Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Hardkorowe granie się kończy i to boli. Już tą generacje zalała masa kału, ale nowa generacja to już może być porażka. Jak nie dostanę normalnego pada i normalnych gier, to niestety skończę z graniem jako takim. Pierdziele jakieś hologramy i inne (pipi) dla spasionych no-lifeów z Ameryki, którzy chcą się poczuć niczym Darth Vader, podczas zamawiania hot-doga via Kinect 2.

Opublikowano

Hardcorowe granie się kończy? Bullshit. Nigdy nie było tylu gier najwyższej jakości. Na wszystkie trzy platformy grania jest aż nadto. A w WiiShity/MoveSyfy/KinectGówienka nikt nie karze ci grać. Ignoruj. I ciesz się dziesiątkami świetnych gier

Opublikowano

Owszem gier świetnej jakości jest sporo, ale wystarczy rzut oka w przyszłość i kolorowe barwy zmieniają się w czarno-białe. Wystarczy spojrzeć na FM4, która jest reklamowana głównie po przez pryzmat Kinecta. Wszyscy potentanci mówią o jakimś śmiesznym 3D, hologramach, telegramach i innych żałosnych rzeczach. Mi się to nie podoba, jestem zwolennikiem starej szkoły. TV + Pad i Kanapa. No i dobre piwko. Po prostu nie podoba mi się kierunek, w którym niechybnie zmierza branża. Mam nadzieje, że złoty wiek, który obecnie panuje nie zamieni się w czasy biedy i prohibicji.

Opublikowano

Ty jako posiadacz Xbox-a 360 możesz rzeczywiście odczuwać,że hardcorowe granie zostaje(lub zostanie) w jakiś sposób wypierane przez casual gaming. Chodzi mi tu o ostatnie słowa MS ,który po ogromnym sukcesie Kinecta powiedział,że chce się skupić przede wszystkim na produkcji gier przeznaczonych na ten kontroler ruchu. Na szczęście wciąż jest i będzie pełno hardcorowych tytułów ze strony innych producentów,choć nie zapominajmy o GOW 3 i Forzie 4 ze strony MS :P Pomyśleć,że Xbox 360 niegdyś raj dla hardcorowców przeistoczył się w maszynkę idealną dla niedzielnych graczy.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Ja się Wam dziwię, że w tym temacie jeszcze poruszacie kwestię Xboxa... :whistling:

Opublikowano

Hardkorowe granie to nabicie 30 mln punktów na stole Nightmare Mansion w Pinball FX2 :P

Demonizujesz Orion50. Hardkoru Ci u nas dostatek :)

MYSZa7 skończ z tymi pierdołami bo żal czytać takie głupoty. Fajnie, że takie (pipi)enie zaczęliście już w momencie kiedy na X360 ludzie grali w Reach i Fable 3 pod koniec roku, a ziomki z PS3 obgryzały pazury by pod koniec roku chociaż te GT5 w końcu wyszło.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Chciałbym podkreślić, że swoje zdanie opieram na całościowym spojrzeniu na branże. Nie zapominajmy o MOVE, które na szczęście jest dodatkiem, a nie oczkiem w głowie jak Kinect. No i sprostowanie nr.2 nie mam już Xbox'a. Obecnie nie mam nic, czaje się na PS3 z DFGT. Microsoft kopie sobie grób tym całym casualem, takie jest moje zdanie. Zepsuli wszystko od targetu po interfejs. Jednak co ja tam wiem. Wii to konsola nie dla mnie, sukces odniosła ogromny. Bill i spółka przejadą się na próbie naśladowania Ninny...

Nie demonizuje. Wyrażam swoje zdanie. Obecnie jest masa gier, w które można pograć na Xbox'e, uważam go za bardzo dobrą konsolę i spędziłem z nią wiele fajnych chwil, ale przyszłość nie napawa optymizmem. W tym roku oprócz GOW3 i Fm4 nie będzie w co na X'ie pograć.

Edytowane przez orion50

Opublikowano

Hardkorowe granie to nabicie 30 mln punktów na stole Nightmare Mansion w Pinball FX2 :P

MYSZa7 skończ z tymi pierdołami bo żal czytać takie głupoty.

Mi żal czytać o twoim jaraniu się Pinballu FX2 ^^... przecież nikt ci nie każe czytać moich wypocin ^^ zignoruj mnie czy coś :)

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

W tym roku oprócz GOW3 i Fm4 nie będzie w co na X'ie pograć.

Bo ja wiem...ja procz wyzej wymienionych zagram w mase swietnych multipatform Mass Effect3, Crysis2, Rage, Deus Ex czy F1 2011. ^_^

Opublikowano

MYSZa7 skończ z tymi pierdołami bo żal czytać takie głupoty.

Mi żal czytać o twoim jaraniu się Pinballu FX2 ^^

Bo nie możesz pograć w tę za(pipi)istą grę. Rozumiem i współczuję :)

Opublikowano

W tym roku oprócz GOW3 i Fm4 nie będzie w co na X'ie pograć.

Bo ja wiem...ja procz wyzej wymienionych zagram w mase swietnych multipatform Mass Effect3, Crysis2, Rage, Deus Ex czy F1 2011. ^_^

Celowo pominąłem multiplatformy. Do takiego F1 2011 chcę mieć w tym roku dobrą kierownicę :)

Opublikowano

Dla mnie Multiplatformy sa rownie wazne jak i exy...

Ba...Serie Mass Effect czy RDR stawiam wyzej niz jakiegokolwiek exa.

Opublikowano

Już nawet fani Xbox 360 twierdzą,że w tym roku z exów od MS to tylko GOW 3 i Forza 4....a podobno to takie zdanie dotyczyło tylko fanbojów Sony :)

Opublikowano

O "tylko" to już pisałem nie raz. Ciekawe w co grałeś na PS3 od marca 2010, bo Sony tak exami sypało wtedy, że szok. W tym roku jest podobna sytuacja na X360 i jest bee, ale jak Sony tak robi to liczy się jakoś, a nie ilość, he he. End of story.

http://www.industrygamers.com/news/thq-metro-2034-will-blow-peoples-minds-at-e3/

THQ jakieś dziwne manewry przy Metro 2034 robi. Kolejne farfocle patrzą na swoją grę przez pryzmat CoD'a. To już się zaczyna robić denerwujące. Niech pracują tak jak przy Metro 2033 to tego nie spieprzą.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
  • Autor

Chciałbym podkreślić, że swoje zdanie opieram na całościowym spojrzeniu na branże. Nie zapominajmy o MOVE, które na szczęście jest dodatkiem, a nie oczkiem w głowie jak Kinect.

Zgadza się. Cieszę się niezmiernie, że Move jest implementowane do gier pokroju Killzone 3, LBP 2 czy Resident Evil 5 GE w formie dodatku choc w przypadku tego ostatniego ponoc sprawuje sie lepiej niz pad.

Oczywiscie sa na niego gry rodzinne, bo to grono graczy kazdy chce pozyskac skoro jest najszersze. Zmienilem jednak co do niego zdanie po glebszym kontakcie.

Jasne, ze nie zastapi pada i kanapy, ale stanowi ciekawe urozmaicenie w graniu vide jutrzejsze demo Tigera Woodsa 12 gdzie ma byc perspektywa z widoku pierwszej osoby.

Opublikowano

O "tylko" to już pisałem nie raz. Ciekawe w co grałeś na PS3 od marca 2010, bo Sony tak exami sypało wtedy, że szok. W tym roku jest podobna sytuacja na X360 i jest bee, ale jak Sony tak robi to liczy się jakoś, a nie ilość, he he. End of story.

http://www.industryg...es-minds-at-e3/

THQ jakieś dziwne manewry przy Metro 2034 robi. Kolejne farfocle patrzą na swoją grę przez pryzmat CoD'a. To już się zaczyna robić denerwujące. Niech pracują tak jak przy Metro 2033 to tego nie spieprzą.

Ciekawe w co grałeś na Xbox 360 od września 2010 roku,bo Microsoft tak exami sypało wtedy, że szok. :kiss:

Ty wciąż z o roku 2010 ... ty masz jakiś problem,kompleks czy coś? Czy ja mówię o roku 2010 ? Mówię o bieżącym roku ...w którym od stycznia użytkownik maszynki MS nie zagrał w żadnego nowego hardcorowego exa z najwyższej półki przy czym posiadacze PS3 zagrali już w LBP 2 i KZ3 a jak dobrze wiemy to tylko początek serii wydawania świetnych exów.

Opublikowano

MYSZa7: Udajesz, że nie rozumiesz o czym piszę czy Ty tak na serio ? Piszę o waszej hipokryzji. Kolejny przykład - piszesz, że co ja z tym rokiem 2010, ok. To powinno iść też w drugą stronę co wy tak w tym 2010 o 2011 pieprzyliście z Tobą włącznie. Mam pisać dalej ? Jak napisałem, że na X360 wyszło dużo exów od 2005 to napisałeś, że liczy się jakość, a nie ilość. Oczywiście w Twoim mniemaniu jak widać do X360 w tym roku tego odnieść nie można bo spiny to robi się tylko jak się pisze o PS3 w zależności od tego jak wiatr zawieje :)

Opublikowano

MYSZa7: Udajesz, że nie rozumiesz o czym piszę czy Ty tak na serio ? Piszę o waszej hipokryzji. Kolejny przykład - piszesz, że co ja z tym rokiem 2010, ok. To powinno iść też w drugą stronę co wy tak w tym 2010 o 2011 pieprzyliście z Tobą włącznie. Mam pisać dalej ? Jak napisałem, że na X360 wyszło dużo exów od 2005 to napisałeś, że liczy się jakość, a nie ilość. Oczywiście w Twoim mniemaniu jak widać do X360 w tym roku tego odnieść nie można bo spiny to robi się tylko jak się pisze o PS3 w zależności od tego jak wiatr zawieje :)

Ja nie kwestionuje tego,że na Xboxa 360 wyszło wiele naprawdę świetnych exów od 2005 roku czy tam od którego. Nie kwestionuje tego,że 2010 rok nie rozpieszczał użytkowników PS3 w kwestii exów. A z tą ilością i jakością to może źle zrozumiałeś mój post wtedy bo była to bardziej ironia z mojej strony,przyczepiłem się tylko Crackdowna 2. Ja tylko odnoszę się do sytuacji exów w tym roku nic więcej.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

A czym się różni uruchomiony na konsoli ex od multiplatformy? Jakoś nie zauważyłem, żeby taki Mass Effect 2 stracił na jakości jak wyszedł na PS3

Opublikowano

W psx wyczytałem że na x-a wyjdzie 3x mniej exów w 2011 niż na ps3 z tym że tera Sony ma sprawe z LG i nie może exportować Konsol do Europy do końca sprawy

Opublikowano

A czym się różni uruchomiony na konsoli ex od multiplatformy? Jakoś nie zauważyłem, żeby taki Mass Effect 2 stracił na jakości jak wyszedł na PS3

Ale już nie jest taki za(pipi)isty i klimat gdzieś uleciał :thumbsup:

Opublikowano

Dobrze, że nie kazali zniszczyć wszystkich egzemplarzy gry ^_^

Opublikowano

TOTALNY WYGRZEW, dawac nowe konsole!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.