Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Psyko w końcu jakiś dobry avatar z najlepszym kombatantem. :teehee:

Gearsy mają lepszy gameplay niż KZ2, jest też coop, chociaż to inne gry. W każdym razie wolę Fenixa i resztę karków. ;]

KZ2 ma taką debilną wadę z loadingami, gra łapie freeza i wydaje się, że coś się zjebało. W trójce nie chcę tego widzieć.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

oficjalnie wiele razy podkreślali,że w K3 loadingów w czasie etapów nie będzie. Co więcej ponoć tak zoptymalizowali silnik,że pierwszy etap z K2 puszczony na buildzie z K3 osiąga jedynie 50% wydajności silnika,choć jak zawsze w takich przypadkach trzeba na to patrzeć przez pryzmat PR :P.

Opublikowano

Jeżeli KZ3 w multi dalej będzie tak mulić liczbą klatek na sekundę to chyba wyrzucę to (pipi) przez okno. Kto to widział, żeby w 2011 roku topowa gra na najmocniejszą konsolę zaliczała takie zwolnienia?

Kiedy deweloperzy się nauczą, że stałe 60/30 to absolutne minimum jeżeli chodzi o gry akcji. No dobra, Naughty Dog, ktoś jeszcze?

Edytowane przez Texz

Opublikowano

beta multi Killzone3 miała nawet spadki do 14fps (wg eurogamera). Ponoć full ma działać płynniej zarówno od bety jak i Killzone2

Opublikowano

oby, bo znowu bedziemy mieli fajna gre, ktora warto kupic jedynie dla GRAFIKI na maks 2 przejscia... <_<

Licze, ze Multi bedzie plynne, a sterowanie w koncu mniej uciazliwe...

Opublikowano

Przecież już po tym etapie zimowym widać, że będzie bardziej różnorodna akcja. Ja tam czekam co pokażą z tą dżunglą, która przypomina trochę tą z King Konga, czy innego Avatara,

Opublikowano

no ale mowisz o singlu. Ja chce plynnosc w multi taka jaka jest w CODie, BC, badz kazdej innej grze. Nie lubie odwracac kamery 30 sec...

Opublikowano

Aha, multi to ja w ogóle nie odpalam. ;] Nabijanie fragów mnie nie podnieca i liczę tylko na dobrego singla.

Opublikowano

Dla mnie wlasnie to w EXach PS3 jest najgorsze - zawsze maja tylko extra SINGLA, od wyscigow, po FPS...

To największy minus tej konsoli, dlatego odpalam ja tak rzadko...

Uncharted - jedna z najlepszych gier w moim życiu, stawiam singla przed Gearsami, ale nijak sie ma do multi z gearsow.

Killzone - najladniejsza gra na konsole nowych generacji, ale Multi ssie (jakby takze stawiali jedynie na grafike w rozgrywce wieloosobowej).

GT - najwiekszy konkurent Forzy, flagowy tytul, nawet rankingow online nie ma, zreszta tak jest multi skonstruowane, ze predzej sie wqrwimy i wrocimy do Singla, niz jakikolwiek wyscig Online ukonczymy...

Nawet LBP dlugo po premierze wqrwial, bo chocbym mial 20 megowe lacze byly ciagle LAGI !

:confused:

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

Na taka jak w CoDzie to nie licz. Ten stary silnik pozwala na plynna gre (choc juz z Black Ops niekoniecznie). Jezeli K3 bedzie trzymac stale 30 klatek to bedzie sukces.

easye - wykresl LBP z zestawienia slabych multi na PS3, juz! fail, stary. To onlineowy moloch, ktory teraz nie jest trapiony nawet najmniejszymi lagami. Sam mam neostrade 2 mega (ktora powiedzmy sobie szczerze, nigdy nie byla 2 mega) i nigdy nie mialem najmniejszego laga. A wszyscy wiemy co w multi tam mozna robic ;)

No i absolutnie nie zgadzam sie, ze multi w K2 jest slabe. Za duzo CoDa ograles ;)

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

najtmer - żalisz się czy chwalisz ? zrobiłeś kiepski Flame a teraz piszesz że jesteś na luzie spoko ziomek w dobrych ciuchach (lol) a cały świat to zła armia Billa, za dużo filmów.

Na x360 nie ma w co grać to co wtedy jest na ps3?

Na X360 masz co najwyżej Gearsy, forze, Alan Wake czy Halo 3 i Reach. PS3 funduje o wiele lepsze doznania, choćby wizualne. Nie ma się co spierać, Sony ma lepszy asortyment od M$. nie liczę GT5, bo do trzeciej Forzy faktycznie może się nie umywać w kilku kwestiach.

dalej sobie wypisuj wybrane gry z listy, zresztą co ty możesz wiedzieć o x360

lepsze doznania wizualne ? w multiplatformach ? ps3 ma swoje uncharted, killzona zaś x360 alan wake, gearsy

No kur.... sory nie porownuj Uncharted 2 do Alana i Killzona do gearsow. Bo sory w tych starciach X przegrywa

Moze sa odrobine mniej urodziwe, ale GoW zjada KZ gameplayem, a Alan ma cudowna narracje i swietna fabule i jest topowa graficznie gra.

Akurat Alanem jestem strasznie zawiediony, fajne ma momenty, ale rozdzielczość to jakaś masakra, gra wygląda przez to strasznie źle i byłem nieźle zawiedziony, nie cierpię obniżania rozdzielczości, gry wyglądają w tedy mega słabo.

Opublikowano

Na taka jak w CoDzie to nie licz. Ten stary silnik pozwala na plynna gre (choc juz z Black Ops niekoniecznie). Jezeli K3 bedzie trzymac stale 30 klatek to bedzie sukces.

easye - wykresl LBP z zestawienia slabych multi na PS3, juz! fail, stary. To onlineowy moloch, ktory teraz nie jest trapiony nawet najmniejszymi lagami. Sam mam neostrade 2 mega (ktora powiedzmy sobie szczerze, nigdy nie byla 2 mega) i nigdy nie mialem najmniejszego laga. A wszyscy wiemy co w multi tam mozna robic ;)

No i absolutnie nie zgadzam sie, ze multi w K2 jest slabe. Za duzo CoDa ograles ;)

ja nie mowie, ze LBP jest slabe, pisze jedynie, ze przez pierwsze 3 miesiace nie dalo sie w to grac... To, ze teraz jest okej, to inna sprawa, ale z tych wszystkich EXow jedynie LBP zagrywalem sie online.

Co do killzone 2 - jest slabsze od COD'a, Slabsze od BF, slabsze od HALO, wiec sorry - JEST SŁABE, skoro wole zagrac w 3 inne tytuly.

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

ja nie mowie, ze LBP jest slabe, pisze jedynie, ze przez pierwsze 3 miesiace nie dalo sie w to grac... To, ze teraz jest okej, to inna sprawa, ale z tych wszystkich EXow jedynie LBP zagrywalem sie online.

Co do killzone 2 - jest slabsze od COD'a, Slabsze od BF, slabsze od HALO, wiec sorry - JEST SŁABE, skoro wole zagrac w 3 inne tytuly.

Jest inne od COD'a, jest inne od BF (do niego najblizej), inne od HALO, wiec sorry - JEST INNE. ;)

Tutaj wszystko rozgrywa sie na plaszczyznie steorwania - jezeli komus ono podejdzie to nie ma zmiluj, moze sie zagrywac. Poza tym, w K2 bardzo pasuja mi mecze ze zmiennymi celami. Akcja jest dynamiczna, do tego dochodza swietne mapy i jest gites ;) Poza tym, po becie jestem przekonany o tym, kto zarzadzi na PS3, bo sterowania uleglo zmianie na tyle, by przyciagnac nowych graczy ;)

Opublikowano

Z exami od Sony na rok 2011 jest tylko pewien problem. Są one dla wielkich fanów wszystkich marek 1st party i ktoś kto chciałby czegoś zupełnie nowego to się póki co nie doczeka. Trzeba lubić Killzone'a 2, Uncharted 2, Resistance 2, Motorstorm Pacific Rift, LBP itd. żeby polubić exy na najbliższe 12 miesięcy. Zgadza się, że PS3 wygrywa w przedbiegach z Microsoftem na te tytuły, ale te gry są moim zdaniem kierowane przede wszystkim do najwierniejszych fanów konsoli Sony.

Opublikowano

mam taka nadzieje ! Na filmach na pewno prezentuje sie w koncu lepiej.

Opublikowano

Tak naprawdę można się sprzeczać bez przerwy o to, która z konsol ma lepsze gry czy wewnętrzne gabaryty. To jest już zależne od gustu i tyle (choć kwestie techniczne konsol to już co innego). Ten temat może i raczej będzie się ciągnąć w nieskończoność. Jeśli ktoś woli Master Chief'a czy Marcusa Fenixa to proszę bardzo, bo w tych grach faktycznie musi coś być, skoro te kilka milionów graczy uwielbiają Gearsy czy Halo. Sam chętnie zaliczyłbym Alan Wake, ale nie chce mi się tyla kasy na X360 wyrzucać dla jednej gry.

A gdyby wcale nie było ex'ów to ciekawe, która z konsol wydawałyby się lepsza, skoro niektóre multiplatformowe gry prezentują się lepiej na X360 przez niedbalstwo dev'ów (co nie których, rzecz jasna)?

Opublikowano

[...]Jeśli ktoś woli Master Chief'a czy Marcusa Fenixa to proszę bardzo, bo w tych grach faktycznie musi coś być, skoro te kilka milionów graczy uwielbiają Gearsy czy Halo. [...]

bo nie ma innych - dobrych - gier?

btw, tez lubie gearsy ;]

Opublikowano

X360 ma jeszcze Forzę, Banjo-Kazooie i Splinter Cell'a, którego także chętnie bym zobaczył na żywo. Nie można zapominać o pierwszym Mass Effect, bo na PS3 będzie tylko większy prolog jedynki.

Opublikowano

Dla mnie wlasnie to w EXach PS3 jest najgorsze - zawsze maja tylko extra SINGLA, od wyscigow, po FPS...

To największy minus tej konsoli, dlatego odpalam ja tak rzadko...

Uncharted - jedna z najlepszych gier w moim życiu, stawiam singla przed Gearsami, ale nijak sie ma do multi z gearsow.

Killzone - najladniejsza gra na konsole nowych generacji, ale Multi ssie (jakby takze stawiali jedynie na grafike w rozgrywce wieloosobowej).

GT - najwiekszy konkurent Forzy, flagowy tytul, nawet rankingow online nie ma, zreszta tak jest multi skonstruowane, ze predzej sie wqrwimy i wrocimy do Singla, niz jakikolwiek wyscig Online ukonczymy...

Nawet LBP dlugo po premierze wqrwial, bo chocbym mial 20 megowe lacze byly ciagle LAGI !

:confused:

Odniosę się do multi...

Uncharted 2 - dla mnie najlepszy multiplayer na PS3, w którego gram po dziś dzień. Problemem są tylko lagerzy.. niesety gra nie ma dedykowanych serwerów i takie są tego efekty... Oby dla U3 sony szarpnęło się na swoje serwery. W KZ2 nawet jak były 32os na mapie nie było praktycznie w ogóle lagów.

KZ2 - osobiscie stawiam go zaraz za CoD4 (głównie dlatego, że miałem więcej osób do gry w CoD'a).

GT5 - zapytam... zagrałeś chociaż 5 minut online w GT5? Skoro piszesz takie coś to jestem na 99% pewien, że nie. Multi w GT5 jest rozwiazane bardzo dobrze. Nie znaczy to idealnie... jest sporo rzeczy do poprawy ale ogólnie jest bardzo ok, szczególnie prywatne pokoje. Tutaj jest po prostu rewelacyjnie.

LBP - lagi - kupiłem jakiś miesiąc po premierze i było idealnei (zero lagów). Jakiś miesiąc później coś z(pipi)ali i przez przynajmniej kolejny miesiąc nie dało się praktycznie grać - jeden wielki LAG. Później na szczęście naprawili.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

BTW, wracając do tematu Kinecta i PS Move, osobiście jestem rozczarowany jednym i drugim. Ludzie się rzucili, grają wesoło w casualowe popierdółki, a dobrych i poważnych gier niesposób znaleźć.

Tak jest praktycznie z każdym nowym sprzętem. Najpierw muszą opchnąć hardware, a później trzeba liczyć, że ludzie będą kupować gry to wtedy i lepsze produkcje się pojawią.

Opublikowano

Odniosę się do multi...

Uncharted 2 - dla mnie najlepszy multiplayer na PS3, w którego gram po dziś dzień. Problemem są tylko lagerzy.. niesety gra nie ma dedykowanych serwerów i takie są tego efekty... Oby dla U3 sony szarpnęło się na swoje serwery. W KZ2 nawet jak były 32os na mapie nie było praktycznie w ogóle lagów.

KZ2 - osobiscie stawiam go zaraz za CoD4 (głównie dlatego, że miałem więcej osób do gry w CoD'a).

GT5 - zapytam... zagrałeś chociaż 5 minut online w GT5? Skoro piszesz takie coś to jestem na 99% pewien, że nie. Multi w GT5 jest rozwiazane bardzo dobrze. Nie znaczy to idealnie... jest sporo rzeczy do poprawy ale ogólnie jest bardzo ok, szczególnie prywatne pokoje. Tutaj jest po prostu rewelacyjnie.

LBP - lagi - kupiłem jakiś miesiąc po premierze i było idealnei (zero lagów). Jakiś miesiąc później coś z(pipi)ali i przez przynajmniej kolejny miesiąc nie dało się praktycznie grać - jeden wielki LAG. Później na szczęście naprawili.

To ze Ty Emet masz 1 konsolke i Tobie wszytsko sie podoba, nie znaczy, ze z wiekszoscia graczy tak jest... (pipi) - ja sie czasami nie dziwie, ze poziom dyskusji wyglada jak wyglada, jezeli niektorzy gracze dostaja rozwiazania z DUPY i pisza, ze sa DOBRE.

GT5 - abstrahujac, od tego, ze sam system jest srednio przemyslany (tracimy czas na wbijanie sie do jakiegokolwiek wyscigu, by sie dowiedziec, ze nie spelniamy jakis tam wymagan i znowu kolejne loadingi, by przez spientrowane menusy wrocic), brak rankingow, czasow znajomych itp rzeczy nazywasz fajnym multi ? po chu(pipi) mam w to grac, skoro z nikim nie konkuruje ? aaaa - lagow nie ma - no to mega plus !

KZ2 osobiscie stawiam za wszystkimi grami FPS na konsolach, podobie jak wszyscy moi kumple, ale sa tez fani, nie ? o gustach sie nie dyskutuje, ale cos jednak w tym jest, ze w HALO, COD, BC graja miliony, a w Killzona smieszna ilosc osob ?

LBP - fajnie, ze w koncu naprawili, mam nadzieje, ze z 2ka tak nie bedzie, bo nie po to kupuje produkt za 180 zl, by 2 miechy czekac, az cos naprawia...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Te kontrolery ruchu powinny być tylko miłym dodatkiem na obu platformach. Gry dedykowane takim hardware będą bardziej podchodziły pod casual, który jak pokazał przypadek Nintendo jest dziś baaardzo opłacalny.

O ile Sony ma ułatwioną sprawę z Move, ponieważ developer może raczej bez przeszkód włączyć jego obsługę w swojej grze (chodzi mi tutaj głównie o tytuły na wyłączność) tak M$ musi się trochę bardziej wysilić w kwestii software'u.

Opublikowano
  • Autor

KZ2 osobiscie stawiam za wszystkimi grami FPS na konsolach, podobie jak wszyscy moi kumple, ale sa tez fani, nie ? o gustach sie nie dyskutuje, ale cos jednak w tym jest, ze w HALO, COD, BC graja miliony, a w Killzona smieszna ilosc osob ?

Dlatego, ze HALO to poteznie znana marka, COD rowniez. BC tez jest bardzo znane. Killzone zdecydowanie mniej. Tutaj odnosi sie do samego marketingu. Sony zle sprzedaje gry, po prostu.

Za 2 tygodnie premiera LBP2 a ja w ogole tego nie czuje. Nigdzie nie spotykam sie z reklama, poza magazynem poswiecony grom. WTF? Sackboy powinien wychodzic z lodowki, non stop reklamy, bundle, atakowac MM i centra handlowe itd. Nie ma bardziej przystepnej gry Sony DLA WSZYSTKICH, calej rodziny od LBP, LBP2. Gra, ktora ma potencjal na ogromna sprzedaz, koniec koncow laduje na szarym koncu list bestsellerow. (w koncu na taka liste jednak trafia, przynajmniej tyle)

Dumb Sony, damn dumb.

Opublikowano

Reklamy pojawią się raczej w tygodniu premiery, teraz jest jeszcze za wcześnie. Zawsze tak jest. nie przypominam sobie, żeby reklamowano u nas jakąś grę na dwa tygodnie przed wejściem na rynek. Spoty reklamowe mogą być wyświetlane nawet i po premierze, tak było m.in. z Assassin's Creed: Brotherhood.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.