Suavek 4 814 Opublikowano 29 lipca 2011 Opublikowano 29 lipca 2011 (edytowane) Pre-order Persona 2 dostanie mini-soundtrack. Trochę lame, biorąc pod uwagę, że jedynka dostała cały OST na dwóch płytach. No ale przynajmniej wygląda na to, że pudełko będzie podobne, co mnie osobiście cieszy. http://www.play-asia.com/Shin_Megami_Tensei_Persona_2_Innocent_Sin/paOS-13-71-b9-49-en-70-4920.html - 150zł z wysyłką... yay... :| Edytowane 29 lipca 2011 przez Suavek Cytuj
Adan 7 Opublikowano 29 lipca 2011 Opublikowano 29 lipca 2011 Będzie wersja cyfrowa? Wiem, że 1 jest na PSS (cena nawet nie przyprawia o ból głowy), ale nie umiem znaleźć informacji potwierdzających, że 2 też będzie. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 29 lipca 2011 Autor Opublikowano 29 lipca 2011 Na to info właśnie czekałem. Z tego co szukałem w sieci to cena na PlayAsia jest całkiem ok. Niewiele taniej wychodzi zamówić z http://www.videogamesplus.ca/product_info.php?products_id=18773 , ale jako, że z tych dwóch sklepów zamiawiałem tylko z PlayAsia to raczej tam złożę pre-order . Mogli co prawda dać cały OST ale już nie będę narzekał. Grunt, że wydadzą tą część stosunkowo szybko po premierze wersji jap. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 http://blog.ghostlight.uk.com/post/ghostlight-announce-persona-2-innocent-sin Wstrzymam się chyba póki co z importem z US. Fajnie by było co prawda mieć drugie wydanie takie jak jedynki (pudełeczka by się fajnie komponowały), ale z funduszami coraz gorzej, premiera Deus Ex: HR już niebawem (wersja Augmented must have...), a wydanie od Ghostlight może być nawet tańsze, jak to było z P3P. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Autor Opublikowano 9 sierpnia 2011 http://blog.ghostlig...-2-innocent-sin Wstrzymam się chyba póki co z importem z US. Fajnie by było co prawda mieć drugie wydanie takie jak jedynki (pudełeczka by się fajnie komponowały), ale z funduszami coraz gorzej, premiera Deus Ex: HR już niebawem (wersja Augmented must have...), a wydanie od Ghostlight może być nawet tańsze, jak to było z P3P. Hmm, no i teraz mam dylemat. Pre-order na PlayAsia już złożyłem, ale jak patrzę na wydanie Pal P3P w wersji kolekcjonerskiej to zastanawiam się czy też się nie wstrzymać z zamówieniem. Może do końca miesiąca ujawnią zawartość kolekcjonerki dla Europy to wtedy miałbym prostszy wybór. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 3 września 2011 Autor Opublikowano 3 września 2011 Pozostaje czekać do 20 września na premierę, a potem już tylko na paczkę z PlayAsia. Troszkę szkoda, że OST nie jest kompletny no ale mówi się trudno. Ważne, że Atlus tak szybko zdecydował się wypuścić tą część poza Japonią. Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 3 września 2011 Opublikowano 3 września 2011 Przeciez dostaniesz 2 OST-y jesli zlozyles pre-order,przynajmniej powinienes. (nie wiem do konca czy play asia to obejmuje ale w innych sklepach dostaje sie za pre order poza mini ost dodatkowy ost na duzej plycie). A ja sie zastanawiam czy robic pre order z usa czy czekac na eu...mogliby juz oglosic zawartosc kolekcjonerki dla EU;/ Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 3 września 2011 Autor Opublikowano 3 września 2011 Szczerze to pierwsze słyszę, mógłbyś podać link do takiej oferty? Ja sam też jestem ciekaw zawartości europejskiej edycji ale co mi tam ważna gra. Najwyżej mogę sprzedać swoją kopię i dołożyć do europejczyka jeśli okaże się wart kupowania. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 3 września 2011 Opublikowano 3 września 2011 Także pierwsze słyszę o pełnym soundtracku. Jesteś pewien Velius, że Ci się nie pomyliło z możliwością wyboru oryginalnej i remixowanej ścieżki dźwiękowej w samej grze? Every launch copy of Persona 2: Innocent Sin includes a bonus mini-soundtrack CD featuring 10 tracks of music. Much like the new PSP system remake offers fans a chance to choose in-game between a remixed or original soundtrack, the tracks fall into multiple categories: remixes, music from the original PlayStation game, special arrangements, and even a previously unreleased song Sam w sumie nie wiem czy zamawiać z US czy czekać na EU. Ba, nie wiem czy w ogóle zamawiać, bo czytnik PSP trochę się buntuje. Play-Asia ma dość drogą ofertę - ponad 50$ z wysyłką. W eStarland jest trochę taniej, ale nie ma tam nic wspomniane o soundtracku - a ja już kilka przygód z tym sklepem miałem, więc wolę nie ryzykować. Pomyśli się jeszcze. Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 3 września 2011 Opublikowano 3 września 2011 (edytowane) Chyba jednak mi sie pomylilo. A co do sklepow z USA ja mam swojego faworyta i tam czesto robie zakupy,za wysylke przewaznie biora 5 euro oraz automatycznie zaznaczaja paczki jako gift i zanizaja wartosc przesylki do 18$ cokolwiek bys nie zamowil. Jezeli do koszyka wlozymy kilka gier i damy checkout naszym oczom ukaze sie horrendalna cena za wysylke,nawet do 60 euro za 3-4 gry,ale na to jest sposob. Odzielnie kupic kazdy przedmiot (tzn pierw 1 ,check out i buy,potem nastepny),w ten sposob za kazdy 5 euro wychodzi a oni jesli gry sa na stanie i tak zapakuja je w jedna paczke i wysla. Wspominalem ze wysylka jest bardzo szybka?;P http://www.videogamesplus.ca/ Maja nawet swoj maly "Atlus shop" gdzie kupicie rzadkie juz niedostepne gdzie indziej tytuly. Edytowane 3 września 2011 przez Velius Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 3 września 2011 Autor Opublikowano 3 września 2011 Znam ten sklep choć jeszcze w nim nie zamawiałem. Ale prawdopodobnie wkrótce się to zmieni bo widzę, że mają tam pierwszą Personę z OST, a na taką poluję. Gry z serii SMT na DS'a również mają w całkiem fajnych cenach. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 3 września 2011 Opublikowano 3 września 2011 40 dolarów kanadyjskich to około 125zł na chwilę obecną. Ile za wysyłkę jest mówisz? 20zł? Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 3 września 2011 Opublikowano 3 września 2011 Mi liczy 5 euro,czyli 20zl. Paliodor gdzie jest ta pierwsza persona z OST? Bo wpisuje w wyszukiwarke i nie ma. Dalbys linka? Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 3 września 2011 Opublikowano 3 września 2011 Hmm, to faktycznie opłacalne. P2 z soundtrackiem wychodziłaby za niecałe 150zł, zakładając oczywiście, że nie policzą więcej za wysyłkę, ze względu na rozmiar pudełka (P-A liczy 6$, czyli więcej niż zwykle). Zapewne w Europie jak wyjdzie gra będzie dużo tańsza (P3P schodzi po 23 funty), ale ze względów estetycznych kusi mnie jednak wydanie US - pudełko zdaje się będzie takie same jak od pierwszej Persony, co się ładnie powinno komponować i prezentować. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 3 września 2011 Autor Opublikowano 3 września 2011 Kurcze jeszcze niedawno mieli w ofercie pierwszą Personę z OST, a teraz widzę, że nie ma Będę musiał gdzie indziej poszukać, szkoda, że na Ebay prawie wszystkie kopie są pozbawione OST'a ... Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 3 września 2011 Opublikowano 3 września 2011 Jeśli Cię to pocieszy, to wiedz, że OST z pierwszej Persony wcale nie jest taki powalający. ;> Szczególnie, że pozmieniali kilka utworków i np. zamiast takiego motywu bitewnego, mamy coś takiego... Osobiście nie miałem nawet siły tego słuchać w całości, więc o ile nie zależy Ci na muzyce ze względów czysto kolekcjonerskich, to niewielka strata. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 3 września 2011 Autor Opublikowano 3 września 2011 (edytowane) Akurat w przypadku SMT jeśli się da to wolę kolekcjonerki/edycje specjalne, no ale przeszukam net i zobaczę co ma do zaoferowania, jakby co zawsze mogę kupić wersję bez OST Edytowane 3 września 2011 przez Paliodor Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 10 września 2011 Autor Opublikowano 10 września 2011 W Personie 2:IS powraca negocjacja z demonami: http://www.siliconera.com/2011/09/09/nothing-charms-demons-like-pretend-motorcycle-noises/ Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 11 września 2011 Autor Opublikowano 11 września 2011 Znamy już zawartość edycji kolekcjonerskiej dla Europy: http://blog.ghostlight.uk.com/post/persona-2-innocent-sin-whats-in-the-collectors-edition Według mnie jest całkiem fajna biorąc pod uwagę wersję USA, szkoda tylko, że nie podali póki co ceny. 1 Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 11 września 2011 Opublikowano 11 września 2011 (edytowane) Wiadomo ile wychodzi wysyłka z ich sklepu? ~24 funty za taką edycję z koszulką to dobra oferta. Także ciekawi mnie o co chodzi z tym OSTem, ale przypuszczam, że to ten sam mini-soundtrack co u reszty regionów. EDIT: Wygląda na to, że wysyłka to 2,5 funta, ale mogę się mylić. EDIT: Aj, tak to jest jak się czyta wyrywkowo. Cena dotyczy P3P na PSN. ;> Czyli P2 pudełkowa pewnie znowu będzie za 25-35 funtów. Edytowane 11 września 2011 przez Suavek Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 24 września 2011 Opublikowano 24 września 2011 Przyszla do mnie gierka wczoraj. Bardzo ladne pudelko a cena tez nie za wysoka,razem z wysylka 145zl za edycje kolekcjonerska. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 24 września 2011 Opublikowano 24 września 2011 Pstryknąłbyś fotkę? Chciałbym wiedzieć czy to takie same pudło jak w pierwszej Personie. A, "edycja kolekcjonerska" mnie rozbawiła, biorąc pod uwagę, że jest to typowe dla atlusa wydanie podstawowe. Znaczy się, nie ma innego. Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 24 września 2011 Opublikowano 24 września 2011 Poczekaj kilka miesiecy to nie bedzie Ci do smiechu,jak zwykle poszedl maly print;p Fotke jutro zarzuce,ale napewno sa juz jakies w necie pudelka. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 24 września 2011 Opublikowano 24 września 2011 Śmieję się, gdyż ciężko to nazywać edycją kolekcjonerską, skoro jest to jedyna edycja na rynku amerykańskim. Za te kilka miesięcy gra może być już niedostępna - prawda - ale poza ewentualnym wydaniem na PSN nie będzie oficjalnej wersji bez mini-soundtracka. No chyba, że ktoś na eBay sprzeda samą grę używaną. W sumie nie wiem czy zamawiać grę z US, czy poczekać na wieści o cenie EU. Fajnie by było gdyby edycja US komponowała się z pierwszą częścią, ale jednak Ghostlight szykuje o wiele ciekawszą ofertę, za podobną, a może i nawet niższą cenę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi