Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Idealny zestaw do Kinecta :)

Masz Dance Central i wszystkie laski twoje ;)

Edytowane przez donsterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

3 screen, element przy drzwiach, na PS3 rodem z N64.

Opublikowano

No super, ale na screenach to i Castlevania wyglądała ładniej od God Of War 3. :teehee:

Opublikowano

jest różnica na korzyść x360 i tylko ślepy powie,że wynika ona z kontrastu TV - są lepsze teksturki i lepsze oświetlenie.

Co i tak nie zmienia faktu,że do mnie najładniej z wszystkich current genowych CoDów prezentował się pierwszy Modern Warfare

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Niektórzy to chyba pomylili się kupując konsole, już lepiej powinni zostać przy przeglądarce internetowej i porównywać gry po screenach ;)

Opublikowano

info z serwisów:

PS3 is confirmed to run at 540p, Xbox runs at 720p native on BO.

PS3 version also runs at 30 frames, whereas the xbox version is 60 frames consistently

Wiedziałem odkąd obejrzałem wczoraj filmik porównawczy, że na PS3 zajechali rozdziałkę - norma. Ale 540p :o przy tak średnio słabej grafice... jeżeli na dzień dzisiejszy miałbym powiedzieć co najbardziej zawodzi w BO to właśnie grafika. Serio ale momentami aż odrzuca wczoraj grając misję gdzie

niby zabijamy Castro jest taki moment, że uciekamy w pole trzcinowe czy jakieś tam

to ta trzcina wyglądała jak z PSOne. Kompletnie nic nie przesadzam - bitmapy 2D, wybuchy również wyglądają słabiutkooo no mnie momentami aż razi to wszystko.

Na filmikach o wiele ładniej wyglądał BO a to pewnie dlatego, że wszystkie filmiki było z XO :whistling:. Grając misję

gdzie uciekamy z Workuty

która to misja jest mocno naładowana skypto akcjami (w sensie pozytywnym) cały czas zastanawiałem się jakby to zaje.biście było gdyby BO miał grafikę taką jak K2/K3. Albo odwrotnie gdyby K2/K3 posiadał takie akcje jak BO to by była masakra, miód dla oczu.

Zaraz ktoś napisze, że grafika to nie wszystko bla bla ok ale bez przesady - BO na PS3 jest brzydkie, nie, że nie robi wrażenie (bo takie było mw2 graficznie ale nie raziło) ale BO jest po prostu brzydki. Jak MW3 ma być na tym samym silniku za rok czy dwa i to po takich fps-ach jak Rage, K3 czy Crysis 2 to powodzenia to będzie jak gra z Psone :whistling: (graficznie).

Chyba jednak nie chodzi tu o konfiguracje TV :)

Opublikowano

Jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że wersja na PS3 chodzi w 30fps i 540p podczas gdy na X360 jest to 60fps i 720p... Poprzednie części wyglądały praktycznie identycznie na obu konsolach (na obu poniżej 720p, 2xAA i ok 50-60fps), przy czym część tekstur tez na X360 było lepszych.

Jeśli to prawda to developer mocno pokpił wersję na PS3 (niewykluczone, że dzięki gotówce od m$, który widocznie sypnął nie tylko za czasową wyłącznosć na dodatki...). Ja to dobrze, że ta gra mnie nie interesuje :)

Opublikowano

Tak na pewno MS podplacil Koticka, zeby zrobili gorsza wersje na PS3. Treyarch nie ma tyle czasu zeby piescic sie z "zawila" architektura PS3, tyle.

Opublikowano

Jeśli to prawda to developer mocno pokpił wersję na PS3 (niewykluczone, że dzięki gotówce od m$, który widocznie sypnął nie tylko za czasową wyłącznosć na dodatki...). Ja to dobrze, że ta gra mnie nie interesuje :)

jak to dobrze poczytać śmieszne teorie playslevów na dobry początek dnia, okrutny MS przekupił cały świat :turned:

Opublikowano

Oj bigbig... playslave.. brawo :)

@ Psyko

Nie zapłacił za gorszą wersję na PS3, tylko za to żeby bardziej przyłożyli się do wersji na X360.

Tak czy inaczej wersja na PS3 zostałą pokpiona bo poprzednie częsci (też od tego developera) wyglądały ichodziły praktycznie tak smao na obu platformach. Z tego co czytam opinie ludzi to BO wygląda gorzej niż MW2... więc skąd taki spadek wydajności na PS3?

Opublikowano

dziwna sytuacja bo engine CoDa świetnie funkcjonował na ps3. Zarówno CoD4 jak i WaW i MW2 choć mikroskopijnie brzydsze niż u "konkurencji" to działały idealnie płynnie na ps3. A tu nagle nowa część dostaje czkawki... Nie wierzę,że M$ ich przepłacił i być może to wina jakiegoś błędu w kodzie i patch to naprawi

Opublikowano

Patch nieczego nie naprawi, tak juz gra zostala napisana na PS3.

Opublikowano

nawet jeśli MS by sypnął za dopracowanie wersji na Xa to się nazywa ,,przekupienie'' ale jeśli Sony by to zrobiło to ,,pomoc techniczna'' :teehee:

a gdzie jest napisane o 30fps na PSa i 60fps na Xa ?

Opublikowano

No na necie sa glosy, ze ta roznica to jakis bullshit.

Opublikowano

30fps ps3 a 60fps x360 to bullshit. Po prostu płynne 60fps xbox, spadki animacji ps3 plus różnice z teksturami i rozdziałką

Opublikowano

Zła informacja dla MaZZeo - Black OPS na X360 kupiło już ponad 4 mln ludzi :P (dane z playlist)

Opublikowano

Czyli można założyć że sprzedaż Black Ops w pierwszym tygodniu wyniesie: X360 5 milionów, Ps3 3,5 miliona.

Opublikowano

Zła informacja dla MaZZeo - Black OPS na X360 kupiło już ponad 4 mln ludzi :P (dane z playlist)

:lol: bzdury jakieś, skąd info takie? Rok temu MW2 sprzedał się w 5 milionach w 1 tygodniu, a BO w 24h w 4kk? Link or gtfo :P

Poza tym dziś czytałem, że Treyarch chwaliło się milionem odpalonych BO na Xbox Live.

Przeprowadzamy także promocję skierowaną do graczy posiadających konto na Xbox LIVE przypisane do innego kraju. W limitowanym okresie czasu, członkowie Xbox LIVE, którzy posiadają zarejestrowane konto w innym kraju przed dniem 10 listopada 2010 r., otrzymywać będą do 1600 Microsoft Points z chwilą przeniesienia swojego konta do Polski. Oferta ważna jest do dnia 10 stycznia 2011 r.. Kwota 1600 MSP zostanie przyznana osobom posiadającym zagraniczne konto w usłudze Xbox LIVE (utworzone przed 10-tym listopada 2010 r.), które kiedykolwiek wcześniej dokonały zakupów poprzez rynek Xbox LIVE. Osoby posiadające konto zarejestrowane za granicą, które jednak nigdy nie korzystały z zakupów poprzez rynek Xbox LIVE, otrzymają kwotę 800 MSP.

No jeżeli tak MS Polska zaczyna z polskim XBL to szacuken. :thumbsup:

Opublikowano

To co w końcu, Black Ops podbiło rekord Modern Warfare 2?

Opublikowano

VGC ujawniło swoje dane dotyczące startu Kinecta w Amerykach. Dane dotyczą 3 pierwszych dni sprzedaży:

Microsoft launched the Kinect Sensor on November 4th in the Americas and VGChartz data shows that as of 6th, over 475,000 Kinect Sensors had been sold in the Americas. Kinect Adventures is bundled with every Kinect system so the top selling stand-alone Kinect software is Kinect Sports, closely followed by Dance Central:

Kinect Week One Sales, Americas:

Kinect Adventures 479,992

Kinect Sports 142,991

Dance Central 132,554

Kinectimals 98,303

Your Shape: Fitness Evolved 61,338

Fighters Uncaged 31,939

Kinect Joyride 31,854

Sonic Free Riders 18,402

Motion Sports 16,198

Adrenalin Misfits 3,602

Dance Masters 3,459

Jeśli o mnie chodzi to miazga. Kinect dosłownie zmiażdżył Move w USA, te wyniki miażdżą nawet światowe wyniki Move patrząc na sprzedaż softu.

Niesamowita sprzedaż softu, który nie jest bundlowany.

Jeśli dobra passa się utrzyma to M$ nie będzie miał problemu z wyciągnięciem exów na Kinecta od developerów third party.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Tymczasem Z jednej strony MS daje 1600 pkt za przeniesienie GT na nasz z drugiej ponoc jest blad ze przez przypadek mozga anulowac konto? ;D

Dzis widzialem 1 raz kinecta w promocji w RTV EURO AGD xD

1500zl z xbox'em w zestawie. Krzyz na droge

btw onet osiaga ostatnio nowy poziom dna :D

Sie dziwilem dlaczego od osatnich dni sa tam w dziale gry same naglówki typu:

-"Rewolucja nadchodzi"

-"Hit roku"

-"Ps3 tego nie pociagnie"

az znalazlem nowy portal :D Xbox.onet.pl

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Nie opłaca się przenosić na polskiego Live. Nie ma całego stuffu na marketplace więc po ch@j. I wszystko wskazuje na to, ze będąc zarejestrowanym na UK dalej będę miał blokadę regionalną :/

Opublikowano

To co w końcu, Black Ops podbiło rekord Modern Warfare 2?

Czyli czy Paloma pobije Niewolnice Isaure ?

Ps Kinect Adventure i Sports jest bundlowany czy tam dorzucany do konsol, nawet u nas w MM jest promocja z klockiem, sądzę, że USA nie jest gorsze :)

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

A za rok Kotick powie, że te wcześniejsze COD-y to syf i dopiero ten nowy nadchodzący będzie zajebisty. :turned:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.