Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Wystarczy spojrzeć na japoński line-up :confused: . Niestety, na starcie konsoli nie ma jak dla mnie absolutnie żadnego tytułu, który mógłby mnie zainteresować. Czekam na konkretne hity takie jak RE, Zelda czy MGS. Ogółem 3DS na razie podoba mi się bardziej niż PSP2, za które Sony zawoła pewnie kosmiczne pieniądze. Poza tym nie zależy mi na ogrywaniu MGS4 czy Uncharted na handheldach. Ciekawe czy MGS4 dostanie wtedy trofea...

Edytowane przez NEMESIS US

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

MGS3, czy Zelda to w końcu też powtórka, podobnie RE Mercenaries, dlatego najciekawszy wydaje się być RE Revelations, a ten oczywiście nie wyjdzie na premierę.

Opublikowano

Owszem, to też jakby nie patrzeć odgrzewany kotlety ale nie wierzę, że takie np. Nintendo wypuści identyczną wersję Ocariny. Na pewno dojdą nowe motywy, lokacje czy jakieś szykowane pod 3D mini gierki na spostrzegawczość. Podobnie może być z MGS3.

Co do Revelations producenci twierdzą, że dzięki efektowi trójwymiarowości uda im się uzyskać klimat grozy poprzez stworzenie złudzenia głębi, co może być dobre np. w korytarzach, gdy nie będziemy pewni czy coś widzimy czy nie. Osobiście mam nadzieję na poziom Lost in Nightmares w kwestii klimatu.

Opublikowano

No i nie zapominajmy o największej nowości, która zrewolucjonizuje gry TPP, czyli chodzenie podczas strzelania.

Opublikowano

Dziwne, bo w Mercenaries na trailerach i gameplay'ach nie było czegoś takiego. Możliwe, że rzecz dotyczy tylko Revelations.

Opublikowano

W Mercenaries też ma być i o ile pamiętam, na tym ostatnim pokazie gdzie jest Krauser w akcji, przez chwilę widać jak celując z łuku cofa się od razu do tyłu.

Opublikowano

No i nie zapominajmy o największej nowości, która zrewolucjonizuje gry TPP, czyli chodzenie podczas strzelania.

Weź mi nawet nie przypominaj... <_<

Opublikowano

Co do PSP2 to największym ograniczeniem dla mocy przenośnego sprzętu jest pojemność baterii. Rozumiem moc X360/PS3 w kieszeni i co 1,5 godziny grania na baterii ?

Teraz wiemy ze moc PS3 w kieszeni, bo MGS4 na PSP2 poszło a na Xbox360 nie :pinch:

Edytowane przez Labtec

Opublikowano

MGS4 to żaden wyznacznik, bo to jeden z najgorszych technicznie exclusive'ów. Ciekawe, czy do Rising też wrzucą genialne instalki.

Opublikowano

Dziwne, ze nikt nie pisze o grach OnDemand

Zrobili to - granie live bez dobrego sprzetu !

Opublikowano

Nikt nie pisze bo to gó.wno jest, co z resztą widać na filmie.

btw Crysis brzydszy na PS3!

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1517029&postcount=1377

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=56794

W skrócie: 704p, mniej detali, gorszy vsync, gorsze streamowanie tekstur.

Czyli Crytek nie jest taki zaje.bisty :/

Opublikowano

Dużo mi mówi vsync 2 vs 1 albo streamowanie tekstur 90 vs 60 :P

Opublikowano

standard

co do psp2 to podobno bateria ma stykać na 3-5godzin

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

walic crysisa

OnLive pokazuje ze w przyszlosci bedziemy potrzebowac jedynie telewizora, pada i lacza na poziomie hmmm 50mbps, sadze ze za 10 lat bedzie to juz standard. ciekawe co na to sony i majk

Opublikowano

Nikt nie pisze bo to gó.wno jest, co z resztą widać na filmie.

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1517029&postcount=1377

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=56794

W skrócie: 704p, mniej detali, gorszy vsync, gorsze streamowanie tekstur.

Czyli Crytek nie jest taki zaje.bisty :/

Nic nowego, przy multiplatformach już tak zawsze będzie.

Śmiać mi się teraz chce z Cryteka jak zachwalali swój engine, gdzie gadali, że na każdej platformie da się uzyskać tą samą jakość. I grę bez utraty detali można pisać na 3 platformy jednocześnie.

Opublikowano

Tu należy wsadzić powiedzenie mojego ojca: "Jak coś jest do wszystkiego to jest do dupy" :potter:

Opublikowano

Crysis i tak jest przereklamowanym gównem. Polacy mogli zrobić udane porty na obie konsole przy Bullestormie...dla Niemców to jednak za wysokie progi przy Crysisie :P

Opublikowano

C2 juz na X'a wyglada bardzo slabo, ciekawie jak to bedzie wygladac na ps3

pewnie jak gra z ps2 i powiedziedza ze wiecej sie nie dalo wycisnac xD

Opublikowano

Te dwie mapy, na ktorych gralem w C2 prezentuja sie lepiej niz wszystkie z Killzone 2 xD Nie wypisuj bredni czlowieku ;]

Opublikowano

No weź Ins mnie nie osłabiaj takimi stwierdzeniami... :mellow:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

To chyba była ironia z jego strony... :whistling:

Opublikowano

Widzieli w akcji Pier 17 na wlasnym telewizorku ? Nie ? No wlasnie.

Nie wiem czy singiel w C2 przebije graficznie KZ2, to sie dopiero okaze po premierze. Na chwile obecna wazne jest to, ze w multi prezentuje sie kapitalnie i Crytek dal rade.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

pewnie jak gra z ps2 i powiedziedza ze wiecej sie nie dalo wycisnac xD

z ps3 na pewno

Widzieli w akcji Pier 17 na wlasnym telewizorku ? Nie ? No wlasnie.

Nie wiem czy singiel w C2 przebije graficznie KZ2, to sie dopiero okaze po premierze. Na chwile obecna wazne jest to, ze w multi prezentuje sie kapitalnie i Crytek dal rade.

gdyby to był ex ps3 to brandzlowania nie byłoby końca

http://www.youtube.com/watch?v=cerwNdnwtIU

koleś dobrze mówi

Opublikowano

Koleś rzeczowy nie ma co... sposób poruszania się jak w Killzonie ....a nawet w niego nie grał :thumbsup: Produkcja Holendrów ma feeling poruszania się jedyny w swoim rodzaju. Jak wyjdą obie gry dopiero wtedy będzie można porównać i stwierdzić która z tych produkcji jest ładniejsza. Z tego co widze na filmiku niektóre efekty naprawdę miażdżące szczególnie oświetlenie do którego zawsze mam słabość :P

Edytowane przez MYSZa7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.