Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

w porownaniu do xboxow ktorzy obracaja kota ogonem i pija do rzeczy juz calkowicie nie waznych, teraz czeka na nich rok hitow na kiniekta :teehee:

Taki rok (oczywiscie zakladajac, ze line-up juz sie nie zmieni) i tak bedzie o niebo lepszy niz pierwsze dwa lata PS3 :lol:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Nie o tym jest dyskusja. MS s(pipi)il sprawe, jezeli chodzi o corowe tytuly, sytuacja z calkowicie sie odwrocila, to wszyscy wiemy. No i Emet, po co odbierasz wszystko tak osobiscie. Zluzuj portki.

Heh ja nic osobiście nie odbieram :teehee:

Widzę za to, że jak braknie argumentów to próbujesz wyzjeżdzać z takimi tekstami.

Brawo :thumbsup:

Opublikowano

w porownaniu do xboxow ktorzy obracaja kota ogonem i pija do rzeczy juz calkowicie nie waznych, teraz czeka na nich rok hitow na kiniekta :teehee:

Taki rok (oczywiscie zakladajac, ze line-up juz sie nie zmieni) i tak bedzie o niebo lepszy niz pierwsze dwa lata PS3 :lol:

i 2010 dla ps3 :sweat:

Opublikowano

hahahahahahahahah a co ma do tego co bylo 2 lata temu? przeciez wazne jest to co sie dzieje teraz, a nie x lat temu. :teehee: :teehee: :teehee: :teehee:

Opublikowano

Ja (pipi)ie MYSZa7 - moze przesadzam, ale chyba nie powiesz, ze przy starcie konsoli bylo masa za(pipi)istych exclusivow. Ile trzeba bylo czekac na gry pokroju GoW, ile trzeba bylo czekac na flagowy racer SONY? Wymien mi exy, ktore byly na rynku rok - poltora po starcie konsoli i ktore az tak by zachecily do kupienia konsoli Sony, a nie MS ?

Ja sobie nic nie przypominam - totalnie nic z pierwszych lat, poza Uncharted i Motostormem, bo gry pokroju Resistance, Hevenly Sword, czy ta platformowka z liskiem to mozna sobie w dupe wsadzic. Wyszlo Killzone 2 - kiedy ? jakos w 1 kwartale 2009 roku dopiero. Od tego moemntu sytuacja nieco sie zmienila, choc dla mnie dopiero ostatni rok i zatrzesly rynkiem, bo wczesniej jakbym chcial grac tylko w gry, ktore wydaje Sony odpalalbym konsole raz na pol roku...

No na początku nie było jakiś super exów...na Xboxie zresztą też oprócz Gearsów i Halo które wyszły jakiś rok po premierze systemu. Ale Uncharted 1,2 , Killzone 2 czy LBP ...to mocarne tytyłu ..choć jeszcze zależy dla kogo.

W ogóle co to za wracanie do pierwszych lat istnienia PS3 i Xbox 360..? Kogo to teraz obchodzi? ja pier.dole :turned: <facepalm> Liczy się to co jest teraz,a obecnie to PS3 ma więcej exów i miażdżący lineup na 2011 rok ;) Przynajmniej tak się zapowiada bo nie wiadomo czy coś się nie przesunie na 2012 rok.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Może od razu porównajmy do startu PS2, no bo też nie było w co grać 1,5 roku do premiery GT3, a dopiero później poszło z górki (DMC, Silent Hill2, GTA3, Tony Hawk 3 itd).

A na PS3 przez 2 lata było w co grać - Uncharted, obie części Resistance, Ninja Gaiden Sigma, Heavenly Sword, Ratchet, MGS4 :potter:, Motorstorm, Wipeout HD i coś by się tam jeszcze znalazło, ale nie pamiętam. Do tego oczywiście były multiplatformy, czy zaległy Bioshock.

Opublikowano

No zalezy dla kogo ma ten miazdzacy line-up. Dla mnie z ex'ow w tym roku na obie platformy licza sie:

Gears of War 3

Forza 4

Uncharted 3

Resistance 3

Infamous 2, LBP2 wrzucam do tego samego wora co Xcom i inne tego typu wynalazki. Killzone 3 to dla mnie niewiadoma, poprzednie czesci to dla mnie crapy. Jezeli chodzi o liczby to tak, faktycznie PS3 ma spora wieksza liste exclusive'ow. Tylko co mi z tego ?

Pierwszy rok kiedy 360tka BYC MOZE bedzie miala gorszy line-up i juz niezdrowa podnieta fanbojkow. Rok sie ledwo zaczal, a niektorym juz zwieracze puszczaja. Pod koniec roku bedzie mozna takie osady robic, juz nie raz fanboje Sony sie przejechaly na przewidywaniu przyszlosci.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No zalezy dla kogo ma ten miazdzacy line-up. Dla mnie z ex'ow w tym roku na obie platformy licza sie:

Gears of War 3

Forza 4

Uncharted 3

Resistance 3

Infamous 2, LBP2 wrzucam do tego samego wora co Xcom i inne tego typu wynalazki. Killzone 3 to dla mnie niewiadoma, poprzednie czesci to dla mnie crapy.

Pierwszy rok kiedy 360tka BYC MOZE bedzie miala gorszy line-up i juz niezdrowa podnieta fanbojkow. Rok sie ledwo zaczal, a niektorym juz zwieracze puszczaja. Pod koniec roku bedzie mozna takie osady robic, juz nie raz fanboje Sony sie przejechaly na przewidywaniu przyszlosci.

Dla mnie się liczą U3,Infamous 2 i Killzone 3 z exów Sony,a miażdżący mam bardziej na myśli,że każdy powinien znaleźć coś dla siebie z repertuaru Sony w przeciwieństwie do obecnych zapowiedzi na Xboxa 360. :thumbsup:

Nikt nie przewiduje przyszłości tylko wyciąga wnioski z zapowiedzi Sony na 2011 rok :mellow:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
  • Autor

Spoko, dla ciebie te gry sie licza, lecz masz swiadomosc, ze w branzy inFamous 2 i LBP2 to wielkie premiery i podchodza pod luneup Sony. K3 jest zdecydowanie jedna z najbardziej wyczekiwanych gier z poczatku tego roku i kolejna ze stajni japoncow. Jezeli WSZYSTKIE exy na obie platformy okaza sie hitami (LBP2 juz zaczelo dobrze rok) to i tak lineup Microsoftu pozostaje w cieniu.

Opublikowano

To już wyprzedze następny argument xbotów. "Ale i tak słabo się sprzedadzą"

Opublikowano

To ja wyprzedze przyszle argumenty sonyslaves. "Ale i tak nie wygladaja tak jak Uncharted 3".

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Szkoda, że posiadacze X360, a raczej fanboje pomimo faktycznego stanu rzeczy będą próbowali udowodnić, że PS3 ma słabe portfolio... W takim układzie X360 to chyba nie istnieje. Sorry, ale ten temat powoli zaczyna zjadać własny ogon, bo i żadna stron nie odpuści. Wystarczy byle post w stylu "KZ2 wygląda słabo" i temat rozrasta się o kolejne kilka stron.

Przynajmniej widać, że nie jest to prawdą tylko czysta prowokacja do Sony vs. Microsoft, bo jak napiszę, że Halo 3 wygląda bardzo słabo to nikt nie odpisze, bo to jest po prostu prawda. :thumbsup:

Akurat z Reach jest lepiej, ale do Killzone nie ma startu (nie chodzi mi tutaj o multi)

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

wipeout hd ? ale jak to, przecież playslavey nie uznają cyfrowych gier za prawdziwe! resistance2 > 3lata

Gears of War 3

Forza 4

Uncharted 3

Resistance 3

pierwsza połowa już jest gorsza bo to już wiadomo, druga połowa zapowiada się lepiej dla x360 a kto z grami wypadnie lepiej w całym roku obstawiam na Sony, MS musiałby mieć potężną bombę jak halo4 czy nowe GTA lub jeszcze jakieś solidne 2-3 exy.

Liste mam podobną tyle że zamiast res3 kz3, właśnie oglądałem nowy trailer res3 i odrzucił mnie na kilometr szkoda bo fragmenty z VGA wyglądały nieźle.

Nikt nie przewiduje przyszłości tylko wyciąga wnioski z zapowiedzi Sony na 2011 rok

łooo kuwa szkoda że nie wyciągacie wniosków z 2010 który miał być rokiem ps3 i były identyczne gadki a wyszło jak zawsze :sweat:

Opublikowano

Zaczelo sie od belkotu jakiegos nawiedzonego, ze Crysis 2 wyglada bardzo slabo na X360.

bigdaddy:

Tez uwazam, ze w tym roku line-up Sony bedzie lepszy, ale niemilosiernie irytuje mnie to fapowanie niektorych. X360 przez 5 lat dawal czadu, jest szansa ze 2011 bedzie rokiem PS3 i plucia jadem nie ma konca. Rok w rok to samo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

bigdaddy,chcesz przez to przekazać, że miniony rok nie dostarczył PS3 dobrych gier? Wystarczą choćby God of War III czy Heavy Rain czy nawet GT5 (kwestia mocno dyskusyjna co do jakości). Jedynie do minusów można zaliczyć fakt, że PS3 złamano. Ale poza tym konsola już oferuje gry w 3D, sprzedaż się rozkręca. Po prostu pojawiło się mniej ex'ow ale za to jakie...

Dodajmy do tego także dobrą sprzedaż PS Move (tylko dystrybucja u nas trochę w kulki poleciała)

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Wipeout HD wyszło też na płytach.

Druga połowa roku lepiej wypada dla X360? Gears 3 i Forza 4 vs Uncharted 3, Resistance 3, TLG, Twisted Metal, R&C.

No ale wiadomo, że MS dwiema grami idealnie trafia w gusta swoich fanów, a Sony może mieć gier 4 razy więcej a i tak xboksowcy może z trudem wybiorą dwie warte uwagi :teehee:

Opublikowano

Czasem najlepiej mogą wypowiedzieć się osoby, które posiadają obie konsole i równomiernie z nich korzystają, mając dobre porównanie. Choć i wśród takich nie brak fanbojów. Szczerze, gdybym kupil X360 to raptem dla jednej gry jaką w tym przypadku jest Alan Wake, interesujący wydaje się także Xbox Live bo chyba gier i romaitzch promocji jest tam nieco wiecej niz na PSN.

Opublikowano

To ja wyprzedze przyszle argumenty sonyslaves. "Ale i tak nie wygladaja tak jak Uncharted 3".

Tyle że jak gram w U2 czy 1, to grafika robi mi różnicę, a to czy sprzedało się 5 sztuk gry, czy pińcset miljonów nie bardzo.

Opublikowano

Szkoda, że posiadacze X360, a raczej fanboje pomimo faktycznego stanu rzeczy będą próbowali udowodnić, że PS3 ma słabe portfolio... W takim układzie X360 to chyba nie istnieje. Sorry, ale ten temat powoli zaczyna zjadać własny ogon, bo i żadna stron nie odpuści. Wystarczy byle post w stylu "KZ2 wygląda słabo" i temat rozrasta się o kolejne kilka stron.

Przynajmniej widać, że nie jest to prawdą tylko czysta prowokacja do Sony vs. Microsoft, bo jak napiszę, że Halo 3 wygląda bardzo słabo to nikt nie odpisze, bo to jest po prostu prawda. :thumbsup:

Akurat z Reach jest lepiej, ale do Killzone nie ma startu (nie chodzi mi tutaj o multi)

Mozesz mi napisac gdzie ? Gdzie fani Xboxa w ostatnich 2 stronach tego tematu probuja to udowodnic ? Jedyne zdanie jakie padlo, to to ze MIALO slabe portfolio, co wiecej - dopisalem, ze sytuacja totalnie sie odwrocila. Wiec przestancie sami wysysac sobie bzdury z palca...

Nie o tym jest dyskusja. MS s(pipi)il sprawe, jezeli chodzi o corowe tytuly, sytuacja z calkowicie sie odwrocila, to wszyscy wiemy. No i Emet, po co odbierasz wszystko tak osobiscie. Zluzuj portki.

Heh ja nic osobiście nie odbieram :teehee:

Widzę za to, że jak braknie argumentów to próbujesz wyzjeżdzać z takimi tekstami.

Brawo :thumbsup:

Jakimi tekstami - wez stary rozbieg i walnij glowa w parapet. Ja tylko napisalem ze nie jedna multiplatforma gameplay'owo jezeli chodzi o ilosc spedzonych godzin przerasta niejeden flagowy tytul Sony. Ba - niejedna multiplatforma zgarnia wiecej nominacji do gry roku, niz exclusivy, wiec Twoje pisanie, 'gram jedynie w exy i czasami pozycze sobie gry od kumpla' jest po prostu zalosne.

Najlepsze FPSy - MULTIPLATFORMA + 1 exclusive - niedoscignione HALO.

Najlepsze sportowki - MULTIPLATFORMA

Najlepsze gry RPG - MULTIPLATFORMA

Gry pokroju GTA, RDR - MULTIPLATFORMA

Bijatyki ? - MULTIPLATFORMA !

wiec w co Ty czlowieku grasz ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tyle że jak gram w U2 czy 1, to grafika robi mi różnicę

A jezeli ta grafika nie bylaby tak wspaniala to gra nagle stala by sie slabsza przez to ?

Opublikowano

Tutaj chyba po części muszę się z Tobą zgodzić. Uncharted 2 ma mocno urozmaicony gameplay ale wiadomo, że gdyby nie ta fenomenalna oprawa to gra nie zgarnęłaby również tylu nagród. Może częściowo przesadzam, ale być może coś w tym jest...

Opublikowano

To chyba oczywiste, że oprawa ma duży wpływ na postrzeganie gier. Przyjemniej gra się w ładną, dopracowaną wizualnie grę z wypasioną animacją postaci, niż jakiegoś crapa z pokazem slajdów, rozlazłymi teksturami sprzed dwóch generacji i dorysowującym się otoczeniem.

Opublikowano

Wipeout HD wyszło też na płytach.

Druga połowa roku lepiej wypada dla X360? Gears 3 i Forza 4 vs Uncharted 3, Resistance 3, TLG, Twisted Metal, R&C.

No ale wiadomo, że MS dwiema grami idealnie trafia w gusta swoich fanów, a Sony może mieć gier 4 razy więcej a i tak xboksowcy może z trudem wybiorą dwie warte uwagi :teehee:

4x więcej ? a pozostałe 3 gry na twojej liscie ?

brakuje codname kingdoms, kilku gier na kinecta

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Najlepsze gry RPG - MULTIPLATFORMA

od kiedy demon's soul jest multiplatformerem? no bo rozumiem ze ci sie cos pomylilo i nie miales na uwadze ME2 jako rpg...?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.