Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

watpie. Po prostu Sony po raz kolejny z(pipi)alo oprogramowanie dla producentow. Juz nie raz tworcy wypowiadali sie, ze to, co na Xie robi sie w 1 dzien, na PS3 zajmuje czasami nawet 2 tygodnie. Pewnie stad takie roznice... Jedyne gry z powerem, to ze wsparciem wewnetrznych studiów Sony, bo nie mozna odmowic wyzszosci niektorych exclusivow pod wzgledem wizualnym...

Biorac przy okazji, ze z 70% czasu spedzamy wszyscy jednak przy multiplatformach takie wiadomosci potrafia dobic. 704p ? Porownajcie sobie FIFE z ps3 w 720p, a FIFE z X'a ktora jest jedynie skalowana do 1080 na jakims telewizorze 42-46 cal, badz wiekszym, roznica naprawde jest przeogromna !

Co do samego Crysisa - bardzo mnie pozytywnie zaskoczyl, bo jezeli tak wyglada multi, to singiel moze byc naprawde potezny i nie ma co dywagowac, ze na pewno nie tak piekny jak Killzone, bo juz jedna mapa w multi pokazuje, ze ma bardzooooo duze szanse...

(nie zmiania to faktu jednak ze w lutym zainwestuje najpierw w K3! :thumbsup: )

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Sony kiedyś zabuliło za SSX na ps2 by wyglądał lepiej niż na Xboxa, kto wie może teraz płacą by niektóre multiplatformy były na równi z wersjami x360 :lol:

a w drugą stronę to by mnie nie zdziwiło gdyby MS zabulił za lepszą wersję COD BO na Xa, w końcu MS coś tam się chwalił że najlepsza wersja na x360.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Dobrze, że sony ma tyle dobrych własnych gier i marek, że nie trzeba skupiać się tylko na multiplatformach :)

Opublikowano

szkoda tylko, ze glownie sa to gry ryjace beret w grze dla jednego gracza, bo multi z reguly ssie pale!

Moze w 2011 to sie odmieni...

Edytowane przez easye

Opublikowano

C2 juz na X'a wyglada bardzo slabo, ciekawie jak to bedzie wygladac na ps3

pewnie jak gra z ps2 i powiedziedza ze wiecej sie nie dalo wycisnac xD

z ps3 na pewno

Widzieli w akcji Pier 17 na wlasnym telewizorku ? Nie ? No wlasnie.

Nie wiem czy singiel w C2 przebije graficznie KZ2, to sie dopiero okaze po premierze. Na chwile obecna wazne jest to, ze w multi prezentuje sie kapitalnie i Crytek dal rade.

gdyby to był ex ps3 to brandzlowania nie byłoby końca

http://www.youtube.com/watch?v=cerwNdnwtIU

koleś dobrze mówi

Trzeba być upośledzonym, żeby wyjeżdżać z takimi 'argumentami'. Po pierwsze, gadajcie co chcecie, ale Sony nie wypuściłoby exa, który chodziłby w 540p czy ile tam. Po drugie, nad gameplayem K2 wcale nikt się specjalnie nie spuszczał, a fabuła była kolektywnie jechana. Po trzecie, sama dyskusja jest bezcenna - czy Crysis 2 na Xboksa przebije graficznie dwuletniego Killzone'a? No ciekawe.

Opublikowano

moim zdaniem w dzisiejszych czasach o wiele wiecej graczy spedza czas przy multi, niz przy singlu.

Opublikowano

no jasne. Kwestia tylko tego ze przejdziesz ja 2 razy i to by bylo na tyle. Uncharted 2 to jedna z lepszych gier w moim zyciu, a nigdy nie udalo mi sie jej przejsc 2 razy, badz na dluzej przysiasc do online, wiec jak czytam wypowiedzi takiego Emeta w innym temacie, ktory pisze, ze 80% jego grania to tylko exy z PS3 to wspolczuje... Nie dosc ze przez 3 lata sytuacja z exami na PS3 byla slaba, zeby nie pisac fatalna, to jak juz powychodzily (nie ujmujac ich za(pipi)istosci) sa to gry czesto na raz, nawet te najglosniejsze tytuly.

Dla przykladu - ilu fanow FPS postawi Killzone przed BF, COD'em, Halo ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

no jasne. Kwestia tylko tego ze przejdziesz ja 2 razy i to by bylo na tyle. Uncharted 2 to jedna z lepszych gier w moim zyciu, a nigdy nie udalo mi sie jej przejsc 2 razy, badz na dluzej przysiasc do online, wiec jak czytam wypowiedzi takiego Emeta w innym temacie, ktory pisze, ze 80% jego grania to tylko exy z PS3 to wspolczuje... Nie dosc ze przez 3 lata sytuacja z exami na PS3 byla slaba, zeby nie pisac fatalna, to jak juz powychodzily (nie ujmujac ich za(pipi)istosci) sa to gry czesto na raz, nawet te najglosniejsze tytuly.

Dla przykladu - ilu fanow FPS postawi Killzone przed BF, COD'em, Halo ?

Większej bzdury nie słyszałem...człowieku R.O.Z.P.I.E.R.D.O.L.I.Ł.E.Ś mnie :lol:

Opublikowano

Ja Uncharted 2 kończyłem łącznie jakieś 4 razy, za każdym razem grało mi się tak samo dobrze, chociaż wiadomo, skrypty już takiego wrażenia nie robiły, bo dokładnie wiedziałem co w jakim momencie się wydarzy. Od trójki oczekuję jeszcze więcej. ;]

Zdecydowanie wolę już 2 raz przejść jakąś grę, poodkrywać jakieś sekrety, bądź inne pominięte wątki, niż strzelać bezcelowo w multi. :ninja:

Opublikowano

Ja (pipi)ie MYSZa7 - moze przesadzam, ale chyba nie powiesz, ze przy starcie konsoli bylo masa za(pipi)istych exclusivow. Ile trzeba bylo czekac na gry pokroju GoW, ile trzeba bylo czekac na flagowy racer SONY? Wymien mi exy, ktore byly na rynku rok - poltora po starcie konsoli i ktore az tak by zachecily do kupienia konsoli Sony, a nie MS ?

Ja sobie nic nie przypominam - totalnie nic z pierwszych lat, poza Uncharted i Motostormem, bo gry pokroju Resistance, Hevenly Sword, czy ta platformowka z liskiem to mozna sobie w dupe wsadzic. Wyszlo Killzone 2 - kiedy ? jakos w 1 kwartale 2009 roku dopiero. Od tego moemntu sytuacja nieco sie zmienila, choc dla mnie dopiero ostatni rok i zatrzesly rynkiem, bo wczesniej jakbym chcial grac tylko w gry, ktore wydaje Sony odpalalbym konsole raz na pol roku...

Edytowane przez easye

Opublikowano

To już kwestia gustu, czy można wyżej wymienione sobie w dupę wsadzić. Równie dobrze można napisać, że na Xboxie nie było nic poza Gearsami i czasowym Bioshockiem, bo reszta to jakieś crapdowny, gaylo itp hity.

Opublikowano

jasne - kwestia gustu, co nie zmiania faktu, ze w Gearsy i Gejlo graja miliony do tej pory i tez jestem zdania, ze przez prawie rok sytuacja z X'em nie byla rewelacyjna, ale mial znaczna przewage. Dlatego dziwi mnie smiech kogokolwiek, gdy krytykuje, ze przez pierwsze 2 lata na PS3 nie bylo prawdziwych system selerow, a juz na bank nie bylo gier takich, by w ogole nie pamietac o multiplatformach...

Opublikowano

jasne - kwestia gustu, co nie zmiania faktu, ze w Gearsy i Gejlo graja miliony do tej pory i tez jestem zdania, ze przez prawie rok sytuacja z X'em nie byla rewelacyjna, ale mial znaczna przewage. Dlatego dziwi mnie smiech kogokolwiek, gdy krytykuje, ze przez pierwsze 2 lata na PS3 nie bylo prawdziwych system selerow, a juz na bank nie bylo gier takich, by w ogole nie pamietac o multiplatformach...

Bo nie mają nic innego :potter:

;)

Opublikowano

LOL zaraz zaczna wmawiac ludziom, ze PS3 od startu miala swietna biblioteke tytulow xD

Opublikowano

Bo nie mają nic innego :potter:

;)

Posiadacze PS3 za to mają tytułów na pęczki, ok.

Szkoda tylko że odkładają je na półkę po jednym przejściu albo sprzedają.

Przypomnisz mi może ile osób w tej chwili gra regularnie w KZ2?

Opublikowano

easye ty jednak nie umiesz czytać.. Raz, że (jak napisałem) 70-80% gier, które KUPUJĘ to exy na PS3, a poza tym co jakiś czas pożyczam od znajomych jakieś inne gry.

Dwa, że przez ostatnie lata sytuacja exów na PS3 jest bardzo dobra więc ten tekst o braku gier to epic fail.

Trzy - PS3 nie mam od premiery tylko od początku 2008 roku więc początkowy okres posuchy mnie nie dotyczył :rolleyes:

Opublikowano

Lata? Ja (pipi)ie moze 2 maks. Kiedy wyszlo killzone 2? Jakos w 1 kwartale 2009 i mniej wiecej od tego czasu cos sie zmienilo, choc 2009 tez nie mozna nazwac rewelacja. Ins ma racje, z niektorymi dyskusja nie ma sensu. PS3 od poczatku miotla i miecie! " bo jest to jedyna sluszna platforma do gier!"

Edytowane przez easye

Opublikowano

To co było już nie wróci, teraz patrzymy tylko w przyszłość, a ta dla PS3 zapowiada się bardzo dobrze.

Opublikowano

Slusznie, ale nie potrzeba przy tym naginac rzeczywistosci.

Opublikowano

Lata? Ja (pipi)ie moze 2 maks. Kiedy wyszlo killzone 2? Jakos w 1 kwartale 2009 i mniej wiecej od tego czasu cos sie zmienilo, choc 2009 tez nie mozna nazwac rewelacja. Ins ma racje, z niektorymi dyskusja nie ma sensu.

Yhy..

Tu się zgodzę.. z niektórymi nie ma sensu wdawac się w polemikę :confused:

Nie czytasz w ogóle co się do ciebie pisze....

btw. pokaż mi kto gdzieś kiedyś napisał coś takiego: :whistling:

PS3 od poczatku miotla i miecie! " bo jest to jedyna sluszna platforma do gier!"

Nie sądze, ze ktos coś takiego powiedział (nawet najwiekszy fanboy PS3) bo PS3 jak praktycznie każda konsola miała dosyć słaby start (imo pierwszym sensownym tytułem na PS3 był MS1 ale to za mało jak na niemal cały pierwszy rok).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

w porownaniu do xboxow ktorzy obracaja kota ogonem i pija do rzeczy juz calkowicie nie waznych, teraz czeka na nich rok hitow na kiniekta :teehee:

Opublikowano

Nie o tym jest dyskusja. MS s(pipi)il sprawe, jezeli chodzi o corowe tytuly, sytuacja z calkowicie sie odwrocila, to wszyscy wiemy. No i Emet, po co odbierasz wszystko tak osobiscie. Zluzuj portki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.