Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Lons-srons :potter:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Lons-srons :potter:

Brawo :thumbsup: Kolejna osoba na poziomie :thumbsup: Z takimi osobami tutaj trzeba dyskutować. Ile wy lat macie? Boże.

Opublikowano

bla bla bla

No ale gdzie te argumenty na temat jakosci wykoania PS3 Slim i X360 Slim ? Bo jak dla mnie sa one rownie dobre, ale wg Ciebie PS3 bije na leb 360tke. No wiec pytam w czym jest ta masakryczna przewaga.

Opublikowano

Wady PSN i ogólnie PS3? Proszę bardzo. Update`y. Cholernie długie i częste. Na X360 to jest kilka sekund i zrobione. Podobnie patche do gier. Dlaczego na 360 mogą ważyć kilkadziesiąt kb, a na PS3 kilkaset mega? Przegięciem jest GT5 tutaj. Dalej. Store uruchamia się zawsze kilka sekund, freezuje na kilka sekund jak za szybko przeglądamy. Na 360 nie ma tego problemu, marketplace jest po prostu z poziomu konsoli, nigdzie nie wchodzimy. Pobieranie. Pomijam już prędkość pobierania (ZAWSZE pobiera się dłużej niż na 360), ale dlaczego muszę osobno kliknąć na okienko "pobierz w tle"? I oczywiście kilka sekund freezu zanim się zrobi. Masakra. PSN i Sony mają swoje ogromne zalety, ale twierdzenie, że usługa jest lepsza niż Xbox Live jest jakimś idiotyzmem

Opublikowano

Wady PSN i ogólnie PS3? Proszę bardzo. Update`y. Cholernie długie i częste. Na X360 to jest kilka sekund i zrobione. Podobnie patche do gier. Dlaczego na 360 mogą ważyć kilkadziesiąt kb, a na PS3 kilkaset mega? Przegięciem jest GT5 tutaj. Dalej. Store uruchamia się zawsze kilka sekund, freezuje na kilka sekund jak za szybko przeglądamy. Na 360 nie ma tego problemu, marketplace jest po prostu z poziomu konsoli, nigdzie nie wchodzimy. Pobieranie. Pomijam już prędkość pobierania (ZAWSZE pobiera się dłużej niż na 360), ale dlaczego muszę osobno kliknąć na okienko "pobierz w tle"? I oczywiście kilka sekund freezu zanim się zrobi. Masakra. PSN i Sony mają swoje ogromne zalety, ale twierdzenie, że usługa jest lepsza niż Xbox Live jest jakimś idiotyzmem

Wybacz, ale nikt tutaj nie twierdzi, iż usługa PSN jest lepsza od XBL. Nie wiem skąd wywnioskowałeś takie przeświadczenie.

Opublikowano

Najlepsze update są pod IOS. Ściągasz po prostu od nowa zupdejtowaną grę i po sprawie.

Opublikowano

Wybacz, ale nikt tutaj nie twierdzi, iż usługa PSN jest lepsza od XBL. Nie wiem skąd wywnioskowałeś takie przeświadczenie.

Jak to nie? Przecież cały czas próbujesz to tutaj udowodnić, a jak ktoś wysypał argumentami z rękawa, to się teraz tego wypierasz...

Opublikowano

Jak to nie? Przecież cały czas próbujesz to tutaj udowodnić, a jak ktoś wysypał argumentami z rękawa, to się teraz tego wypierasz...

Następny orzeł. Człowieku umiesz czytać ze zrozumieniem? Masz z tym problem? Pokaż mi, gdzie ja napisałem, że PSN jest lepsze od XBL. Gdzie? Jeżeli mi nie przytoczysz takiego zdania to powinieneś to odszczekać. Ja pisałem, że różnica między PSN, a XBL jest mała, a nie wielka jak niektórzy piszą. Mało tego podawałem w jakiej dziedzinie XBL jest lepszy, a w jakim taki sam w stosunku do PSN.

Opublikowano

don chyba dostales jakąs z du.py konsolke uszkodzoną fabrycznie juz od nowowsci albo nie wiadomo co z nią robisz, ale pierwszy raz słysze ze cos skrzypi w niej itd. Pozatym o jakość wykonania to wiadomo ze tu SONY jest na czele i nie zmienicie tego niestety i nie przekonacie nikogo ze jest inaczej... Od PSX, PS2, do PS3 konsolki od SONY są poprostu wykonane bardzo dobrze, mogłeś na nich grać i z tydzień a nie miałeś zadnych problemów i jeżeli ktoś twierdzi inaczej to jest w błędzie. M$ dopiero po 4 latach czy ilu tam zrobił wkońcu tak żeby konsolka sie nie psuła po roku grania czy krócej nawet, u Sony takie coś by było nie do pomyślania. Jezeli chodzi o kwestie wykonania wizualnego to każdy ma inny gust więc tutaj nie ma sie o co kłócić. Ale że PS3 i wykonanie przeciętne? Boże zlituj sie na takimi ludźmi...

I tu sie mylisz. Slimka potrafi sobie strzelic w nocy jak sie plastik chlodzi

a jesli twierdzisz ze to nie mozliwe to chyba wysle swoja na serwis:P

co mnie w ps3 w(pipi)ia?

ze Bravia sync w ps3 dziala w kratke

raz dziala raz nie (pipi) wie czemu ;)

Opublikowano

Widzę, że masz też duży problem z zachowaniem cierpliwości i polemiką na poziomie. ;)

Ale to ostatnio bardzo często spotykane w przypadku osób wychwalających PS3, co akurat mnie zastanawia. Gracze pykający na X360 chyba na nich po prostu grają i nie mają czasu na wdawanie się w takie dyskusje na forach, bo rzadko kiedy można spotkać kompletnego fanatyka X360, który niczym fanatycy PS3, będzie bronić swojego bożka do utraty ostatniej kropli krwi. ;)

Ale rzeczywiście, zwracam honor, bo nie napisałeś, że PSN jest lepszy od Xbox Live.

Opublikowano

Widzę, że masz też duży problem z zachowaniem cierpliwości i polemiką na poziomie. ;)

Ale to ostatnio bardzo często spotykane w przypadku osób wychwalających PS3, co akurat mnie zastanawia. Gracze pykający na X360 chyba na nich po prostu grają i nie mają czasu na wdawanie się w takie dyskusje na forach, bo rzadko kiedy można spotkać kompletnego fanatyka X360, który niczym fanatycy PS3, będzie bronić swojego bożka do utraty ostatniej kropli krwi. ;)

Ale rzeczywiście, zwracam honor, bo nie napisałeś, że PSN jest lepszy od Xbox Live.

Ja nie bronię fanatycznie PS3 tylko operuję faktami, a nie mitami. Nie lubię jak ktoś wypisuje jakieś rzeczy nie podając sensownych argumentów tylko wyświechtane slogany. To jest lepsze bo jest etc. Wiem jakie plusy ma Xbox i wiem jakie ma Playstation. Miałem dwie konsolę dosyć długo i wiem jakie są ich zalety i wady. Xbox według minie miał przewagę na PS parę lat temu patrząc pod kątem ceny oraz jakości usług. Na dzień dzisiejszy według mnie to konsola Playstation wychodzi powoli na prowadzenie przede wszystkim swoją polityką cenową i grami ekskluzywnymi. Nie bez kozery w Polsce sprzedało się już ponad 300 tys konsol PS3 i skok jest olbrzymi w stosunku do premiery. Gracze cenią sobie markę SONY Playstation i widać to gołym okiem. PS Network jako darmowa podkreślam darmowa usługa jest na bardzo przyzwoitym poziomie. Nie ma tylu bajerów co XBL, ale jest również dobrze funkcjonująca.

Opublikowano

No jest to troche taka korzystna polityka cenowa - PS3 jest poltora raza drozsza niz najtanszy model Xa, a zeby zagrac w takiego killzona z pistoletem trzeba wydac:

- 2 bomby na gre

- 229 zl na starter pack

- 110 na navi

- 140 na sharpshooter

Co daje nam niewielka kwote ~700 zlotych na singlowa przygode z pistoletem na PS3.

Niestety, to wlasnie Sony robi ludzi w chu.ja - pokupowali starter packi, mysleli, ze sobie pograja za przyzwoita cene, a tu dupa blada - potrzeba navi, potrzeba drugiego motion controllera, albo nawet 4 (full opcja dla dwoch graczy), itd,itp.

Ziomus, wlasnie dlatego mamy Cie za oszoloma - pier.dolisz glupoty :potter:

Ale naprawde Cie szaunuje - ja wierze, ze Ty wierzysz w to co mowisz xD Jestes jak fanatyczna babcia ojca rydzyka.

Nie ma tylu bajerów co XBL, ale jest również dobrze funkcjonująca.

Twoj mozg jest rownie dobrze funkcjonujacy co usluga PSN :ninja:

My nie negujemy faktu, ze exy na PS3 maja lepsza grafike, naprawde, ale dla nas PSN jest po prostu nie do przyjecia, bo to co dla Ciebie jest niuansem, bo jestes ewidentnie leszczem, dla nas jest czynnikiem decydujacym. Faktem jest tez, ze miliony ludzi ma podobne zdanie - co sugeruje nawet kilkukrotnie wyzsza sprzedaz gier na kloca. Faktem jest rowniez, ze gry multiplatformowe wygladaja lepiej na Xie. Tyle.

Edytowane przez yaczes

Opublikowano

Nie no, zamiast Navi Controllera, możesz w tym celu wykorzystać DualShocka, tyle, że nie jest to zbyt wygodne, ale taka możliwość istnieje, tak więc w teorii pograsz kupując tylko Starter Packa.

No i nikt nie zmusza Cię do kupna atrapy pistoletu, możesz grać bez tego. Kto chce takie bajery, musi wydać kasę. Na X360 niestety nie ma czegoś takiego w ogóle.

Ale z drugiej strony, rzeczywiście, PS3 jest drogie, chociaż ma sporo większy dysk. Teraz pojawiły się modele z 500GB, a to już bardzo dużo. Ale nie ma z kolei Wi-Fi w technologii N, pojęcia nie mam, dlaczego.

Opublikowano

PS3 Slim bije na glowe X360 Slim w jakosci wykonania ? Koles chyba naprawde odkryl dopiero ten temat i chce zablysnac xD

Mówisz do mnie? Jak tak to nie jestem twoim kolesiem jasne? Zabłysnąć przed tobą? Żartujesz? Jak masz zamiar ze mną rozmawiać to podawaj argumenty jak np Easye bo na razie twoje komentarze wieją dziecinadą, a nie poważną dyskusją. Jak nauczysz się rozmawiać, a nie komentować w głupkowaty sposób to daj znać porozmawiamy.

Już twój awatar zdradza wszystko może przypadkiem jesteś jakimś kontem Feisara albo BoBana z Gameonly?? :unsure:

Ale o co ci teraz chodzi? Dla ciebie jezeli ktos ma argumenty i stoi twardo przy swoim, czyli mamy tu Lons'a i jego wypowiedzi na temat PS3, odrazu musi być jakimś feisarem czy bobanem? Ja (pipi).ie

don chyba dostales jakąs z du.py konsolke uszkodzoną fabrycznie juz od nowowsci albo nie wiadomo co z nią robisz, ale pierwszy raz słysze ze cos skrzypi w niej itd. Pozatym o jakość wykonania to wiadomo ze tu SONY jest na czele i nie zmienicie tego niestety i nie przekonacie nikogo ze jest inaczej... Od PSX, PS2, do PS3 konsolki od SONY są poprostu wykonane bardzo dobrze, mogłeś na nich grać i z tydzień a nie miałeś zadnych problemów i jeżeli ktoś twierdzi inaczej to jest w błędzie. M$ dopiero po 4 latach czy ilu tam zrobił wkońcu tak żeby konsolka sie nie psuła po roku grania czy krócej nawet, u Sony takie coś by było nie do pomyślania. Jezeli chodzi o kwestie wykonania wizualnego to każdy ma inny gust więc tutaj nie ma sie o co kłócić. Ale że PS3 i wykonanie przeciętne? Boże zlituj sie na takimi ludźmi...

Sorry Merson, ale co Ty (pipi)a pierdolisz ? PS3 Slim strzela od temperatury i to jest na porządku dziennym, każdy tak ma. Sony z każdą rewizją PS3 ją opierdala jak nie z ficzerów to na materiałach, zupełnie odwrotnie niż w przypadku M$ i X360 gdzie każda kolejna wersja to progres. I nie pieprz o tej cudownej jakości PS3 bo się ośmieszasz, te dziesiątki YLOD'ów i padnietych BD wśród użytkowników tego forum to pewnie mi się przyśniło ?

Opublikowano

Potwierdzam - mialem juz dwa razy PS3 Slim, poprzednia strzelala, strzela rowniez obecna. Merson jak zwykle pierdoli bez sensu.

Opublikowano

Zgadzam się z Donsterydo. Konsole Sony w tej generacji wcale nie są tak doskonałe jak niektórym się wydaje. Owszem, model 60 GB który zakupiłem w dniu premiery wykonany był z doskonałych materiałów - świetny plastik, chromowane dodatki itd. sprawiały ogromne wrażenie... jednak cóż z tego, skoro konsole te padały na YLOD jak muchy, i to zazwyczaj tuż po wygaśnięciu gwarancji. Później mój brat sprawił sobie model 80 GB i tu już było widać spadek jakości wykonania - zamiast chromów tandetnie wyglądające plastiki, kastracja z czytnika kart itd. Konsola brata również padła na YLOD, wcześniej miała spore problemy z napędem. Ze slimką miałem póki co kontakt jedynie "dotykowy" na wystawie sklepowej, i tu już naprawdę widać dość spore cięcia kosztów na materiałach z jakich wykonana jest ta konsolka... do najlepiej wykonanej 60tki absolutnie nie ma startu.

Opublikowano

Ej, ale czemu my w ogole wdajemy sie w polemike z (a)l(f)onsem? Przeciez on w avatarze ma napisane "I hate Gates". Tak jak juz napisalem a'propos niektorych userow - niewazne jaka jest rzeczywistosc, dla alfonsa najlepsze bedzie ps3 w kazdym aspekcie, bo on hejtuje gejtsa.

Opublikowano

No jest to troche taka korzystna polityka cenowa - PS3 jest poltora raza drozsza niz najtanszy model Xa, a zeby zagrac w takiego killzona z pistoletem trzeba wydac:

- 2 bomby na gre

- 229 zl na starter pack

- 110 na navi

- 140 na sharpshooter

Co daje nam niewielka kwote ~700 zlotych na singlowa przygode z pistoletem na PS3.

Niestety, to wlasnie Sony robi ludzi w chu.ja - pokupowali starter packi, mysleli, ze sobie pograja za przyzwoita cene, a tu dupa blada - potrzeba navi, potrzeba drugiego motion controllera, albo nawet 4 (full opcja dla dwoch graczy), itd,itp.

Ziomus, wlasnie dlatego mamy Cie za oszoloma - pier.dolisz glupoty :potter:

Ale naprawde Cie szaunuje - ja wierze, ze Ty wierzysz w to co mowisz xD Jestes jak fanatyczna babcia ojca rydzyka.

Nie ma tylu bajerów co XBL, ale jest również dobrze funkcjonująca.

Twoj mozg jest rownie dobrze funkcjonujacy co usluga PSN :ninja:

My nie negujemy faktu, ze exy na PS3 maja lepsza grafike, naprawde, ale dla nas PSN jest po prostu nie do przyjecia, bo to co dla Ciebie jest niuansem, bo jestes ewidentnie leszczem, dla nas jest czynnikiem decydujacym. Faktem jest tez, ze miliony ludzi ma podobne zdanie - co sugeruje nawet kilkukrotnie wyzsza sprzedaz gier na kloca. Faktem jest rowniez, ze gry multiplatformowe wygladaja lepiej na Xie. Tyle.

Twoje porównanie PS3 z najtańszym Xboxem jest tak śmieszne, że żal tego typu argument komentować. Co ty człowieku porównujesz? Dajesz mi przykład gołej konsoli MS z 4 GB pamięci? Więcej to ja mam w telefonie. Dalej piszesz coś o pistolecie. Kogo obchodzi pistolet? Masz równo pod sufitem? Czy próbujesz na siłę dodawać rzeczy by zwiększać koszty? Twoje chamskie odpowiedzi w moim kierunku świadczą jakim jesteś pyskatym i rozwydrzonym dzieciakiem, który poza prostackimi pyskówkami nic więcej nie reprezentuje. Dalej piszesz "my" tzn kto? Kogo reprezentujesz tak pisząc? Zabawny jesteś co raz bardziej. Ja mam z tobą poważnie rozmawiać? Proponuję byś dorósł do normalnych i rzeczowych dyskusji bo te twoje smarkate teksty o oszołomach, pier.doleniu, leszczach nadają się do rynsztoku.

Ej, ale czemu my w ogole wdajemy sie w polemike z (a)l(f)onsem? Przeciez on w avatarze ma napisane "I hate Gates". Tak jak juz napisalem a'propos niektorych userow - niewazne jaka jest rzeczywistosc, dla alfonsa najlepsze bedzie ps3 w kazdym aspekcie, bo on hejtuje gejtsa.

Powiem wprost niemiłosierny prostak z ciebie. Normalnie słoma z butów.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Nie denerwuj sie alfons.

Piszesz o polityce cenowej Sony, to Ci pokazuje, jaka jest polityka cenowa Sony.

No i kto by pomyslal, ze Amiga OS to system operacyjny Amigi, Dzieki alfons!

Opublikowano

Nie denerwuj sie alfons.

Piszesz o polityce cenowej Sony, to Ci pokazuje, jaka jest polityka cenowa Sony.

No i kto by pomyslal, ze Amiga OS to system operacyjny Amigi, Dzieki alfons!

Wiesz co kończę z tobą dyskusję bo jesteś prostakiem dla mnie i poziom jaki reprezentujesz jest na tak żenująco niskim poziomie, że szkoda czasu na rozmowę z tobą.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Bierz Amige na Amiga OS, alfons poleca.

Lons teraz juz wiesz jak to jest z Toba "dyskutowac" - bez sensu, jak grochem o sciane. Jestes zaslepionym fanbojem, a te posty piszesz pewnie z najlepszego kompa ever - amigi 1200.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Yaczes przeniosles sie z WKP tu? ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.