Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

najtmer - dziecko drogie tobie gul skacze na 1 moje zdanie za(pipi)ałeś całą stronę płaczów i innych bzdetów z własnej fantazji, gdzie wyluzowany ziomek najtamer o którym pisałes ? łamiesz swoje zasady.

o kinecta się nie martw, bo żyłka ci pęknie

Architektura PS3 jest pokręcona, co nie znaczy, że twórcy mają odpierdalać taką fuszerkę jak łajzy od Black Ops.

dużo tych łajz bo jeszcze np: RDR czy Bayonetta które często są wymieniane jako gry roku :]

welna - a widzisz tam porównanie ? to są gry w których grafika robi wrażenie

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

bigdaddy - Własnie wydawało mi sie ze porównujesz. Przy całej sympatii dla X360 i wielu godzinach spędzonych przy nim. To muszę przyznać ze Uncharted 2 zabija wszystko w kwestii oprawy,a Killzone 2 niewiele mu ustepuje. X ma swoje plusy z tym kazdy sie zgodzi, ale to wlasnie PS3 ma najladniejsze gry (exy) a moze inaczej. Studia wewnetrzne sony maja troche wiecej talentu? wiedzy? wsparcia?

Edytowane przez Welna

Opublikowano

ND to mistrzowie kodu, prawie każda ich gra masakruje, co chłopaki wycisneli z psx przy Crashu..

Opublikowano

Z Crashem racja, ale też należy wziąć pod uwagę, jak ten teren był wąski. Zwykły korytarzyk, gdzie możesz zrobić max 3 kroki w bok. Inna sprawa, że kiedyś to wystarczyło, by dobrze się bawić.

Opublikowano

Ale powaznie prosze. Exow jest po rowno, wszystko to kwestia gustu. Xbox to lepsze uslugi i lepszy pad, sprzet wcale nie gorszy, co pokaze pewnie GoW3, sek w tym ze MS nie ma 1st party, ktore pokazalyby moc ich sprzetu.

Nie zgodzę się.

Na X360 masz co najwyżej Gearsy, forze, Alan Wake czy Halo 3 i Reach.

Normalnie kocham to! Wszystko co jest na xboxie to "co najwyżej", na maszynce Sony jest "aż" + "och ah o boże jezu <wzwód>" :D

Znowu te "o wiele lepsze doznania" itd itp pierdy, jak magiczne to urządzenie może być że dostarcza boskich doznań? Zapewne mój miernik za(pipi)istości postawiony obok tego zjawiskowego sprzętu by eksplodował.

Pamiętajcie, magiczne doznania tylko z PS3 a to wszystko w boskich, oryginalnych grach od Sony na rok 2011, między innymi:

- trzeciej części boskiej strzelaniny Killzone

- trzeciej części boskiej strzelaniny Ressistance

- trzeciej części boskiej strzelaniny Uncharted (a sorry tutaj czasami trzeba skoczyć od murka do murka)

- drugiej części przygód szmacianki Little Big Planet

bierzcie i jedźcie... tfu kupujcie wszyscy!!11adin

<facepalm>

Tak,a za to MS wprowadza same nowe ID :teehee: Kur.wa wymień mi koleś inne tytuły/serie ekskluzywne niż Halo,GOW,Forza,Fable,Alan Wake,Splinter Cell czy Dance Central? Co to jest przy Killzonie,God of Warze,Resistance,Uncharted,Ratchet & Clank, MGS, Infamous, Motorstorm, Heavenly Sword , LittleBigPlanet, Heavy Rain czy Gran Turismo? Jak dla mnie nic. Na dodatek większość exów na PS3 pochodzi od developerów 1st Party czego nie można powiedzieć o exach MS ;]

A może po prostu żal dupę ściska,że użytkownicy PS3 zagrają w tyle świetnych tytułów w 2011 roku? Hę?

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Z Crashem racja, ale też należy wziąć pod uwagę, jak ten teren był wąski. Zwykły korytarzyk, gdzie możesz zrobić max 3 kroki w bok. Inna sprawa, że kiedyś to wystarczyło, by dobrze się bawić.

Zawsze to wystarcza zeby sie dobrze bawic

Gra wcale nie musi oferowac wszelkiej mozliwej swobody. Do nie o to chodzi. (Przynajmniej dla mnie)

Przyklad uncharted 2 jest tu bardzo trafny. Mimo korytarzowej budowy i do bolu liniowej akcji, Uncharted 2 jest absolutnie rewelacyjne. Nadrabia mechanika i historia. Natomiast dla porownania rownie liniowe FF13 bylo poprostu (pipi) nudne.

Powiem tak, wole 12-15 g prowadzenia za raczke, za(pipi)istej fabuly i poprostu zwyklej radosci z gry niz wrzucenie do Sandboxowego Far Cry 2 gdy odrzuca po 5 minutach gry.

Chodzi mi poprostu o to zeby doceniac gre tylko i wylacznie na podstawie teko jak duza frajde nam daje. Nie o to ze gra dostala same oceny 70/10 :)

Dla przygladu, - GTA 4 padaka - RDR j.w - Halo Padaka - Alan - bardzo fajny - Heavy Rain - B fajny - GoW 3 padaka, Uncharted 1 & 2 za(pipi)ista rewelacja. Dead Space - super , Enslaved - fajny , COD - najgorsze randomowe scierwo jakie w zyciu widzialem

Edytowane przez Welna

Opublikowano

<facepalm>

Tak,a za to MS wprowadza same nowe ID :teehee: Kur.wa wymień mi koleś inne tytuły/serie ekskluzywne niż Halo,GOW,Forza,Fable,Alan Wake,Splinter Cell czy Dance Central? Co to jest przy Killzonie,God of Warze,Resistance,Uncharted,Ratchet & Clank, MGS, Infamous, Motorstorm, Heavenly Sword , LittleBigPlanet, Heavy Rain czy Gran Turismo? Jak dla mnie nic. Na dodatek większość exów na PS3 pochodzi od developerów 1st Party czego nie można powiedzieć o exach MS ;]

A może po prostu żal dupę ściska,że użytkownicy PS3 zagrają w tyle świetnych tytułów w 2011 roku? Hę?

ja pier.dole, no weź się ogarnij, rozpisałeś się na olaboga 4 wersy, pewno musiałeś głęboko sięgnąc w pamięć albo googlea by powypisywać te wszystkie tytuły, a wszystko niepotrzebne bo nie zrozumiałeś (co nie jest w sumie zaskoczeniem dla mnie).

Jedno pytanie: to ja wyskoczyłem z tymi doznaniami, "ekskluzywnymi" dla jednej z konsol?

dużo tych łajz bo jeszcze np: RDR

Grałeś na PS3? Nie? Zamilcz.

Jak wszystko z RDR na PS3 jest spoko to po kiego ch.uja był ten flejm i pojazd po Rockstarze? Już zapomniałeś ile stron przybyło w temacie o tej grze z powodu 640p i paru gifów? Nie zaprzeczaj nawet.

Opublikowano

@ Mysza7....np serie PGR czy Crackdown, Lost Oddysey, Dead or Alive...sporo gier dzielonych z PC.

Opublikowano

Różnice nie są tak wielkie jak w Black Ops, w którym dodatkowo dochodzi (pipi)/zabugowane multi ;) Mafii 2 na przykład też nie wymieniłem, choć X360 graficznie wygrywa w przypadku tej gry. Bayonetty sam nie ogarniam. Sega z jednej strony robi exy na PS3 (świetna Yakuza), a z drugiej strony odwala fuszerkę w przypadku przygód wiedźmy. Inna bajka, że mi estetyka tego tytułu zupełnie nie podchodzi, więc dla mnie to żadna strata ;)

BTW, wracając do tematu Kinecta i PS Move, osobiście jestem rozczarowany jednym i drugim. Ludzie się rzucili, grają wesoło w casualowe popierdółki, a dobrych i poważnych gier niesposób znaleźć. Na PS3 sytuację ratują trochę RUSE i Resident, ale to zdecydowanie za mało porównując np. z takim Wii. Swoją drogą, Move paradoksalnie sprawdziłoby się dobrze na X360 w przypadku Fable :teehee: Zerżnęliby sterowanie z Zeldy na Wii i byłoby git ;)

Mam nadzieję, że dla The Sorcery będzie warto kupić różdżkę, bo bardzo lubię takie baśniowe klimaty. Kinect jest na razie dla mnie zdecydowanie za drogi i totalnie zbyteczny.

Opublikowano

Mazzeo odpie.dol ty sie ode mnie, przynajmniej jest w co pograć z ex'ów na PS3, co z tego ze sequele? Jeżeli są coraz to lepsze z każdą częścią to moge w nie grać nawet co roku xbocie

Opublikowano

<facepalm>

ja pier.dole, no weź się ogarnij, rozpisałeś się na olaboga 4 wersy, pewno musiałeś głęboko sięgnąc w pamięć albo googlea by powypisywać te wszystkie tytuły, a wszystko niepotrzebne bo nie zrozumiałeś (co nie jest w sumie zaskoczeniem dla mnie).

Jedno pytanie: to ja wyskoczyłem z tymi doznaniami, "ekskluzywnymi" dla jednej z konsol?

No sięgam do pamięci...bo do czego innego?:rolleyes:

I co z tego że wyskoczyliśmy? Dziwisz się nam,że podniecamy się nadchodzącymi exami? Zapowiadają się naprawdę świetnie, podobnie jest przy GOW czy Forzie,ale rok 2011 pokazuje,że to więcej tych ekskluzywnych doznań doświadczymy MY posiadacze maszynki Sony.

@ Mysza7....np serie PGR czy Crackdown, Lost Oddysey, Dead or Alive...sporo gier dzielonych z PC.

Ok...ja i tak nie wypisałem wszystkich exów na PS3 mogłem sobie jeszcze dodać Yakuze,MAG,Socom czy Folklore...

Opublikowano

dżizas, gdybym miał ps3 to bym się wstydził pisać w dziale pośród mersona czy myszy. Nic nie rozumieją, wpierw piszą potem myślą a w konsekwencji się rzucają dookoła. :confused:

Opublikowano

Jak wszystko z RDR na PS3 jest spoko to po kiego ch.uja był ten flejm i pojazd po Rockstarze? Już zapomniałeś ile stron przybyło w temacie o tej grze z powodu 640p i paru gifów? Nie zaprzeczaj nawet.

Temat o RDR w okolicach premiery był wypełniony ochami i achami. Nie pamiętam żadnych flejmów, gifów czy rozdzielczości, ale liczę, że znajdzie się ktoś, komu będzie się chciało czytać nudne posty sprzed prawie roku, żeby wygrać anonimową dyskusję w internecie. Sama gra na PS3 wyglądała doskonale, nie było żadnych technicznych problemów z grafiką. Nawet gdyby na iksboksie modele kaktusów składały się z trzech pikseli więcej, to - co pewnie wyda się niektórym zaskakujące - większość grających na PS3 miała na to ciężko wyje.bane.

Opublikowano

dżizas, gdybym miał ps3 to bym się wstydził pisać w dziale pośród mersona czy myszy. Nic nie rozumieją, wpierw piszą potem myślą a w konsekwencji się rzucają dookoła. :confused:

Mógłbym to samo napisać tylko,że o twoich towarzyszach na forach Xboxa 360. :rolleyes:

Czasami,żałuje,że nie mam więcej minusów do wykorzystania hehe...pewnie Ty też :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

tak jak trafnie mazzeo napisał wcześniej na x360 to tylko te gry na ps3 to byłyby te gry!

grałem ale odstęp czasu jest zbyt duży by porównać, w necie masz porównania a na forach w tematach ps3 oceany płaczu

a ty grales na x360 ? nie ? Zamilcz

Opublikowano

czekaj dalej a Bigdaddy pisał odnośnie twego posta sprzed godziny. Trzeba troche pomyśleć.

Opublikowano

Różnice nie są tak wielkie jak w Black Ops, w którym dodatkowo dochodzi (pipi)/zabugowane multi ;) Mafii 2 na przykład też nie wymieniłem, choć X360 graficznie wygrywa w przypadku tej gry. Bayonetty sam nie ogarniam. Sega z jednej strony robi exy na PS3 (świetna Yakuza), a z drugiej strony odwala fuszerkę w przypadku przygód wiedźmy. Inna bajka, że mi estetyka tego tytułu zupełnie nie podchodzi, więc dla mnie to żadna strata ;)

BTW, wracając do tematu Kinecta i PS Move, osobiście jestem rozczarowany jednym i drugim. Ludzie się rzucili, grają wesoło w casualowe popierdółki, a dobrych i poważnych gier niesposób znaleźć. Na PS3 sytuację ratują trochę RUSE i Resident, ale to zdecydowanie za mało porównując np. z takim Wii. Swoją drogą, Move paradoksalnie sprawdziłoby się dobrze na X360 w przypadku Fable :teehee: Zerżnęliby sterowanie z Zeldy na Wii i byłoby git ;)

Mam nadzieję, że dla The Sorcery będzie warto kupić różdżkę, bo bardzo lubię takie baśniowe klimaty. Kinect jest na razie dla mnie zdecydowanie za drogi i totalnie zbyteczny.

Bayonetta na PS3 słabsza, niestabilny framerate, do tego jakieś sprane kolory, ale gra się nadal bardzo fajnie. Jednak nie ma to jak wersja na X-a, Japończycy tutaj dali radę, z japońskich gier na pewno jedna z najładniejszych.

Natomiast Mafia 2 na PS3 to chyba mega gniot z tego co czytałem, co pisał Słupek o tej wersji (słabe zniszczenia aut, stroje przyklejone do postaci, brak krwi, tearing, zwolnienia animacji etc). Jeżeli naprawdę to tak wygląda, to jest nowy faworyt obok Orange Box w kwestii największej różnicy.

Opublikowano

czekaj dalej a Bigdaddy pisał odnośnie twego posta sprzed godziny. Trzeba troche pomyśleć.

Brawo szerloku. Zachęcam do ponownej lektury, może zrozumiesz o co mi chodzi.

Opublikowano

najtmer - żalisz się czy chwalisz ? zrobiłeś kiepski Flame a teraz piszesz że jesteś na luzie spoko ziomek w dobrych ciuchach (lol) a cały świat to zła armia Billa, za dużo filmów.

Na x360 nie ma w co grać to co wtedy jest na ps3?

Na X360 masz co najwyżej Gearsy, forze, Alan Wake czy Halo 3 i Reach. PS3 funduje o wiele lepsze doznania, choćby wizualne. Nie ma się co spierać, Sony ma lepszy asortyment od M$. nie liczę GT5, bo do trzeciej Forzy faktycznie może się nie umywać w kilku kwestiach.

dalej sobie wypisuj wybrane gry z listy, zresztą co ty możesz wiedzieć o x360

lepsze doznania wizualne ? w multiplatformach ? ps3 ma swoje uncharted, killzona zaś x360 alan wake, gearsy

No kur.... sory nie porownuj Uncharted 2 do Alana i Killzona do gearsow. Bo sory w tych starciach X przegrywa

Moze sa odrobine mniej urodziwe, ale GoW zjada KZ gameplayem, a Alan ma cudowna narracje i swietna fabule i jest topowa graficznie gra.

Opublikowano

gow nie zjada kz gameplayem =), no chyba ze girsy 2 to zupelnia inna gra niz girsy 1 ; ]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.