Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

2011 nie jest rokiem PSN :)

he he ;]

Noo jakby zapowiedzieli parę topowych, nowych exów (GoW4) to jak dla mnie sprawy by nie było z PSN ;p

Zapowiedzą pewnie na E3, bo lepszej okazji nie będzie, do tego przydałby się nowy Wipeout i obstawiam, że wyjdzie na NGP.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

jak nie można obwijać Sony? wiadomo,że to hakerzy się włamali ale za zabezpieczenia danych odpowiada tylko i wyłącznie Sony.

Transakcje internetowe istnieją już od kilkunastu lat. Każdy praktycznie bank na świecie pozwala rejestrować się i prowadzić konta przez internet, do tego dochodzą serwisy aukcyjne typu ebay, allegro czy inne strony z transakcjami bezgotówkowymi. I jakoś nigdy nie słyszałem by z jakiegoś banku uciekły dane 70mln użytkowników... a strony banków są poddawane atakom hakerskim każdego dnia (dostęp do kont jest atrakcyjniejszy niż do danych graczy)

ps1. ja już zablokowałem moją kartę

ps2. zwyrol przecież wipeout jest już zapowiedziany i t nawet chyba jako tytuł startowy na NGP i ma hulać na silniku z ps3

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Wg CDA (inb4 "CDA to szajs!!!111oneoneone") i jakiegoś Jolt, właśnie nowy Wipeout (Wipeout 2048) ma (a właściwie może być, bo to plotki z anonimowego źródła) być jednym z tytułów startowych od SONY (+ Uncharted i ModNation Racers)...

Opublikowano

I jakoś nigdy nie słyszałem by z jakiegoś banku uciekły dane 70mln użytkowników...

Bo nigdy nie "uciekają" na raz jak w tym przypadku.

Nie bronię ich, bo taka sytuacja nigdy nie powinna mieć miejsca, ale takie rzeczy się zdarzały i będą zdarzać.

Możemy być pewni, że przez następne tygodnie będzie jazda co pokazują już informacje dotyczące XBLA. Czy to bolki czy hakerzy.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

W FAQu na stronie Playstation przeczytałem, że osoby u których odnotowano wtargnięcie na konto, będą powiadamiane e-mailem. Więc niepotrzebnie rozsiewacie panikę (blokowanie kart included) :whistling:

Opublikowano

W tamtym roku był atak na bazy danych MasterCard jeśli dobrze pamiętam i zagrożone były dane kilkudziesięciu mln posiadaczy jakiejś tam wersji Visa. Takie rzeczy nie zdarzają się często, ale jednak się zdarzają. PSN z pewnością nie jest pierwsze i nie ostatnie.

Opublikowano

Tia, widzę że podpinanie karty bankomatowej pod PSN nie było dobrym pomysłem... cholerni amatorzy z SONY.

Opublikowano

To blokowanie to tak dla bezpieczeństwa. Nic nie kosztuje. : )

Zresztą od tygodnia już fruwają nasze dane, a jeszcze nikogo nie zabili ani okradli. :turned:

Opublikowano

Miałem na zavvi wpisać dane nowej karty, ale jakoś ochota mi odeszła :P

Opublikowano

Ciekawe czy na konfie Ninny zapodadzą joke'a jak będą mówić o usłudze sieciowej dla nowej konsoli.

reggielution.jpg

Opublikowano

. I jakoś nigdy nie słyszałem by z jakiegoś banku uciekły dane 70mln użytkowników... a strony banków są poddawane atakom hakerskim każdego dnia (dostęp do kont jest atrakcyjniejszy niż do danych graczy)

w UK stracono dane ponad 25mln z urzedu podatkowe. Jeszcze smieszniej bo pracownica zgrala je sobie na plyte i zgubila ja ;)

oraz

w USA wlamano sie przez wifi to sieci supermarketów i kopiowano dane,konta,karty kredytowe.

Nie wiadomo ile dokladnie tego bylo bo wlamanie zauwazono dopiero po Kilkunastu miesiacach. A wlamywacze na biezaco sobie kopiowali ;)

Opublikowano

wczoraj do dziś wszystkie x360 były odbanowane na kilkanaście godzin :teehee:

Prawda to? Nadal są odbanowane? Bo wchodzę na ppe.pl, widzę to info w kontekście że MS się obsrał przed hakierami i zastanawiam się czy to autor walnął się gdzieś w łeb czy prawda?

Aha, wracając do PSN:

Jak dla mnie to ludzie robią panikę, a i tak za miesiąc nikt nie będzie o tym pamiętał. Jak widzę komentarze typu "straciłem zaufanie do Sony" to zdycham ze śmiechu.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Karty kartami, ale co z sytuacją, gdy moje konto zostanie skopiowane przez jakiegoś złodzieja, który po włączeniu PSN na legalu będzie ogrywał wszystko co kupiłem na storze? Z karty nie musi ściągać, wystarczy, że będzie ściągał te gry, które ja będę kupował. Teraz wychodzi, że możliwość uruchamiania jednego profilu na pięciu konsolach nie jest taka cacy :confused:

Opublikowano

Jak dla mnie to ludzie robią panikę, a i tak za miesiąc nikt nie będzie o tym pamiętał. Jak widzę komentarze typu "straciłem zaufanie do Sony" to zdycham ze śmiechu.

Proponuję Ci śledzić za parę dni jak uruchomią PSN ten temat:

http://www.psxextreme.info/topic/82526-tylko-skladki-na-gry-pss-komentarz-warn-pierwszy-post/page__st__3420

I obserwować jak nagle nikt z wpisujących się nie będzie mieć karty płatniczej :P:P

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.

Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kupowanie gier i DLC przez neta, PSP Go, brak nośników, jakieś onlajvy, gaikaie i inne ciulstwa. Jeden haker, jeden pad serverów i cała struktura z której korzystają miliony leży i kwiczy.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kupowanie gier i DLC przez neta, PSP Go, brak nośników, jakieś onlajvy, gaikaie i inne ciulstwa. Jeden haker, jeden pad serverów i cała struktura z której korzystają miliony leży i kwiczy.

Dałbym Ci plusa, ale mi się skończyły... :rolleyes:

Opublikowano

Też dałem plusa, sam nie moge w to uwierzyc

Opublikowano

Myślicie, że cofniemy się do ery kaset VHS?

Opublikowano

Jeśli chodzi o gierki na srajfona no to już do tego doszło.

Opublikowano

Ja tam karte wymienie. Kiedys robilem zakupy na dvdcrave i byla podobna sytuacja (wyciekly dane klientow). Dowiedzialem sie o tym fakcie dopiero gdy bank zablokowal mi karte z powodu proby nieautoryzowanej transakcji.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No ale jak można trzymać hasła jako niezabezpieczony szyfrowaniem tekst??? Ja tego nie pojmuję. Co za fuszerka :teehee: :teehee: :teehee:

Opublikowano

wczoraj do dziś wszystkie x360 były odbanowane na kilkanaście godzin :teehee:

Prawda to? Nadal są odbanowane? Bo wchodzę na ppe.pl, widzę to info w kontekście że MS się obsrał przed hakierami i zastanawiam się czy to autor walnął się gdzieś w łeb czy prawda?

Aha, wracając do PSN:

prawda, były odbanowane przez kilkanaście godzin

Opublikowano

Mam pytanie sa gdzies podane dane ile w Polsce jest aktywnych kont psn?

Bo cd-action twierdzi ze na 300tys ps3 tylko 150 tys uzywa psn.

Ciekawi mnie czy to prawda czy jak zwykle cd-action pisze teksty z dupy..

ja sklaniam sie do tego 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.