Figaro 8 190 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 New PC Gamer just arrived with a review: 62/100 - A passable stealth game, but one that betrays almost everything that, until now, has made Hitman great. Pros - Nice looking locations - Contracts mode is good, although not an adequate replacement of a proper Hitman game - "One very good mission" near the end, but still not as good or as free as Blood Money Cons - No saving, checkpoint system is awful - even an AI glitch can lead to you having to restart the level, also doesn't save data such as disguises or items you've left, and guards killed will respawn - Focus on (embarrassingly bad) story over gameplay - PC performance was awful, they tried out on 3 different PCs - two can run Skyrim smoothly yet get 15fps in Hitman on minimal settings, with occasional freezes of over a second, and load times of over a minute - A lot of gameplay involves you getting to a door to trigger a cutscene - The amount of kills you have control over how they're executed is about 25%, even then it's not as expansive as Blood Money - Equipment system - can't choose weapons in main missions, or carry weapons over between missions - Guard AI is strange, they will sometimes detect you walking where commando rolling wouldn't get you detected - "Sneak by covering your face" idea is laughable - DRM on Contracts mode - can't play any contracts, even your own, offline Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Właśnie czytałem to, chyba kolejne rozczarowanie się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Rozczarowanie to chyba drugie imię 2012 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 A ocena w nowy extrimie niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kad2 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Przypominam ocene nowego Residenta w PE-9. Wszystko na temat tego szmatławca 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 No dużo jest pozytywnych ocen, ta jest pierwsza, która zeszła poniżej 8.5 chyba nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Wszystko jest hejtowane z gory na dol, kazda gra. Zmeczenie generacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Jakie hejtowanie, od Hitmana oczekuje się przede wszystkim wolności i wiele ścieżek dojścia i wykonania danego celu, to oczywiste, że jak w Absolution pojawiają się różne ograniczenia czy nawet niektóre fragmenty są skrajnie liniowe, to autor recenzji to wytyka. Jak się jarasz każdą grą to fajnie, ale naucz się odróżniać hejting od krytyki bo to są dwie różne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Jakie hejtowanie, od Hitmana oczekuje się przede wszystkim wolności i wiele ścieżek dojścia i wykonania danego celu, to oczywiste, że jak w Absolution pojawiają się różne ograniczenia czy nawet niektóre fragmenty są skrajnie liniowe, to autor recenzji to wytyka. Jak się jarasz każdą grą to fajnie, ale naucz się odróżniać hejting od krytyki bo to są dwie różne sprawy. Napisalem o tym, ze hejtowana jest teraz kazda gra bo tak jest. Mass Effect 3, Resident Evil 6, MoH Warfighter (tutaj chyba faktycznie jest cos na rzeczy), Assassins Creed 3, teraz kolej na Hitmana. Wszystkie te gry to ogromne oczekiwania, a przy tym wszystkim czesto zdarza sie, ze ludzie za bardzo sie jaraja znana marka, stad te zawody. Przeciez cos co jest dla mnie nie do pomyslenia, GTA V tez temu ulega, ostatnie miejsce gdzie wsrod skrajnych fanatykow pojawia sie nagle tyle hejterow. Mozliwe, ze to tylko przejsciowe, ze ich umysly nie przetworzyly wszystkich informacji z GI, ale taki ogolny trend. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Przejmujecie się, bo gra dostała niską ocenę? Część tych minusów nawet konsol nie będzie dotyczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) A jak nie dam się recenzentom i wierzę w grę, zresztą strasznie rozbieżne są te recenzję Przecież większość magazynów daje od 8,5 do 9 !!! więc skąd ta ocena ? szczerze nie znam tego magazynu i nie wiem jak oceniał inne gry. Edytowane 10 Listopada 2012 przez marekjw2523 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 http://v.youku.com/v_show/id_XNDczODEyMTgw.html Intro + pierwsza misja. Jeśli chodzi o cut-scenki to jest świetnie, poziom Maxa Payne'a spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 http://v.youku.com/v...czODEyMTgw.html Intro + pierwsza misja. Jeśli chodzi o cut-scenki to jest świetnie, poziom Maxa Payne'a spokojnie. A jak misja ? bo nie oglądam by nie psuć sobie zabawy i z czego to PS3 XBOX ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 X360, misja to tutorial, więc nic ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 TO JAK TUTORIAL TO OBEJRZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) No, pograłem jakieś 8 godzin i jestem po 3 misji xD, Srsly, Expert + silent assassin + wszystkie challenge i nagle misja, którą można przejść w 5 minut zajmuje 2 godziny do wymasterowania. Dużo powiedzieć nie mogę po takiej ilości gry, ale jedno jest pewne - gra jest dobra. Może to ja jestem słaby, że hitman okaże się grą na 40 godzin zanim wymaxuje SINGLA, no ale tak w moim przypadku jest. Jak na medium idzie się właściwie filmowo i tak jak twórcy przykazali, tak na expercie przy robienie challengy trzeba już kombinować i być cierpliwym bo nie ma sejwowania gdzie się chce, a przeciwnicy łatwo nas dostrzegają. Trzeba po prostu wymasterować level, wyuczyć się gdzie są wrogowie itd. No skradanka w najlepszym tego słowa znaczeniu po prostu(rzecz jasna, przy robieniu challengy, bo normalne przejście to w miare proste). A czy gra jest starym dobrym hitmanem? Szczerze to tak pół na pół się zapowiada. Nie wiem ile i CZY będę jakieś liniowe levele, ale obstawiam, że będą. Póki co miałem tutorial, który był liniowy i zwieńczony "otwartą" akcją, oraz dwie kolejne misje otwarte. W tej ostatniej da się zauważyć system checkpointów i pewne uproszczenie gry, otóż (mały spoiler gdzie się misja odbywa) mamy się dostać na któreś tam piętro budynku. Misja jest podzielona na dwie części, pierwsza to piwnica + parter, druga już na piętrze. Czyli zamiast jednej misji w całym budynku, mamy tak jakby dwie minimisje. Pierwsza to dostanie się do windy, po czym wjeżdżamy i zaczyna się druga część, gdzie mamy się dostać do określonego pomieszczenia. I ta częśc misji W OGÓLE nie oddziałuje na tę pierwszą i vice versa + NIE MOŻNA się wrócić. Czyli właściwie stary hitman to to nie jest niestety. To już nie jest ten sam poziom rozbudowania, ale szczerze powiedziawszy, to yebac to. Trudno, czasy się zmieniają, gry się zmieniają, można się tego było spodziewać, że stary hitman już nie powróci. Ba, to było nawet pewne. Hitman poszedł z duchem czasu i zrobił to poprawnie. Mamy bardzo dobrą skradankę, wymagającą(na expercie, jak ktoś będzie płakał, że za łatwe, a grał na medium to go rozniose chyba ) Wyjadacze od razu radzę cisnąć na expercie(jest jeszcze jeden wyższy, ale on tylko wywala HUDa i nie zemienia ilości/czasu reakcji przeciwników, wiec nie trzeba), bo tam czeka na was wyzwanie, a medium to dla ludzi, którzy chcą sobie po prostu przejść efektownie. Prawdziwy miodek to challenge, czyli taki system osiągnięć w samej grze. Są one różne, od zabicia celu w określony sposób, po przejście levelu bez dotykania kogokolwiek i bez bycia zauważonym(na expercie sie po prostu rozplywam, bo jest ciężko) i inne rózne dla każdej misji. Fajny patent, bo właściwie jak wykonamy je wszystkie, to znaczy, że w danej misji zobaczyliśmy już wszystkie możliwości jakie były i będziemy znać każdy detal. Oczywiście do tego dochodzą rangi i robienie misji na silent assassin. Jest tez system punktów, ale to chyba wiecie z zapowidzi(ja nie wiem, unikałem) Ogólnie jestem bardzo zadowolony i polecam każdemu fanowi skradanek. Expert + mastering i o ile nie jesteście maszynami, to singiel będzie baaaardzo długi. PS. Zaznaczam, że przeszedłem dopiero TRZY misje, więc w sumie wszystko się jeszcze może zdarzyć i następne misje mogą bardziej przypominać starego hitmana, więc lepiej poczekajcie na recki/opinie ludzi, ktorzy przejdą chociaż z połowe Edytowane 12 Listopada 2012 przez Dahaka 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kre3k 581 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 No gra ma 20 misji, także sporo grania jeszcze. XD Ale jest nieliniowość mimo tego podziału na sekcje, można na różne sposoby dojść do wyznaczonego punktu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) W tej trzeciej misji tak. Tutorial był liniowy, druga misja, to znane z gameplayów chinatown, więc tam raczej było dużo możliwości( takich jak zatrucie kawy, jakiegoś żarcia, narkotyków, wysadzenie w powietrze kanistrem z benzynę, wysadzenie samochodu, zawalenie jakichś cegieł na głowe, snajpa z okna, zepchnięcie do kanału, przebranie się za dilera i zaprowadzenie go do mieszkania + może coś jeszcze, bo jednego challenga nie moge rozkminic, a nie mówią one dosłownie co masz zrobić), a nie dróg, bo wszystko działo się na jednym placu praktycznie. Trzecia za to oferowała już wiele dróg do celu, niemniej z tym nowym systemem przebierania się i rozpoznawania nas efekt jest taki sam - którędy byś nie wszedł i tak musisz się skradać i unikać wszystkich. Nie da się poprowadzić misji tak, że po prostu wbijasz i manipulując przebraniami przedzierasz się spokojnie do celu jak to było w poprzednich częściach. Przewrócili ten system przebieranek do góry nogami. Przebierzesz się za policjanta, to wszyscy policjanci będę Cię zauważać, bo przecież takiego ziomka nie znają xD Logiczne w sumie, ale upierdliwe, a przeciwnicy każdego rodzaju wszędzie się szlajają, więc nigdzie nie jestes do końca bezpieczny. Mam nadzieje, że przyszłe misje będą jakoś sensownie rozegrane, będą cywile z którymi można pogadać, bardziej zróżnicowane drogi do celu. Można używać instynktu i chować ryj za ręką/czapką, ale na expercie starcza to na pare sekund tylko i nie odnawia się automatycznie. Edytowane 12 Listopada 2012 przez Dahaka Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Rozumiem ze grasz na PS3 chcial bym zobaczyc jakies porownanie wersji PS3/xO bo po tym co przeczytalem wy(pipi)alem PreOrder na PC Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 gram na xboxie wiadomo czemu a piszę w tym temacie, bo w tym dziale odbywa sie 80% dyskusji na temat gier mulitplatformowych. Grafa jest bez szału, bugów dużo nie ma raczej, choć ze 2 razy mi się AI zglitchowało i musiałem robić reset( i tak robie ich ze 20 na każdy challenge, więc nie odczuwam różnicy dużej i frustracji z tego powodu). Spadków FPSów nie uświadczyłem raczej żadnych, chociaż nie zwracam na nie uwagi zazwyczaj i mi nie przeszkadzają, więc mogły mi umknąć. Na opinie o wersji na PS3 będziesz musiał zaczekać, aż ktoś kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Rozumiem ze grasz na PS3 chcial bym zobaczyc jakies porownanie wersji PS3/xO bo po tym co przeczytalem wy(pipi)alem PreOrder na PC :confused: Jak może grać na PS3 ma grę tak wcześnie Jeszcze dodam ze swojej strony że Game Informer dał grze 8,75 więc jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 No tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Martwi mnie tem motyw z ciuchami. Choćby w Blood Money przebieranie było dobrze zorganizowane. Gdy ktoś zaczynał się nami interesować po prostu spokojnie zchodziliśmy delikwentowi z oczu. No i żeby gdzieś się dostać potrzebowaliśmy odpowiedniego stroju. Z tego co Dahaka pisał wnioskuję, że na expercie nie ma co się bawić w przebiernki bo są nie efektywne. Po co przekopywać się przez planszę po strój gliniarza skoro żeby przejść obok niego trzeba się skradać. Dahaka daj znać jak wyglądają sprawy z przebieraniem w tłumie (bez spojlerów jak można ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Tutaj też mamy wskaźnik zainteresowania. Tylko, że na expercie łąduje się on dość szybko i jak do tego czasu nie zejdziemy przeciwnikowi z oczu, to zacznie wołać do nas, że nas nie kojarzy i będzie szedł za nami. Jak się szybko z nim nie rozprawimy, to jesteśmy w dvpie(uciec się nie da, tylko ewentualnie zaciągnąć go w ustronne miejsce). Przebierać się jak najbardziej warto, bo choć będą nas podejrzewać, to wskaźnik ładuje się ze 2x wolniej niż gdybyśmy byli bez przebrania i inne "rodzaje" przeciwników nie będą na nas zwracać uwagi, czyniąc wszystko łatwiejszym. Niemniej o mijaniu się pod nosem z przeciwnikiem, czy nawet przejściu 10 metrów przed nim nie ma co marzyć, bo od razy nas rozpozna. CHYBA, że użyjemy instynktu i zakryjemy twarz. Ale na expercie jest go baaardzo mało, przez co trzeba się skradać, a z tego korzystać tylko w kryzysowych sytuacjach. W tłumie działa to o wiele lepiej, bo wystarczy że odwrócimy się plecami do przeciwnika i wskaźnik przestaje rosnąć i STRASZNĄ głupotą jest, że nie działa to tak wszędzie. Przez to czuję się bardziej ninją, a nie hitmanem =/ Hitman to dla mnie zawsze była skradanka, nie o unikaniu i chowaniu się, ale wtapianiu w otoczenie i robienie swojego tak, żeby nikt się nie skapnął, ale na expercie niestety 80% czasu robie to pierwsze. W sumie odpale jutro sobie 2 i 3 misję na medium/hard i poprzechodzę pare razy i zobacze, czy to wina experta, czy faktycznie sama gra jest bardziej ninja niż hitman. Niemniej jako skradanka gra jest b. dobra, więc tutaj nie ma się co bać i jak chcemy dobrej skradanki, a nie konkretnie hitmana, to brać. Edytowane 13 Listopada 2012 przez Dahaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Niemniej jako skradanka gra jest b. dobra, więc tutaj nie ma się co bać i jak chcemy dobrej skradanki, a nie konkretnie hitmana, to brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi