Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

O, ta Slimka wygląda lepiej od czarnej, DS3 też daje radę.

Opublikowano

Japończycy uwielbiają przesadzać ale faktem jest, że Gran Turismo 5 ma szansę udowodnić, że Japonia wciąż potrafi tworzyć naprawdę mocne gry. Chociaż ja z reguły nie wróżę dobrze produkcjom, które powstają ponad 5 lat. Studio wprawdzie miało mocne wsparcie ze strony Sony (60 mln dolarów na potrzeby projektu) ale zawsze coś może nie zagrać, wiecie jak to czasem bywa. Do GT5 finansowo też trzeba się odpowiednio przygotować bo i kierownica by się przydała, jakiś lepszy TV 200Hz 42", a już najlepiej to 3D.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Zeby nie bylo tak jak z Alan Wake, dlugi developing i z cudow zostala... bardzo dobra gra. PD dostarczy hit, co by nie gadac i nie wdzierac sie w smieszne wojny konsolowe, to ta gra zejdzie w kilkunastu milionach egzemplarzy.

Opublikowano

wy tam lepiej wytłumaczcie jakim cudem z wszystkich krajów świata GT5 wyciekło tylko u naszych sąsiadów,było do kupienia na ich odpowiedniku allegro a teraz trzech Czechów(na razie tylu się ujawniło) grają w fulla gry, która jeszcze nie ma oficjalnej premiery

Sony zapisze się tą grą w annałach growej branży-brak słów na to co oni zrobili za szopkę z tą grą

Opublikowano

Japończycy uwielbiają przesadzać ale faktem jest, że Gran Turismo 5 ma szansę udowodnić, że Japonia wciąż potrafi tworzyć naprawdę mocne gry. Chociaż ja z reguły nie wróżę dobrze produkcjom, które powstają ponad 5 lat. Studio wprawdzie miało mocne wsparcie ze strony Sony (60 mln dolarów na potrzeby projektu) ale zawsze coś może nie zagrać, wiecie jak to czasem bywa. Do GT5 finansowo też trzeba się odpowiednio przygotować bo i kierownica by się przydała, jakiś lepszy TV 200Hz 42", a już najlepiej to 3D.

A RE4 ile powstawał? :) Wyszła gra gameplayowo zjadająca wszystkie części razem wzięte. No ale GT to co innego, tutaj nie ma nawet mowy o jakiejkolwiek rewolucji. Do tego ciągłe przekładanie daty premiery, ciekawe z czego to wynikało, pewnie z masy bugów.

Co do Alan Wake'a może w drugiej części uda im się wrzucić to czego zabrało w oryginale. Silnik i ogólny szkielet gry już mają.

Opublikowano

O dupnym developerze to świadczy, a nie konsoli ;) PS3 nie jest wcale słabsze technicznie od X'a tylko ma inną architekturę. Sony po raz kolejny popełniło ten sam błąd, co w przypadku PS2. Pocieszające jest zawsze to, że można na multi pograć za darmo ;) Z resztą i tak wolę Bad Company 2. Niedługo dojdą 4 nowe mapy za darmo. Nie wiem co by musiało się stać, żeby Activision wpadło na taki sam pomysł.

Opublikowano
  • Autor

Kolejne porownanie, ktore w wiekszosci opiera sie na kontrascie i jasnosci. Fakt, troche lepsze tekstury na X360, wyrazniejsze, co nie zmienia faktu ze reszta zalezy od ustawien TV. Jakosc dziwnym trafem mam tak skonfigurowany telewizor, ze nigdy u mnie gra nie wyglada tak jak na porownaniach.

Ale fakt, faktem - przy tych samych ustawieniach, wersja na 360 wyglada lepiej.

Opublikowano

trzeba by dorwac koticka na jakims e3 i go zaciukac.

Opublikowano

Na PS3 brak detali, ale najlatwiej zrzucic to na karb troche lepszych tekstur na Xie i roznicy w kontrascie.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Tu akurat ustawienia TV nic nie mają do gadania bo raczej robią testy na tym samym zestawie z tymi samymi ustawieniami. Wersja z PS3 jest trochę wyprana z cieni i tekstur. Na moje oko jakby była w niższej rozdzielczości albo X360 lepiej upscaluje.

I tak najważniejsza jest wydajność w trakcie gry.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

To jak z Castlevanią, tam akurat była lepsza na PS3.

Opublikowano

CoD BO > Castelvania

Opublikowano

CoD BO > Castelvania

Szymon Majewski >>>> każdy inny słowny atleta

Opublikowano

castelvania wygląda identycznie ale podobno jest płynniejsza o 2/3klatki na ps3 a takie porównanie do sytuacji z COD BO jest śmieszne

http://www.lensoftruth.com/?p=22878

Opublikowano

Śmieszny to jesteś ty :) To tak dla ścisłości :turned:

Z tego co widać to różnica jest jedynie w jakości KILKU tekstur. Reszta to róznice do skorygowania ustawieniami TV. Poczekać trzeba na porównanie framerate'u.

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi daddiemu, ale ja chcialem zaznaczyc ze CoD Bo jest fajniejsze niz Castelvania :teehee:

Opublikowano
  • Autor

Tu akurat ustawienia TV nic nie mają do gadania bo raczej robią testy na tym samym zestawie z tymi samymi ustawieniami. Wersja z PS3 jest trochę wyprana z cieni i tekstur. Na moje oko jakby była w niższej rozdzielczości albo X360 lepiej upscaluje.

I tak najważniejsza jest wydajność w trakcie gry.

Napisalem, ze kwestia ustawien TV jest polepszenie wizualiow wersji na PS3 do X360, bo tak jest. Wystarczy przyciemnic (w tym porownaniu jest bardzo jasna ta wersja PS3 btw) poprawic kontrast i juz wyglada tak samo jak klockowa wersja. Kilka tekstur jest mniej szczegolowych, ale napewno nie jest to duza roznica. O Bayonettcie czy innych skopczonych portach PS3 nie ma mowy.

A co do wydajnosci to ani w multi ani w singlu nie mialem jeszcze ani jednego dropa. Zobaczymy jak bedzie dalej, ale jest na razie plynnie.

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi daddiemu, ale ja chcialem zaznaczyc ze CoD Bo jest fajniejsze niz Castelvania :teehee:

COD to tylko kolejna strzelanka. Castlevania lepsza.

Opublikowano

COD to tylko kolejna strzelanka. Castlevania lepsza.

Dokładnie, cody ostatnio to tasiemce, więc nawet nie zamierzam kupować BO. Po prostu lubię grać w singla na multi nie mam czasu.

Opublikowano

chodzi o to ze zwyrol porównuje różnice w cod pomiędzy x/ps do różnic w castlevani która wygląda identycznie.

co do COD VS C. to castlevania jest naprawdę super, jedna z najlepszych gier w tym roku, takich brakuje a CODo podobnych mamy w uj.

Patrząc na sprzedaż Castlevani czy Enslaved takie gry są na wymarciu, ciekawe czy powstaną kontynuacje, bo zakończenie Castlevani jest mega.

Opublikowano

Z tym kontrastem to bzdury, wystarczy chocby spojrzec jak biednie oteksturowane i oceicnione sa okkiennice w BO na PS3 na jednym ze screenow.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.