Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Lons-srons :potter:

Brawo :thumbsup: Kolejna osoba na poziomie :thumbsup: Z takimi osobami tutaj trzeba dyskutować. Ile wy lat macie? Boże.

Człowieku, troszkę dystansu do siebie i innych, wchodząc w ten temat i pisząc w nim myślałeś, że przekonasz każdego do swojej racji? Jeżeli tak to się grubo myliłeś, tyle ci powiem. Nie wymagaj od wszystkich forumowego sawuarwiwru(nie wiem czy tak to się piesze,heh), a jeżeli już chcesz tak postępować, to zacznij od siebie. Patrz na posty w tym temacie z przymrożeniem oka i zrozum, że każdy ma prawo mieć inne zdanie, bo gdyby wszyscy się ze sobą zgadzali w każdej kwestii to świat(i forum) był by nudny ;)

Edytowane przez zloto

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

a i jeszcze na temat jego "i hate gates","ea" i inne firmy, ktore maja pieniadze...

EA od jakiegos czasu stara sie obnizac ceny swoich gier. FIFA, NBA, Crysis itp. gry - sugerowane ceny to 169 zl. FIFE 11 mozna bylo gdzieniegdzie kupic za 159, podobnie nowego NFS.

MS - tak samo, kazda ich gra - 169 zl. Za to Twoje kochane Sony - co tytul, nie wazne, czy na 4 godziny gry, czy dziala online, czy tez nie (who cares), czy trzeba sciagac giga patchy jak do GT - kazdy tytul 200 zl ! To jest dopiero wqrwiajace...

Edytowane przez easye

Opublikowano

W Empiku to mają ceny z kosmosu... pamiętam jak za MW1 i GTA4 dałem tam po 279 zł :teehee: . Akurat tylko tam mieli te tytuły wtedy dostępne i w akcie desperacji je kupiłem :P

Opublikowano

Heh ja na premiere GTA4 też kupiłem (z tych samych powodów co Michał) w empiku.. ale wytargowałem na 220zł :P

Opublikowano

ale wytargowałem na 220zł :P

O_o... nawet nie wiedziałem, że można się tam targować :P Ja widząc, że na półce było ledwo kilka sztuk czym prędzej złapałem swoją kopię i pobiegłem do kasy, a następnie kita do domu przy okazji łamiąc wszystkie możliwe przepisy ruchu drogowego :P. Wtedy miałem takie ciśnienie na tą grę, że byłbym się dał pochlastać, by tylko zagrać w dniu premiery :D

Opublikowano

Nie wiem co Cię tak dziwi. Obecne konsole mają w sobie znacznie bardziej złożoną architekturą i wystarczy, że padnie jeden trybik i konsola albo leci do serwisu albo na części w aukcjach Allegro.

Wcale mnie to nie dziwi. Ot, stwierdziłem suchy, ale najwyraźniej nie każdemu znany fakt.

A jeżeli chciałbyś, żeby wszystko w Twojej konsoli było na tip top, to automatycznie rosną koszta produkcji, co równa się ze wzrostem ceny rynkowej.

Gdyby dzięki temu jedna zakupiona konsola miałaby wystarczyć na 4-5 lat bezproblemowego działania? Bez żadnych YLOD'ów i innych niespodzianek? Szczerze? Nawet bym się nie zastanawiał, żeby wydać na taką więcej.

Widocznie dla nich, tak jak zreszta dla mnie jezeli chodzi o caloksztalt, rozwiazania, mechanike, uslugi sieciowe i spolecznosc mozna stwierdzic jedno:

"PS3 Better Than Anything... Except 360"

Odbijając piłeczkę równie dobrze mogę napisać "360 Better Than PS3 at Everything...Except Games" ;]

Opublikowano

no ale z tym sie wszyscy takze zgodza, ze MS w tym roku pokpilo sprawe, ale to 1 rok taki dla tej konsoli...

Na PS tez tak swego czasu bylo...

Inna sprawa, ze wysmiewany przez wszystkich Kinect jest rewelacyjny. :whistling: i nawet nie ma co porownywac tego urzadzenia do PS Move.

Opublikowano

Dokladnie. Cos mi sie wydaje, ze gdyby hejterzy od ps pograli dluzsza chwile to by sie mocno zdziwili.

Opublikowano
  • Autor

no ale z tym sie wszyscy takze zgodza, ze MS w tym roku pokpilo sprawe, ale to 1 rok taki dla tej konsoli...

Na PS tez tak swego czasu bylo...

Inna sprawa, ze wysmiewany przez wszystkich Kinect jest rewelacyjny. :whistling: i nawet nie ma co porownywac tego urzadzenia do PS Move.

Z Kinectem spedzilem niecale 4 godziny. Dance Central rzadzi... I tylko to. To urzadzenie dla casualowych gier, ktore tak czesto sa przytaczane jest rewelacyjne, choc ja mam problem zeby spojrzec na to z przymruzonym okiem bo lagi wystepuje a Kinect Sports to gra ktora przyciagnie przed TV rodzine ale nie oddaje ruchow ciala do np tych (pipi)ych rekawic bokserskich na ekranie. Postac robi i tak co chce. Moge wykonac 2 razy identycznie ten sam ruch, raz przywale mocno ze przeciwnika na chwile zamuruje, a raz go musne.

Kinect NIE MA SZANS zastosowania w grach typowo hardcorowych jak Crysis, Gears of War i inne takie. Spoko, DC moge wrzucic do tej kategorii ale ona nie do konca pasuje do tego grona, bo tam tanczysz i bylo to tworzone pod Kinecta.

Tylko do zabawy ze znajomymi na imprezie czy temu podobnym rodzinnym eventom ;) Mam do tego Singstara bo wiecej niz do spiewania, swojej rodziny przed konsole nie zaciagne.

Z Movem jest inaczej, bo raz, ze mozna stworzyc (pipi)owate gierki dla eszystkich to ma zastosowanie w grach jak Killzone, BF3 (mam ogromna nadzieje) i innych hardcorowych.

Nie masz Mova, ograles Kinecta i wydales wyrok. Fail.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

Ja chce jak najszybciej nowa generacje:/ Chce zeby jakas gra zmasakrowala mnie oprawa jak swego czasu Soul Calibur na Dreamcasta:/

Ale chyba na taki przeskok (jak z psx/n64 na DC) nie ma co liczyc...

Opublikowano

kinect - super zabawa dla casualowców ale dla hardcorowych graczy to się nie sprawdzi(nie wyobrażam sobie strzelanin na tym lub jakiś poważnych gier)

move- dobra zabawa dla casualowców i jakaś tam alternatywa dla hardcorowych graczy

Prawda jest jednak taka,że hardcorowi gracze i tak czy siak zostaną przy padzie stąd klientami move/kinect są w 95% przypadków gracze casualowi i tutaj już IMO wygrywa Kinect jako lepsza zabawka do popykania w niedzielę z ludźmi co nigdy nie widzieli na oczy konsoli

Opublikowano

okej, ale o czym dalej dyskutujemy ? Zaczelo sie od porownania PSN do Xbox Live i wszyscy poza Lonesem stwierdzili, ze jednak 2 usluga jest lepsza, bardziej stabilna, zwlaszcza przy przykladach najlepszych exclusivow Sony (Lons zapewne w nie gra, wiec o tym nawet nie wie)

Zeby odbic pileczke, wymyslil, ze konsola Sony jest wykonana o wiele lepiej niz konsola MS, bo w glowie chyba porownywal ja do konsoli Xbox Premium z 2005r. Kolejna bzdura wyssana z palca.

Taką rozmowe mozna prowadzic bez konca - SONY jest super, Sony ma najlepsze gry, swietna polityke cenowa i za(pipi)iste rozwiazania sieciowe, dlatego wciaz ludzie pomimo wielu przepieknych exow, darmowego online, bluereya i przegladarki internetowej wybieraja konsole konkurencji... :teehee:

Widocznie dla nich, tak jak zreszta dla mnie jezeli chodzi o caloksztalt, rozwiazania, mechanike, uslugi sieciowe i spolecznosc mozna stwierdzic jedno:

"PS3 Better Than Anything... Except 360"

Deal with it. :thumbsup:

Kłamiesz. Nie stwierdziłem, że XBL nie jest lepszy od PSN. Znowu piszesz to co chcesz a, nie to co jest faktem. Masz wyjątkowy tupet człowieku bo zarzucasz mi postrzeganie SONY jako coś SUPER, a sam zachowujesz się tak perfidnie fanbojsko w stosunku do Xboxa, że szkoda o tym pisać. Duży jednak dzieciak jest z ciebie Easye. Masz tutaj kompanów takich yaches. Stary chłop, a normalnie dzieciak. Pozdrawiam.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Masz tutaj kompanów takich yaches. Stary chłop, a normalnie dzieciak. Pozdrawiam.

Czyim alterkontem jestes? mialem xwe yaches 7 lat temu. Widze, ze jednego banika juz kolega dostal :) Albo kilka.

Opublikowano

Jak ktoś myśli, że na kInecta nie będzie hardkorowych gier to niech sobie sprawdzi opis ERSB do Rise of Nightmares albo rzuci okiem na pierwsze screeny:

http://the-magicbox.com/1103/game110325a.shtml

rzPK1.jpg

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Sorry, ale gadanie, ze kinect jest dla casuali, a ps move dla hardcoreow mozna sobie w dupe wsadzic. Kinect ma byc zupelnie czyms nowym, nowym sposobem na gre, wstaniem z kanapy i taki wlasnie jest. Dla gracza, ktory cale zycie spedzil przy konsolach jest czyms nowym, ciekawym, a nawet najprostrze gry sprawiaja duzo trudu, by je wymasterowac! Zarzucacie mu, ze sprawdza sie jedynie w party games, z grupa znajomych, a to przeciez jego najwiekszy plus...

PS Move zas to dla mnie ulepszona wersja wilota, to juz bylo i ciekaw jestem, ktory hardcore gra na tym w killzona. Taki sam casual gaming jak na kinecta...

Mozna to traktowac jako ciekawostke, a nie pelnoprawne urzadzenie, ktore w fpsach zastapi pada.

Lons, pisales,ze te uslugi roznia sie tylko niepotrzebnymi bajerami... Acha, to teraz czekam na kolejny powrot krola pilki noznej i Twoje coroczne " king is back, Pes is bacj" LOL

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

Sorry, ale gadanie, ze kinect jest dla casuali, a ps move dla hardcoreow mozna sobie w dupe wsadzic. Kinect ma byc zupelnie czyms nowym, nowym sposobem na gre, wstaniem z kanapy i taki wlasnie jest. Dla gracza, ktory cale zycie spedzil przy konsolach jest czyms nowym, ciekawym, a nawet najprostrze gry sprawiaja duzo trudu, by je wymasterowac! Zarzucacie mu, ze sprawdza sie jedynie w party games, z grupa znajomych, a to przeciez jego najwiekszy plus...

PS Move zas to dla mnie ulepszona wersja wilota, to juz bylo i ciekaw jestem, ktory hardcore gra na tym w killzona. Taki sam casual gaming jak na kinecta...

Mozna to traktowac jako ciekawostke, a nie pelnoprawne urzadzenie, ktore w fpsach zastapi pada.

Pisałem Ci już, ani Move ani Kinect to nic nowego. Nie wyjezdzaj z tym, ze Kinect to cos rewolucyjnego.

A tak pozatym to ja, hardcor, przerzucilem sie z pada na move z sharp shooterem w Killzonie i z reka na sercu moge powiedziec, ze w tej grze do pada nie wroce. I czekam jeszcze tylko na BF3 - te 2 gry mi wystarcza :) Ale wiem tez, ze jak DICE wyjdzie ze wsparciem Move to wiele FPSow bedzie to wspierac. Dla mnie nie ma to zastapic pada ale jest kapitalna alternatywa.

@don, jezeli to sterowanie w tej grze sie sprawdzi to zwroce honor. Jednak tam jest lag, ktory w FPSie musi byc jak najmniejszy.

Opublikowano

O co kłótnia, kogo to obchodzi to lepsze? Zdanie zawsze będzie i tak subiektywne, każda zabawka jest fajna i godna uwagi. Uważam, że patent z pistoletem do KZ3 to genialny pomysł, tak samo jara mnie wykorzystanie Kinecta w FM4. Proste:)

Opublikowano
  • Autor

tak samo jara mnie wykorzystanie Kinecta w FM4. Proste:)

Jestem ciekaw jak chca to wykorzystac?

Ja widze to tak, ze rece wysuniete do przodu i bawienie sie w kierownice - lipa.

Zabawa z samochodem w jego wnetrzu, przeglad deski rozdzielczej, otwieranie schowkow itd, headtracking jak z PS Eye w GT5 - rewelacja :)

Opublikowano

Lons, pisales,ze te uslugi roznia sie tylko niepotrzebnymi bajerami... Acha, to teraz czekam na kolejny powrot krola pilki noznej i Twoje coroczne " king is back, Pes is bacj" LOL

Dzieciak mentalnie jesteś nie mamy o czym rozmawiać. Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie wkładaj mi w usta rzeczy o których nie mówiłem, bo świadczy to o twoich kompleksach nie tylko w stosunku do Sony, ale również do KONAMI. Baw się z kompanami na swoim poziomie intelektualnym. Załóż swój biały kask i graj w Star Wars. Czas dorosnąć.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Sterowanie kinectem w forzie będzie pewnie takie jak w joy ride, czyli marne.

Sam nie wyobrażam sobie kinecta w poważniejszych tytułach - no chyba, że tylko jako dodatek do wydawania komend - głosowych i przez machanie rękami.

Edytowane przez sosnaa

Opublikowano

Sam nie wyobrażam sobie kinecta w poważniejszych tytułach - no chyba, że tylko jako dodatek do wydawania komend - głosowych i przez machanie rękami.

a na PS move bedzie super ? Zreszta nie wyobrazam sobie grania w Forze na czyms innym, niz kierownica, wiec posiadajac stanowisko do gry, kinecta, sam bajer, ze po kokpicie bede mogl sie rozgladac glowa, a samochod ogladac za pomoca kamerki, chodzac w okol niego mnie jara. Kolejne urozmaicenie.

Chce zobaczyc na Kinecta co innego niz sterowanie rekoma w FPSy czy granie w taki sposob w gry wyscigowe i patrzac na taki Your Shape, Kinect Sports, Dance Cantral, czy Yoostar to dostaje, czekajac na jeszcze lepsze pomysly.

Dzieciak mentalnie jesteś nie mamy o czym rozmawiać. Naucz się czytać ze zrozumieniem i nie wkładaj mi w usta rzeczy o których nie mówiłem, bo świadczy to o twoich kompleksach nie tylko w stosunku do Sony, ale również do KONAMI. Baw się z kompanami na swoim poziomie intelektualnym. Załóż swój biały kask i graj w Star Wars. Czas dorosnąć.

Stary - intelektualnie to Ty do zadnego poziomu rozmowy nie dorosles. Idz trolowac inne czesci internetu swoja nienawiscia do MS. :yucky:

Edytowane przez easye

Opublikowano

a na PS move bedzie super ? Zreszta nie wyobrazam sobie grania w Forze na czyms innym, niz kierownica, wiec posiadajac stanowisko do gry, kinecta, sam bajer, ze po kokpicie bede mogl sie rozgladac glowa, a samochod ogladac za pomoca kamerki, chodzac w okol niego mnie jara. Kolejne urozmaicenie.

Chce zobaczyc na Kinecta co innego niz sterowanie rekoma w FPSy czy granie w taki sposob w gry wyscigowe i patrzac na taki Your Shape, Kinect Sports, Dance Cantral, czy Yoostar to dostaje, czekajac na jeszcze lepsze pomysly.

O move nic nie pisałem chociaż i tam tego typu gry się nie sprawdzą - bo do tego tylko pad i kierownica się nadaje.

Edytowane przez sosnaa

Opublikowano

Stary - intelektualnie to Ty do zadnego poziomu rozmowy nie dorosles. Idz trolowac inne czesci internetu swoja nienawiscia do MS. :yucky:

Czytając twoje posty powyżej doszedłem do jednego wniosku. Ty miałeś czelność pisać do mnie o nienawiści oraz uważaniu czegoś za SUPER? Jesteś tak wyjątkowo bezczelny, że masakra. Twoje fanbojstwo do MS nie zna granic. Za nim zaczniesz mnie oskarżać o tego typu rzeczy sam bądź czysty w tej dziedzinie bo jak na razie jesteś największym fanbojem monopolu Gatesa jakiego znam. Załóż 28 latku swój kask biały i graj w Star Wars. Kończę rozmowę z tobą DUŻY dzieciaku.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Zona jeszcze Ci nie odlaczyla internetu ? Dziwne, ze o tej porze pozwala Ci sie klocic na forum. I w przeciwienstwie do Ciebie mam 2 konsole jak widzisz w sygnaturce, nie ma sygnatury I HATE SONY i nie probuje innym wmowic, ze ta konsola totalnie ssie pale.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.