Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Czołowe zderzenie ,a lakier i wgniecenia rozeszły się po całym aucie ... :down:

:potter:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano
  • Autor

No, usmialem sie fchvj. Mistrz cietej riposty.

jestes bardzo zestresowany i brakuje ci poczucia humoru fanboyu =D

Za(pipi)iscie, pierwszy raz zostalem nazwany fanbojem gry, ktorej nie trawie. Brawo. Jezeli ktos stanie w obronie jakiejs gry, ktorej Ty nie lubisz, to nazywasz go fanbojem. Nie jestes w ogole partnerem do dyskusji.

Opublikowano

Czołowe zderzenie ,a lakier i wgniecenia rozeszły się po całym aucie ... :down:

:potter:

W GT5 po uderzeniu czołowym na tyle samochodu nie ma żadnych śladów* thumbsup.gif

GT5>FM3!!!1111oneeleven

*

tak samo jak i z przodu laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Opublikowano

Mnie obie te gry i tak nie interesują Jordan ^^

Opublikowano

no wlasnie, grunt w tym ze oni sie bulwersuja na sama mysl o beszczesczeniu ich mareczki, to bardzo dobrze obrazje obie strony tego tematu- wyluzowani, zawsze fajnie ubranie gracze ps3 i pospinani fanatycy, dla ktorych najwazniejsze sa slupeczki i inne bzdury. we wszystkim sie doszukuja na sile zalet swoich produktow, chocby gloryfikujac f3 ponad gt5 pod wzgledem grafiki (co smieszne, przyjalem naiwnie ze tak w istocie jest i zostalem wysmiany przez xboxiarza

Radek15:55:27siema15:55:34ta forza ktorą masz na xboxa?15:55:37to ta najnowsza?15:55:43ona ma deczko marną grafike co nie ? Iwan15:56:01wiem i co z tego

szczur 15:57:18

Radek15:56:31aa nic bo kumpel mowi ze ma bardzo ladna grafike ;] Iwan15:56:40ooooo lolll15:56:49wyglada mega c(pipi) jak na xa

:whistling:

(chyba polapaliscie ze to rozmowa kumpla z jego kumplem wklejona mi na gg (szczur to radek))

tak wiec nie rozumiem tego braku dystansu do wszelkiej krytyki, na wszystko odpowiadacie z jakas jadowita ironia lub innym zestawem cyferek i slupkow- ja tutaj pokazuje jak zachowuje sie veyron podczas III Zasady Dynamiki Newtona, to mi jakis lech roch pawlak odpisuje ze mam to samo w gt5.... no i? mnie to przeciez nie boli, mam do tego dystans, smieje sie tylko, a ciebie to w(pipi)ia.

wojtekkfc- skad mam wiedziec ze nie jarasz sie halo? skoro jej nie trawisz, to dlaczego calkowcie smieszny docinek odnosnie do spasionych burgerow wywolal u ciebie tylko skurcz miesni rzuchwy i posladow? jestes bardzo spiety, po czym to tak masz? co z twoim humorkiem dzisiaj?

ehhh co za banda powazniakow, prawie jak na forum cd-action heh

Opublikowano

najtmer - srlsy, ale o co chodzi?

Bo jeśli akurat o Forzę chodzi to ja cały rok prawie czytałem w odpowiedzi na krytykę jakiegokolwiek ficzera z GT5 coś w stylu "FM3 tego nie ma/jest słabsze".

gdyby fani sony nigdy nie byli pospinani i mieli dystans to takie strony jak ps3site czy sonydefenseforce by nie zaistniały

Opublikowano

ja tez nie wiem o co chodzi. O FM 3 ktora mimo stazu, mimo znacznie mniejszego czasu produkcji jest na takim samym poziomie co najbardziej wyczekiwany, flagowy tytul Sony ? O to, ze kogos moga irytowac jakies bzdury wyssane z palca? O jakies z dupy prowokacje, ze dana gra ma slaba grafike ? dajcie spokoj i sami zluzujcie pory...

Edytowane przez easye

Opublikowano

najtmer - żalisz się czy chwalisz ? zrobiłeś kiepski Flame a teraz piszesz że jesteś na luzie spoko ziomek w dobrych ciuchach (lol) a cały świat to zła armia Billa, za dużo filmów.

Na x360 nie ma w co grać to co wtedy jest na ps3?

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

najtmer - żalisz się czy chwalisz ? zrobiłeś kiepski Flame a teraz piszesz że jesteś na luzie spoko ziomek w dobrych ciuchach (lol) a cały świat to zła armia Billa, za dużo filmów.

Na X360 masz co najwyżej Gearsy, forze, Alan Wake czy Halo 3 i Reach. PS3 funduje o wiele lepsze doznania, choćby wizualne. Nie ma się co spierać, Sony ma lepszy asortyment od M$. nie liczę GT5, bo do trzeciej Forzy faktycznie może się nie umywać w kilku kwestiach.

Opublikowano

Ale powaznie prosze. Exow jest po rowno, wszystko to kwestia gustu. Xbox to lepsze uslugi i lepszy pad, sprzet wcale nie gorszy, co pokaze pewnie GoW3, sek w tym ze MS nie ma 1st party, ktore pokazalyby moc ich sprzetu.

Opublikowano

Na X360 masz co najwyżej Gearsy, forze, Alan Wake czy Halo 3 i Reach. PS3 funduje o wiele lepsze doznania, choćby wizualne. Nie ma się co spierać, Sony ma lepszy asortyment od M$. nie liczę GT5, bo do trzeciej Forzy faktycznie może się nie umywać w kilku kwestiach.

dalej sobie wypisuj wybrane gry z listy, zresztą co ty możesz wiedzieć o x360

lepsze doznania wizualne ? w multiplatformach ? ps3 ma swoje uncharted, killzona zaś x360 alan wake, gearsy

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Uncharted 2 zjada graficznie obie części GeoW. O X360 wiem wystarczająco dużo na tyle, że na pewno nie kupie tej konsoli. Choć przyznam, że Xbox Live ma w niektórych aspektach przewagę nad PSN.

Co do gier wydawanych jednocześnie na obie konsole to już kwestia danego producenta. Taki Black Ops wygląda gorzej tylko dlatego, że developer nie umiał sobie chyba do końca poradzić z architekturą PS3.

Opublikowano
Na X360 masz co najwyżej Gearsy, forze, Alan Wake czy Halo 3 i Reach.

Normalnie kocham to! Wszystko co jest na xboxie to "co najwyżej", na maszynce Sony jest "aż" + "och ah o boże jezu <wzwód>" :D

Znowu te "o wiele lepsze doznania" itd itp pierdy, jak magiczne to urządzenie może być że dostarcza boskich doznań? Zapewne mój miernik za(pipi)istości postawiony obok tego zjawiskowego sprzętu by eksplodował.

Pamiętajcie, magiczne doznania tylko z PS3 a to wszystko w boskich, oryginalnych grach od Sony na rok 2011, między innymi:

- trzeciej części boskiej strzelaniny Killzone

- trzeciej części boskiej strzelaniny Ressistance

- trzeciej części boskiej strzelaniny Uncharted (a sorry tutaj czasami trzeba skoczyć od murka do murka)

- drugiej części przygód szmacianki Little Big Planet

bierzcie i jedźcie... tfu kupujcie wszyscy!!11adin

Opublikowano

XBL miazdzy PSN, chlopie co ty pleciesz. Mysle ze GoW 3 pokaze Sony co drzemie w pudelku stojacym kolo mojego Sharpa. Sony ma zje.bana architekture sprzetu, to nie dziw ze devowie nie maja czasu zeby zaglebiac sie w meandry jej budowy, zeby dorownac do tego co robia na Xie.

Opublikowano

Chyba co niektórzy jeszcze nie rozumieją, że żyjemy w epoce sequeli:p wiem, MaZ, że to same kontynuacje, ale to dziś napędza rynek i sprzedaż. Znana marka, to większy hype i lepsze notowania na przyszłość. Co prawda powstają od czas do czasu jakieś nowe IP ale tworzą je sprawdzeni producenci. Bo taki projekt czasem nawet jeśli jest solidną grą to wyniki sprzedaży nie będą zadowalające.

Restarty znanych marek z kolei ułatwiają producentom sprawę w tej kwestii, wiem że pisałem o tym już 1000 razy ale to zjawisko coraz bardziej się nasila.

Opublikowano
  • Autor

Uncharted 2 zjada graficznie obie części GeoW.

Uncharted 2 jest aktualnie najlepiej wygladajacym tytulem na konsole. Jednak trzeba przyznac jedno - kiedy Gearsy wyszly na rynek - zmiazdzyly wszystko co do tej pory wyszlo. To gra jeszcze z 2006 roku. Gearsy 3 jak na razie prezentuja poziom porownywalny do U2. Zobaczymy co z tego wyniknie w dniu premiery, ale GeoW 3 wycisnie z 360 wszystkie soki.

Opublikowano

Pfff no i? Czy to zmienia to co chciałeś wcześniej przekazać?

Skoro to sequele to jakie unikalne doznania mam mieć? 3 raz to samo? Na dodatek 3 razy to samo strzelanie? Poważnie?

Aha i jeszcze coś

PS3 funduje o wiele lepsze doznania, choćby wizualne

to są jeszcze jakieś? Jak gra w LBP2 działa bardziej kojąco niż muzyka klasyczna? Sesje w Killzone 3 leczą raka? A może jak odpalę Uncharted 3 to będę miał erekcję :mellow:

Opublikowano

XBL miazdzy PSN, chlopie co ty pleciesz. Mysle ze GoW 3 pokaze Sony co drzemie w pudelku stojacym kolo mojego Sharpa. Sony ma zje.bana architekture sprzetu, to nie dziw ze devowie nie maja czasu zeby zaglebiac sie w meandry jej budowy, zeby dorownac do tego co robia na Xie.

1) Miażdży portfel zmuszając do płacenia abonamentu i kupowania zdrapkami zamiast kartą :P

2) Architektura PS3 jest pokręcona, co nie znaczy, że twórcy mają odpierdalać taką fuszerkę jak łajzy od Black Ops. DICE jakoś poradziło sobie i BFBC2 wygląda tak samo na obu konsolach, podobnie Mirrors Edge. Idąc tym tokiem rozumowania, na konsole można w ogóle odpierdalać niezoptymalizowane brzydkie gry, bo to wina producentów, że się zestarzały i przestały dorównywać blaszakom ;)

Przepychanka na grafikę i multi naprawdę nie ma sensu, bo dla kogoś kto nie spędza online 24/7 PS3 jest naprawdę przyzwoitym wyborem. Mnie z sieciówek interesuje Battlefield i nie żałuję, że do X'a dokupiłem PS3. Bardziej mnie boli, że ta generacja ogólnie nastawiona jest na akcję i strzelanki, a mało tu epickich porywających historii/przygód. Gatunek RPG zjada własny ogon, a Mass Effect (który jest tak naprawdę strzelanką) czy świetny Demon's Souls to dla mnie za mało. Nawet w takim Uncharted 2 jest mniej zagadek, a więcej rozwałki niż w jedynce. Gry traktuję poniekąd jak filmy - lekka rozrywka jest fajna, ale człowiek ma potrzebę obejrzeć też coś ambitnego. Zaskoczyć się, przestraszyć etc. A tutaj ani wzruszających historii, ani pożądnych horrorów bo RE i Silent Hill leżą i kwiczą :/ Dupa straszna.

Opublikowano

Bo tej generacji przewodzi hasło "wydajmy gówno, później patch naprawi".

Porywające przygody są np jak Enslaved, tylko, że niedoceniane.

Opublikowano

bid daddy- xbox to najlepsza konsola na swiecie. juz, cieszysz sie sniezny balwanku? polechtalem twoje zaniepokojone ego? w koncu wszyscy mowia ze xbox jest be, to ja ci mowie ze jest si. cieszysz sie? zobacz, gwiazdka minela a wujek Najtmer ci takie prezenty daje.

moj fejm byl kiepski? ja sobie robie z ciebie jaja, smieje ci sie w twoj internetowy avatarek a ty dostajesz guli, zrozum ze nie ma sensu sie spierac, tak naprawde kazdorazowe wywolywanie jakiejs potyczki na argumenty, jest tylko dowodem musu zaspokojenia swojej niepewnosci w wyborze konsoli. jesli ktos gra i mu to sprawia frajde, to (pipi)i takich kolesi jak ty i sie z nich co najwyzej smieje, natomiast jesli ktos podswiadomie czuje, ze nieco przeplacil i czuje sie wyruchany w dupe, zaczyna sie doszukiwac dowodow na zaprzeczenie temu. zaczyna bronic swego zdania w glupich, bezsensownych dyskusjach, tylko na potrzeby swojego ego.

ciebie to chyba poniekad dotyczy bo kupiles kamere i mikrosoft cie ladnie zaczopowal wiescia, ze 2011 to glownie nacisk na dostarczanie gier-smieci na twoje urzadzonko- no niby je masz, ale chyba grac w to nie bedziesz nie? ja bym nie gral, sprzedal kinekta jak najszybciej i kupil za rok/dwa jak stanieje i beda juz gry na niego jakies sensowne, np. korzystajace z komend glosowych lub jakies hybrydy.

Opublikowano
PS3 funduje o wiele lepsze doznania, choćby wizualne

to są jeszcze jakieś?

Zgaduję, że nie masz dziewczyny.

No przecież wspomniałem

A może jak odpalę Uncharted 3 to będę miał erekcję

to jak w końcu? ps3 jest substytutem panienki czy nie?

Opublikowano

dalej sobie wypisuj wybrane gry z listy, zresztą co ty możesz wiedzieć o x360

lepsze doznania wizualne ? w multiplatformach ? ps3 ma swoje uncharted, killzona zaś x360 alan wake, gearsy

No kur.... sory nie porownuj Uncharted 2 do Alana i Killzona do gearsow. Bo sory w tych starciach X przegrywa

Opublikowano

, tak naprawde kazdorazowe wywolywanie jakiejs potyczki na argumenty, jest tylko dowodem musu zaspokojenia swojej niepewnosci w wyborze konsoli. jesli ktos gra i mu to sprawia frajde, to (pipi)i takich kolesi jak ty i sie z nich co najwyzej smieje, natomiast jesli ktos podswiadomie czuje, ze nieco przeplacil i czuje sie wyruchany w dupe, zaczyna sie doszukiwac dowodow na zaprzeczenie temu. zaczyna bronic swego zdania w glupich, bezsensownych dyskusjach, tylko na potrzeby swojego ego.

Odrobinę uogólniasz, ale miałem kiedyś bardzo podobne przemyślenia odnośnie wszelakich "wojen sprzętowych". Podobnie działa to z piratami/oryginałami. Pierwsi zazdroszczą drugim, że grają za darmo i próbują się czuć lepsi, drudzy zazdroszczą pierwszym, że mają kasę na gry i znakomita większość z nich bardziej się nimi cieszy - nie ma tzw. syndromu torrenciarza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.