Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Dokladnie, ta prostota i mozliwosci jakie daje XboxLive powoduje, ze czlowiek sie przywiazuje, do znajomych, swojego profilu - nawet glupich achivementow. Sorry, ale nawet system trofeow na PS jest tak rozwiazany, ze ja - posiadajac X'a nie mam zadnej motywacji by calakowac gry na PS3.

I tak sie ostatnio zastanawialem - Gry Na Zadanie - swietny patent, czy ktos sie orientuje, czy ilosciowo gier jest tyle samo do wyboru na PSN ?

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Panowie, dorwalem 3DSa i... jest totalnym crapem :( Trzeba NIERUCHOMO i CENTRALNIE patrzec sie na ekran. Przy minimalnym wychyleniu ekran miga i rozjezdza sie na dwa:( Samo 3d daje rade, ale granie w zrecznosciwki (czyli wiekszosc) mija sie z celem (bo rece sie ruszaja...). Szkoda:/

NIE KUPUJCIE PRZED SPRAWDZENIEM!

Opublikowano

I tak sie ostatnio zastanawialem - Gry Na Zadanie - swietny patent, czy ktos sie orientuje, czy ilosciowo gier jest tyle samo do wyboru na PSN ?

Nie mów że kupujesz gry przez XBL :blink: , przecież taniej wyrwiesz nówki w folii. Ceny w cyfrowej dystrybucji są ostro przegięte <_<

Opublikowano

Panowie, dorwalem 3DSa i... jest totalnym crapem :( Trzeba NIERUCHOMO i CENTRALNIE patrzec sie na ekran. Przy minimalnym wychyleniu ekran miga i rozjezdza sie na dwa:( Samo 3d daje rade, ale granie w zrecznosciwki (czyli wiekszosc) mija sie z celem (bo rece sie ruszaja...). Szkoda:/

Zeratul pisał parę dni temu, że 3DS ssie paukę. Im bliżej tym lepsze 3D, im dalej tym gorsze i tak jak mówisz trzeba patrzeć centralnie na wprost.

PS. ESRB ujawniło swój opis Rise of Nightmares, japońce ostro przegięli z grą jak widać :P

This is a horror-adventure game in which players assume the role of an American tourist who must rescue his wife from a deranged scientist. From a first-person perspective, players use brass knuckles, knives, hatchets, and chainsaws to kill zombie-like creatures and disfigured monsters inside a mansion environment. Combat is highlighted by exaggerated sprays of blood, and damage often results in dismemberment or decapitation—stray body parts sometimes litter the ground.

Some sequences and cutscenes depict more intense acts of violence: a man screams loudly as spikes impale his body; a restrained character’s hand is chopped off before he is killed; a character (cut in half) crawls away in a pool of blood; a soldier is ripped apart by a monster, causing blood to stain the screen. During the course of the game, some female creatures are depicted in revealing outfits (e.g., ‘pasties’ that partially cover their breasts); in one sequence, a woman sits on the central character’s chest and engages in suggestive dialogue (e.g., ‘Oh, how I’ve thought of this—night after night. How I’ve missed these lips.’). Dialogue also includes phrases such as ‘Best sex of my life.’/'Worst sex of my life,’ ‘f**k,’ and ‘sh*t.’

Przynajmniej nikt nie będzie narzekał, że gra na Kinecta = gra dla dzieci :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nie ma co dyskutowac - Lons odkryl temat ConsoleWars, wiec mamy prze(pipi)ane :teehee:

Jakość gry na Xbox Live nie jest taka sama, bo na jakos Lons wplywa wlasnie komunikacja glosowa, mozliwosc tworzenia cross chatu, grup itp. - to na PSN po prostu ssie. Jak wyglada komunikacja w FPS'ach wiedza wszyscy, dlatego zadne granie druzynowe nie ma tam wiekszego sensu.

Zreszta porownajcie sobie Killzone po sieci, a HALO, plynnosc, poziom komunikacji glosowej itp. Biorac po uwage roznice w grach - ladniejsze multiplatformy i jednak lepsze serwery (na PS3 nawet w glupia FIFE rozlaczalo mnie o wiele czesciej, to samo mozna przeczytac w odpowiednim kaciku i problemach ludzi, nie mowiac juz, ze gra wyglada o wiele gorzej) wiekszosc wybiera jednak konsole MS. Wiem, bo sam spedzam przy niej 3 razy wiecej czasu niz przy PS3, wlasnie dzieki XboxLive. :potter:

Wiadomosci - nie wiesz o co chodzi, jakbys nigdy nie uzywal strony xbox Live. Na kazda wiadomosc, glosowa, tekstowa mozna odpisac z komputera. Komunikacja jest natychmiastowa, przez co jest to mega wygodne. To samo z osiagnieciami, porownywaniem achivementow, sprawdzaniem, w co znajmi graja, kiedy byli online, jaki jest wynik turniejowy w FIFE (za kazdym razem jest podawana informacja, czy ktos strzelil bramke ) to wszytsko sprawia, ze usluga Xbox Live jest o wiele, wiele lepsza.

Ms juz od Xboxa 1 wiedzial, gdzie lezy przyszlosc grania, i gdy SONY jak zwykle stalo w miejscu, skutecznie doskonalil swoja usluge.

Zreszta sama konsola jest po prostu lepiej rozwiazana. Juz nawet nie chodzi o strukture, menu, latwosc obslugi, cale Online Comunity, ale nawet takie patche do gier. Powiedz mi, dlaczego na PS3 czesto musze na latke czekac godzine, pozniej ja instalowac i non stop sie wqrwiac ? Na Xboxie oczywiscie wszystko dziala w locie, patche maja srednio po pare mega i nawet nie trzeba ich instalowac...

Jak fan grania po sieci nie wyobrazam sobie posiadania tylko PS3. Zreszta czesc naszych znajomych pomalu wraca znowu do X'a, taki fajny jest PSN! :yucky:

Nie zgadzam się z tobą w wielu kwestiach. Komunikacja głosowa w PSN jest tylko nie ma cross czatu o którym ja i ty piszemy. Uważasz, że granie drużynowe w FPS nie ma sensu na PS3? To wytłumacz mi w takim razie dlaczego właśnie na te konsolę są najlepsze i największe klany np w CODA? Cały czas pisząc o zaletach wymieniasz tak naprawdę jedna czyli komunikacje głosową, którą ja nie neguje, ale podkreślam, że jest to jedyna poważna zaleta i przewaga nad PSN. Wybacz, ale mnie nie bawi pisanie wiadomości z komputera do znajomych. Wymienianie to jako poważną zaletę jest nie zasadne według mnie. O jakich znajomych mówisz? Jednej osobie, czy dwóch? Ja ci mogę wymienić 8, które zostają zdecydowanie przy czarnuli. Wybacz, ale jak już poruszasz kwestię techniczne tych dwóch konsol to zdecydowanie mylisz się. Tutaj nie ma żadnej wątpliwości jaka konsola jest lepsza. Sama jakość wykonania, praca konsoli, blu ray, funkcjonalność szeroko pojęta od muzyki, zdjęcia po przeglądarkę internetową dają przewagę Playstation. Każdy lubi co innego.Nie przemawia do mnie płacenie 120 zł by sobie pogawędzić ze znajomym, gdyż nie mam takiej życiowej potrzeby. Powiedzmy sobie szczerze lubisz Xbox Live bo nie wyobrażasz sobie grać nie rozmawiając z 10 osobami na raz. Mnie takie coś w ogóle nie bawi. Wybacz, ale ja na łatkę nie czekam godzinę, tylko max 10-15 min. Nie wiem jaki masz teraz net. Ja mam przyzwoity i w ogóle nie narzekam. Samo granie na PSN na moim łączu kompletnie niczym w jakości połączenia nie różni się od tego co miałem na Xbl. Tak jak mówię każdy lubi co innego. Mi konsola Xbox kojarzy się z tandetą wykonania i taką mało poważną platformą. Jak ja to mówię fajny sprzęt dla hamburgerów.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Lons - to ze Ciebie nie bawi, Ty nie potrzebujesz, badz wolisz cos innego nie znaczy ze dane uslugi sa takie same. EOT, bo na tym forum nie raz z Toba polemizowalem i zle sie to z reguly konczylo.

Slimka jest tandetnie wykonana ? obecne Xboxy sa dla mnie lepiej wykonane niz konsole Sony,na pewno ciszej chodza, ale jasne - to kwestia gustu.

Nie mów że kupujesz gry przez XBL :blink: , przecież taniej wyrwiesz nówki w folii. Ceny w cyfrowej dystrybucji są ostro przegięte <_<

Ludzie nie kupuja tych gier placac karta, a za punkty, ktore kupuja na allegro. Srednio taka gra wynosi ich wtedy 15-20 zl...

Co do 3DS'a - tego wlasnie sie spodziewalem, nowe PSP zas jest odgrzewanym kotletem, wiec juz wole zainwestowac w jakiegos smartphona - nawet tego od SONY (PspPhone) i ewentualnie miec za(pipi)isty telefon biznesowy z mozliowsci pogrania, niz nowego handhelda.

Opublikowano

Dobra przestan pieprz.yc bzdury bo mialem wyrwanego zeba i od smiechu mnie boli. Pomysl, ze obecnie najladniejsza gra konsolowa jest wlasnie na X360 - Crysis 2.

Opublikowano

Panowie, czekamy na 3DSi :potter:

Opublikowano

Spokój Judasze! Jak śmiecie podważać słowo Chrystusa Elektronicznej Rozrywki aka Lonsa! :lol:

Trzeba mieć na oku bielmo tak duże, że niejeden baca zrobi z niego 100 oscypków, żeby twierdzić, że PSN jest lepszy od Live. Jeżeli weźmiemy całością funkcjonalność obu tych systemów to PSN saka po łoniaki.

Ja obecnie mam PS3, skalany Xbox leży w szafce plus sporo grałem/gram na iksie po znajomych. Ponieważ gram sporadycznie to co oferuje PSN mi w zupełności wystarczy. Dodatkowym atutem jest BR. Do multi nie potrzebuje chatu, radzę sobie bez niego. Online od sony śmierdzi siusiakiem, z każdą grą problemy z serwerami, rozłączanie itd ale da się przeżyć.

Lons, odsłoń firanki w pokoju, uchyl okno. Wpuść trochę świeżego powietrza i światła :D

Opublikowano

Pojawił się wyczekiwany patch 1.02, rozmiar 129 MB.

Yeah! Oby w koncu dało się bezstresowo pograć.

no oby bylo już dobrze :D wlasnie sciągam

I jak panowie jakas poprawa? Mnie po pobraniu patcha wcale nie mozna juz znalezc gry online...

Takie wlasnie jest PSN :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

easeye no i co z tego, ze nie moze znalezc gry? To nawet lepiej, bo mozesz sobie wtedy film na bluray obejrzec, a nie tylko te glupkowate gry.

:teehee:

Sorry, ale tak wyglada "dyskusja" z niektorymi userami tutaj :(

Opublikowano

Dobra ale że granie drużynowe na PS3 nie ma sensu? Czy ktoś w ogóle zna sie tutaj na graniu w klanach i jakiś turniejach a nie jak tu pewnie większość myśli na graniu tylko z fiendsami? Na CG na x'e prawie nie ma żadnych turniejów klanowych związanych z tą konsolą, nawet w Halo Reach nie ma żadnych rozgrywek, podobnie jest też na GB i consolesnet, więc prosze tu nie pierdo,olić że PS3 jest dla casuali i że ludzie grają na tej konsoli bo nie mają nic innego do roboty w domu i graniu od czasu do czasu co jest kompletną głupotą, bo gdyby było by inaczej zdecydowanie x'box by tu rządził...

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Pojawił się wyczekiwany patch 1.02, rozmiar 129 MB.

Yeah! Oby w koncu dało się bezstresowo pograć.

no oby bylo już dobrze :D wlasnie sciągam

I jak panowie jakas poprawa? Mnie po pobraniu patcha wcale nie mozna juz znalezc gry online...

Takie wlasnie jest PSN :teehee:

Raczej taki właśnie jest ten MotorStorm <_<

Opublikowano

A to jedyny przyklad? Widzisz, na konsoli MS nie ma przypadkow, by jakikolwiek ex dzialal w taki sposob... Na ps nawet najwieksze szlagiery zaliczaja wtope za ftopa, od bety killzona po platformowki ala LBP...

Merson, http://www.liveleague.pl/

Pokaz mi te Twoje klanowe turnieje z takimi nagrodami...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale jaki przykład? To, że z MS:A są problemy to raczej nie wina PSN tylko niedorobionej gry.

Co innego z LBP2 na premiere i kilkoma innymi przypadkami gdzie Sony prawdpodobnie pożałowało na serwery.

Ja osobiście odczułem problemy głownie w kilku betach i LBP1 (gdzie akurat z początku było dobrze.. a jakiś miesiac czy 2 po premierze coś z(pipi)ali i przez kolejny chyba mies. nie szło praktycznie grac online). LBP2 mam akurat chyba od 2 czy 3 tyg. i na szczęście żadnych zgrzytów nie było (ale wiem, ze na premiere była lipa).

Ogólnie sporo osób tutaj przesadza (ale taki już urok tego tematu :turned:)

@sushilabel - Chyba nikt nie napisał, że PSN jest lepsze od XLA?

Opublikowano

dlatego pisałem,że jeśli ktoś gra dużo w gry multilayer(w szczególności fps) to rozsądniejszym wyborem jest xbox.

1-cross chat

2-mniej lagujące multi

3-zazwyczaj lepiej wyglądające/działające tytuły multiplatformowe

PSN jest fajne, mi bardzo przydaje się przeglądarka internetowa, ostatnio dużo oglądam IPLę i to wszystko mam za darmo. Jednak w tym roku powiedzmy sobie szczerze to Sony daje ciała z działaniem serwerów:

1- LBP2 do dziś ma problemy - nawet dwa dni temu grałem z Emetem i z początku nie działało idealnie i mega lagowało

2- Motorstorm praktycznie online nie działa

3- Killzone 3 - koszmarne lagi które poprawił dopiero ostatni patch

Opublikowano

Czyli co? Jedynie dobrze ostatnio dzialaja multiplatformy, ktore i tak chodza lepiej i plyniej na konsoli konkurencji? No to rzeczywiscie emet, przesadzam...Sony od zawsze ma poblemy z serwerami, jak nie sony to producenci gier, dla mnie nie ma to znaczenia, kto, liczy sie fakt, ze nie dziala...

Opublikowano

Słyszałem, że w Call of Duty:BO na PS3 gra się fenomenalnie, więc tak źle z online'm u Sony nie jest...

Edytowane przez zloto

Opublikowano

multiplatformy też działają w kratkę - Black Klops na ps3 nie dość,że nie trzymał 60fps to do dziś jest zlagowany.

Akurat te ostatnie trzy eksluzywy to przykłady... ogólnie to działanie multi w grach na PS3 to loteria bo największy wpływ na niego mają sami twórcy danej gry. Takie GT5 śmigało mi idealnie a jakość rozmów przez headset ze znajomymi była czasem lepsza niz jak gadam z komórki.

Na xboxie nie wiem jak to się odbywa ale wydaje mi się,że tam jakoś ogólnie zawsze wszystko lepiej śmiga

Opublikowano

KZ3 nie mam wiec nie wiem co sie tam dzieje. W LBP2 zdarzaja się lagi.. ale nie jest to nagminne (w sumie nie wiem od czego to zależy) i zazwyczaj jest dobrze.

Dużo osób przesadza co do ogólnej oceny PSN jakoby to było największe ścierwo a XL to ósmy cud świata.

Pewnie XL jest lepszy... ale w końcu powinien być, skoro nie jest darmowy, czyż nie?

Edytowane przez Emet

Opublikowano

nie mowiac juz o z(pipi)anych cheaterach, ktorzy wykorzystywali zlamanie konsoli.

Na Xboxie zawsze wszystko lepiej smiga, i nie ma co tego podwazac, a exclusivy dostaja dodatkowe wsparcie. Z tego, co kiedys czytalem MS swego czasu wymagal, by gry multiplayerowe mialy tak zoptymalizowany kod sieciowy, by wszytsko dzialalo jak nalezy, w przeciwnym wypadku nie wypuszczali gry na rynek. Zreszta - nie spotkalem sie z zadnym exclusivem MS, ktory by dzialal tak jak te na konsoli Sony, a przeciez w takie HALO, Gearsy, Forze czy PGR graja miliony... I tak wiem - rozumiem, ze po 2 miesiacach od premiery sytuacja czasami wyglada lepiej. I co z tego ? Place 200 zl za LBP, a dostaje produkt, ktory po 5 patchach bede mogl pograc online, a i tak zdarza sie lagi.

Dlatego biorac to pod uwage + mase rzeczy, ktorych tylko Lons nie potrzebuje uwazam ze trzeba byc niezlym ignorantem, by pisac, ze miedzy XboxLive i PSN nie ma roznic... I tylko stad wziela sie Emet dyskusja, bo roznice sa ! :angry2:

Pewnie gdyby nie wizja MS i pierwszego Xboxa, ze przyszlosc gier lezy w rozgrywkach sieciowych i spolecznosci do dzisiaj gralibysmy na konsolach jedynie offline. :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

jakby co to ja z PSN jestem zadowolony - za darmo,Ipla, przeglądarka internetowa itp. Mój kochany Killzonik po patchu już chodzi względnie ślicznie i jest git :) Jednak gdybym rywalizował klanowo i na poważnie w fpsy to brałbym xboxa360 i płacił za live.

aaa uprzedzam pytanie - ja mam 30mbit/s neta więc jak mi jakaś gra zalaguje to raczej problem na jest z moim łączem

I Easye ma rację - jakby taki Killzone czy LBP2 sprzedałby się w nakładzie porównywalnym do największych hitów z x360 to na serwer wbilibyśmy się bezproblemowo gdzieś pewnie za rok.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Burn baby burn :P

Na XBL trzeba mieć tylko zgrabne łącze, a nie takie kapryśne jak moje, gdzie 50% moich killi w Reach wygląda tak:

carew%20diving%20humor%20football.gif

:D

Opublikowano

easye Gearsy to akurat nie jest dobry przyklad ;pppppp

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.