Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

A dla mnie to "next geny" mogą jeszcze przez 3 lata nie wychodzić. Bulletstorm mnie utwierdził w przekonaniu, że można w grach znaleźć zupełnie nowe pokłady zajebistości bez silenia się na stworzenie najśliczniejszej gry ever (nie umniejszając - Bulletstorm jest bardzo ładną grą).

A co do tej pokazówki to moim zdaniem UE4 zgniecie silnik od Crytek jeśli idzie o wizualia. Wystarczy zobaczyć screeny z ich ostatniej pokazówki zrobionej jeszcze na UE3.ileśtam :)

Edytowane przez donsterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano
Bulletstorm jest bardzo ładną grą

Nie jest.

Bulletstorm jest niestety dowodem, jak można maksymalnie spłycić rozgrywkę, skillshoty ok, ale ta gra to jeden długi i za(pipi)iście wąski korytarz zrobiony tak, żeby dziecko z autyzmem na chwilę się nie zatrzymało. NIE - dla takich gier.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie jest.

Jest jest jest jest ;)

Opublikowano

Nie jest.

Bulletstorm jest niestety dowodem, jak można maksymalnie spłycić rozgrywkę, skillshoty ok, ale ta gra to jeden długi i za(pipi)iście wąski korytarz zrobiony tak, żeby dziecko z autyzmem na chwilę się nie zatrzymało. NIE - dla takich gier.

Podejrzewalem, dobrze ze wycofalem preordera, to sobie teraz kupie DS2 jak skoncze Batmana AA i AC2.

Opublikowano

Nie jest.

Jest jest jest jest ;)

no_u.jpg

Aliasing mocno rzucający się w oczy, a w tle bitmapy albo słabe tekstury. Ja już mówiłem że ta gra wygląda gorzej niż Gears of War 2 z 2008 roku.

Gears%20of%20War%202%20pic%207.JPG

vs

bulletstorm_online_screen4_01.jpg

akurat dałem screen z momentu, który na mnie zrobił największe wrażenie w BS. Dodaj jednak do tego aliasing...

Crysis 2 jest piękną grą za to, w 50 calach robi ogromne wrażenie, a przecież to tylko multi.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Wygląd to nie tylko sama strona techniczna, ale także design lokacji, kolorystyka itp. To co dałeś to jeden z brzydszych momentów gry - pustynia i piasek. Zniszczone miasto = kozak :)

Psyko: jak nie lubisz gier gdzie jest non stop akcja to faktycznie dobrze zrobiłeś :)

Opublikowano

Wygląd to nie tylko sama strona techniczna, ale także design lokacji, kolorystyka itp. To co dałeś to jeden z brzydszych momentów gry - pustynia i piasek. Zniszczone miasto = kozak :)

Psyko: jak nie lubisz gier gdzie jest non stop akcja to faktycznie dobrze zrobiłeś :)

Dokładnie...jeśli mielibyśmy porównywać tylko stronę techniczną mogłoby być po równo jeśli chodzi o np. KZ3 i C2. Ale jeśli chodzi o design lokacji itp. to KZ,GOW czy nawet Bulletstorm niszczą takiego mdłego i sterylnego Crysisa.

Opublikowano

Don ja nie lubie Painkillera, al BS wali nim na kilometr, te dziwne bronie itd. Nie lubie tez pktow itd, chyba ze to Burnout. Ogolnie PARODA jest ze BL dostal wiecej w PE niz KZ3.

Opublikowano

Bulletstorm jest ok, takie bardzo mocne 8/10. Mozna sie niezle wkrecic, ale nie jest to gra ani lepsza, ani ladniejsza lub rownie ladna co KZ3.

Oceny w PE to niezla parodia xD Przestalem czytac to pismo przez Butchera i Urala ... jak widac slusznie ;]

PS. Crysis 2 sterylny ? Bez komentarza ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Bulletstorm jest ok, takie bardzo mocne 8/10. Mozna sie niezle wkrecic, ale nie jest to gra ani lepsza, ani ladniejsza lub rownie ladna co KZ3.

Oceny w PE to niezla parodia xD Przestalem czytac to pismo przez Butchera i Urala ... jak widac slusznie ;]

Może użyłem złego określenia...ale sorry lokacje,które dotychczas widziałem nie porywają...zwykłe miasto bez jakiegoś wyróżniającego się elementu.

Opublikowano

Celem Crytek tak jak mówili w jednym z wywiadów jest jak najlepsze oddanie wyglądu miasta. Ta gra nie ma prawa wyglądać inaczej przy takich założeniach. Co innego gdybyśmy mieli do czynienia z całkowitą fikcją.

Don ja nie lubie Painkillera, al BS wali nim na kilometr, te dziwne bronie itd. Nie lubie tez pktow itd, chyba ze to Burnout. Ogolnie PARODA jest ze BL dostal wiecej w PE niz KZ3.

Nie ma gier które podobają się wszystkim. Nie ma nawet gry, która by się podobała połowie. Każda gra większości ludzi się nie podoba, pytanie tylko czy znajdzie się na tyle liczna grupa odbiorów by dany projekt kontynuować. Mam wielką nadzieję, że takie grono odbiorców się znajdzie w przypadku Bulletstorm bo nie wyobrażam sobie bym nie dostał za dwa lata w swoje łapy sequela :)

A co do oceny w PE to ja jestem zwolennikiem patrzenia na oceny (jeśli ktoś już takie chce brać pod uwagę) głównie pod kątem jak danej produkcji udało się zrealizować pewien przyjęty model (ewentualnie w kontekście całej serii) i unikać bezpośredniego porównywania do innych gier nawet tego samego gatunku, a szczególnie wtedy kiedy założenia "obu" produkcji są zupełnie inne.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

zwykłe miasto bez jakiegoś wyróżniającego się elementu.

No jasne:

960489_20101215_screenkmef.jpg

pier2.jpg

Do designu Halo sie przywalaja, do Crysisa tez. Rozumiem, ze Killzone jest jedynym slusznym wyborem ?

Opublikowano

Ja nie wyobrazam sobie, ze Alan Wake nie dostanie sequela. Ale wyglada ovecnie na to, ze BL ma wieksze szanse na to. :(

Opublikowano

Ja nie wyobrazam sobie, ze Alan Wake nie dostanie sequela. Ale wyglada ovecnie na to, ze BL ma wieksze szanse na to. :(

Alan Wake dostanie na 99,(9)% sequel. Drugi dodatek zapowiadający kolejną część wyszedł na długo po tym jak już wiadome było, że sprzedaż jest mocno średnia.

Bulletstorm będzie miał mocno pod górkę patrząc po wynikach w UK.

Opublikowano

zwykłe miasto bez jakiegoś wyróżniającego się elementu.

No jasne:

960489_20101215_screenkmef.jpg

pier2.jpg

Do designu Halo sie przywalaja, do Crysisa tez. Rozumiem, ze Killzone jest jedynym slusznym wyborem ?

Co do screenów wyjątek nie czyni reguły ....być może będzie więcej podobnych miejscówek w grze nie wiem. Dla mnie cały ten Crysis to przereklamowane (pipi) i słabe uniwersum( o ile można mówić o czymś takim w przypadku gry Crytek). Killzone,GOW czy już nawet Halo ma ciekawiej wykreowany świat.

Nie,źle rozumiesz.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

No to to jak powinien wg ciebie powinien wygladac Crysis 2, ktorego akcja ma miejsce w NY ? Jakies piramidy ? Moze wykopaliska jakies albo dinozaury ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No to to jak powinien wg ciebie powinien wygladac Crysis 2, ktorego akcja ma miejsce w NY ? Jakies piramidy ? Moze wykopaliska jakies albo dinozaury ?

Lepiej ,żeby w ogóle C2 nie rozgrywało się w NY. Osadzenie C2 w NY jest słabym pomysłem. Już wyspa w jedynce była ciekawsza niż to.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

ja po ocenach dla np MoH zasiadlem do niego.

z kazda minuta coraz bardziej zastanawialem sie co oni dostali za taka dobra note ;)

gra na max 5-6

Opublikowano
Sony, na trwającym w San Francisco GDC, podało, że PlayStation 3 sprzedało się na całym świecie w ilości 41.6 miliona sztuk. Jest jeden mały problem z tą cyfrą. W ostatnim oficjalnym raporcie finansowym Sony chwaliło się, że sprzedało aż 47.9 miliona PS3.

Fail :potter:

Opublikowano

Nie dodali ponad 6 mln za ostatni kwartał.

Opublikowano

hahahaha - "juz nawet halo" to jakis zart right? Tak to jest jak wypowiadaja sie ludziki nie majace pojecia o grze i ogromnym i oryginalnym universum.

BTW, czekam na przesylke od rodziny z Kanady

OST REACH i

Halo-Encyclopedia-The-Definitive-Gu19-med.jpg

Opublikowano

Juz jakis czas temu byla taka plotka, modlilem sie zeby okazala sie wyssana z palca. Niestety sprawdzil sie najgorszy scenariusz, nie dosc ze MMO to jeszcze dla Activision. Moje zainteresowanie spadlo do zera <_<.

Na 360tce to juz w ogole bedzie parodia, nie dosc ze trzeba oplacac XBL to jeszcze beda chcieli zeby im co miesiac placic za granie :lol:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

"Epic Games 'Would Love' to Put Gears of War on PS3"

http://www.industrygamers.com/news/epic-games-would-love-to-put-gears-of-war-on-ps3/

Wcześniej mówili, że NGP jest dobrą konsolą na grę w stylu Gears of War.

Czyli można się spodziewać jakichś Gearsów/spinoffa na PS3/NGP w przyszłości :teehee:;)

Opublikowano

W tej generacji raczej nie ma sie co spodziewac trylogii Gearsow na innej konsoli. Mysle, ze dopiero gdy Epic stworzy cos nowego i szal na Gearsy zmaleje to wtedy zobaczymy porty na inne konsole/PC.

A tutaj cytacik ciekawy:

So will Gears of War ever come to PS3? Capps wouldn't say, but he did note that, "We definitely own Gears of War. This is our franchise, our IP," so the possibility is still there. However, he added, "Time and time again, when it came down to figure out what we do next with Gears, we sat down with Microsoft and they've given us really good, compelling reasons to work with them again."

"They don't just market it; they do amazing work and they have a user testing team that makes our games better, and so each time we've come to the point of 'what do we do next?' we've been happy to work with them. They help us make a better product and do some really cool marketing on the platform, so we save some money there."

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.