Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Na xie trzeba placic za multi, a przy ps3 multi jest gratis, rekompensuja sobie to gorsza grafa w multiplatformach. Rachunek jest na zero. ;-)

i gorsze multi :sweat: no ale PSN jest za darmo! Zresztą Gold daję dużo promocji na gry, jeśli z nich korzystasz to wyjdzie że zarobiłeś na nim. No i druga kwestia, tańsze gry na X360.

Masz wszystko na plycie, WSZYSTKO, kupujesz produkt pelny. Tyle ze na danej platformie musisz skorzystac z narzedzi oferowanych przez nia = PSN lub tez XBL. Microsoft pobira oplaty, Sony nie - taka obrali polityka i to odvija sie w jakosci tych uslug, moze teraz juz nie tak bardzo jak kiedys. Ale nikt nie sprzedaje wybrakowanego produktu. Dostajesz wszystko, co dalej z tym bedzie nie lezy juz w gestii deva. Sony zapewne odgornie ustalilo, ze ma byc za dramo, jezeli by tak nie bylo, to chyba nie wierzysz, ze kilka marek polasilo by sie o platny dostep do swoich gier? I to wlasnie anzywa sie sprzedawanie niekompletnego produktu. Chociaz tez nie do konca, bo kto powiedzial ze singiel nie ejst kompletnym produktem, a multi tylko platnym addonem.

dokładnie, produkt jest pełny

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

O wlasnie - dawno nie kupowalem gier na PS3, ale ta sytuacja jest takze wqrwiajaca. Wszystkie nowosci po 199 zl - ba LBP wersjakolekcjonerska, od tej zwyklej prawie nie miala roznicy cenowej. Powinni obnizyc troche ceny gier, bo z lekka przesadzaja... :verymad:

Tytuly na X'a nawet w saturnach czesto leza po 169 zl - tutaj nawet nie ma na to szans!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nic dziwnego, że Microsoft sprzedaje gry taniej, skoro wypuszczają jakieś crapdowny, których nikt normalnie by nie ruszył.

Opublikowano

Nie, produkt dostajesz pelny, na plycie masz wszystko. Tylko ze do jego aktywacji potrzebujesz jeszcze czegos. Nikt nikomu niczego nie narzuca - nie podoba sie, nie kupuj.

Wielu producentów oferuje również pełny produkt z DLC albo VIP kodem na płycie. Tylko że do jego aktywacji potrzebujesz jeszcze czegoś. Kolejnych czterdziestu złotych. Identyczna zagrywka, tylko że twoje pieniądze trafiają koniec końców do innej kieszeni. Poza tym piszesz tak, jakby online było Bóg wie jakim ficzerem, z którego korzystają nieliczni. A przecież usługi sieciowe są w obecnej generacji integralną częścią konsolowego gamingu. Multi jest niemal w każdej grze i producenci z oczywistych względów orientują się właśnie na ten aspekt rozgrywki. Rezygnacja z Golda to nie jest to samo co rezygnacja z kupna gów.nianego DLC, tylko pozbawienie się możliwości korzystania z olbrzymiej części możliwości konsoli.

Wiedzialem ze wylecisz z tym DLC. Ale co to za problem ze ejst zablokowane na plycie z gra? Usmiecha ci sie sciagac giga jak mozesz sciagnac 1 mb, ktore to odblokuje? Ale to dymanie, bo jest na plycie i powinno byc za darmo. Daj spokoj.

Z Foldem juz pisalem. Produkt masz kompletny. To tak jak kupsno Chryslera na pelnym wypasie, to ze nie masz beznyny za friko, to znaczy ze produkt jest niekompletny?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Khadgar, co cię boli z tym Bulletstormem? Jestem frajerem bo kupiłem grę która mi się podoba i jeszcze dostanę betę Gearsów 3?

Nie no dobre jajca, jestem baranem do wynajdywania błędów, lepiej w ogóle bet nie wydawać jak w przypadku Black Opsa i potem cieszyć się cyrkami na PS3, kurwa endżoj your play.

Opublikowano

Z perspektywy czasu Black Ops byl najslabszym CoDem z nowych, MW2 duzo lepsze juz. Mowie o singlu, bo multi nie tykam, wole BC2.

Opublikowano
Nie, produkt dostajesz pelny, na plycie masz wszystko. Tylko ze do jego aktywacji potrzebujesz jeszcze czegos. Nikt nikomu niczego nie narzuca - nie podoba sie, nie kupuj.

Wielu producentów oferuje również pełny produkt z DLC albo VIP kodem na płycie. Tylko że do jego aktywacji potrzebujesz jeszcze czegoś. Kolejnych czterdziestu złotych. Identyczna zagrywka, tylko że twoje pieniądze trafiają koniec końców do innej kieszeni. Poza tym piszesz tak, jakby online było Bóg wie jakim ficzerem, z którego korzystają nieliczni. A przecież usługi sieciowe są w obecnej generacji integralną częścią konsolowego gamingu. Multi jest niemal w każdej grze i producenci z oczywistych względów orientują się właśnie na ten aspekt rozgrywki. Rezygnacja z Golda to nie jest to samo co rezygnacja z kupna gów.nianego DLC, tylko pozbawienie się możliwości korzystania z olbrzymiej części możliwości konsoli.

Chociaz tez nie do konca, bo kto powiedzial ze singiel nie ejst kompletnym produktem, a multi tylko platnym addonem.

Nigga, please, a kto powiedział, że połowa kampanii nie jest kompletnym produktem, a druga - płatnym addonem? To jest właśnie filozofia Kotticka, VIP kodów i devów nowego Mortala, którzy oferują fatality tylko dla wybrańców. Z ekonomicznego punktu widzenia to jest racjonalne, bo producenci różnicują produkty, tak żeby chapnąć jak najwięcej z 'tortu' konsumenta. Co mnie obchodzi, co jest na płycie? Kupuję dajmy na to Resident Evil 5. Na płycie mam PEŁNY produkt. 1) Mogę skorzystać z DLC, które jest już wgranę na płytę? -Nie. 2) Nie mam Golda, mogę pograć w co-opie? -Nie. No ale najważniejsze, że na płycie mam PEŁNY produkt, mniejsza, że muszę dopłacić drugie tyle ile kosztował mnie w sklepie, żeby z niego W PEŁNI skorzystać.

Opublikowano
  • Autor

Z Foldem juz pisalem. Produkt masz kompletny. To tak jak kupsno Chryslera na pelnym wypasie, to ze nie masz beznyny za friko, to znaczy ze produkt jest niekompletny?

Skoro mój kumpel w załóżmy Japonii kupiłby sobie tego samego Chryslera za tą samą cene, tyle że tankowałby w salonie za darmo do końca życia, to tak, czułbym się wydymany bez wazeliny.

Opublikowano

Wy tak naprawde znowu zaczynacie z abonamentem na Gold'a ? Czy te 125zl RAZ NA ROK to jest dla was kwota, ktora nie daje wam spac po nocach ? Zalosne ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

i gorsze multi :sweat: no ale PSN jest za darmo! Zresztą Gold daję dużo promocji na gry, jeśli z nich korzystasz to wyjdzie że zarobiłeś na nim.

Każdy mający choćby blade pojęcie o ekonomii puka się w tej chwili w czoło. Taka ignorancja jest jednak przykra. Nie żebym był zaskoczony, czy coś, ale chciałbym mieć tylko takich klientów, gdyby przyszło mi w życiu czymś handlować.

Opublikowano

Nic dziwnego, że Microsoft sprzedaje gry taniej, skoro wypuszczają jakieś crapdowny, których nikt normalnie by nie ruszył.

Wszystkie Ex'y M$ w Polsce mają cenę sugerowaną 169 zł, np. Reach, Alan Wake, Fable 3. Wszystkie te gry miały też wypasione limitki po 199 zł.

Opublikowano

Playwhores musza wypunktowac, ze te 11 - 12 zl miesiecznie to masa pieniedzy, a oni maja za darmo :turned:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Raz na rok, ale już od premiery nazbiera się całkiem pokaźna sumka. ;]

Opublikowano

Wszystkie Ex'y M$ w Polsce mają cenę sugerowaną 169 zł, np. Reach, Alan Wake, Fable 3. Wszystkie te gry miały też wypasione limitki po 199 zł.

Wybrakowana była ta polska wersja, bo trzeba dodatkowo płacić za The Signal, gdzie w grze np z UK był za darmo. :whistling:

Opublikowano

ojej

Opublikowano

Gdy na 360tke sa tansze, ale Live jest planty. Jezeli ktos kupuje rocznie wiecej niz trzy gry to nie jest stratny w porownaniu do PS3 ;]

Opublikowano

Wybrakowana była ta polska wersja, bo trzeba dodatkowo płacić za The Signal, gdzie w grze np z UK był za darmo. :whistling:

Jak sobie dopłaciłeś te 15 zł za The Signal to i tak było taniej o 15 zł niż ceny inny gier. Anyyyhooo ja miałem wersję z UK :) . . . A teraz żałuję, że nie kupiłem za 200 zł polskiej limitki bo baaaaaaardzo chciałbym książkę przeczytać :/

Trzeba przyznać, że to była prawdziwa limitka bo nawet dzisiaj stoi po 180-200 zł gdzie standardową edycję można za 70 zł kupić.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

zreszta to fenomen - srednia marka zyskala taki fame, przez trailer, ktory byl jak n tamten czas po prostu klamstwem :)

Tak to jest jak wiekszosc fanbojow PS3 to zwykle graphic whores ;P Zreszta gdyby nie oprawa to tytul przeszedlby bez echa, tak jak jedynka.

no przeciez to jest definicja gears of war, glupiej strzelanki z miesniakami i ufoludkami z ladna grafika.

Opublikowano
  • Autor

Akurat z Gearsami nie trafiłes. To gra z przemiodnym gameplayem ktory gra 1 skrzypce. Bardzo ladna grafika to poteguje. Jednak grywalnosc jest przeogromna.

Opublikowano

Oo

GoW ma swietny gameplay, radocha ze strzelania jest ogromna. Ale rozumiem, zadzrosc przemawia.

Opublikowano

Gdy na 360tke sa tansze, ale Live jest planty. Jezeli ktos kupuje rocznie wiecej niz trzy gry to nie jest stratny w porownaniu do PS3 ;]

Jak wam się pisze, że sugerowana cena Live w Polsce to 200 czy ile tam pesos, to jest lament, że przecież się kupuje taniej na allegro czy gdzie tam. No ale jak sugerowana cena gier na 360 w Polsce to STOSZEŚDZIESIESIĄTDZIEWIĘĆ złotych, to już jest fest argument i mniejsza z tym, że grający na konsoli Sony też kupują gry na allegro, Zawi czy pchlim targu. Czy 125/140 zł za abonament to dużo? Pewnie nie, ale jest to dodatkowy koszt grania. Takich kosztów wciąż przybywa i będzie przybywać - doskonale widać po PS+, że Sony samo chętnie zainkasowałoby trochę kaski za online, ale jak zwykle w tej generacji obudziło się za późno.

Opublikowano

zreszta to fenomen - srednia marka zyskala taki fame, przez trailer, ktory byl jak n tamten czas po prostu klamstwem :)

Tak to jest jak wiekszosc fanbojow PS3 to zwykle graphic whores ;P Zreszta gdyby nie oprawa to tytul przeszedlby bez echa, tak jak jedynka.

no przeciez to jest definicja gears of war, glupiej strzelanki z miesniakami i ufoludkami z ladna grafika.

fail jak chuj

Opublikowano

i gorsze multi :sweat: no ale PSN jest za darmo! Zresztą Gold daję dużo promocji na gry, jeśli z nich korzystasz to wyjdzie że zarobiłeś na nim.

Każdy mający choćby blade pojęcie o ekonomii puka się w tej chwili w czoło. Taka ignorancja jest jednak przykra. Nie żebym był zaskoczony, czy coś, ale chciałbym mieć tylko takich klientów, gdyby przyszło mi w życiu czymś handlować.

przykre są twoje wywody na temat Golda

nic dziwnego że sony dyma swoich fanów droższymi grami które później słabo się sprzedają a mutli nie działa lub jest do dupy :sweat:

crapdown ? tylko 2% różnica w ocenach pomiędzy wypasionym kz3 który jak wiadomo padł ofiarą niesłusznych ocen i zamachów terrorystycznych. No i playslavy nagle udają że ich oceny nie obchodzą a jeszcze tydzień temu klepały się po plecach widząc lbp2 ze średnią 90%+

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.