Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Wiesz, nie jest powiedziane, że twórcy faktycznie wzorowali się na tym anime. Aż tak nieprawdopodobne jest, aby dwie osoby na świecie wpadły na pomysł nazistów ze świecącymi się czerwonymi oczami?

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

oczy,rury,maska,hełm,detale i szczegóły...jedynie strój im zmienilia tak to przecież to jest kopiuj wklej szczególnie w killzone1. Na potrzeby dwójki,a teraz w szczególności tójki już trochę pomodelowali różnych helgastów.

Ja tam nie wierzę,że się nie wzorowali na Jin Roh.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

no wiesz, z drugiej strony design z J/R tez nie jest jakis innowatorski- to po prostu oldschoolowa szkola dark anime, tam duza uwage zwracaja na realizm, ale takze oddanie bardzo agresywnego klimatu. wystarczy miec podobne poczucie estetyki, zeby laczyc za(pipi)iste elementy, jak noktowizor, maske gazowa, itd. wiadomo ze te elementy zawsze nadaja ponurego feela, ktory zawsze mial ogromna rzesze fanow.

Opublikowano

Ficuś sam mówi, że GG mogło się co najwyżej "wzorować". To stwierdzenie jest bardzo oddalone od "plagiatu".

Opublikowano

Gdyby to był Microsoft to byłby bezczelny plagiat. W przypadku Sony to tylko wzorowanie się

Opublikowano

Albert, no proszę Cię. Znajdź choć jeden mój post, w którym hejtuje M$. :confused:

Opublikowano

Chodzi mi o potencjalne bronienie Sony. "Wzorowanie"? "Sony nie widziało i niezależnie na to wpadło"? Błagam... Jeżeli już chcecie tłumaczyc Sony to róbcie to z głową. Jestem przekonany, że Sony się dogadało z twórcami anime tak czy inaczej. I to zapewne przed wypuszczeniem Killzone. Inaczej byłoby o tym bardzo głośno

Opublikowano

t7657_jinroh3.jpg

mnie zawsze ciekawiło,że ich twócy tego anime nie oskarżyli nigdy o plagiat. Tym bardziej,że anime wyszło w 1999 roku kiedy jeszcze nikt nawet pewnie w planach nie miał serii killzone.

Akurat własnie tutaj gra już była szykowana, nawet dostępne są materiały z Games Developers Conference 2010 jak szef Guerilla Games, Hermen Hulst prezentuje tech demo pierwszego Killzone z 1999 roku. Coś w tym może jest...

Opublikowano

Chodzi mi o potencjalne bronienie Sony. "Wzorowanie"? "Sony nie widziało i niezależnie na to wpadło"? Błagam... Jeżeli już chcecie tłumaczyc Sony to róbcie to z głową. Jestem przekonany, że Sony się dogadało z twórcami anime tak czy inaczej. I to zapewne przed wypuszczeniem Killzone. Inaczej byłoby o tym bardzo głośno

no dobra, niech i tak bedzie. co dalej?

Opublikowano

Nic, a co ma byc? Trochę dystansu

Opublikowano

wg mnie na 100% nie stworzyli helgastów niezależnie od jin roh. To są zbyt identyczne wizerunki. Przecież nie licząc ciała to głowa to kopuij / wklej

Opublikowano

No bankowo nie. Dogadali się, zapłacili i tyle. Nie ma innego wyjaśnienia

Opublikowano

t7657_jinroh3.jpg

mnie zawsze ciekawiło,że ich twócy tego anime nie oskarżyli nigdy o plagiat. Tym bardziej,że anime wyszło w 1999 roku kiedy jeszcze nikt nawet pewnie w planach nie miał serii killzone.

Akurat własnie tutaj gra już była szykowana, nawet dostępne są materiały z Games Developers Conference 2010 jak szef Guerilla Games, Hermen Hulst prezentuje tech demo pierwszego Killzone z 1999 roku. Coś w tym może jest...

Jak była szykowana jeżeli Ps 2 wyszło bodajże w 2000 roku?

Opublikowano

Tak bo ty wiesz ,że tak było.

Nie ma innej opcji.

To daj inne, LOGICZNE, wyjaśnienie

Opublikowano

@ standby

A myślisz, że gry robi się w 1 dzień? :teehee: To, że konsola miała premiere w 2000 roku nie znaczy że wtedy zaczęli robić na nią gry xD

Zrobiienie gry na premierę konsoli zajmuje tyle samo (jak nie więcej) czasu co zwykle, czyli nawet kilka lat.

Opublikowano

Jak była szykowana jeżeli Ps 2 wyszło bodajże w 2000 roku?

Być może pomysł na Killzone'a zrodził się znacznie wcześniej. Takie elementy jak scenariusz czy wstępne artworki mogły być już gotowe na wiele lat zanim w ogóle wystartowała konsola Sony.

Przy okazji, tak podobny design nie może być zbiegiem okoliczności.

Opublikowano

Nawet jeżeli był to i tak nie ma to znaczenia. Liczy się to co wystartowało wcześniej. Podobna sytuacja była przecież z wibracjami w padach i Immersion. Musiała być ugoda pomiędzy Sony i twórcami anime

Opublikowano

Matrix też bezczelnie kopiował pomysły ze starszych anime i nikt procesu z Wachowskimi nie wygrał.

Opublikowano

Tak bo ty wiesz ,że tak było.

Nie ma innej opcji.

To daj inne, LOGICZNE, wyjaśnienie

ja dalem.

udowodnij ze wstepne artworki nie powstaly przed jin roh albo zmien temat.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Mialy byc pewnie wykorzystane we wczesnej grze Guerilla pt Marines, wiec mozliwe ze powtaly przed 99, data wydania Jin Roh.

Opublikowano

Przez 6 tygodni zeszło 6,37 mln GT5 dla porównania w tym samym czasie Halo Reach osiągnęło 5,8mln :)

http://www.polyphony.co.jp/english/list.html

Nie opowiadaj bzdetów nie majacych nic wspólnego z rzeczywistością. Dane na stronie polyphony dotyczą shipped a liczba Halo 5,8 w 6 tygodni oznacza sold.

Edytowane przez Andrew21

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.