Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Dobra nawet nie stawiajcie tego jponskiego szrotu kolo Mass Effecta i Mass Effecta 2.

cool-face.gif

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

The World Ends With You >>>>>>>>>>>>>>>>> x 10000000000 >>>>>>>>>>>>>>>>> Mass Effect 2.

Opublikowano

Mass Effect jest po prostu beznadziejny. Zawiera większość rzeczy, których nie znoszę w nowoczesnych grach.

Opublikowano

WY COS CPIECIE?

To jakas moda na bycie retro super fanem gameplayu. Retro to archaiczne gnioty teraz WSZYSTKIE, kiedys moglbyc i byly cudownymi grami, ale teraz w porownaniu z obecna generacja gry z zeszlej to juz wizualne trupy, dzieki bogu za remaki najlepszych pozycji, mozna powspominac hity sprzed 5 lat.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Czemu ma służyć ten filmik z Personą? Bo jeżeli chciałeś w tym momencie wyśmiać jRPG, to wybrałeś kiepski przykład (czyt: jednego z najlepszych przedstawicieli gatunku na ubiegłej generacji).

Przy okazji, akurat The World Ends With You świeżością gameplayu bije Twojego Mass Effecta na głowę.

Opublikowano

To jakas moda na bycie retro super fanem gameplayu.

No skoro gierki nie sa do grania to ja juz nie wiem co z tą polską.

Opublikowano

Persona po tym filmiku jest juz nie do przelkniecia. Jest ewolucja, zaraz bede gral w Dead Space 2 i Halo Reach. Kiedys marzylo sie o takich grach, w takim wymiarze, swietnych, a teraz umniejsza sie im przywolujac jakies stare krapy, albo o zgrozo japonski syf, bo sa nowe, bo starsze zawsze lepsze. TO NIE POLSKA LUDOW SZUBRAWCY :)

Opublikowano

Masz racje, Halo Reach to moja ulubiona gra RPG.

Opublikowano

NIe lap za bzdury szczurek, podalem ogolne przyklady, ROZKRECAM TU FLEJM

Opublikowano

Psyko teraz to przegiąłeś :) Persona 3 i 4 to najlepsze gry EVER :dance: Z Persona 3 spędziłem ok. 300h przy sesjach po 8h dziennie przy pierwszym podejściu i sprzedałbym nerkę żeby mieć dzisiaj w łapie Persona 5 :D

Pomijam już fakt, że Persona 4 to jakby lista życzeń fanów odnośnie serii. Ze świecą szukać developera, który tak jak Atlus słuchał swoich fanów robiąc kolejny sequel.

Gdybyś wrzucił pierwszy mdły trailer FFXIII to pewnie nikt by słowa nie powiedział, a tak to wtopa :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

:(

Don to znaczy, ze nie bedziemy juz grali razem w multi Reach?

Opublikowano
Kiedys marzylo sie o takich grach

Takich czyli jakich? DS 2 jest ładny i przyjemnie się w niego gra, ale nie widzę w tej produkcji większej ewolucji, a pod pewnymi względami wręcz zacofanie (starsze horrory typu Silent Hill czy Eternal Darkness klimatem, scenariuszem i niektórymi patentami zjadają tą produkcje na śniadanie). Współczesne "duże" erpegi z kolei (zwłaszcza zachodnie) wprawdzie oferują coraz większą dawkę swobody, jednak z drugiej strony coraz bardziej cofają się w rozwoju jeżeli chodzi o gameplay i fabułę (właśnie tytuły od Bioware będą tu najlepszym przykładem).

Żeby była jasność - ja nie twierdzę, że dzisiejsze gry jako takie są do bani. Wciąż trafia się masa świetnych, bardzo grywalnych produkcji. Po prostu staram się dać Ci do zrozumienia, że starsze pozycje wcale nie są od nich gorsze, a pod niektórymi względami po prostu je przerastają. I nie jest to żadne wywyższanie, tylko najzwyczajniejszy w świecie fakt. Zagraj jeszcze raz w Mass Effect 2, a potem odpal sobie oldschoolowego Planescape Torment - może zczaisz w czym rzecz.

Opublikowano

:(

Don to znaczy, ze nie bedziemy juz grali razem w multi Reach?

Będziemy :P Siedziałem dzisiaj ze 2h w multi Reach i nie raczyłeś się pojawić ;)

PS. Co jak co, ale flejm Ci się udał :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Josh dla mnie nie przerastaja w zadnym stopniu, chcialem pograc ostatnio w KOTORA 2, po prostu sie nie da. Archaiczne, statyczne i milion innych epitetow.

Opublikowano

A ja nie grałem nigdy w żadnego RPG'a. Gothic, Baldurs Gate, Planescape Torment, Fallout, Mass Effect, Dragon Age, Wiedźmin, Elder Scrolls, nie mówiąc o MMORPGach jak WoW, Guild Wars czy jRPGach - słownie w żadną grę z tego gatunku .Tylko trochę w Diablo 2 i sporo w HofM&M (III i V), ale to nie są RPGi. I absolutnie nie ciągnie mnie do tych gier.

Jakimś ewenementem jestem?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Gry RPG, jedyny sluszny ranking:

1 ME2

2 Planescape Torment (pewnie krap teraz, ale sentyment ogromny)

3 KOTOR

4 ME

5 KOTOR 2

:good:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jakimś ewenementem jestem?

Najwyraźniej po prostu nie wiesz co tracisz.

Edytowane przez Josh the Boy

Opublikowano

Oj tam. Jak mówiłem, nie ciągnie mnie do tych gier w ogóle. Tak jak nie trawię japońszczyzny, tak samo nie trawię wszelkiego fantasy i samego gameplayu jaki RPG oferuje. Parę razy podchodziłem do tego tematu: raz było to Fallout 2, innym Oblivion. Kompletnie nie moja bajka. Jak swego czasu wychodziły pierwsze gameplaye z Fallout 3, którym początkowo byłem zainteresowany to mój entuzjazm opadł do zera - mato boska jakie to drętwe i nudne jest o_O Ostatnio nawet ściągając demo Mass Effect 2 myślałem że się to mocno zmieni. Oj jak się myliłem. Nawet tego dema nie skończyłem...

I kompletnie nie czuję żebym coś tracił.

Jedyne czym bardzo bym się zajarał to jakiś RPG w uniwersum Warcrafta, które bardzo lubię.

Opublikowano

Gry RPG, jedyny sluszny ranking:

1 ME2

2 Planescape Torment (pewnie krap teraz, ale sentyment ogromny)

3 KOTOR

4 ME

5 KOTOR 2

:good:

:teehee: :teehee: :teehee: :teehee: :teehee:

Opublikowano

ME to dla mnie tez jedna z lepszy gier w jakie gralem w calym swoim zyciu.Wychowalem sie na Jrpg, ale w 100% rozumiem, co Psyko ma na mysli. Tez teraz nie chce mi sie grac w gierki typu FF, Blue Dragon itp. i tez uwazam ze taki ME2 je przewyzsza. :thumbsup:

Opublikowano

Jednak Kotor 3 z nowa mechanika bylby >>> ME ogolnie, SW :wub: Szykuje sie ktos z was na MK Kollector's Edition?

Opublikowano

Bardzo rzadko się zdarza, żebym nie przeszedł jakiejś gry, musiałaby być wyjątkowym beznadziejnym krapiszonem.

Aczkolwiek w ostatnich latach jedna taka produkcja się zdarzyła - Devil May Cry 4. Dzięki niemu jeszcze bardziej się uprzedziłem do japońskich gier...

Aha no i Lego Indiana Jones, ale to dlatego że fanem IJ nie jestem.

Edytowane przez MaZZeo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.