Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Jakby chcieli zamknąć mordy to by zakazali i nie dali żadnej alternatywy. Sony jednak chciałoby by wszelkie roszczenia załatwiać polubownie, za pomocą kontaktu z firmą. Ostatecznie przecież jest arbiraż, który decyduje czy pozew jest zasadny. Sony pokazało już że umie zadbać o swoją twarz przy okazji Welcome Back. Anyway, znamienne jest że ten zapis jest tylko w USA. Sony chce utrudnić życie tym, którzy wyłudzają w sądach odszkodowania za wylany kubek kawy w McDonaldsie, czy pozywają za awarię darmowej usługi sieciowej. Ot, Sony ma prawo się też jakoś bronić, miast wystawiać du.pę na pewne wyruchańsko jakiś cwaniaków.

Zapis jest oczywiście smrodliwy i raczej nie przejdzie w USA, ani tym bardziej w Europie. Dla nas to i tak nie oznacza nic, poza newsem.

Martwi mnie to, że jak i N jak i Sony mają problem z baterią w nowych handheld'ach. I bynajmniej najbardziej martwii mnie to, że Apple mogło wsadzić w Iphone'a (czy nawet Ipoda Touch) chyba baterię mikrofuzji atomowej, tak jakoś inni niepotrzebnie oszczędzają (albo nie radzą sobie?). Przecież bateria to druga najważniejsza po ekranie część w takiej maszynce i powód położenia sprzedaży nawet lepszej technicznie konsoli (przypadek Atari Lynx w pojedynku z Game Boy'em o tym świadczy). Cieszy mnie za to pozytywny odzew ze strony nowego Uncharted i nowego Wipeout'a, oba wyglądają ponoć obłędnie. Nie mogę się doczekać. No i streaming... hmm... przez neta... hmmmmm... :) :) :) Ale pewnie producenci oleją to, jak z PSP. Szkoda czasu na "bzdety" gdy gonią terminy i tak się to skończy.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Mendrek mam nadzieje, ze w Polsce przejdzie akcja z niemozliwoscia pozwania sony do sadu za cokolwiek, a Ciebie nastepnego dnia konsola powaznie porazi pradem i g.owno bedziesz mogl z tym zrobic.

Ponadto mam nadzieje, ze po calej akcji M$ ostentacyjnie ufunduje Ci plejaka w gumowej obudowie chroniacej przed porazaniem pradem, zeby Cie dobic psychicznie.

HAAAA HA!

Opublikowano

i tak wszyscy umrzemy

dobra, wiadomo że grą roku zostanie kombo gearsy3/unchart3 (tak żeby kłótni nie było), ale na co stawiacie w 2012? zajarany trochę jestem Twisted Metal, typowa oldshoolowa gra, ale nowy Bioshock też pewnie zarządzi

Opublikowano

pewnie nowe GTA które pewnie też zapowiedzą na początku października

Opublikowano

i tak wszyscy umrzemy

dobra, wiadomo że grą roku zostanie kombo gearsy3/unchart3 (tak żeby kłótni nie było), ale na co stawiacie w 2012? zajarany trochę jestem Twisted Metal, typowa oldshoolowa gra, ale nowy Bioshock też pewnie zarządzi

Bioshock Infinite... a może jednak Metro Last Light... hmm chyba nie, prędzej Max Payne 3... chociaż Halo 4 może zryć beret... ale jakby na sprawę spojrzeć z boku to Darkness 2 może być czarnym koniem ... gdyby jednak nie to, że wyjdzie Ninja Gaiden 3 i Mass Effect 3 to /and on and on and on.../

Kolejny MEGA rok :D

Opublikowano

2012? ME3 niczym nie zaskoczy, więc nie ma szans, MP3 już teraz ma zszarganą opinię, podobnie Hitman: Absolution(choć na pewno nie aż tak bardzo jak Max) Na pewno warto rozpatrywać nowego Bioshocka i Dishonored.

Opublikowano

Ja liczę trochę na Preya 2.

Wut ? Nie słyszałem żeby zapowiadali. Ominęło mnie coś ?

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że chyba widząc "Prey 2" umysł mi się automatycznie przestawiał na "Darkness 2" :D

Opublikowano

i tak wszyscy umrzemy

w tym roku pewniaków jest sporo: gow3, rage, unch3, portal, batman, zelda, moze bf3, la noire, skyrim, dark souls, deux ex, itd. Coś mi się wydaje że VGA postawi na nowe IP.

2012 na dzisiaj obstawiam bioshocka, po tym co pokazali...wielkie wow! me3 zapowiada się solidnie ale bez szału, o h4 nic nie wiadomo a i pewnie jeszcze kilka niespodzianek będzie (moze coś na wiiu?). 2012 zapowiada się równie dobrze co 2011 a już krakali że koniec dobrych gier i next geny nadchodzą ;)

gdzie jest re6? ;/

Opublikowano

2012 to też Last Guardian :) No nie ma bata, ta gra musi w tym roku wyjść.Versus też pewnie (w Japonii) wyjdzie w 12'.

Opublikowano

Versus też pewnie (w Japonii) wyjdzie w 12'.

Chciałbym w to wierzyć. Ale po co wydawać nową grę, jak można podciągnąć X do HD i kasa jest. Pewnie szybciej od Versusa wyjdzie XIII-3 ;x

Opublikowano

i tak wszyscy umrzemy

w tym roku pewniaków jest sporo: gow3, rage, unch3, portal, batman, zelda, moze bf3, la noire, skyrim, dark souls, deux ex, itd. Coś mi się wydaje że VGA postawi na nowe IP.

2012 na dzisiaj obstawiam bioshocka, po tym co pokazali...wielkie wow! me3 zapowiada się solidnie ale bez szału, o h4 nic nie wiadomo a i pewnie jeszcze kilka niespodzianek będzie (moze coś na wiiu?). 2012 zapowiada się równie dobrze co 2011 a już krakali że koniec dobrych gier i next geny nadchodzą ;)

gdzie jest re6? ;/

Też stawiam na Bioshocka w 2012, bo zapowiada się killer na miarę pierwszej części, a może nawet i jeszcze lepiej. Do tego ta oprawa, która ośmiesza konsolowe CODy i inne BF-y. Poza tym jest jeszcze Tomb Raider.

Jeśli chodzi o ten rok to na ten moment przynajmniej dla mnie nr 1 to Deus Ex, ale premiera Batmana coraz bliżej...

Opublikowano
  • Autor

Deus miażdży suty. Na razie zdecydowana czołówka tego roku i zgodze się co do Batmana. Czekam z wywieszonym jęzorem. Do tego Uncharted 3... Woa.

Opublikowano

Spoko. Po dwoch latach zaczna wydawac kolekcje "SUPER ULTRA HD 3D" więc będziesz miał szanse je kupić drugi raz.

Opublikowano

Na pewno nie dzadzą bo ciagle będą zarabiać na wcześniejszych konsolach. Sony jak da to najwyżej na PS2 po czym ją wytnie, albo będą wypuszczaćdalej reedycje w HD.

Opublikowano

W tym roku jeśli chodzi o grę roku to, tak jak Zwyrol i Wojtek, trzymam kciuki za Deus Ex i Gacka (no i jeszcze może za Portal 2, ale tu sam wiem, że szanse są marne). Takie jest moje top3. Chociaż i tak pewnie najwięcej nagród zgarnie BF3. A co do przyszłego roku to pewnie Bioshock (skoro już teraz zgarnia większość nagród targowych to co dopiero jak już wyjdzie), ale cieszyłbym się gdyby takim "czarnym koniem" okazał się Dishonored, TLG albo Tomb Raider.

A jeśli w przyszłej generacji znowu mają powstawać reedycję to liczę, że będą to tylko 'rimejki' na takim poziomie jak Tomb Raider Anniversary (a nie tylko zwykłe podciągnięcie tekstur pod HD).

Wiecie, że pojawiła się plotka, że w poniedziałek Visceral Studios (ci od Dead Space) mają zostać wywaleni na bruk?? :o :o Ładny szok. Co, EA zaś wróci do wydawania co roku nowych edycji tylko najpopularniejszych marek?

http://www.kotaku.com.au/2011/09/eas-visceral-studios-in-melbourne-rumoured-to-close-on-monday/

Opublikowano

Wsteczna kompatybilność do mentalna fikcja, zapewnianie samego siebie, że nie wydało się pieniędzy na te wszystkie gry na darmo jak pojawi się nowa konsola, a tak realistycznie, to praktycznie nikt z tego nie korzysta, bo jest wystarczająco dużo bieżących gier.

Opublikowano

Wiecie, że pojawiła się plotka, że w poniedziałek Visceral Studios (ci od Dead Space) mają zostać wywaleni na bruk?? :o :o Ładny szok. Co, EA zaś wróci do wydawania co roku nowych edycji tylko najpopularniejszych marek?

http://www.kotaku.co...lose-on-monday/

Nie wywaleni, tylko zamierzają zamknąć jeden ze swoich oddziałów. Ale to też jeszcze nic pewnego, mieli podjąć decyzję na najbliższym spotkaniu. Dead Space 3 i nowy Dante na pewno już się robią. :P

Opublikowano

Kibicuję Deusowi, ale wątpię by w tym roku pozmiatał nagrodami. Duże szansę mają BF3, Scyrim, LA Noir ("magia" Rockstar?). Czarnym koniem może być Portal 2.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.