal żyją we własnym świecie i są odcięte od rzeczywistości. Liczby mogą mówić jedno, a oni i tak zrobią drugie i jeszcze kopną klienta w dupę przy tym. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Przynajmniej jak SEGA coś wyda po angielsku to we wszystkich regionach ~_~ .... ;p to tak na pocieszenie.... ale nie wiadomo czy SEGA miała największą ofertę, mówi się o około 20 firmach/organizacjach biorących udział w "aukcji" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi