Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Ty chyba pol zycia na blaszaku spedziles...

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ja do MaZZeo to napisalem :teehee:

Opublikowano

No ale spójrz, jeśli komuś bardzo spodobał się (genialny zresztą wówczas) gameplay RE4 to kontakt ze starszymi odsłonami mógł wydać się bardzo dziwny. Bardzo rzadko zdarzało się, żeby ktoś po ograniu RE4 sięgnął i zainteresował się takim RE2.

Dlatego producenci coraz częściej restartują znane marki.

Największy szok związany kiedyś z tą częścią. Gdzie jest intro z aktorami, dali jakiś zjebany render. Przynajmniej kiedyś tak sądziłem, teraz chce mi się z tego śmiać. Bo tego z jedynki oglądać się nie da. Debilne teksty, tragiczna gra aktorska no i akcja jak z filmu klasy Z (a może nawet Ż) gdzie specjalna jednostka ucieka przed jedynym burkiem i nie może go zabić. Dobrze, że chociaż w Remake to poprawili.

Opublikowano

Ja do MaZZeo to napisalem :teehee:

Aha, sorki, Psyko.

Co do ciebie Mazzeo, cóż skoro grałeś sporo na PC to zapewne masz porównanie do tego jak to wszystko ma się na poletku konsolowym. Z perspektywy czas tak naprawdę trudno stwierdzić, czy konsolowcy czy pecetowcy otrzymali najlepsze gry w historii? Jako, że wywodzę z tej pierwszej grupy to perełki z konsol wydają się być bardziej wyjątkowe od tych z PC. Wiem, że było takie Neverwinter Nights, Diablo czy inne Half-Life, ale...

Sorry, że z tematu Console Wars wywołuje dyskusję konsole vs. PC.

Opublikowano

To w zwiazku z tym, ze masz sentyment do gier PC, ja zadnego.

Opublikowano

Jakbym obudził w sobie maksymalną nostalgię to bym powiedział że najlepsze czasy i perełki były na konsolach (na NESie, SNESie a raczej jego podróbach, bo na tych grałem, plejkę jedynkę parę razy może liznąłem np. przy okazji Spyro albo któregoś Final Fantasy). Jak jednak potem komputer zawitał na chatę i widziało się Need For Speeda 3 to każdy zapominał o posiadówach przy Micromachines, a jak ja jako jeden z pierwszych na ulicy grałem na PC w Dooma 2, Unreala i w końcu w HL'a to większości kumplom papa się na dachu zwijała z zazdrości i też w końcu przestali bawić się w kardridże.

psyko ale niektóre gry z PC, w tym HL, były też na konsolach.

Opublikowano

No tak, ale dla mnie to zadne wyciskacze lez teraz. Najlepsze lata mialy miejsce na PSXie, MegaDrive tez dawal rade, ale tu bylem ograniczony do dostaw gier od chrzestnej z Niemiec, Wczesniej Atari 2600 ale to piksele jak bochny chleba i totalny oldschool, z ktorego od razu na MegaDrive'a wskoczylem. W miedzyczasie mialem sporo kontaktu z Amiga u kuzyna i gralem w Mortala, Mercs i inne cuda. Potem epizod z DC, N64 i PS2, ktore szybko zamienilo sie miejscem z Xboxem. Na PC to gralem w Warcrafta 3, Diablo 2, Doom'a 3 Painkillera i oba KOTORa pierwszego, ostatnio na wakacjach troche w Starcrafta 2 i w kafejce w akademiku czasem zarwalem nocke na Quake'u 3 Arenie i Starcrafta pierwszego liznalem, bo znam absolutnego maniaka tej gry i tak sie skalda ze to moj dobry kolega. Tyle.

CO DO HALO

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=281371

Popieram w 100%.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Sorry, że z tematu Console Wars wywołuje dyskusję konsole vs. PC.

W takim razie nie wspominajcie o PS3 w tym temacie, przecież PS3 to PCet. Ma instalacje, dysk twardy, przeglądarkę, możliwość oglądania filmów, słuchania mp3, swego czasu miał Linucha. O graniu nie wspominam bo to chyba najmniej znaczący szczegół :whistling:

Opublikowano

Mam nadzieje ze 343I da serii drugi oddech.

Opublikowano

nowe Halo > grafika jak przystało na flagowy tytuł Xa, żeby nie była taka ,,grzeczna' jak dla 15 letnich Hamburgerów, bardziej ponury/poważny design, skrypty, ciekawe postacie i fabuła

ok 7.5mln sprzedanych Halo Reach, ciekawe ile by poszło Halo 4

http://konsolowisko.pl/news/8838-geohot-zlamal-ps3-na-dobre-sony-placze

:teehee: ps3 złamane na dobre, może teraz zamieni się w Xa1 który był genialnym kombajnem multimedialnym

Opublikowano

Dzisiaj CES i wystąpienie M$. Ciekawe jakie cyferki podadzą odnośnie Kinecta. Ciekawe czy powiedzą coś o sprzedaży konsol.

Warto rzucić okiem na ostatnie zestawienie sprzedaży w UK. Najlepsze wyniki Kinecta (gier) od startu.

http://www.chart-track.co.uk/index.jsp?c=p/software/uk/latest/index_test.jsp&ct=110032

Tsunoda to takie premie dostanie, że pewnie sobie chatę srebrnymi kafelkami wyłoży.

Opublikowano

Dzisiaj CES i wystąpienie M$. Ciekawe jakie cyferki podadzą odnośnie Kinecta. Ciekawe czy powiedzą coś o sprzedaży konsol.

Warto rzucić okiem na ostatnie zestawienie sprzedaży w UK. Najlepsze wyniki Kinecta (gier) od startu.

http://www.chart-tra...t.jsp&ct=110032

Tsunoda to takie premie dostanie, że pewnie sobie chatę srebrnymi kafelkami wyłoży.

<facepalm>

ten nadal swoje, no ale jak Cię to tak bardzo jara ^^

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Nic dziwnego, że Kinect się sprzedaje. Jakby nie patrzeć dopiero wszedł na rynek, choć to i tak niezły wynik zważywszy na wysoką cenę. W tym zestawieniu ku mojemu zdziwieniu nie ma żadnej pozycji na konkurencyjne PS Move. Jakby nie patrzeć, jeśli chcemy mieć full zestaw PS Move to trzeba wywalić tyle samo co na Kinect.

Widocznie X360 ma za mało dobrych ex'ow skoro gracze masowo kupują coś takiego:p. Widać, że przy PS3 oferującym więcej i lepsze jakościowo ex'y sprzedaż PS Move wydaje się być jedynie dodatkiem do całości.

Opublikowano

widocznie ps move sprzedaje się tak jak gry na ps3 a teraz jeszcze złamanie ps3 dołoży do pieca

,,więcej lepszych exów'' widać to po 2010... to nie temat ,,Na wesoło''

Opublikowano

MYSZa7: Masz jakiś problem ? Może się czymś zatrułeś ?

Opublikowano

Akurat Sony ma lepszy line-up i tego nie podważysz, bigdaddy, choćby nie wiem dokąd linki wysyłał i z jakimi bilansami sprzedaży. Line-up M$ w dużej mierze dotyczy Kinect'a, co nie do końca powinno cieszyć.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

NEMESIS US: Na razie sprzedaż Kinecta dotyczy 2010 roku, a nie 2011.

Opublikowano

Skoro M$ ma zamiar się mocno zaangażować w software dla Kinect'a to całkiem możliwe, że w tym roku Kinect może przebić na globalnym rynku PS Move w kwestii sprzedaży zarówno hardware jak i software.

Opublikowano

Czytałem, że Prime Sens podpisało jakąś umowę z Asusem na "Kinecta" do PC. Cały czas myślałem, że Prime Sense należy teraz do M$. Ciekawe na jakiej zasadzie udostępniają technologię Asusowi skoro M$ ma wykupione jakieś patenty na trzon technologii. Ciekawe po ile będą sprzedawać.

Dobry patent to projektor + Kinectopodobne urządzenie + jakiś multimedia box z dobrym softem.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

pierw piszesz że oferuje czyli to co wyszło a teraz zmieniasz zdanie na zapowiedzi 2011...

Kinect nie ma zamiaru przebić ps move w 2011 pod względem sprzedaży hardware i software bo to już zrobił w 2010.

Sony ma lepsze zapowiedzi ale jaki będzie koniec 2011 zobaczymy.

@don - z tego co kiedyś czytałem MS ma wyłączność technologi PS na konsolach, zaś na PC czy innych urządzeniach np: TV ma częściową wyłączność - na silniczek/samoregulację kamery, procesor, chyba rejestrowanie dźwięku i coś tam jeszcze. Mogą powstać urządzenia kinectopodobne do obsługi mediów, kiedyś pisali że w nowych TV będą wbudowane kamery.

primesense-3d-sensor.jpg

Opublikowano

asus tez ma taki ładny

500x_wavi_xtion.jpg

w sumie fajna rzecz dla zapalonych programistów, którym znudził sie wii mote

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.