Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Zwykla, ale zastanawiam sie nad DLC. Jak na razie gra sie suoer, znaczy sie gralo.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Kup kabel, cofnij się do czasów pierwszego X'a, ale przynajmniej graj bez obaw ;)

Opublikowano

Sprawdzaliście kiedyś statystyki online Halo 3 ?

halo3ha.jpg

Ciekawe kiedy udostępnią na stronie dla Reach. ODST ma.

Są gdzieś takie statystyki dla Modern Warfare 2 dostępne ? Ciekawe czy któryś CoD przebije statystykę wszystkich zalogowanych graczy w Halo 3 (21 mln).

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Myślę, że CoD (4, 6 lub 7) spokojnie przebił te statystyki. :P Sprzedaż większa (?) + masa multikont i ciach.

Opublikowano

Microsoft szuka ludzi do pracy nad następcą X360:

http://www.linkedin.com/jobs?viewJob=&jobId=1285469

Lista poszukiwanych osób sugerowałaby, że konsola jest jeszcze w fazie koncepcyjnej czyli wyszłaby najwcześniej tak za dwa lata.

Opublikowano

Jestem bardzo ciekaw na ile poważnie można traktować taki news. Po prostu dla mnie jest trochę dziwne, że Microsoft nagle ogłasza się, że poszukuje pracowników do projektu następcy X360. Czy to nie dziwne? Uważam, że takie info powinno być ściśle tajne a rekrutacje prowadzone wewnątrz struktur M$. Przecież tam na pewno siedzi cała masa znakomitych koderów i inżynierów...

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

I tak PS4 będzie lepsze hłe hłe

Opublikowano

A co tu ukrywać ? To że pracują nad nową konsolą jest oczywiste. To nie jest nic z czym musieliby się kryć. To co muszą trzymać w tajemnicy to specyfikacja techniczna i swoją "mapę drogową". Microsoft z oczywistych rzeczy jakoś strasznie nie ukrywa - np. nowe ogłoszenia do pracy przy następnym Halo czytamy regularnie od roku pomimo tego, że nic oficjalnie nie jest zapowiedziane.

Opublikowano

Owszem, ale mimo wszystko nie powinni tak się z tym ogłaszać. Nie lepiej byłoby zaczekać do momentu zaprezentowania konsoli światu? To dlatego ten news wydaje mi się taki dziwny...

W przypadku poszukiwań pracowników nad nowymi grami takie ogłoszenia są w miarę wiarygodne, ale żeby Microsoft miał szukać ludzi do pracy nad konsolą next-gen...

Opublikowano

Nie wiem o co Ci chodzi. M$ daje ogłoszenie, że szuka ludzi do pracy nad nową konsolą, a Ty doszukujesz się nie wiadomo czego. Dla picu się ogłaszają :P

Opublikowano

Bo jeżeli ten news jest prawdziwy to de facto mamy pierwszą potwierdzoną wzmiankę o szykowanej konsoli next-gen, tak? Chodzi mi o to, że Microsoft o czymś takim po raz pierwszy powinien poinformować na jakiejś konferencji a nie przez pryzmat wieści o poszukiwaniu ludzi do pracy nad projektem, rozumiesz?

Opublikowano

Ale to nie jest news tylko FAKT. W swoim poście dałem link do bezpośredniego ogłoszenia wystawionego przez Microsoft :P

Długo zeszło zanim ktoś się zorientował, że ogłoszenie jest wystawione bo "wisi" tam już 4 dni :P

Opublikowano

Z tego ogłoszenia wynika, że koncern dopiero ruszałby z pracą nad nowym systemem, tak jak wcześniej wspomniałeś. Nieprędko ujrzymy więc nową generacje konsol. Ciekawe czy Sony już coś szykuje. Odnoszę wrażenie, że tym razem next--gena jako pierwsze wypuści Nintendo.

Opublikowano

Może być jeszcze możliwość, że szukają ludzi do jakiegoś konkretnego zadania przy projektowaniu konsoli, a resztę mają w głównej mierze rozpisaną. W takim przypadku nie wykluczyłbym nawet premiery na święta 2012 roku - 7 lat od premiery X360.

Opublikowano

Ktoś pamięta ile minęło czasu od zaczęcia prac na x360/ps3 do czasu jej wyjścia?

Nawet jeśli dopiero rozpoczynają pracę nad nowym ixem, to myślę, że najwcześniej 2013 wchodzi w grę. Nie pakowali by grubej kasy w Kinecta, gdyby mieli za 2 lata nową konsolę wypuszczać. Następca Wii wyjdzie jako pierwszy. I obstawiam, że będzie to maszyna o parametrach powiedzmy ps3, z jakimś tam bajerem, który znowu tą konsolę w jakiś sposób wyróżni.

Opublikowano

Ktoś pamięta ile minęło czasu od zaczęcia prac na x360/ps3 do czasu jej wyjścia?

Nawet jeśli dopiero rozpoczynają pracę nad nowym ixem, to myślę, że najwcześniej 2013 wchodzi w grę. Nie pakowali by grubej kasy w Kinecta, gdyby mieli za 2 lata nową konsolę wypuszczać. Następca Wii wyjdzie jako pierwszy. I obstawiam, że będzie to maszyna o parametrach powiedzmy ps3, z jakimś tam bajerem, który znowu tą konsolę w jakiś sposób wyróżni.

Z tego co można było wyczytać w ostatnim newsie dotyczącym Wii 2, nowa konsola Nintendo może nie wymagać TV do grania...

Jednak zobaczymy co z tego wyjdzie, Ninny potrafi wszystkich zaskoczyć i wyznaczać nowe trendy (Wiilot->Move->Kinect->casual). Od zawsze sądziłem, że Wii to tylko przedsmak uderzenia w rynek z czymś nowym. Dzięki świetnej sprzedaży Wii koncern nagromadził ogromne fundusze, dzięki którym opracują lepszą platformą za dużo większe pieniądze niż Wii, które jak wiadomo powstało niezbyt wysokim kosztem w porównaniu do platform konkurencji.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

To z tym projektorem w Wii2 to kompletna bzdura. Niepraktyczne, a do tego koszty takie urządzenia byłyby spore. Nie ma sobie co nawet głowy takimi głupotami zawracać.

Opublikowano

Nie wiem czy to dobry temat ale możecie mi powiedzieć czy x360 Slim ma podeobne parametry co PS3 czy się bardzo różnią??

Opublikowano

Poprzedni temat był odpowiedni. Tutaj nie zadawaj takich pytań.

Opublikowano

zły temat... no ale jak juz tu napisałes to napiszę tylko, ze: pytanie jest idiotyczne, bo nie mozna na nie odpowiedziec. konsola to nie jest pc. jak chcesz sobie porównac parametry to sprawdz na wikipedii itp.

Opublikowano

To z tym projektorem w Wii2 to kompletna bzdura. Niepraktyczne, a do tego koszty takie urządzenia byłyby spore. Nie ma sobie co nawet głowy takimi głupotami zawracać.

no chyba, że to będzie projektor hologramów, to urwą mnie od konkurencji

Opublikowano

Ta, a filmy będą streamować bezpośrednio do mózgu ;)

Opublikowano
  • Autor

no chyba, że to będzie projektor hologramów, to urwą mnie od konkurencji

Ta, a filmy będą streamować bezpośrednio do mózgu ;)

:teehee:

To bylby motyw. Rozmowy na Skype przeszlyby do lamusa. Wszyscy rozmawialiby w stylu Star Wars! :D

Opublikowano

Jeżeli obraz ma być na ścianie to konsola musiałą by stać za graczem a wtedy by padał cień na ściane

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.