Opublikowano 2 kwietnia 201411 l ESRB wypuszcza informacje o Personie 4 na PS3 Dobre gry nigdy nie umierają. Dowodzą tego nieśmiertelne produkcje z serii Final Fantasy, potwierdza się to również w wypadku Persony. Z tym, że ona co kilka lat przeżywa drugą młodość za sprawą swojego wydawcy. Po raz pierwszy Persona 4 zadebiutowała w 2008 roku i była dostępna na konsoli PlayStation 2. Kilka lat później w 2012 dostaliśmy Persona 4: Golden (PS Vita). Jeśli wierzyć stronie ESRB (a to dość wiarygodne źródło) to Persona 4 wyląduje również na PS3. To co ma do nas trafić najprawdopodobniej będzie przeniesioną wersją z PS Vita. W końcu edycja Golden jest już i tak poprawioną wersją gry z 2008 roku. Przypomnę, że obecnie trwają prace nad Persona 5 (PS3), która ma do nas trafić już w przyszłym roku. Źródło: destructoid.com http://www.pssite.com/news-32085-esrb_wypuszcza_informacje_o_personie_4_na_ps3.html
Opublikowano 3 kwietnia 201411 l Tylko kto kupi ps2 classic? jakby to był remaster pod ps3 wersji golden to sam bym się pewnie szarpnął, classic po zagraniu w wersję z vity nie wydaje się być taki "podniecający" nie?
Opublikowano 3 kwietnia 201411 l Ja liczę, że będzie to port P4Golden. Bo roboty przy tym nie mieliby wiele,a chętnych do kupna pewnie jest sporo. Sam bym to sobie sprawił,przynajmniej Vity nie trzeba by było kupować. Edytowane 3 kwietnia 201411 l przez Paliodor
Opublikowano 3 kwietnia 201411 l Autor P4G to jeden z nielicznych system sellerów Vity. Nie sądzę, żeby pozbyli się go i udostępnili na PS3.
Opublikowano 3 kwietnia 201411 l watpie ze sony ma cokolwiek do powiedzenia w sprawie przytczymania P4G jako ex na ich sprzet. Jak Atlus bedzie chcial to wypusci to na ps3 - roboty praktycznie zero, a tak hajs bedzie sie zgadzac i beda mieli z czego robic wypasna piątke
Opublikowano 3 kwietnia 201411 l Autor Tylko czy gdyby to była ta sama gra, to czy nie widniałoby w opisie zarówno PS3 jak i Vita? P4G ma wyraźnie Golden w opisie - http://www.esrb.org/ratings/synopsis.jsp?Certificate=32562&Title=Persona%204%20Golden&searchkeyword=persona P4 na PS3 nie - http://www.esrb.org/ratings/synopsis.jsp?Certificate=33389&Title=Shin%20Megami%20Tensei%3A%20Persona%204&searchkeyword=persona Wpis P3 FES - http://www.esrb.org/ratings/synopsis.jsp?Certificate=32234&Title=Shin%20Megami%20Tensei%3A%20Persona%203%20FES&searchkeyword=persona Oczywiście nie miałbym nic przeciwko P4G na PS3 (kolejna motywacja do zakupu konsoli przed P5) ale jakoś nie wierzę, że to będzie co innego jak PS2 Classic. EDIT: O właśnie, kolejna kwestia P4G której w wersji PS3 nie wymieniono: Other: Includes online features that may expose players to unrated user-generated content (PS Vita) EDIT: Oficjalnie ogłoszono, że to PS2 Classic. Premiera 8 kwietnia. Edytowane 3 kwietnia 201411 l przez Suavek
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Szkoda, że nie P4Golden. Ale tak czy owak jak ktoś nie miał jeszcze okazji ograć tej świetnej pozycji to będzie miał ku temu okazję. Ja tymczasem męczę SMTIV i Personę 3 FES. A w takiej pierwszej Personie na PSP został mi tylko ten ostatni boss motylek do rozwalenia ale nawet na easy mam z nim mega problemy. A myślałem,że jestem w miarę dobry w megatenach ale chyba się przeliczyłem z moim skillem :confused: Edytowane 4 kwietnia 201411 l przez Paliodor
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Ja jak ogram finala x hd to na pewno kupie persone golden na vite bo jeszcze nie mam tego tytulu i nie mialem stycznosci. A czym sie rozni ta zwykla 3 od fes? jedna chyba jest na vite do kupienia a druga na ps3 nie?
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l fes wg tworcow to dodatkowe 30h zawartosci - nowy epilog, duzo nowych qestow itp - taka wersja rezyserska, cos jak P4G najgorsza jest chyba wersja z psp - tam caly sim w miescie ograniczono do wybierania lokacji i statycznych obrazkow, choc jak mnie pamiec nie myli to chyba tylko w wersji na psp mozna bylo w czasie walki manualnie sterowac wszystkimi postaciami
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Autor Wersja PSP zła nie była, a ograniczenia były głównie graficzne. W kwestii samej rozgrywki jednak była to właśnie ta najbardziej rozbudowana wersja, z możliwością sterowania całą drużyną, nowymi fuzjami i itemami, social linkami, muzyką, a także grywalną żeńską postacią, która naprawdę mile urozmaiciła ponowne przejście.
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l @Paliodor jak można mieć na EASY w tej grze jakiekolwiek problemy w tej grze? . ja sam grałem na normalu i nie miałem problemów oprócz motylka właśnie, ale dopakowałem się 10 lvl żeby mieć najlepsze persony. na easy nie powinieneś nawet musieć tego robić pewnie. jakie masz levele?
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Hmm różnica w cenie za to jest konkretna bo portable za 120zł na psn a Fez 40zł z ps2 classic. Ogralbym takie cos chetniej na przenosnej ale skoro mowicie ze okrojona wersja troche to czy warto/
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Autor W promocji można było P3P i inne megateny dostać na PSN znacznie taniej. Okrojone P3P nie jest. Grafika jest prostsza, ale funkcjonalnie to samo, jeśli nie wiecej. Nie ma w P3P epizodu The Answer obecnego w FES. Sęk w tym, że epizod ten wcale nie jest taki dobry w kwestii fabularnej (IMO wiele kwestii zwyczajnie on psuje), zaś gameplay'owo to po prostu dungeon crawler bez jakichkolwiek elementów socjalnych.
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Czyli kwestia wygody i kasy ktora wersje sie wezmie. No wiem ze w promocji byla ale akurat wtedy inne wydatki bedzie na pewno zrobia kolejne promo moze nawet jak wyjdzie juz ta 4 w classicach to sie kupi wtedy cos:)
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Za kilka dych mniej możesz wyrwać p3p w pudełku.Pie.dol digital versions. Edytowane 4 kwietnia 201411 l przez Drexciyan
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Autor Mhm, a potem czekaj wieczność przed każdą walką, zanim się wgra. ;> Żeby nie było, sam mam pudełkową wersję, ale zawsze zgrywam obraz płyty na kartę, by napędu konającego dalej nie piłować. Tylko do tego trzeba CFW.
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Suavek,ale nie jest tragicznie,przecież można zainstalować część gry na karcie pamięci (nawet bez CFW). Ale ogólnie chodzi o to że masz w łapie za co płacisz..a co jak sony padnie i to ich całe PSN zniknie z powierzchni ziemi?
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Chodzi o to ze vita nie obsluguje kart z psp a nie bede kupowal psp jak mam vite proste.
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l Autor Suavek,ale nie jest tragicznie,przecież można zainstalować część gry na karcie pamięci (nawet bez CFW). Ale ogólnie chodzi o to że masz w łapie za co płacisz..a co jak sony padnie i to ich całe PSN zniknie z powierzchni ziemi? Prędzej napęd w moim PSP zdechnie do reszty niż PSN. Nawet ze zgraniem części gry na kartę płyta nadal się piłuje, a to nie tylko dodatkowy hałas, ale i także krótszy czas działania baterii. Loadingi także nie są szybsze jak po zgraniu całości gry na MS, a nie tylko części. No i tak jak mówi, w przypadku Vity w grę wchodzi tylko digital. Niemniej jednak poczekałbym na promocję aniżeli kupował za 120zł.
Opublikowano 4 kwietnia 201411 l No raczej zwlaszcza ze za 100 jest persona 4 golden pudelkowa ktora mam zamiar zamowic lada chwila jak skoncze finala
Opublikowano 5 kwietnia 201411 l Autor A propos wcześniejszej rozmowy o poziomie trudności, ja szczerze bliski jestem przyznaniu miana najtrudniejszego megatena (w jakiego grałem) Devil Survivor 2 (choć jedynka też nie odstaje). Zmotywowałem się by wrócić do gry. Mam koniec dnia trzeciego i opcjonalną walkę z Ghost Q, gdzie mogę wysłać tylko MC. Trzy razy podchodziłem - raz zginąłem, potem Ghost Q uciekł, a za trzecim razem bliski byłem rzucenia konsolą gdy po zbliżeniu się do bossa okazało się, że ma on jakiś dopakowany atak na odległość oraz kilkukrotny ruch w trakcie jednej tury... No to zbliżam się, end turn, a boss zaatakował mnie SZEŚĆ RAZY. A każdy atak u niego wygląda tak, że ma on dwa ruchy + kolejne dwa ruchy z automatycznie rzuconego extra turn. Leżałem tylko i patrzyłem, jaką masakrę urządza, bo moja postać nie mogła atakować na odległość... Grind nie wchodzi w grę, bo jedyny Free Battle oferuje komiczne ilości XP jak na mój level. Musiałem go robić cztery razy by demona o poziom awansować. I teraz w poczuciu ambicji chcę tego Ghost Q pokonać, bo to jedyna okazja, a z drugiej mam znowu dość tej gry... EDIT: No... padł skurczybyk za piątym razem. 2x Angel z Blood Wine na mobków i demony z Force Dance na bossa. Ale i tak straszny oszust z bossa. Edytowane 6 kwietnia 201411 l przez Suavek
Opublikowano 6 kwietnia 201411 l @Mace:cóż pod koniec gry troszkę zaniedbałem grind leveli i person. MC 52lv, Maki 48lv, Kei 44lv,Masao 53lv,Hidehiko 52lv No i nie mam najlepszych person bo z tego co sprawdzałem jeszcze sporo grindu by mi do nich zostało, a akurat w tej grze jakoś idzie to ślamazarnie i pierwszy raz w Megatenie nie chce mi się jakoś specjalnie to robić Ale trzeba będzie się zmobilizować i przysiąść przy gierce jak tylko przejdę FES albo SMTIV.