Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Czyli co Bobby jest na tyle głupi, że chce utopić kupę kasy na inwestycje sieciowe w przekonaniu, że CoD będzie nieśmiertelny :P ?

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Na to wygląda. Zaślepieni są tym CoDem, spokojnie mogliby zainwestować w nową markę, ale po co? Zobaczymy co zrobi Bungie. Jeszcze okaże się failem i też ich wywalą.

Opublikowano

Zaskoczyło mnie dzisiaj jak gdzieś mi jakiś nagłówek śmignął, że Activision w ostatnim kwartale było ponad 200 mln $ w plecy.

Edyta: Wyczytałem, że to kwestia księgowania przychodów i rozchodów: Wydatki z tytułu kampanii marketingowej BO są ujęte w czwartym kwartale, a przychody będą dopiero w pierwszym kwartale zaksięgowane.

PS. Jak CoD przetrwa "Future Warfare" to ciężko będzie sobie wyobrazić coś co mogłoby go zajechać :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Teraz w kinach od zarąbania jest filmów o amerykanach broniących USA przed kosmitami więc Future Warfare pobije Black Ops w sprzedaży. :turned:

Opublikowano

Ja nawet nie wiem co leci w kinach. Parę lat temu olałem amerykański szajs nastawiony na efekty specjalne i zerową treść, którym zalewają sale kinowe i to w cenie 19 zł za bilet ;p Wolę obejrzeć na DVD po raz nasty "Między słowami" albo "Infernal affairs" :)

PS. Kto grał już w zayebiste demko (singla) Killzone 3 palec pod budkę :) Chłopaki z GG chyba wyciągnęły wnioski po KZ2.

Opublikowano

Zakładaj konto PSN na Hong Kong i ściągaj. Myślisz, że ja mam plusa :P

Opublikowano

PS. Kto grał już w zayebiste demko (singla) Killzone 3 palec pod budkę :) Chłopaki z GG chyba wyciągnęły wnioski po KZ2.

Dokladnie. Dla mnie to demko bylo lepsze niz cale KZ2 :rolleyes: Sterowanie w koncu normalne, swietnie zrobionony level, piekna oprawa (poziom troche lepszy od KZ2) ogolnie daje rade. Jestem naprawde milo rozczarowany. No ale jak slysze glos Rico to skreca mnie w srodku (uraz po KZ2), wypieprzyli by tego buraka i nie mialbym zadnych zastrzezen :)

Opublikowano

Dokladnie. Dla mnie to demko bylo lepsze niz cale KZ2 :rolleyes:

Ja w podobnym tonie opisałem dzisiaj swoje wrażenia w temacie o Killzone 3:

Kapitalne demko. Charakter rozgrywki zachowany, ale ładunek zajebistości jest większy niż w całej poprzedniej części :D

:)

Opublikowano

W 20-30 minutach dema KZ3 jest więcej zróżnicowanej akcji niż w całym KZ2. To coś mówi o obu grach. :) Bardzo pozytywne odczucia.

Opublikowano

To muszę to konto na HK założyć. Sony będzie mogło się pochwalić na E3 większą liczbą kont na PSN.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Z innej mańki - Bulletstorm kosztował 20 mln $ :blink:

Cytat z Poly:

"Zgodnie z artykułem "Wiosenny wysyp polskich gier", który znajdziecie w dzisiejszym wydaniu Rzepy, na Bulletstorma wydano ponad 20 milionów dolarów."

Chyba wliczyli w to koszty marketingu bo nie chce mi się wierzyć by gra robiona przez Polaków mogła kosztować 20 mln - Złotych to i owszem, ale nie $.

Opublikowano

a czemu by nie mogła? programiści nie pracują za darmo tak samo graficy 3d oraz wynajęcie pomiesczeń telefony internet ;/ Btw. o wiele mniejszy nakład a jednak o wiele lepsza od calla black opsa

Opublikowano

Technologię mają za darmo bo należą teraz do Epic. Pracują tu w Polsce więc jak dobrzy by nie byli to nie zarabiają tyle co koledzy po fachu ze stajni światowych gigantów developerskich w USA. Giganci tacy jak Epic nie po to inwestują w studia w Polsce i Ukrainie by robiły im gry po takich kosztach jak studia w USA.

Jedyne wytłumaczenie to zaliczenie do tego kosztów marketingu albo być może gra nie jest w całości robiona przez samo PCF.

Opublikowano

a czemu by nie mogła? programiści nie pracują za darmo tak samo graficy 3d oraz wynajęcie pomiesczeń telefony internet ;/ Btw. o wiele mniejszy nakład a jednak o wiele lepsza od calla black opsa

:potter:

sorry nie mogłem się powstrzymać :)

Opublikowano

balon1984: Co Ty chcesz ? Podobno internet i połączenia telefoniczne mamy najdroższe w Europie ;)

Opublikowano

Technologię mają za darmo bo należą teraz do Epic. Jak pracują tu w Polsce to jak by dobrzy nie byli to nie zarabiają tyle co koledzy po fachu ze stajni światowych gigantów developerskich w USA. Giganci tacy jak Epic nie po to inwestują w studia w Polsce i Ukrainie by robiły im gry po takich kosztach jak studia w USA.

Jedyne wytłumaczenie to zaliczenie do tego kosztów marketingu albo być może gra nie jest w całości robiona przez samo PCF.

Dokladnie. Tez nie chce mi sie w to wierzyc. Nie te realia, bo w Polsce nawet najlepsi graficy/programisci nie zarabiaja parunastu tys zl.

Opublikowano

no demko kz3 przyjemne.

kl/s chyba trzymia jakis tam poziom, bo nie odczułem żadnych zwolnień czy szarpania animacji. takie call of duty w 'uniwersum' KZ z tego wyszlo IMO.

Napiszcie mi po premierze czy Rico ginie w okolicach, pierwszych 2h gry, bo to moze zaważyć o tym czy kupie gre jakos tak prędzej, niż teraz planuje ;]

Opublikowano

oj jest jeden fragment, gdzie gra zamulila mi, ale byl tylko 1den, co przy takiej akcji i takiej grafice i tak jest majstersztykiem.

Opublikowano

hmm.. oczywiście to była ironia? ciekawe czy wiesz ile kosztują połączenia ze stanami ? zreszta wynajęcie pomieszczeń na al. jana pawła jest jednym z najdroższych w polsce jak się nie myle.

Opublikowano

Mam konsto PSN na Hongkongu i nie ma tam dema KZ3. Jest tylko beta online :/

Opublikowano

Wczoraj jeszcze bylo, widocznie ktos sie polapal, ze zrobili "plusowcow" w balona i usuneli.

Opublikowano

To kał.. :/ Poczekam tydzień... Swoją drogą to nie pierwszy wybryk tego typu na tamtejszym PS Store.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.