aux 3 809 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Gierka miecie pod wieloma względami. Nawet polska wersja mi się podoba, nominację do GOTY bym jej przyznał, ale system przebrań jest do bani i basta. Zresztą chyba pracują nad jego naprawą. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 (edytowane) Pewnie po prostu ograniczą kąty widzenia, teraz już nic innego nie wykombinują. Dahaka: Ja mówię o sytuacji kiedy ten system miałby sens. Bo jak jestem na stacji gdzie jest 100 zioma, to lepiej bym wyszedł przebierając się za jakiegoś chłystka w kapturze zamiast policjanta. Edytowane 24 listopada 2012 przez DonSterydo Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 (edytowane) Mogą jeszcze sprawić, aby stroje, które zakrywają twarz były niewykrywalne. To chyba da rade zrobić. W przyszłych częściach przydałyby się tutaj DIALOGI losowe, dla każdej misji inny zestaw i jak źle poprowadzimy rozmowe gadając jakieś głupoty(informacje byśmy zdobywali podsłu(pipi)ąc innych najpierw, lub po prostu kierując się logiką), to nas wykryją, a jak będziemy unikać ludzi, którzy chcą do nas zagadać to każą nas sprawdzić. Można by dorzucić tez jakieś legitymacje(kwestie zdjęc jakoś by się omineło ) zamiast przebrań niektórych. Dużo opcji jest na lepszy system, który też będzie miał znamiona realizmu i mam nadzieje, że pokombinują z tym, a nie spłycą do tego, że przebieramy się i już jesteśmy nie do wykrycia dopóki nie zaczniemy zabijać. A co do samej gry, to muszą tutaj pochwalić strzelanie. A konkretnie element precyzyjnego strzelania, kiedy delikatnie wciskamy trigger(na 360) i wtedy strzelamy dokładnie tam gdzie wymierzyliśmy. Jak dla mnie to jest 100000x lepsze niż wstrzymywanie oddechu etc Walnąc headshota w ten sposób daje PRZEOGROMONĄ satysfakcje, a strzelanie ze snajpy z tym zwolnieniem czasu i wyciszeniem wszystkiego dookoła to już w ogóle magia. Jak dla mnie ten system oddaje najlepiej to skupienie i wyciszenie, które należy osiągnąć przed oddaniem strzału(nie żeby, kiedyś próbował, ale snajperzy zapewne tak mają) Jak patrze na strzelanie ze snajpy w trailerze ghost warrior 2 to nawet porównania nie ma w poziomie satysfakcji z zaaplikowanego heda w hitmanie. MIÓD po prostu, aż chce się strzelać Edytowane 24 listopada 2012 przez Dahaka Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Wy chyba w ogole nie rozumiecie tego systemu zmiany ubrania. Jak wchodzicie miedzy straznikow, to przebieracie sie (pipi)a nie za straznika, tylko np. za fryzjera i wtedy nikt oprocz innego fryzjera Was nie zaczepi, chyba, ze jestescie w miejscu, gdzie nikt trzeci nie powinien sie pojawiac (miejsce o podwyzszonej czujnosci - gra zawsze nas o tym informuje). Wtedy korzystamy z kucania i cover systemu. Do tego nie mam absolutnie zadnych zastrzezen - dziala bardzo dobrze. A jak juz musicie latac w tym samym co inni to trzeba zachowac (pol)dystans i ewentualnie korzystac w razie zauwazenia z instynktu. Sa za to elementy, ktore sa niestety ewidentnie spyerdolone i nie mam pojecia jak przeszly przez beta testy - zabijasz goscia kolo szafy, on upuszcza kilka rzeczy, ktore nalezy podniesc Y, ale niestety cialo do szafy tez trzeba schowac za pomoca Y. Zamiast dac inny guzik albo przelaczac sie d-padem, hitman zawsze podnosi cos z ziemi i trzeba najpierw wszystko kolo szafy uprzatnac (podniesc i przeniesc) i dopiero wyrzucic, na co czesto nie ma czasu :confused: Druga rzecz - katy widzenia podczas zatruwania jedzenia. No ja pyerdole! Myslalem, ze rozyebie pada. Przebralem sie za innego goscia niz typy w pomieszczeniu, zrobilem spiecie instalacji, wszyscy sie skupili na awarii, stali plecami do mnie, 15 m ode mnie - i za kazdym razem widza jak dorzucam cos do zarcia. Mialem tak w wielu misjach, za to w chinatown mozna dodac trucizny stojac 50 cm od ofiary xD Moze dlatego, ze bylem przebrany za kucharza, nie wiem. Checkpointy - spyerdolone, fakt. Ale i tak jak juz obmysli sie plan, to misja leci w kilka minut i jej wykonanie daje mase satysfakcji, zwlaszcza zainscenizowanie kilku wypadkow Cala reszta - GOTY. Fabula, klimat, grafika, ogolnie gameplay, udzwiekowienie (TUUUDDDUMMMMM!!!), dialogi i teksty NPCow ("o (pipi)a, mamy tu cyrkowca" - hitman wspina sie po budynku, "ej wiesz co? WIESZ CO? (pipi)! " xD), dziesiatki mozliwosci przejscia misji, przerozne wymyslne sposoby zabijania, replayability. GOTY gOTY goTY!!!! GOTY (pipi)O!!! Ciekawe kiedy wystawisz tego crapa na pchlim ;] 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Don, w klubie i tak po chwili musisz go zinfiltrowac od zaplecza... Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 (edytowane) Ale wyśmienity easter egg do Kane&Lyncha po przyjezdzie do Hope w barze (Kane) i na strzelnicy (Lynch) W ogole gra ma taki gesty klimat, ze banka mala. Edytowane 24 listopada 2012 przez Voytec Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 (edytowane) Ale wyśmienity easter egg do Kane&Lyncha po przyjezdzie do Hope w barze (Kane) i na strzelnicy (Lynch) W ogole gra ma taki gesty klimat, ze banka mala. Jest tez potem w areszcie kane, piszacy list do swojej corki podczas czekania na wyrok smierci @Czezky Zeby cos podniesc, trzeba trzymac Y, zeby schowac cialo, wystarczy wcisnac je i puscic, wiec moim zdaniem jest to bardzo dobrze i intuicyjnie zrobione Edytowane 24 listopada 2012 przez Bansai Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Ile jest wszystkich misji? 20, chociaż niektóre ciężko nazwać misjami. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Sa za to elementy, ktore sa niestety ewidentnie spyerdolone i nie mam pojecia jak przeszly przez beta testy - zabijasz goscia kolo szafy, on upuszcza kilka rzeczy, ktore nalezy podniesc Y, ale niestety cialo do szafy tez trzeba schowac za pomoca Y. Zamiast dac inny guzik albo przelaczac sie d-padem, hitman zawsze podnosi cos z ziemi i trzeba najpierw wszystko kolo szafy uprzatnac (podniesc i przeniesc) i dopiero wyrzucic, na co czesto nie ma czasu :confused: Yaczes ... jak wsadzasz kogos do szafy/kontenera/lodowki to Y/Trojkat naciskasz jak zmieniasz ekwipunek/podnosisz jakis przedmiot to Y/Trojkat trzymasz zadna filozofia i nic ci sie w ekwipunku nie zmienia Cytuj
dydel 16 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Panowie, macie jakieś dobre rady do misji na stacji kolejowej ?? Potrafię dojść bez wykrycia do drugiego peronu, i zawsze w ciągu 60 sekund ktoś mnie wykrywa Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 chowaj się w tłumie. Pamiętąj, że jak jesteś w tłumie to NIE kucaj, bo wtedy zwrócą na Ciebie uwage. Jak jesteś przebrany za policjanta to już w ogóle luksus, stoisz w tlumie i sie nie ruszasz, a jak ktos zacznie zwracac uwagę, to se odwracasz do niego plecami Cytuj
dydel 16 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Hmm, próbowałem tak, no cóż jutro jeszcze raz obadam. Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 (edytowane) Niestety ale misja na stacji kolejowej uswiadomila mnie ze w tej grze nie ma AI. Przeszedlem ten moment bez przebierania sie i kur.wa po chuy jest to wtapianie sie w tlum jak i tak w wiekszosci przypadkow trzeba stac tylem do policji. (raz to w ogole mnie koles zobaczyl po drugiej stronie torów przez bilboard) No wypas stoje sobie przed 2 policjantami tyłem, wszyscy szukają ŁYSEGO KOLESIA ALE NIKT MNIE NIE WIDZI, do tego opcja "ukryj się" np. przy tych automatach, 20cm ode mnie stoi policjant i nic. Gra mogłaby być zaje.bista ale jest na maxa niedopracowana taka prawda. CHUY NIE GOTY do tego opisany tutaj system przebierania się, misja w ktorej musze dostac sie do klubu, na parkingu stoi kilku policjantow i kliku zuli, nie moge zabic zula i sie za niego przebrac tylko za policjanta no super . sztuczne utrudnianie gry, oszustwa itp. gram na hardzie ale to z hardem malo ma wspolnego, musisz omijac debilizm tworcow taka prawda. Edytowane 24 listopada 2012 przez bartiz 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Jestem w Hope, pod szafą grającą stoi Kane, mówi, że czeka na swojego kumpla... podszedłem, rozwaliłem mu butelkę na głowie, nagle widok przełącza się do pierwszej osoby, jakiś gościu łapie mnie za łeb i się drze "BAR FIGHT!!" Yebłem Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 gra dobra nawet więcej niz dobra, ale dla mnie grą roku zdecydowanie nie jest,za dużo tu niedopracowanych i w(pipi)iajacych elementow z czego glownie mam na mysli checkpoiny z odradzajacymi sie przeciwnikami ktorzy zostali ogarnieci i ukrywanie sie w tlumie ktore nie do konca dziala.Szkoda ze te bronie pojawiaja sie w rekach hitmana(kiedys byl kozacki patent z walizka i snajparka jesli dobrze pamietam) znikad fajnie jakby to bylo zrobione jak w max payne 3.Ale ogolem po 4-ech misjach pozytywne mam odczucia tylko brakuje temu tytulowi jakigos wiekszego szlifu. Jeszcze mam pytanie odnosnie technicznych niedorobek,czy na wszystkich konsoletach filmiki przerywnikowe sa skompresowane w jakiejs (pipi)owej jakosci czy tylko na 360 zeby upchnac wszystko na 1 plycie? Aha i jeszcze wystepuje u mnie efekt dziwnego ziarna,ale widoczny tylko z bliska cos w stylu jak to bylo w crysis 2 w pewnych losowych momentach tylko ze tutaj wydaje sie to na porzadku dziennym(glownie w jasnych lokcjach).Niech ktos sprobuje np spojrzec w niebo na poczatku tutoriala,bo jesli efekt tej ziarnistosci jest u wszystkich to troche slabo Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 Co by Ci dało przebranie za jakiegoś losowego ziomka, kiedy niczym by się to nie różniło od bycia w własnym garniaku xD? btw, http://forums.eidosg...598&postcount=6 mają zamiar usprawnić ten system w patchu, pewnie za ten czas wszyscy już grę skończą, ale zawsze coś... Nie wszyscy swoją drogą zastanawiałem się czy zdecydują wydać łatkę z usprawnieniami po tylu komentarzach na temat systemu przebrań. A właśnie, Panowie jak tam z muzyką? Soundtrack jest na dobrym poziomie bo jeśli dorównuje kawałkowi z Blood Money to jest zaje*iście. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 Osobiście jeśli chodzi o dźwięk to na moich słuchawkach od Sony 5.1 brzy za(pipi)iście i jeden z lepszych jakie słyszałem co do muzyki to ktoś tam narzekał przed premierą że ktoś nowy tym się zajmuje, wg muzyka też jest świetnie skomponowana i świetnie się łączy z fabułą Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 Co to za model tych słuchawek, zarzuć jakimś linkiem. Z góry dzięki. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 Co to za model tych słuchawek, zarzuć jakimś linkiem. Z góry dzięki. Sorry linków nie można dawać więc masz fotkę http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/98/44/14/2798441494 Już wiele się o nich rozpisywano więc zapraszam do działu ze słuchawkami Cytuj
Igor67 142 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 To raczej 7.1 https://www.google.pl/search?q=sony+7.1&hl=pl&tbo=u&rlz=1C1ASAD_enPL467PL468&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=hRmyUIW3OI324QTxtYCwBg&ved=0CEcQsAQ&biw=1600&bih=799 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 oj tam oj tam dobre słuchawki Cytuj
humanno 201 Opublikowano 25 listopada 2012 Opublikowano 25 listopada 2012 Te ulepszenia broni na ktore można kupować w "kryjówce" to są tylko do Kontraktów? Grał ktoś w ten tryb w ogole? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 wejśc możesz tylko skąd kasę będziesz miał na zakupy ? jak ktoś nie wie to modyfikację broni którą można było sobie odblokować w dodatku trzeba zamontować jakby ktoś nie wiedział Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 26 listopada 2012 Opublikowano 26 listopada 2012 Kumpel do mnie wczoraj dzwoni i mówi, że potrzebuje mojej pomocy - pyta się jak w misji X znaleźć truciznę żeby jednemu z ochroniarzy do kawy podrzucić. Ja siedzę skonsternowany i mówię, że najnormalniej w świecie wszystkich na poziomie wytłukłem Hitman stajl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi