Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Ja najbardziej obawiam się z czym wyskoczy Nintendo. Wii już praktycznie umarło a sprzedaż cały czas spada. Jeśli tak mają wyglądać przyszłe konsole wg Nintendo to ja dziękuję. Wolę już nie grać. Niech oni skupią się na handheldach i dadzą już spokój.

Edytowane przez rkBrain

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ja najbardziej obawiam się z czym wyskoczy Nintendo. Wii już praktycznie umarło a sprzedaż cały czas spada. Jeśli tak mają wyglądać przyszłe konsole wg Nintendo to ja dziękuję. Wolę już nie grać. Niech oni skupią się na handheldach i dadzą już spokój.

A co Ci się nie podoba w Wii? Konsola ma już swoje lata, ale zebrała bardzo ładną bibliotekę hiciorów. Jeśli następna konsola Nintendo ma być klonem PS3 lub X360 to ja dziękuję. Wolę już nie grać.

Opublikowano

moze niech sie w koncu postaraja i zaserwuja nam w 2012 za(pipi)istego handhelda z grafika z ps2 i jakimis standardami jak zyroskopy, cieplokrystaliczne ekraniki 3d itd. na czyms takim moga lajtowo serwowac gry arkejdowe, w ktorych przeciez nie chodzi o grafike, bo komu w takim najnowszym mario potrzebne jest hd? doskonalenie czystego fun'u. do tego powinno dazyc nintendo, natomiast sony i majkrosoft niech niech zostana przy starej koncpecji gier "fajnych" (powazniejszych) , byle ciekawych.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Ja bym zagrał w brutalnego mario w stylu gta xD

Opublikowano

http://www.vgchartz.com/weekly.php?date=&console=&maker= to odnośnie śmierci i tragicznej sprzedaży Wii prawie 2 razy więcej w ostatnim tygodniu niż PS3 (w sumie klocek też się przejechał po Sony), życzyłbym PS3 jakby nie było w swoim szczytowym etapie życia takiej sprzedaży, jak Wii ma podczas swojej "śmierci" :)

Opublikowano

przecież Nintendo jedzie najmniejszym kosztem, konsola budżetowa, gry budżetowe i to na markach gwałconych od 20 lat, jak dla mnie to są jeszcze gorsi niż takie EA czy Activision.

Opublikowano

Tylko, że ich flagowe serie wnoszą nieraz więcej patentów niż wyżej wymienionych. Zresztą nie ma co nawet porównywać.

Opublikowano

Co by nie mówić o Wii, to w takie platformówki jak nowy Donkey Kong , SMG 1 i 2 dawno nie grałem, ba to jedne z najlepszych perełek w swoim gatunku.

Wiadomo, że fps na Wii są budżetowe i najczęśćiej crapowate ale są też inne gatunki i naprawdę ta konsola (lub jej następca) powinna istnieć na rynku i to w dobrej formie.

Dzięki temu możemy spojrzeć trochę inaczej na gry i mamy większą różnorodność.

Opublikowano

przecież Nintendo jedzie najmniejszym kosztem, konsola budżetowa, gry budżetowe i to na markach gwałconych od 20 lat, jak dla mnie to są jeszcze gorsi niż takie EA czy Activision.

EA się poprowiło ostatnio.

Opublikowano

http://www.vgchartz.com/weekly.php?date=&console=&maker= to odnośnie śmierci i tragicznej sprzedaży Wii prawie 2 razy więcej w ostatnim tygodniu niż PS3 (w sumie klocek też się przejechał po Sony), życzyłbym PS3 jakby nie było w swoim szczytowym etapie życia takiej sprzedaży, jak Wii ma podczas swojej "śmierci" :)

W tym roku prawdopodobnie x360 sprzeda się lepiej od wii. W 2010 sprzedaż x360 14,2 ps3 14,3 a wii 19,0. To był najgorszy rok dla wii a 2011 będzie jescze gorszy. W tym tygodniu bez japonii x360 644 tysiące a wii 659 tysięcy.

Opublikowano

Podliczą Japonię i znowu będzie znacznie większa przewaga.

Opublikowano

Wii sprzedaje się w święta wbrew wszelkiej logice. Jeszcze nie tak dawno klocek sprzedawał się lepiej niż Wii i PS3, a w święta Wii wystrzeliło jak z armaty bez jakiś wielkich premier itp.

Opublikowano

Podliczą Japonię i znowu będzie znacznie większa przewaga.

Japonia w tej generacji konsol nie liczy sie w sprzedaży. Tam średnio w tygodniu idzie 30 tysięcy wii a w takich USA 150 tysięcy. W następnym tygodniu X360 będzie na pierwszym miejscu.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

raczej pogorszyło, zamykanie serwerów, online pass, jakieś dymy z polskimi wersjami gier na 2011

kinect ponad 8mln w sklepach, jeśli chodzi o sprzedaż do klienta podobno coś pomiędzy 6-7mln według VGChartz 7.5mln

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

raczej pogorszyło, zamykanie serwerów, online pass, jakieś dymy z polskimi wersjami gier na 2011

kinect ponad 8mln w sklepach, jeśli chodzi o sprzedaż do klienta podobno coś pomiędzy 6-7mln według VGChartz 7.5mln

Z tego co ostatnio czytałem to jak poszło ponad 8 mln do sklepów to na bank 7-7.5 mln sprzedali.

PS. Online pass jest w każdej grze EA ? Bez niego nie można grać na multi np. w takim Medal of Honor ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

zamykało serwery ale jakiś starych crapów a teraz jest całkiem spora lista gier z 2009/2010 + starsze.

Skoro DS1 był PL a DS2 nie to lipa, no właśnie to nie duży RPG gdzie mają tysiące tekstów do tłumaczenia, dziwi również brak ME2 PL na ps3 bo tutaj mają już gotowca z x/pc.

online pass na razie jest w grach EA Sports ale EA kiedyś mówiło że dalej to pójdzie.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

PS. Online pass jest w każdej grze EA ? Bez niego nie można grać na multi np. w takim Medal of Honor ?

Nie można.

Opublikowano

Online pass w Medal of Honor jest na takiej samej zasadzie jak w Bad Company 2. Da się grać online bez niego. On daje tylko darmowe dodatki.

Opublikowano

Nie można.

No patrz, a ja jakoś gram bez niego, cud?

Czyli się jednak pomyliłem. To do czego w takim razie jest Online Pass w MOH'u?

BD ma chyba rację. Wychodzi na to, że tylko w grach EA Sports nie da się grać bez passa.

E: Dzięki Szczurek.

Edytowane przez sprite

Opublikowano

akurat w MOH mozna - OP sluzy tylko do jakis dodatkow z tego co wiem, ale w taka FIFE juz nie pogramy. Dym jedyny jaki pamietam zwiazany byl wlasnie z FIFA - Online Pass nie wszystkim dzialal przez jakies blokady regionalne, co bylo kompletnym nieporozumieniem i niektorzy musieli czekac pare dni na aktualizacje, by odpalic zwykly mecz rankingowy (podoba sytuacja miala miejsce w innych sportowkach). Nie zmienia to jednak faktu, ze dzieki temu np. Ultimate Team (dodatek do gry) jest calkowicie za darmo, bo wczesniej kazali sobie za to placic.

Cos za cos, a to,ze zarabiaja kolejne pieniadze na wirtualnych kartach zawodnikow - who cares...

Ja OP przezyje, o ile bedzie sie to wiazalo wlasnie z darmowymi dodatkami i lepszymi serwerami (a z tym jest juz roznie <_<) . Niby gry juz nie sprzedasz, chyba ze obnizysz cene o OP (ktory mozna wykupic na sieci), no ale EA ostatnimi czasy ma MEGA PROMOCJE i za to wielki plus ! Nowa FIFA 11 w dniu premiery 159 zl, NFS gdzieniegdzie - 30% taniej miesiac po premierze, sportowki na PC - "przyjdz ze stara, dostaniesz 30 zl. rabatu na nowa" itp., wiec akurat do EA naprawde nie ma o co miec pretensji. :thumbsup:

Edytowane przez easye

Opublikowano

A co Ci się nie podoba w Wii? Konsola ma już swoje lata, ale zebrała bardzo ładną bibliotekę hiciorów. Jeśli następna konsola Nintendo ma być klonem PS3 lub X360 to ja dziękuję. Wolę już nie grać.

Nie wiem czy 10 gier można nazwać "ładną biblioteką hiciorów". Właśnie przeglądałem oferty na Allegro i samą konsolę można już dostać za bardzo niską cenę. Gdy się jednak przejdzie do zakładki 'gry' to nawet cena nie przekonuje do zakupu. Na razie znalazłem tylko: No More Heroes, Dead Space Extraction, Zelda, Resident Evil Chronicles, Metroid, Red Steel, Mad World, Donkey KOng. Po prostu Nintendo zauważyło, że na samej konsoli zarabiają krocie, więc po co sprzedawać gry.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

NFS HP tez ma online pass.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.