Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Super Mario Galaxy - 97.46%

Super Mario Galaxy 2 - 97.12%

Z 10 najlepiej ocenianych gier wszechczasów w 5 z nich można zagrac na Wii (Ocarina, SMG, SMG2, Metroid Prime, RE4). Dziękuję, koniec wojny. I nawet sprzedaży nie muszę tutaj przywoływac ^_^

Teraz system oceniania jest do kitu. Takie Gt5 - najlepsze wyścigi na tą generację konsol ma średnią 84%.

Gasz - To, ze te wyscigi dla Ciebie sa najlepsze i maja najlepszy model jazdy nie oznacza, ze gra po 5 latach developingu nie powinna wygladac inaczej... W tej grze po 4 godzinach grania mozna odnalezc cala masa minusow, archaizmy, zaciagniete patenty z konsol poprzedniej generacji, irytujace i niezrozumiale rozwiazania, multi,w ktorym nikt z nikim nie konkuruje, bo producent o tym nie pomyslal - naprawde tego jest sporo, wiekszosc juz byla poruszana w odpowiednim temacie, wiec dlaczego ta gra zasluguje wedlug Ciebie na wieksza note ? Bo model jazdy jest nieco lepszy niz w FORZA 3? :mellow:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Bo jest bardziej zróżnicowana, ciągle się dzieje coś innego. Forza to zwykłe ściganie, nic więcej. Tutaj są i rajdy i licencje i Top Gear. Smaczki dla fanów. To, że GT5 mimo swoich minusów jest najlepsze nie świadczy dobrze o Polyphony, świadczy źle o konkurencji. Turn 10 musi zrozumiec, że wyścigi tego typu to nie tylko ściganie

Opublikowano

Czyli nowy Dirt bedzie zaslugiwal na dyche ? Tam to dopiero bedzie sie dziala, zas konkurencja w Multi bedzie z 10 razy bardziej rozwinieta. Ba - dochodzi do takich absurdow, ze czasami bezposrednio na feju sie mozesz pochwalic, badz wrzucic film na YT...

Ja nie twierdze, ze GT jest slabe, po prostu mimo wielu pozytywow gra traci przez glupote producentow, niedopracowania i idotyczne rozwiazania, ktore po dluzszym czasie moga irytowac. Stad niskie oceny.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ja się niskim ocenom nie dziwię, bo wszystko o czym piszesz jest prawdą. Ale fakt jest faktem, że grywalnością nadrabia w zasadzie wszystko. Ale tylko miłośnikom motoryzacji. "Zwykli" gracze powinni GT5 olac :)

Opublikowano

Niegdyś współpraca Sony i Rockstar Games układała się na tyle pomyślnie, że tytuły z serii Grand Theft Auto wirowały jedynie w czytnikach PlayStation 2.

L.A. Noire... popatrzcie na animacje twarzy...Wyobraźcie sobie, jaką kartę przetargową mogłaby stanowić "rewolucyjna technologia, niemożliwa do wykorzystania na innych konsolach aniżeli PlayStation 3"

Koleś z PS3 site który to pisał jest skończonym idiotą.

Opublikowano

Omg, PS3site już dawno sięgnął dna ale ten tekst to mistrzostwo świata. Można być fanem jakiejś konsoli ale wypisywać takie bzdety na jednej z największych stron poświęconych PS3 to naprawdę żenada.

Opublikowano

L.A. Noire... popatrzcie na animacje twarzy...Wyobraźcie sobie, jaką kartę przetargową mogłaby stanowić "rewolucyjna technologia, niemożliwa do wykorzystania na innych konsolach aniżeli PlayStation 3"

http://nooooooooooooooo.com/

Opublikowano

Bo jest bardziej zróżnicowana, ciągle się dzieje coś innego. Forza to zwykłe ściganie, nic więcej. Tutaj są i rajdy i licencje i Top Gear. Smaczki dla fanów. To, że GT5 mimo swoich minusów jest najlepsze nie świadczy dobrze o Polyphony, świadczy źle o konkurencji. Turn 10 musi zrozumiec, że wyścigi tego typu to nie tylko ściganie

Konkurencja nie robi się 6 lat po drodze sprzedając dema.

Opublikowano

A co to za różnica? Jest z tego kasa to robią. Proste, nie?

Opublikowano

Hm. Obydwie te gry to symulatory, obydwie kosztują 200 zł na premierę. Dlaczego nie mogę ich porównywać? Jak mam gotowy produkt to nie interesuje mnie to ile był robiony, interesuje mnie efekt końcowy.

Opublikowano

Albert Wesker: To tak jakbyś porównywał bezkrytycznie grę z budżetem 30 mln $ ze Sniper Ghost Warrior za 1 mln $ i mówił, że ta druga ma w stosunku do pierwszej badziewną animację. Jak porównujesz to każdy aspekt, a nie wybiórczo.

Opublikowano

Stary, ale co to za różnica? Obydwie te gry kosztują 200 zł. Mam stuprocentowe prawo je porównywać. Forza nie kosztuje 50 zł, bo była robiona 2 lata, a GT5 400 bo było robione 6. Budżet mnie nie interesuje zupełnie, interesuje mnie to co wkładam do czytnika

Opublikowano

to co wkladasz do czytnika jest pokazem ich efektywnosci- gdyby mieli zrobic gt5 w tyle, ile powstalawala forza 3 czy ktora tam, to mialbys conajwyzej samo menu. i to za 200zl. gdyby majkrosoft nie chcial chytrze uciec w tym wyscigu szczurow sony, to rowniez by dal wolna reke developerowi, sypal hajsem przez 5 lat i pewnie wyszedlby porownywalny, jak nie lepszy produkt.

twoj sposob patrzenia na to, to jak mecz miedzy real madryt a polonia marchewkowo z wynikiem 1:0. patrzysz na wynik, a nie na fakt, kto i z jaka sila przebicia startowal. no i w takim rozumieniu moze i real wciaz jest lepszy, ale slaba przewaga doskonale swiadczy o braku doskonalosci. a po zespole wartym grubo ponad roczny budzet naszego kraju oczekuje sie raczej czegos wiecej, niz jednej strzelonej bramki, co nie?

Opublikowano

Don i Mazzeo:

Klienta koncowego nie obchodzi to ile gra byla robiona. Greg ma racje. Mozna sie jedynie smiac z Polyphony, ze przez tyle lat i z takim budzetem nie potrafilo zniszczyc Forzy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Boże kochany o czym wy tu dyskutujecie?

Co to za czasy, kiedy gracza powinien obchodzić czas produkcji, budżet, ilość sprzedanych egzemplarzy i czy głównym woźnym w studiu był rumun.

-Zbysiu, ile produkowali Half-Life 2?

-6 lat.

-No to odejmujemy z 3 punkty od oceny końcowej.

-A ile był robiony Sniper Warrior?

-Pół roku.

-O (pipi)! Dodamy co najmniej 3!

Opublikowano

Z innej beczki- pograłem ostatnio w Nail'd. Dziadostwo straszne.

OST jest mistrzowski i napędza do grania, ale cała reszta to jakieś kpiny z ludzi.

Grafika koszmarna, żeby jeszcze było mało to jest tragicznie wyświetlana, rozdziałka jakaś bardzo niska, no jedna wielka kupa na ekranie i jeszcze chyba ze 25 klatek to wyciąga. Do tego fatalna detekcja kolizji (czasem wpierdzielamy się z całej siły w mur i nic a innym razem ledwo draśniemy stertę liści i nasz ATV od razu wybucha). Model jazdy nawet znośny, ale były dużo grywalniejsze gry (Pure, Motostorm: Pacific Rift, nawet popierdółki na PS2). Do tego archaizmy w stylu:

- nie można w ogóle zobaczyć kto jedzie za nami, nie ma tylnej kamery

- zmiany widoku także nie uświadczymy

Ja nie wiem jak ta gra przeszła kontrole jakości, ale jest bardzo słaba i nie warta nawet 50 zeta.

4/10

PS. byłbym zapomniał- grałem w wersję PS3, pewnie na piecu grafa będzie lepsza i płynność animacji.

INS- e nie, w ogóle.

Edytowane przez Masorz

Opublikowano

Co to za czasy, kiedy gracza powinien obchodzić czas produkcji, budżet, ilość sprzedanych egzemplarzy i czy głównym woźnym w studiu był rumun.

-6 lat.

-Pół roku.

Ale zdajesz sobie sprawę, że właśnie tak serwisy oceniają grę?

GT5, Alan Wake, Mafia 2, wymieniać dalej?

Opublikowano

-6 lat.

-Pół roku.

Ale zdajesz sobie sprawę, że właśnie tak serwisy oceniają grę?

GT5, Alan Wake, Mafia 2, wymieniać dalej?

No to im pogratulować głupoty i ograniczenia umysłowego.

Opublikowano

Akurat te gry dostały adekwatne oceny. Alan gameplayowo jest średniawy (klimat i oprawa morduje, bez dwóch zdań), GT5 ma za dużo głupot na wyższą ocenę.

Najtmer, nie obchodzi mnie co by było gdyby. Obchodzi mnie efekt końcowy, czyli to co wkładam do czytnika. Porównanie z Realem chybione. Zupełnie. Żadnej analogii tutaj nie widzę.

Opublikowano
  • Autor

Zabawne porownanie GT5 i Forzy 3. Jakby to trzecia Forza nie miala podwalin w dwojce i od zera do bohatera zmajstrowano ja w 2 lata. To tak jak z Killzonem. Trzecia odsłona by tak nie wygladala, AI przeciwnikow, fizyki (zaliczam do tego aspektu oswietlenie) gdyby nie Killzone 2 dla ktorego caly silnik byl produkowany najpierw, specjalnie pod ta generacje.

Edit: A porownanie meczu Realu do tego Marchewkowa faktycznie bledne.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

A ja niewiem czasem co ludzi tak bardzo jara jak mówią ej stary ta gra wyciąga 50Fps ty a ta 60fps; To ta z 60 musi być lepsza.....

JA dzisiaj zamierzam kupić pegasusa i pograć w tanki tak bardzo mam wy(pipi)ane na grafike.

@wysoko up XD Czyli za wypowiedź o realu dostajesz suchara dnia.

Opublikowano

Porównanie z Realem bez sensu, GT5 to spoko gra dla prawdziwych mężczyzn, a Real to słaby klub, któremu kibicują pipki.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

Ktoś w komentarzach na CVG w poprzednim newsie o tym napisał dobrze (co potwierdził gość z OXM), czyli to będzie coś z tego:

-Jet Set Radio

-Shenmue 1 & 2

-KOTOR

-Rainbow 6

-S.W.A.T.

-Jade Empire

-Final Fantasy VII

-Counter Strike

-Elite

-Syndicate

-Beyond Good and Evil 2

-Perfect Dark

-Goldeneye

-Star Raiders

-Star Wars Battlefront

-Sim City

Pewnie multiplatforma. :P

Nom, a jakby popatrzeć co robią teraz niektóre studia to można listę skrócić.

-KOTOR i Jade Empire odpadają, bo Bioware robi ME3 i MMO Star Wars + DLC do DA2 i ME2.

-Shenmue raczej też odpada, bo to już taka sama legenda jak remake FFVII. Sega chyba nie jest zainteresowana.

-FFVII? Przecież to by zajęło SE 100lat, a teraz robią FFvsXIII, FFXIII-2, remake poprzednich FF na przenośne konsole itp.

Edytowane przez Crying_Wolf

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.