Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Już i tak za późno. Może w przyszłej generacji, jak zaczną działać od samej premiery.

Opublikowano

Już i tak za późno. Może w przyszłej generacji, jak zaczną działać od samej premiery.

Jeśli chodzi o graczy niedzielnych/casuali to myślę, że mogą jeszcze wiele zdziałać. Zwłaszcza jeśli mają reklamy podczas programów popularnych wśród nastolatek, mam, cioci, itp, czyli potencjalnych klientów. Dodatkowo Nintendo (a właściwie firma która jest odpowiedzialna za N w Polsce) szykuje jakąś akcję promocyjną wraz z MC Donald'em, co też wydaje mi się świetnym sposobem aby trafić do casuali. I nawet cała akcja z Kinectem i Move też im w pewien sposób pomaga.

Opublikowano

Kwestia Nintendo w naszym kraju zawsze była omijana szerokim łukiem. I nawet światowy sukces Wii w Polsce odbił się raczej bez echa. Konsole jak zalegały tak wciąż zalegają na półkach. Sony dzięki PS Move ma duże szanse na sukces wśród niedzielnych graczy w polskich realiach. Większa baza użytkowników...

Opublikowano

Sony dzięki PS Move ma duże szanse na sukces wśród niedzielnych graczy w polskich realiach. Większa baza użytkowników...

Pewnie by i miało, gdyby porządnie (albo choćby w jakikolwiek sposób) zajęliby się reklamowaniem swojego produktu. Bo reklama z Play (która i tak zachęca do zainteresowania się samą siecią komórkową niż konsolą PS3) to trochę za mało aby trafić do niedzielnych graczy.

Opublikowano

To co w końcu, Black Ops podbiło rekord Modern Warfare 2?

Czyli czy Paloma pobije Niewolnice Isaure ?

Ps Kinect Adventure i Sports jest bundlowany czy tam dorzucany do konsol, nawet u nas w MM jest promocja z klockiem, sądzę, że USA nie jest gorsze :)

Wedle NPD w miesiącu startu starterów PSMove sprzedało się w USA zaledwie 80 tys. Kinect w 3 dni ok 470 tys.

A gry na Kinect które nie są bundlowane dosłownie w ciągu 3 dni zmiotły z powierzchni ziemi światową sprzedaż gier na Move z dwóch miesięcy - Wszystkie gry dedykowane tylko i wyłącznie psmove przez dwa miesiące (nie bundlowane) sprzedały się łącznie może w takim nakładzie jak Kinect sports czy dance central w zaledwie 3 dni w usa.

Move nie ma żadnej gry, która by w przeciągu 2 miesięcy sprzedała się w nakładzie 100 tys. (dedykowana i nie bundlowana/ poza SC w Europie) a na Kinect 3 gry osiągnęły ten pułap w zaledwie 3 dni w jednym tylko regionie.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

A najśmieszniejsze że jakby M$ robił move z identycznym line-up'em a sony analogicznie kinecta to również pewnie move sprzedałby się jak teraz kinect a kinect jak teraz move . M$ jest mistrzowskie w promowaniu produktów . U nich K2, U2 czy GoW3 sprzedałby się pewnie w miesiąc lepiej niż na playa od premiery

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

:o

oglądam TAP MADL

właśnie jest przerwa.

I przed chwilą widziałem... polską reklamę Nintendo Wii :mellow:

Niech działają w Polsce w najlepsze jak chcą, ale niech w marcu 2011 dadzą szansę zakupić MOJEGO 3DSa. Tak. To nie jest wina Caps Locka. Już od dawna czuję się mentalnym posiadaczem tego cacka. Choćby niebo się waliło, rusy wkroczyli do Wawy, głód, zaraza, Komorowski prezydentem, Minecraft grą roku 2010, nic nie powstrzyma mnie od stracenia mnóstwa kapuchy, którą zapewne môgłbym oszczędzić czekając te kilka miesięcy...

Opublikowano

Fanboje PS3 od wczoraj pierdolca dostają, komentarzy na N4G się nawet czytać nie da :P Czują przez skórę, że tak duży sukces (przede wszystkim gier) mocno zagraża wsparciu PSMOVE.

Tak jak wcześniej przewidywałem, wszystko układa się w jedną całość cegiełka po cegiełce. Sony szybko pożałuje, że nie wierzyło w sukces Move.

Opublikowano

Tak, zapomni o grach HC które potrafi sprzedać w nakładach 5-10 mln :P

Opublikowano

Mnie tam bardziej interesują singlowe HC.

Opublikowano

Może być jak z Wii...czyli zalew crapów na Kinecta ;] Naprawdę donsterydo ciebie interesują tylko wyniki sprzedaży? :mellow: Zresztą,które dotyczą przede wszystkim USA ;]

Opublikowano

Jak wygląda MSowska polityka podlizywania się casualom widać na podstawie tego co stało się z jednym, o ile nie najlepszym, studiem deweloperskim na świecie, które na przełomie wieków stworzyło takie tytuły jak Perfect Dark, GoldenEye 007, Conker's Bad Fur Day, Banjo Kazooie. Obecnie robią szmiry dla MS na Kinect - Kinect Sports.

Wiecie co mam na myśli. Facepalm w pełnej postaci. Przynajmniej zarobią na swoje utrzymanie.

Opublikowano

x360 FTW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111

jestescie popieprzeni.

wiadomo, ze kinekt sie sprzeda. ma za(pipi)iasta reklamę, jest tworzony od i dla amerykanów, rozwija idee party games w troche inna stronę....

HC-gracze to wymarly gatunek wiec target odbiorcóew jest spory. move? ten kontroler śmierdzi na kolometr tym co ludzie juz znają czyli wii.

http://ollie.kelkoo.co.uk/

Opublikowano

Świat się kończy widziałem na TVN reklamę Wii :P

MYSZa7: Tak interesuje mnie, mam niezły ubaw jak po roku jechania po kinekcie czytam teraz zdesperowanych fanboi. Jeszcze większy ubaw będę miał jak za rok więcej hardkorowych gier będzie robionych na Kinect niż na Move ;)

Opublikowano

Ja mam ubaw po tym jak Xboje robią z "prawie EyeToya" receptę na sprzedaż podobną tej do Nintendo Wii.

Opublikowano

Świat się kończy widziałem na TVN reklamę Wii :P

MYSZa7: Tak interesuje mnie, mam niezły ubaw jak po roku jechania po kinekcie czytam teraz zdesperowanych fanboi. Jeszcze większy ubaw będę miał jak za rok więcej hardkorowych gier będzie robionych na Kinect niż na Move ;)

Jak sobie chcesz. Tylko,że fanboje Sony zazwyczaj negowały rewolucyjność Kinecta i jego możliwości,rzadko albo prawie w ogóle nie widziałem,że Kinect się słabo sprzeda. To,że coś sprzedaje się lepiej nie znaczy ,że jest tym samym lepsze czy najlepsze. Bo jeśli ktoś myśli inaczej to według takiej osoby to Wii jest najlepszą konsolą na rynku :potter: A dobrze wiemy,że tak nie jest.

siur feri Sure Fairy :potter:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

reklama -> hype -> sprzedaż -> cos dobrego dla sprzedajacego -> marudzenie userów -> wojna fanboi -> ....

tez widziałem reklame wii w tvn... masakra. to był pewnie ten zwiastun trzeciej wojny swiatowej.

Opublikowano

Już nie po raz pierwszy niektórzy w tym temacie uważają, że sprzedaż = coś dobrego. :whistling:

To powiedz jakie wyścigi są na razie królem tej generacji konsol??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.