Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

A jak ktos kupi oba?

@Andrew... bez komentarza.

Edytowane przez VoytecCFC

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

mam nadzieje, ze KZ3 sprzeda sie beznadziejnie i ze porzuca ta slaba marke i czesci 4 nie bedzie :teehee:

KZ2 to byl szrot, nie dalo sie w to grac, po przejsciu uncharted 1 i 2 grafika w ogole nie robila na mnie wrazenia, a na dodatek ogladajac przerywniki i jakze 'ciekawa' historie przedstawiana w KZ2 czulem sie zazenowany *

*(informacja dla diehrd fanow KZ2 - tak to tylko moja opinia, luzujcie gacie ;) )

Zgadzam się w 100%

Andrew z całym szacunkiem, ale ile razy jeszcze będę czytał twoje opinie na temat KZ2? Pięć, dziesięć razy już to pisałeś? Bo Ja straciłem rachubę.

A tak wogóle, jeżeli według ciebie i xmortexa gra która ma średnią ok 90% to gniot to ciekawe jakie macie zdanie o tytułach z 50% hę? Odróżniacie takie coś jak szrot, a gra nie podpadająca pod wasz gust?

Opublikowano

mam nadzieje, ze KZ3 sprzeda sie beznadziejnie i ze porzuca ta slaba marke i czesci 4 nie bedzie :teehee:

KZ2 to byl szrot, nie dalo sie w to grac, po przejsciu uncharted 1 i 2 grafika w ogole nie robila na mnie wrazenia, a na dodatek ogladajac przerywniki i jakze 'ciekawa' historie przedstawiana w KZ2 czulem sie zazenowany *

*(informacja dla diehrd fanow KZ2 - tak to tylko moja opinia, luzujcie gacie ;) )

Zgadzam się w 100%

Andrew z całym szacunkiem, ale ile razy jeszcze będę czytał twoje opinie na temat KZ2? Pięć, dziesięć razy już to pisałeś? Bo Ja straciłem rachubę.

A tak wogóle, jeżeli według ciebie i xmortexa gra która ma średnią ok 90% to gniot to ciekawe jakie macie zdanie o tytułach z 50% hę? Odróżniacie takie coś jak szrot, a gra nie podpadająca pod wasz gust?

szrot rowniez jest pojeciem wzglednym, dla mnie niestety nim jest KZ2, przeszedlem specjalnie dla tej gry KZ1, bo bylo wielkie halo jakie to super KZ2 i OMG!!!!!111111111, a gdy gram w jakas serie to lubie zaczynac od pierwszej czesci, o dziwo w KZ1 o wiele lepiej mi sie gralo niz w KZ2, naprawde grajac w ta gre czulem sie oszukany czytajac zachwyty, dodatkowo ta wzniosla atmosfera - czulem sie jakby ktos mnie oblal wiadrem pomyj - moze to wina polskiej wersji, ale nie dalbym rady jeszcze raz w to grac aby sprawdzic ang wersje

Opublikowano

-.- pewnie jeszce bf:bc2 ???? gra która sprawiła mi tysiąc więcej frajdy niż ten mw2. Pozdrawiam kreatywne i sprecyzowane wypowiedzi. @

@Voytec no offence za dużo kawy wypiłem a kontekst mi jakoś umknął :D Pozatym SESJA się zbliża ;/

Opublikowano

Zgadzam się w 100%

szrot rowniez jest pojeciem wzglednym, dla mnie niestety nim jest KZ2, przeszedlem specjalnie dla tej gry KZ1, bo bylo wielkie halo jakie to super KZ2 i OMG!!!!!111111111, a gdy gram w jakas serie to lubie zaczynac od pierwszej czesci, o dziwo w KZ1 o wiele lepiej mi sie gralo niz w KZ2, naprawde grajac w ta gre czulem sie oszukany czytajac zachwyty, dodatkowo ta wzniosla atmosfera - czulem sie jakby ktos mnie oblal wiadrem pomyj - moze to wina polskiej wersji, ale nie dalbym rady jeszcze raz w to grac aby sprawdzic ang wersje

Sorry , ale ku.rwa jak Ciebie gry lub ich "fun" boleśnie oszukują, a do tego pierw czytasz zachwyty żeby potem się bardzo rozczarować na podstawie postów i opinii "zrobionych" gości (szczególnie nas w CW), to szacun + 10

Opublikowano

o jaaaaaa, to zes dowalil do pieca chlopie

przypomnij sobie lepiej hajp jaki byl na te gre, od spustow nad kilkoma klatkami w gifach po recenzje w okolicach 90%, myslalem ze ten fps bedzie naprawde dobry, szczegolnie ze KZ1 ktore wczesniej specjalnie zaliczylem nie byl az takim chlamem, a ponoc 2 czesc miala byc zuuuuuuuuupelnie lepsza, no i rozczarowalem sie

gratuluje wysokiej samooceny siebie i oceny innych, jesli myslales, ze pod wplywem opinii z CW zachciao mi sie zasiegnac po KZ2 :D

szacun!

Opublikowano

Ja (pipi)ie! Czy Sony potrafi wydac jakikolwiek tytul, ktory nie ma problemow z serwerami ? Kazdy glosny exclusive zawsze boryka sie z tym samym. Teraz mamy bete Killzone 3 - najglosniejszej gry na PS3 i co ? mamy padajaca usluge PSN, problemy z polaczeniem - a 3/4 czasu spedzamy grajac z botami, bo za chiny sie nie mozna z nikim polaczyc. I tak - wiem, ze to beta... ale skoro MS potrafi wydac bete, w ktora pocina pare milionow osob, to i Sony mogloby sie choc raz postarac ! <_<

Opublikowano
  • Autor

o jaaaaaa, to zes dowalil do pieca chlopie

przypomnij sobie lepiej hajp jaki byl na te gre, od spustow nad kilkoma klatkami w gifach po recenzje w okolicach 90%, myslalem ze ten fps bedzie naprawde dobry, szczegolnie ze KZ1 ktore wczesniej specjalnie zaliczylem nie byl az takim chlamem, a ponoc 2 czesc miala byc zuuuuuuuuupelnie lepsza, no i rozczarowalem sie

gratuluje wysokiej samooceny siebie i oceny innych, jesli myslales, ze pod wplywem opinii z CW zachciao mi sie zasiegnac po KZ2 :D

szacun!

Wiesz jakich ty słów używasz w zdaniu?

Poza tym, chłopie, twoja sprawa, że K2 ci zupelnie nie podszedł, nie jesteś pierwszy i ostatni. Nie zmienia to jednak faktu, ze ta gra zebrala wysokie oceny i jest przepieknym kawalem kodu dla wiekszosci graczy.

Opublikowano

Dlatego wolę płacić ten hajs z XBL i nie w(pipi)iać się co premierę gry.

Jak Reach wyszedł to w pierwszy weekend po premierze online było ok 800-900k ludzi, nie było żadnych problemów.

Opublikowano

voytecfc - nie wiem jakich slow uzywalem, na moje bylo ok, ale umyslu humanisty to ja nie mam, wiec moze sa (pipi)owe te zdania - ok

a to, ze to moja sprawa ze mi nie podszedl - no ok, tak samo jak to, ze to tylko moja opinia, a punktem wyjsciowym byl KZ3,

no i takze nie zmienia to faktu, ze na jak tak ogromny hajp gra sprzedala sie srednio, a mial to byc system seller i w ogole super gra, ktora zarobi gruba kasiore

zreszta to fenomen - srednia marka zyskala taki fame, przez trailer, ktory byl jak n tamten czas po prostu klamstwem :)

Opublikowano

Dlatego wolę płacić ten hajs z XBL i nie w(pipi)iać się co premierę gry.

Jak Reach wyszedł to w pierwszy weekend po premierze online było ok 800-900k ludzi, nie było żadnych problemów.

Tak se tłumaczcie. Kasa za online to dymanie graczy bez wazeliny. Gears of War 2 też idealnie chodziło w multi, co nie? Nie mówię, że usługa Sony jest doskonała, bo rzeczywiście zbyt wiele gier ma kłopoty z serwerami(patrz: LBP i LBP2) i to jest skandal. Tempo ściągania aktualizacji też pozostawia wiele do życzenia, choć mnie akurat niespecjalnie przeszkadza. No ale fakt, że posiadacz Xboksa bez Golda kupując grę za 200 zł dostaje wybrakowany produkt(jeśli oczywiście oferuje ona tryb multiplayer) to jedna z najbardziej bezczelnych zagrywek tej generacji obok DLC i VIP kodów.

UP: No tak, znowu zaczyna się dyskusja o sprzedaży. Tak na marginesie: Jeżeli fanbojów iksboksa cieszy/bawi fakt, że Bulletstorm może sprzedać się na konsoli Microsfotu lepiej niż KZ3 dzięki becie Girsów, to ja nie mam pytań. Miłego bycia robionym w konia i rozkoszowania się hitami pokroju Bulletstorma.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

Bzdury gadasz. Wszyscy producenci, ktorzy chca miec online sa zobligowani do korzystania ze struktur XBL, a gracze, ktorzy chca sie nim cieszyc do wnoszenia stosowanej oplaty za abonament Gold. Zadne informacje nie sa zatajone, kupujacy doskonale wie na co sie decyduje. Gadanie o niepelnoprawnym produkcie to tez bzdura, ogarnij sie. Dostajesz wszystko, tyle ze decydujac sie nie korzystac z Golda musisz sie pogodzic z tym, ze nie bedziesz mial dostepu do pewnych featow. Gdzie tu jakakolwiek bezczelnosc? Ktos kogos kantuje, mydli mu oczy? Ja place i sciagam wszystko maxem lacza, mam cross chat, system nigdy nie sprawil mi problemu i przez 2,5 roku nie spotkalem sie z sytuacja, zebym nie mogl sie polaczyc.

W jakiego konia, gosciu (pipi)a wyjdz z bebna :teehee:

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Bzdury gadasz. Wszyscy producenci, ktorzy chca miec online sa zobligowani do korzystania ze struktur XBL, a gracze, ktorzy chca sie nim cieszyc do wnoszenia stosowanej oplaty za abonament Gold. Zadne informacje nie sa zatajone, kupujacy doskonale wie na co sie decyduje. Gadanie o niepelnoprawnym produkcie to tez bzdura, ogarnij sie. Dostajesz wszystko, tyle ze decydujac sie nie korzystac z Golda musisz sie pogodzic z tym, ze nie bedziesz mial dostepu do pewnych featow. Gdzie tu jakakolwiek bezczelnosc? Ktos kogos kantuje, mydli mu oczy? Ja place i sciagam wszystko maxem lacza, mam cross chat, system nigdy nie sprawil mi problemu i przez 2,5 roku nie spotkalem sie z sytuacja, zebym nie mogl sie polaczyc.

W jakiego konia, gosciu (pipi)a wyjdz z bebna :teehee:

Sam udzieliles sobie odpowiedzi swoim pytaniem. Khadgar ma tez racje w tym, ze bez Golda dostajesz wybrakowany produkt. MUSISZ za niego zaplacic, zeby pograc w multi. Nie mowie, ta usluga jest najlepsza z mozliwych, ale jednak platana i jej subskrybcja jest perfidnie narzucana.

Opublikowano

Nie, produkt dostajesz pelny, na plycie masz wszystko. Tylko ze do jego aktywacji potrzebujesz jeszcze czegos. Nikt nikomu niczego nie narzuca - nie podoba sie, nie kupuj.

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie, z jednej strony latwo powiedziec - nie podoba sie nie kupuj, ale tak czy siak jest to zagranie nie fair. Wiec nie, NIE dostajesz pelnego produktu nie majac Golda. Co z tego ze jest to na plycie, jak nie masz do tego dostepu.

Opublikowano

Masz wszystko na plycie, WSZYSTKO, kupujesz produkt pelny. Tyle ze na danej platformie musisz skorzystac z narzedzi oferowanych przez nia = PSN lub tez XBL. Microsoft pobira oplaty, Sony nie - taka obrali polityka i to odvija sie w jakosci tych uslug, moze teraz juz nie tak bardzo jak kiedys. Ale nikt nie sprzedaje wybrakowanego produktu. Dostajesz wszystko, co dalej z tym bedzie nie lezy juz w gestii deva. Sony zapewne odgornie ustalilo, ze ma byc za dramo, jezeli by tak nie bylo, to chyba nie wierzysz, ze kilka marek polasilo by sie o platny dostep do swoich gier? I to wlasnie anzywa sie sprzedawanie niekompletnego produktu. Chociaz tez nie do konca, bo kto powiedzial ze singiel nie ejst kompletnym produktem, a multi tylko platnym addonem.

Opublikowano

Gadanie o niepelnoprawnym produkcie to tez bzdura, ogarnij sie. Dostajesz wszystko, tyle ze decydujac sie nie korzystac z Golda musisz sie pogodzic z tym, ze nie bedziesz mial dostepu do pewnych featow.

Zastanawiam się, czy tylko ja dostrzegam bezsens tego zdania.

Co do bet i Bulletstorma, tak to jest robienie graczy w konia. Jeżeli tego nie widzisz, to bonzowie z Epic mogą sobie przybić haj-fajf. Dzięki dostępowi do bety (z której i tak producent będzie miał korzyść - a) murzynów do wynajdowania błędów b) - zrobienie hajpu na grę) podbija się sprzedaż crapa zrobionego zapewne o wiele niższym kosztem niż np. KZ3 czy rzeczone Gyrosy. System seller napędza sprzedaż gniota. Wniosek jest prosty - Epic nie ma potrzeby ładować pieniędzy w duże projekty i wyrabiać nowej marki, skoro Girsy sprzedadzą się jak ciepłe bułki, a do tego czasu może wcisnąć frajerom Bulletstormy. No i jest - zalew hitów na X-a do jesieni. Znowuż, nie mówię, że Microsoft czy Epic są jakimiś demonami branży, bo np. Sony z PS+ czy bodajże inFamousem(?) robiło podobne akcje, tyle że burgery są nagrzane na nowe Girsy, więc skala zjawiska jest większa.

Opublikowano

Na xie trzeba placic za multi, a przy ps3 multi jest gratis, rekompensuja sobie to gorsza grafa w multiplatformach. Rachunek jest na zero. ;-)

Opublikowano

zreszta to fenomen - srednia marka zyskala taki fame, przez trailer, ktory byl jak n tamten czas po prostu klamstwem :)

Tak to jest jak wiekszosc fanbojow PS3 to zwykle graphic whores ;P Zreszta gdyby nie oprawa to tytul przeszedlby bez echa, tak jak jedynka.

Opublikowano

Gadanie o niepelnoprawnym produkcie to tez bzdura, ogarnij sie. Dostajesz wszystko, tyle ze decydujac sie nie korzystac z Golda musisz sie pogodzic z tym, ze nie bedziesz mial dostepu do pewnych featow.

Zastanawiam się, czy tylko ja dostrzegam bezsens tego zdania.

Producent nie zabiera ci niczego, restrykcje sa u gory w Microsofcie. Produkt jest pelnoprawny, tyle ze usluga sueciowa wymagana do jego uruchomnienia jest platna.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wszystko przy zakupie jest jasne. Nikt nikogo nie zmusza do płacenia za Golda bo informacja o tym, że jest płatny jest jawna.

To tak jakby nabywca nowego Mercedesa za 100 tys. zł pluł się, że za te same pieniądze Hyundai oferuje nowe auta o klasę-dwie bardziej dopasione.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.