Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Jakby tak się stało, to by te info przyćmiło wszystko, włącznie z jakimiś popierdółkami anczartedami 3, gearsami i innymi mass effectami.

Wpis wystarczy tylko 4 sekundowy trailer od Valve z tym logiem i Game of the Decade z miejsca :D

QPmkN.jpg

Jakby tak się stało, to by te info przyćmiło wszystko, włącznie z jakimiś popierdółkami anczartedami 3, gearsami i innymi mass effectami.

Chyba sobie kpisz. Przeszedłem Half-life 2 i fabularnie tytuł ten stoi na dobrym poziomie. Tylko na dobrym. Cała historia opiera się na kilku początkowych i końcowych scenkach. Cała reszta to zwykły shooter z mocnym klimatem i unikatowymi rozwiązaniami. Uncharted 2 przebił swoją narracją, scenariuszem i fabułą kinowego Indiana'e Jonesa, więc nie wydaje mi się, żeby mogło mu coś zagrozić.

xDDDDDDDDD skoncz

Edytowane przez Codename

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

xDDDDDDDDD skoncz

Wyjdź. Też fajne co nie?

Kochani, spokojnie. Po pierwsze prawda jest jedna:

Nie istnieje coś takiego, jak obiektywna recenzja. Żaden ranking, żaden spis czy konkurs nigdy nie będzie obiektywny - już z samego założenia, że coś ocenia, porównuje. Nie da rady tutaj wyeliminować czynnika ludzkiego... Każdy na ten ranking GameInformera będzie patrzył inaczej. Osobiście, jest dla mnie tragiczny. Gdzie Bladerunner, gdzie oryginalny Half-Life, jeśli nie na pierwszych miejscach?

Mazzeo, tak nie można. Naprawdę chcesz przypominać jednego z krzykaczy z telewizorka? Rzucać najswojsza prawdą prosto w naszą twarz?

Przecież ja też mógłbym wrzeszczeć, że jedyną świętą prawdą jest to, że GofW podoba się tylko (i wyłącznie) miłośnikom męskich mięśni.

Mógłbym tutaj prostować twoje wynaturzenia, zlewając się nad niesamowicie płynnym gameplayem UN2, gdzie od strzelaniny przez bijatykę do platformera przechodzi się jak w żadnej innej grze, tylko Po Co? Przecież każdy, kto grał w przygody Drake'a i tak to wie.

Opublikowano

wiem Blue że to niepoprawne politycznie z mojej strony.

Ale prawda jest taka, że kto powie złe słowo na Half-life, ten wkracza na wojenną e-ścieżkę ze mną i nie ma zmiłuj! Po Halo, GTA czy Gearsach możecie jechać, po HL - NIE :D

Jest Half-life, długo długo nic i są inne gry.

Opublikowano

Musze sie zgodzic z Mazzeo. Inne gry moga i miec wieksza sprzedaz,grafike itp bzdety ale patrzac na zywotnosc, wsparcie sceny moderskiej i popularnosc wsrod graczy po tylu latach to oba HL'y sa nie do pobicia i jedynie chyba Quake moze sie poszczycic czyms takim. Pamietam moment,gdy do sieci wyciekl artwork z lomem,ktory lacznie z niego cieniem tworzyl cyfre dwa. Kazdy wiedzial co to oznaczalo. Wystarczylo tylko tyle by rozpoczelo sie wielkie odliczanie do premiery drugiej czesci jednej z najlepszych gier fps w histori.

Opublikowano

Musze sie zgodzic z Mazzeo. Inne gry moga i miec wieksza sprzedaz,grafike itp bzdety ale patrzac na zywotnosc, wsparcie sceny moderskiej i popularnosc wsrod graczy po tylu latach to oba HL'y sa nie do pobicia i jedynie chyba Quake moze sie poszczycic czyms takim. Pamietam moment,gdy do sieci wyciekl artwork z lomem,ktory lacznie z niego cieniem tworzyl cyfre dwa. Kazdy wiedzial co to oznaczalo. Wystarczylo tylko tyle by rozpoczelo sie wielkie odliczanie do premiery drugiej czesci jednej z najlepszych gier fps w histori.

pamiętam jakby to było dziś...

edge_hi.jpg

i trzęsienie ziemi większe nawet niż premiera trailera GTA IV

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No mnie HL nie jara w ogole, w zadna czesc nie gralem :teehee:

Opublikowano

ciebie jara Black Ops, wiemy :potter:

niezagranie w Half-life 2 albo tymbardziej Half-life to tak jakbyś nie zagrał nigdy w żadne Mario albo GTA. Wstyd się w ogóle przyznawać.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Dla mnie zawsze w tym gatunku nr 1 będzie Metroid Prime.

Opublikowano

Co by nie pisac, kogokolwiek by nie zapytac, to mimo wszystko 3/4 osob, ktore przeszlo Uncharted 2 powiedza, ze to jedna z najlepszych (jak nie najlepsza) gra w ich zyciu...

Jasne - znajda sie jakies skrajne opinie, ale naprawde nie wiele ich.

http://tvgry.pl/?ID=1409

http://tvgry.pl/?ID=1411

Graficznie ta gra nie bedzie miala sobie rownych...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Chyba sobie kpisz. Przeszedłem Half-life 2 i fabularnie tytuł ten stoi na dobrym poziomie. Tylko na dobrym. Cała historia opiera się na kilku początkowych i końcowych scenkach. Cała reszta to zwykły shooter z mocnym klimatem i unikatowymi rozwiązaniami. Uncharted 2 przebił swoją narracją, scenariuszem i fabułą kinowego Indiana'e Jonesa, więc nie wydaje mi się, żeby mogło mu coś zagrozić.

xDDDDDDDDD skoncz

Chodziło mi oczywiście o "Królestwo Kryształowej Czaszki", które przy U2 wypada naprawdę słabo.

Jest Half-life, długo długo nic i są inne gry.

Zgodziłbym się gdyby nie beznadziejna narracja. Fabuła jest świetna ale przez 80% gry nic się nie dzieje: "Idź tam, chodź tu. Zrób to lub tamto". Żadnych konkretnych dialogów czy zwrotów akcji. Seria ma już 10 lat a nadal nic się nie wyjaśniło! Kim jest ten gość z początku gry!

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

Co by nie pisac, kogokolwiek by nie zapytac, to mimo wszystko 3/4 osob, ktore przeszlo Uncharted 2 powiedza, ze to jedna z najlepszych (jak nie najlepsza) gra w ich zyciu...

Killzone 2 też miał nie mieć. Ale krok naprzód zrobili duży.

Opublikowano

Dlaczego padają stwierdzenia, że nie zagrać nigdy w żadną część Half-Life to tak jak nie zagrać w Mario? Mi osobiście HL zwyczajnie nie podszedł i podobnie jak Zwyrol stawiam na pierwszym miejscu właśnie Metroid Prime.

Jestem ciekawy czy każdy z Was zaliczył Zelda: Ocarina of Time? Równie dobrze dla mnie to także paradoks uważając się za gracza i nie zaliczyć tego tytułu Oczywiście tak nie uważam, bo nie każdemu taka gra przypadnie do gustu. Dajcie spokój z takimi gadkami.

Zwyrol, Killzone 2 do tej pory wygląda świetnie w ruchu. Ta gra pełna jest wszelakich sztuczek i filtrów graficznych, lecz mimo tego robi wrażenie.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

mech za(pipi)ista sprawa

Ale co chodzi?

Valve z pewnością należy do tak pewnych twórców, jak R*, Blizzard czy najmłodszy Naughty Dog. Też czekam na HL3 ale nie podniecam się za bardzo, bo pewnie jeszcze dużo Wisły spłynie do Bałtyku, zanim zobaczymy chociażby jednego screena. Szkoda, że w HL (i epizody) pograć właściwie mogę tylko na swoim dość słabym kompie (jedyna gra, która chodzi mi lepiej niż na ps3 :turned: ).

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Z tym mechem to chyba kolega miał na myśli materiały wersji preview z Killzone 3. :rolleyes:

Opublikowano

Nemesis, może dlatego że Mario, GTA, Doom czy też właśnie Half-life to też gra z kategorii "jedna z pierwszych blablabla"? Tu nie chodzi o kwestie gustu tylko że gracz, który nie ma 13 lat powinien niektóre tytuły chociażby liznąć.

Nie zagranie w w/w gry to ja nie wiem, trzeba było chyba w szafie spać te 10 lat temu, bo każdy o nich mówił.

Opublikowano

Trafiłeś w mój czuły punkt.

Bezedura!

Co do HL, zrozumieć go mogą tylko ci, którzy w 1998 byli na bieżąco z FPSami na PC i dobrze wiedzą jaką wtedy burzę, ba, tsunami wywołała ta gra w umysłach młodych graczy. ps. Na moim piracie z giełdy grało całe osiedle. Takie to były czasy.

Opublikowano
Nemesis, może dlatego że Mario, GTA, Doom czy też właśnie Half-life to też gra z kategorii "jedna z pierwszych blablabla"? Tu nie chodzi o kwestie gustu tylko że gracz, który nie ma 13 lat powinien niektóre tytuły chociażby liznąć.

Uważasz, że w dzisiejszych czasach gracz, którym ma na karku te 13 lat będzie czuł klimat serii Half-life? Czasy się zmieniły, branża się zmieniła. Teraz liczy się graficzny postęp, dzieciaki wolą raczej sięgnąć po kolejne Call of Duty. Dla przykładu podam co stało się wraz z pojawieniem się RE4. Pojawiło się mnóstwo osób zainteresowanych serią, lecz tak naprawdę bardzo mało kto sięgnął po starsze odsłony. Tak samo jest teraz z grami ogólnie.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Trafiłeś w mój czuły punkt.

Bezedura!

Co do HL, zrozumieć go mogą tylko ci, którzy w 1998 byli na bieżąco z FPSami na PC i dobrze wiedzą jaką wtedy burzę, ba, tsunami wywołała ta gra w umysłach młodych graczy. ps. Na moim piracie z giełdy grało całe osiedle. Takie to były czasy.

Wpis jak ch.uj. Unreal, Half Life, Quake. Aż się łezka w oku kręci.

Killzone 2 też miał nie mieć. Ale krok naprzód zrobili duży.

No ale nie miał przecież. Graficznie do dziś żaden FPS na konsole nie przebił K2, a K3 szlifowali dwa lata, nic dziwnego, że ładne jest.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

Odnosiło się to do tego, że KZ3 graficznie nie będzie miał konkurencji. Może w FPS-ach tak, ale w listopadzie będzie U3. :turned:

Opublikowano

Ale jak ja od zawsze gralem na konsolach, na PC w zaledwie kilka tytulow, to mialem sie jarac Xboxowa konwersja? Bez jaj.

Opublikowano

Half Life wyszedł też na PS2, był zresztą ładniejszy niż na kompie. Chodzi o pierwszą część.

Uważasz, że w dzisiejszych czasach gracz, którym ma na karku te 13 lat będzie czuł klimat serii Half-life? Czasy się zmieniły, branża się zmieniła. Teraz liczy się graficzny postęp, dzieciaki wolą raczej sięgnąć po kolejne Call of Duty. Dla przykładu podam co stało się wraz z pojawieniem się RE4. Pojawiło się mnóstwo osób zainteresowanych serią, lecz tak naprawdę bardzo mało kto sięgnął po starsze odsłony. Tak samo jest teraz z grami ogólnie.

No to ktoś taki stracił jedną z najlepszych serii.

Watch out! It's a monster! :teehee:

Opublikowano

Ale o czym my tu mowimy. Nie ma co wymagac od graczy jakis z duuuupy sentymentow. Bylo fajnie teraz musza przebic konkurencje i koniec, a po tylu latach bedzie im ciezko. Gralem 14 lat w PESa, od niecalych 3 gram w FIFE i jakos na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie powrotu. HL byl fajny, ale w tamtych latach, teraz bedzie musial sie napocic, bo czasy, standardy i wymagania sie zmienily, zas port juz nawet nie zachwyca, dlatego tez jestem zdania, ze nowe marki ala K3, U3 nie maja poki co czego sie obawiac. Zreszta, rownie dobrze moze wyjsc jak z GT...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Texz, ok, porównywalny! Ale oczekiwania były równie ogromne, dość stwierdzić że premiera Half-life 2 to jedyny przypadek w historii steama, że przestał działać o_O Tzn nie dla wszystkich bo ja szybko pamietam zainstalowałem grę, ale niektórzy dopiero mogli zagrać parę dni po :D

Absolutnie nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Miałem na myśli to, że 13 latek ma prawo nie zagrać w starsze tytuły - nie musi przecież koniecznie sięgać po jakieś parunastoletnie klasyki. Jednak kto wtedy już był graczem i nie zagrał w te tytuły to IMO jest coś chyba nie tak.

A co do tego co mówisz: a co mnie kur... obchodzi co te gimbusiarskie pomioty chcą w tych czasach, mimo wszystko jest wiele osób które pamiętają stare gry i zapewne będą srać pod siebie w oczekiwaniu na np. Half-life 3 niż na kolejne bezpłciowe, nijakie popierdóły jak Killzone3, Crysis 2 czy kolejny CoD! Ja sam nawet bym wolał żeby zamiast tych Gearsów 3 Epic wydał Unreala 3 (nie Tournament), prawdziwego następce Unreala bo dwójka była średnia. Ale chyba ważniejszy jest Bulletstorm :/

Opublikowano

No ale spójrz, jeśli komuś bardzo spodobał się (genialny zresztą wówczas) gameplay RE4 to kontakt ze starszymi odsłonami mógł wydać się bardzo dziwny. Bardzo rzadko zdarzało się, żeby ktoś po ograniu RE4 sięgnął i zainteresował się takim RE2.

Dlatego producenci coraz częściej restartują znane marki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.