Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Killzone 3 graficznie wymiata, to fakt, jednak multiplayer nie przysporzy mu nawet w połowie tylu zwolenników co Bad Company 2, niezaprzeczalny współczesny król multi w kwestii technicznej i strukturalnej. Call of Duty nie liczę, bo roi się tam od cheaterów, to raczej taki arcade, niby kilkanaście trybów a wszyscy biorą TDM lub Domination.

Błagam tylko, żeby DICE stworzyło w trzecim BF solidną kampanię, która obejdzie nawet Black Ops (akurat tutaj to lider w tej kategorii FPS).

W pierwszeństwie multi zapomniałem wspomnieć o Halo, które również zdobyła rzesze wyznawców.

Edytowane przez NEMESIS US

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Darkness i Bioshock to perełki singlowe na tej generacji jeśli chodzi o fpsy.

Gify z multi z GoW3 wyglądają rewelacyjnie ale pamiętajmy,że to tylko gify. Na gifach to oprawa graficzna GT5 wyglądała jak żywcem wyciągnięta z ps4 , a wyszło jak wyszło...

Na chwilę obecną zdecydowanie królem oprawy w multi jest Killzone3.

Te gify zostały zrobione bezpośrednio z gameplayu, a nie z trailerów.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

ja nie przeczę,że GoW3 będzie brzydki, na bank będzie się bić z K3 i U3 o palmę najładniejszej gry 2011 roku ale gify to gify.

A z Gt5 też Ci mogę dać gify z gameplayu które praktycznie wyglądają jak relacja z zawodów z tv

Opublikowano

Don, Ficusiowi raczej chodziło o to, że na tak małych gifach wszystko wygląda super, bo nie widać baboli i niedoróbek jak aliasing albo rozmyte tekstury. Ale i tak Gearsy 3 prezentują się rewelacyjnie, nie mogę się doczekać ujrzenia całego singla, będzie na czym oko zawiesić na bank, skoro nawet grafika w GoW2 miejscami zachwyca nadal.

Spoko, jak na polska produkcję wygląda ok, ale potwornie szybko się nudzi, poza tym wygląda niewiele lepiej od Unreal Tournament III.

Ja bym powiedział, że BS wygląda gorzej niż Gears of War 2, czasem nawet sporo. Jednak Epic to jest Epic.

Opublikowano

o to mi dokładnie chodziło :)

A BS zdecydowanie <<<GoW2 :P I znowu przychodzi tu na myśl to ,że na gifach i youtube gry czasem wyglądają lepiej niż w rzeczywistości.Jeszcze rok temu,podczas oglądania pokazu na E3 głowę bym dał,że do premiery GoW3 to będzie najładniejsza gra wykorzystująca ten engine.

Opublikowano

ja tez jestem bardzo ciekaw tego co zaprezentuje w tym roku DICE. Jakby naprawde poprawili Singla, to z ich silnikiem mozemy dostac naprawde najlepszego FPS'a na konsole...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dogadają się przez te 10 dni i rozejdzie się po kościach.

Opublikowano

Sony ruszy niebo i ziemię, żeby kontynuować te dostawy. Dogadają się jakoś z LG (może nawet ostatecznie na swoją niekorzyść) i sytuacja wróci do normy.

Opublikowano

Ta sama fraza pada w Bulletstorm :P

Ishi z Bulletstorm używa dokładnie tego samego stwierdzenia w grze odnośnie uśmiercenia Serano

Wyobraziłem sobie od razu ten głos z gry :D

PS. Rozwala mnie jak na N4G hejtują VGC za ich prognozowane wyniki sprzedaży Killzone 3 (że niby za niskie) w sytuacji kiedy na leaderbords jest zapisanych o 120 tys. mniej graczy niż wynik sprzedaży na VGC + te wszystkie komentarze w stylu "Ja nie grałem jeszcze w multi i tak samo wszyscy moi znajomi".

Opublikowano

Nom, niezła beka z tych komentarzy. :lol: A odnośnie sprzedaży KZ3 to nie spodziewałem się tak słabych wyników. Myślałem, że chociaż 2mln zejdzie w te kilka dni.

A co silnika CoDa to fail, ale trochę prawdy w tym może być. W końcu musieliby zapewne robić nowy silnik od podstaw, zoptymalizować go i sprawić żeby działał bez czkawki w 60FPSach przy lepszej grafice. Stawiam że trwałoby to 2-3lata + rok na postawienie na tym gry.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Crying_Wolf: 2 mln w tydzień to prawidłowość sprzedaży takich serii jak Gears of War i Gran Turismo. 2.5-3 mln to zeszło do tej pory Killzone 2.

Opublikowano

Gearsy, GT5, Halo zapewne schodzą w takich ilościach w 2-3dni. Halo Reach miało chyba po pierwszym tygodniu 4mln sprzedanych pudełek. Ale to nie ważne, bo nawet KZ2 sprzedał się lepiej w takim przedziale czasowym. Widać, że ludzie się zawiedli i nie dali kolejnej części szansy. :P

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

No jak mamy już ściśle pisać to fakt - Reach i Halo 3 w tydzień zrobiły ok. 4 mln, GT5 ok. 2 mln., a Gears of War 2 2 mln zrobiło w 24h (chociaż mogłem z ODST pomylić :P).

Co do KZ2 i KZ3 to wszystko wskazuje na 20-30% spadek, ale może KZ3 będzie miało lepsze "nogi" chociaż ja skłaniam się w kierunku teorii, że duża ilość ex'ów Sony w 2011 + mocne nasilenie kozackich multiplatform doprowadzi do "kanibalizacji" sprzedaży.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

A czemu tu się dziwić? Czy ktokolwiek oprócz nas równie dobrze orientuje się w premierach takich gier jak KZ3? Po za tym, marketing SCEEu jest jeszcze gorszy niż było to w przypadku 2 części...

Popatrzcie na trailer Dead Insland. 3 minuty a piszą o nich wszystkie największe dodatki kulturalne na świecie.

Opublikowano

Szkoda tego KZ3. Gra zbiera slabsze oceny i sprzedaje sie gorzej niz czesc druga, a jest od niej o niebo lepsza ...

Opublikowano

W przypadku Killzone 2 bardzo dużo zdziałał hype towarzyszący grze od lat. Choć i tak spodziewałem się lepszych wyników sprzedaży. Trzecia cześć już nie była tak promowana i nie wiem czemu...

Opublikowano
  • Autor

Szkoda mi GG za taki kawal pracy jaki odwalili, a Sony odwala taka maniane z marketingiem.

Opublikowano

Czy ja wiem? Gra mogła być w dewelopingu jeszcze te 6 miesięcy. Bugi w multi i dziwnie ucięta końcówka singla troszkę dziwią, ale co tam. Świetny kawał kodu.

Opublikowano

Konami także popełniło błąd marketingowy przy premierze nowej Castlevanii. Przez to gra na początek nie sprzedawała się tak dobrze, bo dopiero obniżka ceny o 40% zrobiła swoje. Jednak w przypadku takiej firmy jak Sony niewielkei zaangażowanie w marketing może dziwić.

PS3 ma trochę swoich ex'ów ale one nigdy nie sprzedają się w jakichś olbrzymich nakładach (nie liczę Gt5). X360 ma nieco mniej ale sprzedaż wygląda bardzo dobrze. To wynika zapewne z dużego wyboru ex'ów na PS3, na X360 gracze kupują praktycznie każdego ex'a bo jest ich tam po prostu mało.

Opublikowano

To wynika zapewne z dużego wyboru ex'ów na PS3, na X360 gracze kupują praktycznie każdego ex'a bo jest ich tam po prostu mało.

No tak, przeciez przez te 5 lat na X360 faktycznie bylo mniej exow w stosunku do PS3 ... pierwszy rok kiedy gorowac bedzie PS3 pod tym wzgledem, a juz niektorym sie w doopach poprzewracalo ;P

Opublikowano

NEMESIS US: Mam na X360 w swojej kolekcji 17 gier, w które nie zagram na PS3 - tyle w kwestii, że "na X360 jest mało ex'ów". Jeden wyraźnie lepszy rok dla Sony i już zaczynacie pierdolić jakby PS3 wyszło dopiero w styczniu tego roku, heh.

Przypomnij sobie jak w 2009 przez 3 miechy pod rząd wyszło ODST, Forza 3 i L4D2.

Opublikowano

NEMESIS US: Mam na X360 w swojej kolekcji 17 gier, w które nie zagram na PS3 - tyle w kwestii, że "na X360 jest mało ex'ów". Jeden wyraźnie lepszy rok dla Sony i już zaczynacie pierdolić jakby PS3 wyszło dopiero w styczniu tego roku, heh.

Przypomnij sobie jak w 2009 przez 3 miechy pod rząd wyszło ODST, Forza 3 i L4D2.

Jakość nie ilość :thumbsup:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.