Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ten gameplay jest stary jak moja babcia :)

Opublikowano

Nie mozna miec wszystkiego ;P

89930037.jpg

Szot pochodzi stąd, od Niemców:

>>>KLIK<<<

Tu jest porównanie TW2 ich autorstwa:

>>>KLIK<<<

Jeden ze screenów:

Two_Worlds_2_Vergleich_5.jpg

Tu to samo łapanie na mojej karcie (gamma w grze na odgórnych ustawieniach 23/30):

imtvSe.png

A tu podrasowana do 30/30:

imtYoy.png

Filmik jako dowód:

http://www.youtube.com/watch?v=lLfm_cajvgc

I na koniec mniej więcej to samo ujęcie z C2:

ijPBC4.png

vs to:

Crysis_2_PS3_Xbox_360_PC_2.jpg

Szału co prawda nadal nie ma, ale robienie z gówna jeszcze większego gówna jest gówniane.

(Szkoda,że nie mam możliwości łapania screenów z XO.)

Podsumowując, o ile framerate ssie (podliczałem klatki w losowo wybranych sekundach i wychodziło 20 z drobnymi, kiedy na ekranie było tylko otoczenie bez graczy, przykład:

http://www.youtube.com/watch?v=rqxk6hg3AXc

roździałka to samo, tak już tekstury czy pop up nie za bardzo a tym bardziej oświetlenie (więcej obiektów jest cieniowanych / rzuca cienie.

Opublikowano

Wiem o tym, ale jakoś nie mogłem znaleźć innych materiałów pochodzących z wersji na PS3. Jeśli demo przypadnie mi dziś do gustu (baaardzo możliwe) to grę kupię 25.03. W Crysis 2 podoba mi się technologia jaką developer daje graczom do wykorzystania. Może wersja na PS3 jest gorsza ale wystarczy, żeby była przyzwoita. Póki co gra we włoskim OPM dostała notkę 9 i chyba jeszcze gdzieś.

Mimo wszystko powoli zaczyna mnie wkurzać fakt, że konsola Sony często przy grach multiplatformowych otrzymuje port o gorszej jakości. Nie wiem czy winić tutaj developera czy samo Sony, które projektując PS3 nie pomyślało o developerach third party. Choć ex'y wyglądają zabójczo, ale to już inna para kaloszy. Studia 1st party piszą tylko na PS3 i tutaj jest ta różnica. Crytek musiał liczyć się z zasobami każdej platformy aby engine nie wyłożył się na żadnej z nich. I jak zwykle PS3 na tym ucierpiało, choć technicznie jest lepsze od X360.

Czytając newsy o Crysis 2 to producent zarzeka się, że nie ma różnicy na obu wersjach ale trzeba to samemu zweryfikować.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

ale robienie z gówna jeszcze większego gówna jest gówniane.

Spokojnie, roznica w rzeczywistosci nie jest tak duza jak na tym screenie :) Roznica jest spora ale nie az taka.

:teehee:

Opublikowano

To jest PC wersja jak w morde strzelil ;]

Opublikowano

Wiem, wiem. Niemieckie pojeby nawet poprawnego opisu filmu nie potrafią zrobić.

Opublikowano

A Ty nie potrafisz najpierw sprawdzić filmików, które wrzucasz :teehee:

W opisie filmu jest że to X360. W temacie z VGC jest napisane, że to piracki rip z X360, a na filmie jest PC. Wybacz, że nie oglądam najpierw pół godziny filmu żeby sprawdzić czy autor wie na jakim sprzęcie grał.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

To ja wroce na moment do Kinecta. Cofam wszystkie slowa, które wypowiadałem nie grajac. Myślałem, ze szybko się znudzi, ale poki co jestem ta zabawka zachwycony. Wszyscy pisza, ze Kinect to zabawka dla Casuali, a to (pipi) prawda. Pokazcie mi ile osob wymasterowalo tak niby banalna gre jak Kinect Sports ? Przeciez by osiągnąć niektóre tam wyniki, nie dosc, ze trzeba mieć niezla kondycje i refleks, to naprawde trzeba posiwcic sporo czasu, by niektore minigry i dyscypliny wymasterowac. Wystarczy, ze napisze, ze dzisiaj z 1,5 godziny spędziłem na probie zdobycia jednego achivementa – spociłem się jak swinia, a i tak się nie udalo... :teehee:

To jest mega przewaga MS nad PS Move. Kinect jest czyms nowym, jest prosty w obsludze, wystarczy minuta by kazdy zalapal o co chodzi, znajomi od razu wczuwaja się w gre i nie chca konczyc, do poki się nie zmecza. Nie sadzielm, ze kiedys to napisze, ale oby wiecej gier na niego robili :potter:

Co do Crysisa - z ciekawosci zaczalem sciagac demo, po screenach az takiej tragedi nie widac, ale wszyscy pisza, ze jednak jest :teehee:

EDIT: NO I MAJĄ RACJE. Bez kitu - ta gra nie ma za wiele wspolnego z tym, co mozna zobaczyc na Xie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Na 24h.

Thank you for your interest in the PlayStation 3 version of the Crysis 2 multiplayer demo. Though many gamers have had a great experience playing the demo, we are aware that others have been experiencing server connection delays. We’ve identified the root cause and have decided to close the PS3 demo in the next 24 hours to ensure all issues are resolved when the game launches next week. Our priority is to ensure that the final product is flawless at launch.
Opublikowano

Na forum pracownik Crytek twierdzi, że demo nie jest z finalnej wersji gry:

Tell us Cry-Tom is ps3 mp demo the same build as retail version of the game ??

No, it's an earlier version.

http://www.mycrysis....=146382#p146382

Trochę się to kłóci z tym:

Crytek: Crysis 2 PS3 Demo Based on Code Just Prior to Submission

http://vghq.net/2011...-to-submission/

Crytek - Maximum Bullshit.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Jesli tak faktycznie wyglada singiel na 360tce to nie mam wiecej pytan :ninja: Heh, niemozliwe, zbyt pieknie to wyglada, pewnie znowu PC wersja z padem podlaczonym.

To jest na 100% z X0 (Spoilery!)

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Wygląda pięknie i sądzę, że może to tak wyglądać mając na uwadze fantastycznie wyglądające multi. Szkoda, że konsola zdechła ;(

Edytowane przez orion50

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.