Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Fakt, ale oba tak samo mi sie nie podobaly ;P

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Wlasnie sprawdzilem demko Crysis 2 na PS3 ... slabo.

- tekstury

- framerate

- oswietlenie

- rozdzialka

- pop-up

- aliasing

Wszystko wypada zdecydowanie gorzej na PS3. Rozdzielczosc jest chyba nizsza, bo wszystko wydaje sie rozmyte. Juz dawno nie widzialem tak duzej roznicy w oprawie jezeli chodzi o multiplatforme.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Frostbite 2.0 potrafi stworzyć piękne wizualizacje - stwierdził w rozmowie z dziennikarzem serwisu HipHopGamer Josh Olin, marketingowiec ze studia Treyarch. Po chwili dodał jednak, że silnik służący jako podstawa grom z serii Call of Duty może zostać zaktualizowany i z powodzeniem konkurować z technologią stworzoną przez studio DICE.

ha_ha_ha_oh_wow.jpg

Opublikowano

Grałem demko Crysis 2, bez szału. Wracam do KZ3. :)

Opublikowano

Ale wygląda na to, że przynajmniej PS3 ma lepsze "godraysy":

robbazcom1.png

I to tyle jeśli chodzi o przewagę wersji PS3 nad X360 ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Spokojnie, roznica w rzeczywistosci nie jest tak duza jak na tym screenie :) Roznica jest spora ale nie az taka.

Opublikowano

demko crysisa to prawdziwy kryzys dla ps3 :P Na serio badziewny aliasing,rozdziałka i framerate wali na każdym kroku. A szkoda,bo sam gameplay jest fajny i posiadacze x360 i dorych pc na pewno za kilkanaście dni dostaną solidny tytuł.

Opublikowano
  • Autor

Wiecie, co? Jak ogladam te porownanie ktore zarzucil Szczurek, to powiem wam, ze tak wyglada spartolona robota. Nie ma tam nic, czego niemogliby osiagnac na PS3 i X360.

Tak jak z pierwszym Crysisem - nie zrobi wrazenia optymalizacja, bo swego czasu jak jedynka miala premiere to trzeba na tamte czasy miec zaje.biscie mocna maszyne zeby uciagnac wszystko plynnie na maksa. Teraz tez trzeba mocarza i do tego nie potrafili przeniesc tego na konsole.

Moze zabrzmiec to troche fanbojsko, ale jezeli daliby gotowy pecetowy kod C2 Naughty Dog albo Guerilla Games to moge sobie dac uciac reke ze cieszylibysmy sie genialnym portem. Sory, ale uznaje te 2 studia za najzdolniejsze kodersko w tej generacji z lekka przewaga na korzysc ND.

Opublikowano

Crysis 2 na Xbox'a wygląda rewelacyjnie i uważam, że i tak jest lepiej niż ta konsola może uciągnąć :) a mówię o multi, singiel musi miażdżyć. Port na PS3 wygląda na spartolony, ale czekamy na recki

Opublikowano

Jaja jak berety, jeśli ktoś w tego fake,a uwierzył.

No bo przecież oczywiste, że Ubisoft pewnie zapodział gdzieś płytkę-zapewne miał tylko jedną,(bo przecież nie ma możliwości archiwizacji pliku na twardym dysku :) ) z soundtrackiem do swojej gry i musiał ściagnąć muzę z torrentów.

Czekam na kolejny news-"Namco sprzedaje Tekkena ściagniętego z torrentów" :)))))

Opublikowano

Nowy Mortal Kombat jest świetny :) Tak powinny wracać legendy :D Grzechem będzie nie zainwestować - tym razem na PS3 bo wiadomo jak jest z krzyżakiem na X360 :P

A co do Crysis 2 to niech się postarają w końcu o demo singla - demo multi na X360 ma betonowe 30 FPS i brak screen tearingu i baaaaardzo jestem ciekaw czy ciągnąc grafikę w singlu do góry zachowali te parametry.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

robbazcom1.png

Jak ta gra TAK w multi wygląda na konsolach to masakra O_o Nie wiem na co te narzekanie jeśli idzie o wersję PS3, przecież wygląda super.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

W ruchu nie wygląda ponoć tak super. Na statycznych screenach znowu największe wrażenie robi różnica kontrastu, ale podczas rozgrywki wszelaki blur, paćka typowa dla gier w niższej niż HD rozdziałce wali po oczach. Dlatego PS3 odstaje jeśli chodzi o Crysis 2.

Aczkolwiek w kwestii paćki to chyba nic nie pobije Alana Łejk ;)

Opublikowano

Przecież Alan Wake to jedna z najładniejszych gier tej generacji, nie wiem gdzie masz tam paćkę. Gra chodzi w niepełnym 720p, ale to nie ma znaczenia. 4xMSAA daje radę, tak samo jak mega oświetlenie i świetne tekstury.

Opublikowano

oświetlenie zgadzam się, jest nawet więcej niż rewelacyjne, ale tekstury? Miejscami są po prostu żałosne. 4xMSAA jest ale bardziej rzuca się w oczy rozdziałka prawie w sub HD. Ja jakoś specjalnie nie jestem na to wyczulony, ale akurat w Alanie widać to mocno...

Opublikowano

Uwierz mi, nie wyglada lepiej. Gram sobie na zmiane w jedna i druga wersje. Na tym screenie obie gry sa tak samo zblurowane co jest sporym przeklamaniem.

Jedyna rzecz, ktora podoba mi sie jezeli chodzi o wesje na PS3 to sterowanie. Dokladniej chodzi mi o mniejszy lag, ale jestem spokojny o wersje na X360 bo demko na tym sprzecie to starszy build, a demko na PS3 to juz retail.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.