Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Pod względem tanich i darmowych rzeczy, to NIE MA nic lepszego ponad AppStore. Gry na Iphone i na Ipada od wielkich studiów (np. taki SSF IV był w promocji za 3 PLN), lub za darmo w ilościach hurtowych. Tam jak coś kosztuje 12 PLN to burżuazja, a nieco ponad 30 PLN to musi być jakiś elitarny hit ryjący du.pę od Square-Enix. AppStore rekompensuje cenę sprzętu i... daje odczuć przesyt + uczucie ”mam pier.dylion gier, i nie wiem w co zagrać (prócz Angry Birds)”.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Hit od Square-Enix

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Prawie spadlem z krzesla

Opublikowano

Na przykład ”Chaos Rings”

IGN: 9/10 Editor Choice Award

Destructoid: 9.5/10

GamePro: 4/5

Side to Play: 4/4

CD Action: 4.5/5

Opublikowano

Oceny to wiesz Mendrek, mozna powoli miedzy bajki wkladac vide RE5 czy MGS4.

Opublikowano

I RE5 i MGS4 są świetnymi pozycjami, mimo archaizmów i, czasem, głupot. Może oceny MGS4 są lekko przesadzone, natomiast RE5 dostał to na co zasłużył

Opublikowano

Do tej pory nie rozumiem porównań oceny MGS4 czy tym bardziej RE5 :whistling: . Przecież to świetne gry i wciąż potrafią zachwycić. RE5 graficznie dalej bardzo ładnie się prezentuje, MGS zresztą też.

Zamiast tych dwóch gier podałbym przykład Black Ops, która zgarnęła niekiedy 9/10.

Opublikowano

I Portal swego czasu rozdawali za darmo. Na Steamie jest ciagle mnostwo ciekawych promocji. Podajesz najbardziej hardcorowy przyklad.

No tak a L4d2 byl za 3 euro :)

prawda taka ze na steam oplaca sie jedynie kupowac jak sa akcje i wyprzedaze.

ps to nie jest najbardziej hardcorowy przyklad to jest standardowa cena na steamie ;)

MW2 jest tez po 220

to jest przegiecie

Opublikowano

MGS4 jest świetny i ma zasłużone oceny, była nagonka na jego oceny i widać dalej sie tutaj to co nieco trzyma patrz fanboje x'a którzy pewnie w niego w ogóle nie grali...

Opublikowano

Nie dziw się bo Call of Duty to jedna z najdroższych marek w historii. Dlatego żadna część nigdy nie wejdzie do platyny, bo wtedy cena automatycznie spada w dół. Kottick jest cwany. Fakt, że na PS3 takie MW2 można już kupić za 100 ale ta marka od Acti jest naprawdę droga i wciąż się sprzedaje. Co za paradoks. Cena BO nie jest w zadnym stopniu adekwatna do jakosci.

Merson, true true...

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Jak patrzę na kolejne online passy np. w nowym MK to mam wrażenie, że zaraz za handlarzami używkami do ostrzału w kolejce są ci, co kupują gry w marketach po promocji...

Bo co to ma być że ktoś nówkę w folii kupuje za zamiast 40 funtów płaci pietnastaka albo coś koło tego. W UK od groma mają tych promocji - nie tylko w sklepach inetrnetowych jak zavvi, ale w gamestopach i marketach też. Aż dziwne że nikt się do nich nei dosrał.

Opublikowano

Prawo rynku. Jak coś się nie sprzedaje to nie ma sensu, żeby zajmowało powierzchnię magazynową. Czyli jest do odstrzału za jak najniższą cenę. A klienci tylko na tym zyskują. Ja ostatnio kupiłem Metroid: Other M w game.co.uk za 12 funciorów z przesyłką. Cena gry w Empiku? 229 zł. I będzie tam leżała jeszcze przez nie wiem ile miesięcy/lat. A gdyby była za 70 zł? Ja bym kupił. I kilka innych osób może też. Byłby zarobek, byłby obrót. Trudno, ich strata.

A co do MGS4. Przeszedłem kiedyś na pożyczonej PS3 i wtedy uznałem grę za rozczarowanie generacji. Ale niedawno (ze 3 miesiące temu) postanowiłem dać jej drugą szansę, tym razem na własnym sprzęcie i gra pokazała inne oblicze. Świetny, świetny tytuł, z tym, że wymaga dystansu, odpowiedniego podejścia i odpowiedniego sposobu grania

Opublikowano

RE5 to najgorsza gra tej generacji w jaka gralem. MGS4 widzialem tylko na video, ale animacja snejka i te japonskie gameplayowe bzdury i nie tylko, sa nie do przetrawienia. W ogole jedyna japonska gra jaka mi sie podoba to NG B, 2 duzo slabsza, nadzieja w 3. O przypomnialem sobie, bardziej niz RE5 odrzucilo mnie tylko PDZ. Ale spoko, szykuje sie zakup PS3, kupie MGSa 4 za grosze, zeby moc objerzdzac ten gameplayowy i fabularny syf.

Jaranie.jpeg

Opublikowano

Akurat gameplayowo MGS4 jest bardzo dobry. O wiele lepszy niż poprzednie części. Ale jest jeden warunek - skradamy się. Jak zrobimy sobie z MGS4 strzelankę (a da się) to będzie gównianie. Fabularnie... Jest kilka zbędnych elementów (Drebin), kilka bezsensownych tłumaczeń (nanomaszyny). Ale ogólnie jest ok. Nie jest to MGS3, ale jest ok

Opublikowano

No, ci bossowie, postacie, kicz i tandeta z dzaponi. Super gra. Wiem, wiem karki w gowie, pokemony w halo :woot:

Opublikowano

MGS4 ma bardzo rozbudowany gameplay. Do dyspozycji oddano wiele typów broni, które możemy modyfikować i tylko od nas zależy jaki styl gry obierzemy. Faktycznie takie rzeczy jak latarka do broni nie mają w Guns of the Patriots absolutnie żadnego zastosowania. Fabularnie saga wg mnie została dobrze w MGS4 rozwinięta. Koncepcja Old Snake'a dobitnie pokazuje, że tacy bohaterowie, dawne ikony przemysłu powoli odchodzą, kapitalnie się to twórcom udało (zakładam, że wiecie co mam na myśli).

Psyko, nie wrzucaj na grę dopóki nie zagrasz. Owszem, często kierowałem zarzuty w stronę np. Halo 3 ale nieco pograłem w ten tytuł. To dość specyficzna gra bo albo się ją lubi albo na odwrót. Z MGS4 jest identycznie.

Są już może jakieś wieści odnośnie sprzedaży Crysis 2 na świecie?

Opublikowano

MGS 1 byl spoko, gralem troche w 2 i 3 i mialem dosc po 1 h, nudy. No i ta tandetna fabula pretendujace do gornolotnej patetycznej historii.

Opublikowano

Macross kieruje się tylko i wyłącznie uprzedzeniami, więc nie ma co dłużej się nad tym spuszczać. Mario to wąsaty pedał, Nintendo jest dla dzieci, MGS jest głupi itp. I nie wytłumaczysz, że jest inaczej, więc po co w ogóle próbować

Opublikowano

Każdą kultową serię można spłycić do maksimum za pomocą kilku zdań. Tylko wtedy taka dyskusja nie ma głębszego sensu. <_<

Opublikowano

Ja gralem w M64 i w MGS i to dla mnie to sa slabe gry. Wolalem Crasha niz hydraulika, a poza fajnym MGSem pierwszym reszta to bzdety, bo mi sie nie podobaja, a silenie sie na obiektywiz to jakies chore zarty. GREG GRASZ W CHINSKIE GRY

Opublikowano

heh fabuła kiczowata i kiczowaty gameplay, wszystko do du,py i to w jednej z najlepszych serii gier, do takich osądów mogą być jednie zdolne xboty :potter:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

o merson opowiada kawaly, kewl

Opublikowano

Tak jest, są słabe. Nic nie wniosły do gatunku gier, nikomu się nie podobają itp. Masz 100% racji

Opublikowano

Bawimy sie w poprawnosc polityczna, czy kazdy pisze to co mysli?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Spoko. Można krzyczeć "ZŁODZIEJE!!!" Ale kto i komu co ukradł? A co za różnica. Można krzyczeć "BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!!!" Ale skąd i dokąd ma odejść? I za co? A co za różnica. "MGS i SM64 to słabe gry!!!!!" Ale dlaczego? A po co wyjaśniać. Grunt, że przedstawiłem własną opinię

Opublikowano

Dlatego, ze dla mnie w porownaniu z dynamika Crasha i funem Spyro Mario to infantylny gniot z midi, a MGS jest japonski, japonszczyzna mnie obrzydza, chyba ze sa tam ninja i cycate niunie :teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.