Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Co to za gadanie o tych checkpointach i regeneracji zdrowia. To ze gra sie czesto zapisuje, to plus - naprawde fajnie jest grac ostatnie 30 minut jeszcze raz? Tak samo z regeneracja zdrowia, nie ma sytuacji, ze mamy healh 3 % apteczek nie ma, ciezka potyczka przed nami, a zapis byl 40 minut temu. Gry obecnie sa najlepiej skonstruowane, od czasu kiedy gram, pozwalaja sie bawic i zachwycaja swoja filmowoscia, a nie frustruja. Ja chce wiedziec gdzie mam isc i co dokladnie mam zrobic, po co mam szukac tego w questach itd, jak moge uzyskac to jednym kliknieciem.

Casual detected.

Nie chodzi nawet o poziom trudnosci tylko o to jak gry sa projektowane. Weźmy taki Assasin's Creed i bieganie po dachach. Przecież to każda babcia da rade, wystarczy trzymać do przodu i bieg. Voila. Jesteś najlepszym graczem AC ever. I gdzie tu satysfakcja?

Inna sprawa, ze devi coraz czesciej ida po najmniejszej linii oporu jak ostatnio Crytek i przeportowanie wersji konsolowej C2 na kompy, na dajcie spokój... Źle się dzieje. Źle się (pipi)a dzieje.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Wypraszam sobie, przeszedlem NG Black na Hardzie ;]

Opublikowano

W 7 miesiecy sie nie liczy ;F

Opublikowano

To bylo mniej niz w tydzien, prawie zawalilem w liceum matme, grajac po nocach, zamiast sie uczyc na zdawanie na 2 przed matura xD

Opublikowano

Ja zamiast sie uczyc do matury gralem klanowki w counter-strike'a;f

Opublikowano

Jeżeli chodzi o hardkor to ktoś mi powie jak wypaliło Quake Arena Arcade na X360 ?

Opublikowano

nie wypalilo donsterydo ;\ grac sie nie da przez lagi, olej.

Opublikowano

Mniej checkpointów = zwiększona presja, wymagany większy wysiłek gracza, planowanie kroków itd., checkpoint co 10 sekund = gracz ma wszystko w d*pie i bezmyślnie wali w guziki, żeby jak najszybciej przebić się dalej, razie porażki najwyżej powtórzy ten sam fragment. jak dla mnie w tym drugim przypadku - 20 do grywalności. Klasyczne apteczki za to w przypadku takich FPSów wymuszają ciągłe uważanie na stan zdrowia, które w tym przypadku nie jest nieograniczone, kiedy z drugiej strony autoregeneracja pozwala na bezstresowe sianie ołowiem na lewo i prawo i zgarnianie setki pocisków na klatę (zaraz wystarczy na chwilę schować się za murkiem i powtórzyć zabieg). Kolejne - 20 do grywalności.

Co kto lubi, ale dla mnie akurat wiele z aktualnych rozwiązań jest chybionych, tak jak np. wspomniane przez szczurka automatyczne bieganie po dachach w AC. Wyzwanie to zawsze było coś co bardzo ceniłem w grach, przechodząc takie tytuły jak Ninja Gaiden czy Hitman na hardzie (brak prowadzenia za rączkę) czułem się jako lepszy gracz, a teraz jestem wrzucany do jednego wora z casualami i nawet pykanie na wyższych stopniach czy robienie trofeów/aczików (w większości bardziej czasochłonnych niż rzeczywiście trudnych) nie poprawia sytuacji.

Opublikowano

Dla mnie cala ta sytuacja z gamerscorami, acziwmentami i trofeami to komedia. Komu chce sie cudowac, zeby zdobyc jakies punkciki. W AC jakbys to rozwiazal, zeby calosc byla intuicyjna i grywalna, tam jest masa wspinania, to nie jakis element, to podstawa gameplayu.

Opublikowano

Na szczęście to już nie mój problem, żeby zrobić to tak, żeby było dobrze. Ale spójrz np. na starsze Tomb Raidery albo jakąkolwiek platformówkę - podstawa to skakanie, ale nigdzie nie masz auto-skoku idealnie wymierzającego w platformę.

Do aczików/pucharków ogólnie nic nie mam, pod warunkiem, że są w miarę sensownie rozplanowane, a ich zdobywanie daje satysfakcję.

Opublikowano

Właśnie trial odpaliłem i w pale się nie mieści jak to mogli dopuścić do sprzedaży O_o Te lagi mają z 500 ms. Masakra, kto w to (pipi)a gra po sieci O_o ?

Opublikowano

Dla mnie cala ta sytuacja z gamerscorami, acziwmentami i trofeami to komedia. Komu chce sie cudowac, zeby zdobyc jakies punkciki. W AC jakbys to rozwiazal, zeby calosc byla intuicyjna i grywalna, tam jest masa wspinania, to nie jakis element, to podstawa gameplayu.

za

- oddzielny przycisk na skok znaaaacznie zmieniłby rozgrywke.
Opublikowano

Właśnie trial odpaliłem i w pale się nie mieści jak to mogli dopuścić do sprzedaży O_o Te lagi mają z 500 ms. Masakra, kto w to (pipi)a gra po sieci O_o ?

Najlepsze jest to, ze robili to kilka lat xD

Opublikowano

Wlasnie przeczytalem wywodzik Urala na temat Crysis 2 i rozwalil mnie ten czlowiek. Napisal, ze Killzone 3 jest ladniejszy nawet od C2 na PC ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koles jest naprawde zdrowo pierdolniety xD

Wlasnie sobie przechodze wersje na PC i po prostu smiech mnie ogarnia jak czytam takie bzdury :teehee:

129528950913.jpg

PS. No chyba, ze sciagnal sobie "Crysis 2 Advanced Graphics Options 1.5" i ma wszystko ustawione na Low ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Crysis 2 na PC zdecydowanie miażdży każdą grę konsolową pod względem grafiki, co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości.

Przecież w rozdzielczości Full HD ta gra totalnie masakruje oprawą - to zdecydowanie najpiękniejsza gra, jaka kiedykolwiek powstała, a Nowy Jork robi GIGANTYCZNE wrażenie.

Design swoją drogą (choć i on absolutnie w dwójce nie kuleje), choć pisać takie rzeczy, jakie napisał Ural jest już przesadą...

EDIT:

3DS - Black Screen of Death!

Kiedyś to musiało nastąpić także u Nintendo :D

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Wlasnie przeczytalem wywodzik Urala na temat Crysis 2 i rozwalil mnie ten czlowiek. Napisal, ze Killzone 3 jest ladniejszy nawet od C2 na PC ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koles jest naprawde zdrowo pierdolniety xD

Wlasnie sobie przechodze wersje na PC i po prostu smiech mnie ogarnia jak czytam takie bzdury :teehee:

129528950913.jpg

PS. No chyba, ze sciagnal sobie "Crysis 2 Advanced Graphics Options 1.5" i ma wszystko ustawione na Low ;P

Gdzie on tak napisał?

KZ3 ładniejszy... naha.

cloaked.jpg

crysis22011-03-2722-07qzdu.jpg

crysis22011-03-2721-349xfa.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Naprodukowal sie w temacie o C2 w dziale PS3 - ogolnie caly jego post jest zalosny, ale to z grafika jest najlepsze :lol:

Opublikowano

129528950913.jpg

No i co z tego? Nie może mieć własnego zdania? Masz z tym problem? Od razu go wyzywasz? Żal mi takich osób jak ty. Każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie i pisanie, że są to bzdury świadczy o twoim zwykłym chamstwie. Wyrażając takie zdanie o innym userze pokazujesz tak naprawdę jaki żałosny jesteś.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Ale jak mozna sie szarpac o to. ze KZ3 ma ladniejsza oprawe od C2? To jakbys powiedzial, ze ogien zapalniczki jest naprawde goracy w porownaniu ze sloncem.

Opublikowano

Ale jak mozna sie szarpac o to. ze KZ3 ma ladniejsza oprawe od C2? To jakbys powiedzial, ze ogien zapalniczki jest naprawde goracy w porownaniu ze sloncem.

Uważasz, że wyzywanie jest czym na miejscu? Są inne sposoby argumentacji niż zwykłe proste chamskie wyzywanie innej osoby. Jest tu paru widzę takich asów co po za chamówą nic więcej nie reprezentują.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Alfons milcz. C2 na PC miazdy KZ3 w kazdym aspekcie, to jest po prostu fakt. Jezeli podoba mu sie bardziej design to spoko, ale niech nie wypisuje takich bzdur:

Nierówna oprawa - bez rewelacji, jest fajna, ale moim zdaniem K3 bije ją mimo, że jak pisałem gram na PC na najwyższych możliwych ustawieniach

Zalosny jestes natomiast ty o wielki obronco ucisnionych fanatykow Sony.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Alfons milcz. C2 na PC miazdy KZ3 w kazdym aspekcie, to jest po prostu fakt. Jezeli podoba mu sie bardziej design to spoko, ale niech nie wypisuje takich bzdur. Zalosny jestes natomiast ty o wielki obronco ucisnionych fanatykow Sony.

Człowieku z tym "Alfonsem" znowu pokazujesz jaki prymitywny prostak z ciebie. Mało tego jesteś tak bezczelny, że zamiast pisać wprost te twoje prostackie wywody do osoby, którą wyzywasz to piszesz tutaj wszem i wobec. Znowu masz coś do mnie? Czyżbym też miał odmienne zdanie niż ty odnośnie SONY Panie? Śmieszny gość z ciebie naprawdę. Teraz już wiadomo czemu tak za pan brat masz się z innym użytkownikiem tego forum co nazywał mnie Alfons. Ten sam intelektualnie prymitywny chamski poziom.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Lons, co Cię to interesuje, kto jak się do kogoś odnosi, jeżeli nie jest to do Ciebie?

Musisz być tym wielkim sprawiedliwym? To forum, tu każdy bierze odpowiedzialność za Siebie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.