Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

przecież tą ośmiornicę ponoć mieli zjeść?

Forza 3 jeśli chodzi o nibysymulacje, a NFS może walczyć z PGR4 jeśli chodzi o arcade.

:thumbsup: mądre słowa, a teraz bez złośliwości - nadal się kręci cyrk z datą premiery?

To,że coś sprzedaje się lepiej nie znaczy ,że jest tym samym lepsze czy najlepsze.

Już nie po raz pierwszy niektórzy w tym temacie uważają, że sprzedaż = coś dobrego. :whistling:

No wszystko prawda, ale i tak MS musi się jeszcze wiele nauczyć, jak dla mnie to mogliby na korepetycje uczęszczać do Activision, bo oni są najlepsi w sprzedawaniu kupy milionom :potter:

Opublikowano

Oba sprzęty są świetne. Jedno i drugie to bardziej zaawansowane wersje sprawdzonych pomysłów. Trudno stwierdzić co jest lepsze, bo to zupełnie różne technologie.

Move ma tą zaletę, że zastosowanie takiego sterowania można sobie wyobrazić w niemal każdej grze. W końcu mamy niemal całkowitą funkcjonalność pada, plus dodatkowe możliwości. Sony mogłoby być sprzedawane tylko z tym kontrolerem i by nadal mogły wychodzić podobne gry.

Kinect daje zupełnie inne możliwości, ale nie daje funckjonalności pada. Daje to ogromne możliwości, ale w innym zakresie. To nie jest ewolucja pada, a raczej zupełnie inny gatunek.

Większość prawdopodobnie i tak zostanie przy klasycznych padach. Wojna jest jednak o nowych klientów, którym HC gry nigdy nie podchodziły.

Opublikowano

Jak wygląda MSowska polityka podlizywania się casualom widać na podstawie tego co stało się z jednym, o ile nie najlepszym, studiem deweloperskim na świecie, które na przełomie wieków stworzyło takie tytuły jak Perfect Dark, GoldenEye 007, Conker's Bad Fur Day, Banjo Kazooie. Obecnie robią szmiry dla MS na Kinect - Kinect Sports.

Wiecie co mam na myśli. Facepalm w pełnej postaci. Przynajmniej zarobią na swoje utrzymanie.

Też już o tym wspominałem, Rare zamiast robić np Conkera bawi się kamerką.

Co do Microsoftu co z tego, że potrafią sprzedać swoje produkty, skoro na horyzoncie nie widać pierwszoligowych gier poza Gears Of War 3...

Opublikowano

Zwyrodnialec: Poczekamy zobaczymy. M$ ma zupełnie inną politykę jeśli chodzi o ujawnianie swoich gier. Np. ostatnio przecież były plotki o reaktywacji PGR. Do tego ostro poszli w mocne produkcje na XBLA.

Małe porównanie sprzedaży gier Move (only) vs Kinect (only):

Dane z VGC więc trzeba przyjąć margines błędu +/- 10%

Move (gry nie bundlowane / JP nie podaję bo tam jest kilka bundli z różnymi grami) :

- Sports Champions EMEA (8 tygodni) 320 tys.

- Time Crisis Razing Storm USA EMEA (2/1 tygodni) 24 tys.

- The Fight EMEA (1 tydzień) 11 tys.

- The Shoot USA EMEA (1/2 tygodnie) 20 tys.

- Kung fu rider USA EMEA (7/8 tygodni) 29 tys.

- STart the Party EMEA (8 tygodni) 72 tys.

Kinect USA 1 tydzień:

- Kinect Sports 142 tys.

- Dance Central 132 tys.

- Kinectimals 98 tys.

- Your Shape: Fitness Evolved 61 tys.

- Fighters Uncaged 31 tys.

- Kinect Joyride 31 tys.

- Sonic Free Riders 18 tys.

- Motion Sports 16 tys.

- Adrenalin Misfits 3 tys.

- Dance Masters 3 tys.

Opublikowano
  • Autor

Black Ops zmiazdzylo. 360 milionow dolarow w pierwsze 24 godziny od premiery? Ja pie.rdole :blink:

Opublikowano

No właśnie jak z tym Black OPS jest. Podobno jeszcze lepszy start niż MW2.

Opublikowano

CoD to obecnie najważniejsza marka w sektorze ogólnie pojętej rozrywki.

5.6 mln poszło. :o W ciągu jednego dnia.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tymi reklamami Wii w Polsce ? Czy Nintendo chce oficjalnie wejść na nasz rynek ?

Opublikowano

Tego nie mogą wyjaśnić nawet najstarsi indianie.

CoD (z)robi teraz z Halo serwetkę. Zastanawiające jak w tak krótkim czasie z CoD zrobił się instant killer i to gra, która była typowym fpsem z PCta. Ta gra jest jakaś multi-friendly i efektowna. Mimo że multi zasyfiony tanimi sposobami gry. To jakiś ewenement?

Ocenowo gry z Kinect! nie wypadają jakoś ciekawie, Move też nie, na razire gadżety dla casuali.

Opublikowano

Zwyrodnialec: Poczekamy zobaczymy. M$ ma zupełnie inną politykę jeśli chodzi o ujawnianie swoich gier. Np. ostatnio przecież były plotki o reaktywacji PGR. Do tego ostro poszli w mocne produkcje na XBLA.

Małe porównanie sprzedaży gier Move (only) vs Kinect (only):

Dane z VGC więc trzeba przyjąć margines błędu +/- 10%

Move (gry nie bundlowane / JP nie podaję bo tam jest kilka bundli z różnymi grami) :

- Sports Champions EMEA (8 tygodni) 320 tys.

- Time Crisis Razing Storm USA EMEA (2/1 tygodni) 24 tys.

- The Fight EMEA (1 tydzień) 11 tys.

- The Shoot USA EMEA (1/2 tygodnie) 20 tys.

- Kung fu rider USA EMEA (7/8 tygodni) 29 tys.

- STart the Party EMEA (8 tygodni) 72 tys.

Kinect USA 1 tydzień:

- Kinect Sports 142 tys.

- Dance Central 132 tys.

- Kinectimals 98 tys.

- Your Shape: Fitness Evolved 61 tys.

- Fighters Uncaged 31 tys.

- Kinect Joyride 31 tys.

- Sonic Free Riders 18 tys.

- Motion Sports 16 tys.

- Adrenalin Misfits 3 tys.

- Dance Masters 3 tys.

Łał plotki o PGR... i inwestowanie w tytuły XBLA...moc:good: GT5,K3,Infamous 2,Resistance 3,TLG się chowają :ninja: Tia wiem samo Halo Reach czy GOW 3 jedzą te wszystkie tytuły na śniadanie :potter::turned:

Acha i co w związku z tym?

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Dla mnie wystarczy jak zapowiedzą Alan Wake 2 i już byłbym zadowolony.

Opublikowano

Kto mi powie o co chodzi z tymi Codami?

Gralem w wszystkie czesci od 1 i zadnej nie udalo mi sie ukonczyc ( nie moglem siebie do tego zmusic)

Tak samo MOH. Jedynie 1 czesc byla zjadliwa reszta crap

Opublikowano

CoD (z)robi teraz z Halo serwetkę. Zastanawiające jak w tak krótkim czasie z CoD zrobił się instant killer i to gra, która była typowym fpsem z PCta. Ta gra jest jakaś multi-friendly i efektowna. Mimo że multi zasyfiony tanimi sposobami gry. To jakiś ewenement?

Siła reklamy i noob friendly multi zdziałała cuda. Stąd takie, a nie inne wyniki sprzedaży.

To chyba jeden z najstarszych odgrzewanych kotletów, który robi taką furorę w niezmienionej formule od niemal 7 lat zgarniając co roku takie same oceny.

Opublikowano

Właśnie, dobry multi to to czego brakuje GTA by przyciągnąć casuali, bo samo rozbudowane miasto jak widać już nie wystarcza. Takie GTA4 jako multiplatforma nie sprzedało się już tak dobrze jak San Andreas na samym PS2.

Opublikowano

340x.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------

1255128119104.jpg

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

MYSZa7: Siedziałeś przez ostatnie 5 lat pod kamieniem czy jak ? M$ zapowiada swoje gry w większości przypadków "niedługo" przed tym jak mają wyjść. Sony natomiast by wyjść dobrze na papierze często zapowiada gry , które mają wyjść w dłuższej perspektywie czasowej (było to wałkowane wiele razy).

A jak chcesz w domyśle dyskredytować gry z XBLA to polecam np. Shadow Complex, LIMBO czy też Trials HD. XBLA rośnie w siłę z roku na rok i jest w stanie przekonać do tego typu gier i formy dystrybucji nawet takiego sceptyka jak ja ;)

PS. Kuźwa mać kolejna reklama Wii, co teraz ? Trzecia wojna światowa ;) ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

MYSZa7: Siedziałeś przez ostatnie 5 lat pod kamieniem czy jak ? M$ zapowiada swoje gry w większości przypadków "niedługo" przed tym jak mają wyjść. Sony natomiast by wyjść dobrze na papierze często zapowiada gry , które mają wyjść w dłuższej perspektywie czasowej (było to wałkowane wiele razy).

A jak chcesz w domyśle dyskredytować gry z XBLA to polecam np. Shadow Complex, LIMBO czy też Trials HD. XBLA rośnie w siłę z roku na rok i jest w stanie przekonać do tego typu gier i formy dystrybucji nawet takiego sceptyka jak ja ;)

Halo Reach zostało zapowiedziane wraz z premierą ODST...o ile dobrze pamiętam dostęp do bety był wraz z kupieniem ODST właśnie. Na końcu instrukcji też była chyba zapowiedź. Czyli rok przed premierą. Gears of War III to samo. Alan Wake....ponad 5 lat produkcji. Fable III też trzyma się zapowiedzi rok przed premierą...chyba. Jeśli zakładamy,że MS zapowiada swoje gry rok przed premierą to raczej do 2012 roku na exa(tworzonego przez MS) na Xboxie 360 się nie doczekamy....co za peszek.

Może rzeczywiście te gry są warte uwagi,ale żeby świadczyły o sile Xboxa 360 nie sądzę ;]

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Łał plotki o PGR... i inwestowanie w tytuły XBLA...moc:good: GT5,K3,Infamous 2,Resistance 3,TLG się chowają :ninja: Tia wiem samo Halo Reach czy GOW 3 jedzą te wszystkie tytuły na śniadanie :potter::turned:

Nie no, twoja ironia mnie uświadomiła, masz rację, czas opylić x'a i lecieć po PS3!!!11!!jeden

Siła reklamy i noob friendly multi zdziałała cuda. Stąd takie, a nie inne wyniki sprzedaży.

To chyba jeden z najstarszych odgrzewanych kotletów, który robi taką furorę w niezmienionej formule od niemal 7 lat zgarniając co roku takie same oceny.

Oceny ocenami, ale CoD zaczął się choro sprzedawać dopiero od czwartej odsłony. btw ostatniej, która zasłużyła na takie wyniki.

Opublikowano

Nie no, twoja ironia mnie uświadomiła, masz rację, czas opylić x'a i lecieć po PS3!!!11!!jeden

Uwierz mi,że nie mam na celu nikogo przekonywać do PS3. ;] Jak sobie chcecie tak grać w to Halo czy co tam jeszcze to se grajcie. Nie bronię wam ;)

Opublikowano

Najrozsadniejsza opcja, to X360+PS3. Nie posiadajac jednej z konsol (pomijamy Wii :teehee:) sporo sie traci.

Opublikowano

A czemu ma nie zaslugiwac?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.