Wiolku 1 592 Opublikowano 28 stycznia 2013 Opublikowano 28 stycznia 2013 Mimo, że nie ganiam za platynami jak Wy chłopaki, to legendarne teksty o trudności challengów zaszczepiły we mnie jakiegoś maniaka. Myślałem o nich przynajmniej kilka razy dziennie. Napiszę tak - pierwsze pięć to serio jest pikuś w porównaniu do 6. Zorałem je w jakieś - w sumie - 2 może 3h. Natomiast z ostatnim, KOSMICZNYM męczyłem się aż do dziś przez jakieś 6 godzinek(tyle co kampania xd). Ręce jeszcze mi się trzęsą, jak wyłączyłem konsole miałem jakieś zagłuszenia słuchu. I ta ulga, o (pipi)a. Wzorowałem się na tutorialu(a bardziej filmie, w którym się chwali i ma (pipi)a czym) tego azjatyckiego robota. Cyborga. Boga skilla. Nawet w 50% nie umiem grać tak jak on. Ale koniec końców z czasem około 12 minut szóste wyzwanie padło. Bez podpatrzenia, w zasadzie nowej nauki grania w Vanquish, nie dotarł bym pewnie nawet do 5 fali wrogów. Jakieś tipy? Granaty wstrząsowe, LFE oraz jak najrzadsze "przeciążanie". I masa szczęścia, choć w moim przypadku był to bardziej wyćwiczony skill. Najgorsze, że teraz po przejściu wydaje się to całkiem łatwe ... Zostało mi kilka trofeów, może z 2h gry i platynka wpadnie. 1 Cytuj
mashter 54 Opublikowano 31 stycznia 2013 Opublikowano 31 stycznia 2013 No ten filmik pokazuje jacy wszyscy są w tą grę słabi, nawet ci co mają platyny Cytuj
mr_pepeush 96 Opublikowano 9 lutego 2013 Opublikowano 9 lutego 2013 ja właśnie skończyłem cysis 1 platynować i tak się zastanawiam, czy się za vanq nie zabrać na nowo... pokusa spora jest ;)ale cienizna ze mnie wstrzelankach... Cytuj
mashter 54 Opublikowano 24 lutego 2013 Opublikowano 24 lutego 2013 (edytowane) Ja też gram słabo w strzelanki, więc nie ma co się poddawać. Kalinho może potwierdzić jak za(pipi)iście celuje na upośledzonym kontrolerze zwanym dualshock 3. Na padzie, to się gra w erpegi albo gry logiczne. W strzelanki gra się na myszce, tak samo jak w bijatyki gra się na sticku. Edytowane 24 lutego 2013 przez mashter Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 25 lutego 2013 Opublikowano 25 lutego 2013 (edytowane) No coś niesamowitego ta gra. Cisnę właśnie 6 challenge i banan na buzi jest w każdej chwili. Niesamowity tytuł, tyle pokładów szczęścia ile on wywołuje podczas grania mają na tej generacji może jeszcze ze 3-4 tytuły. E:Haha, wszystkie challenge wykonane, buła z masłem. Kocham tą grę! Edytowane 25 lutego 2013 przez XM. 2 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 1 marca 2014 Opublikowano 1 marca 2014 Fcuk me, byłem u kuzyna, no i patrzę, a on w Vana z kolegą ciśnie. No to graliśmy z 4h, akurat challenge poszły. Zasiadłem do 6 challenge'a i bite 3h grałem aż przeszedłem (w poprzedniej próbie zawaliłem na końcu, 3mm paska ostatniego bogeya zostały ; w dodatku raz pod koniec bogey wybuchł i mnie zabił). U siebie na konsoli utknąłem na 4 challengu. Ciekawe czy dam radę (muszę jeszcze kampanię dokończyć). Niesamowita gra 1 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 (edytowane) Błagam was, dajcie mi jakieś tipy do czwartego challenga. Ogólnie ten challenge to banał, nie licząc ostatniego wave'a. W 8 na 10 prób dochodzę do ostatniej fali, ale to co się tam dzieje przechodzi ludzkie granice. To jest totalny random, malutka przestrzeń, crystal viper, 3 romanovy i sporo tych małych, wytrzymałych robocików ninja. Fuck, kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, padam zazwyczaj po 15 sekundach, pomimo boost rolli i szybkiego przemieszczania się. Mały teren, i co chwilę natrafiam na vipera, który mnie bije Jeszcze te romanovy z rakietami, no niby mam tą rakietnicę i potem dochodzi upgrade który dodaje ammo, ale nawet w nich strzelić nie zdążę. Parę sekund i już czerwony ekran. Dodam, że challenge 1, 2, 3 i 5 - wszystkie zdałem za dosłownie pierwszym razem (może oprócz pierwszego, bo wtedy jeszcze nie ogarniałem tej gry). Kampanię na hard zakończyłem z zaledwie 39 zgonami, ale to mnie chyba przerasta. Może jestem za młody na takie skillowe gry, idę strzelać do moich amerykańskich rówieśników w Coda Edytowane 16 marca 2014 przez c0r Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 16 marca 2014 Opublikowano 16 marca 2014 Ech, jakoś umęczyłem 4 challenge (nie mam pojęcia jak go zrobiłem, szczególnie ostatni wave). Mam problem z challenge 6 - pierwsze 4 wave'y to bułka z masłem, ale 5 to jazda bez trzymanki. Nie wiem jak się do niego zabrać. U kuzyna już nie pamiętam, on lepiej w to grał Lock On Laser mam używać? Przecież to malutko im odbiera, zanim zdejmę niebieskiego to podczas boost rolli mnie zabiją. LFE na kulki, plus rakietnica - jeszcze popróbuję. Życzcie mi szczęścia Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Challenge 6 zrobiony... czas 23 minuty... jezu.. 2 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Grasz po swojemu czy zerkasz na yt? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 marca 2014 Opublikowano 17 marca 2014 Nie ma co patrzeć na yt bo i tak w grze 90 % to improwizacja. Jak ktoś się będzie brał za challenge to służę radą 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi