Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Dziś pierwszy raz w życiu grałem n PS Move. Co za szajs.

A w co grałeś jak można wiedzieć? Bo podobno pingiel nie jest taki zły ;]

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Pewnie w TV Superstars :D

Opublikowano
ship-crash.jpg
Opublikowano

Ten post powyżej mnie poprostu zniszczył tongue.gif

Podobnie jak wcześniej Yamauchi tłoczący GT5 na Verbatimach laugh.gif

Opublikowano

To byl tylko przyklad. Kolejnym moglby byc FPS sterowany za pomoca pada, gdzie Kinect uzywany bylby jako dodatek np:

- wydawanie komend glosowych kompanom

- zaznaczanie wrogich celow, ktore maja byc atakowane

- wskazywanie miejsca gdzie ma udac sie AI

- rozwiazywanie jakis prostych lamiglowek lub otwierania drzwi

Mozliwosci jest wiele choc watpie, ze Kinect/Move beda czyms wiecej niz zabawka dla casuali.

Nie dałoby się to zrobić na headsecie? Przecież to bzdura.

do 2 pierwszych musialby strzelac laserem z oka, zeby dokladnie zaznaczac. jak ruchem dloni to zrobic? nonsens. komendy glosowo przez hs. jedynie to ostatnie ma jakiekolwiek zastosowanie w grach, czyli wlasnie skrypty z intarakcja otoczenia. cos jak krecenie zawarow w killzone2

Opublikowano

ship-crash.jpg

Normalnie jak w Titanicu, tylko że zamiast szukać wraku statku to będziemy szukali pudełek z grą :potter:

Opublikowano

Dlaczego RDR/GTA4 w wersji na PS3 na Gamerankings ma wyższą średnią niż wersja na X0? Serio pytam. Przecież grafika i framerate lepiej wypada na Xie, dodatkowo GTA na X0 miało czasowo ekskluzywne DLC.

WTF?

Opublikowano

A dlaczego w ogóle ta gra ma tak wysoką średnią? To już GTA3 bardziej na taką zasługuje.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Dlaczego RDR/GTA4 w wersji na PS3 na Gamerankings ma wyższą średnią niż wersja na X0? Serio pytam. Przecież grafika i framerate lepiej wypada na Xie, dodatkowo GTA na X0 miało czasowo ekskluzywne DLC.

WTF?

Portale/magazyny stricte Ps trójkowe wystawiły widocznie wyższe oceny niż te stricte xboxowe.

Opublikowano

Nie jest to regułą i trudno stwierdzić jednoznacznie dlaczego tak jest a nie inaczej.

Opublikowano

Nie, to czysty random. Zależny od ilości serwisòw oceniających grę stricte wg. danej platformy, samych redaktoròw, z ktòrych każdy inaczej ocenia grę, wilgotności i temperatury w pokoju gdzie zapada ostateczna decyzja i mikroruchòw płyt tektonicznych mających wpływ na miesiączkowanie ich żon. Wiadomo gdy sobie taki nie pociupka inaczej podchodzi do swojej pracy.

Opublikowano

Nie do końca. Chodzi głównie o samodzielną kamerę, wszystko wskazuje na to, że M$ niedoszacował popytu wśród obecnych posiadaczy X360 i większość kamer poszła do bundli z konsolą.

Opublikowano

Znając Amerykanów, to kupili Kinecta i myślą, że da radę to odpalić bez konsoli.

Opublikowano

LOL, jeżeli ktoś myśli że pierwszego dnia miliony rzuciły się do sklepów to w niezłej bajce żyje. Wiadomo, kto dostał pierwszą partię - preorderowcy.

W sumie gdy się tak wygląda:

1137031.jpg

Czym jest te kilkaset dolarów wydane na marzenie trafiania za każdym razem w dziurę od klopa?

Opublikowano

Taki gangster nie kupuje, tylko kradnie.

fat-joe-da-gangsta-represent-front-vazandadon.jpg?w=400&h=392

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Wiesz, ja tu nie mówię o jakiejś mega-rewolucji na skalę gatunku, tylko zmianach w obrębie danej serii. Sam przyznasz, że LoS ze swoimi prymitywnymi poprzedniczkami zbyt wiele wspólnego nie ma - albo w najgorszym wypadku stanowi jakieś rozwinięcie trójwymiarowych LoI i CoD. I to by mi w zasadzie wystarczyło w nowym GoW'ie.

Czyli najlepiej by było żeby GoW3 zamiast zostać GoW'em(na litość to jest trylogia!, co ma wspólnego jeden resident z drugim oprócz zombiaków?) zżynał z jakichś popularnych serii.

Wszystko lepsze niż odgrzewany po raz "enty" schabowy. Poza tym zżynanie z innych serii to najłatwiejsza droga jaką może sobie obrać developer, ale....w żadnym wypadku jedyna. Jest jeszcze opcja, żeby samemu wykombinował coś nowego. I raz jeszcze zaznaczam - nie oczekuję od GoW 4 całkowicie nowej jakości - ale na Boga Wojny, niech chociaż jakoś zmodyfikują system walki, żeby tak nie trąciło tym kotletem sprzed 10 lat.

Resident Evil jest najlepszym przykładem, że nie wszystkim zmiany podchodzą. Recenzenci akurat docenili innowacje wprowadzone przy RE4, ale zatwardziali fanboje starych odsłon do dzisiaj płaczą, że to już nie to. Żeby nie było, ja sam jestem zadowolony obraną drogą, bo w tej starej konwencji już od Code Veronica mnie nużyło. statyczna kamera, raz na jakiś czas wyskakujący przeciwnik itd. Idealnie za to będzie jak połącza jedno z drugim.

Nie od dziś wiadomo, że wszystkim dogodzić się nie da. Oczywiście to samo odnosi się do mnie i mojego narzekania na God of War'a, jednak ciekaw jestem ilu graczy zacznie podzielać moje zdanie powiedzmy za 3-5 lat, zakładając że seria do tego czasu nawet odrobinę nie wyewoluuje.

Z drugiej strony co miałoby się dokładnie zmienić w GOW? Kratos biegający po ogromnym terenie i rozwiązujący questy dla NPC-ów? Mogą pododawać wykończenia dla poszczególnych broni, dać więcej magii, wzbogacić bardziej system walki, ale samej mechaniki lepiej niech nie ruszają.

Sam sobie odpowiedziałeś. Osobiście takie zmiany wystarczyłyby mi w zupełności.

Opublikowano

Zejdzie troche GT5 i troche PS3, moze dac ladnego kopa sprzedazy samych konsol (bedzie bundle?).

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Flagowy tytuł Sony bez bundla? Bez takich pytań proszę ;)

Opublikowano

Pewnie będzie, jak to jest z większością gier Sony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.