Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Bo tak jak COD niewiele wnosi do tego gatunku.

Tak jak taki God of War 3 ? A nie sorry, CoD i Reach wnoszą niewiele, a God of War 3 nie wnosi nic do swojego gatunku ;)

Można to samo powiedzieć zapewne o 95% gier.

Widać, że Reach na oczy nie widziałeś, heh. W jakim innym FPS'ie można samemu budować mapy z taką swobodą jak w Forge World 2.0 czy tworzyć własne tryby gry tak jak w Firefight ?

Edytowane przez donsterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ale jest swietna gra, tak jak zapewne BO.

Opublikowano

Łał plotki o PGR... i inwestowanie w tytuły XBLA...moc:good: GT5,K3,Infamous 2,Resistance 3,TLG się chowają :ninja: Tia wiem samo Halo Reach czy GOW 3 jedzą te wszystkie tytuły na śniadanie :potter::turned:

Acha i co w związku z tym?

Nie no, twoja ironia mnie uświadomiła, masz rację, czas opylić x'a i lecieć po PS3!!!11!!jeden

Uwierz mi,że nie mam na celu nikogo przekonywać do PS3. ;] Jak sobie chcecie tak grać w to Halo czy co tam jeszcze to se grajcie. Nie bronię wam ;)

No to po co się wpisujesz? Donsterydo odpowiadał Zwyrolowi, na dodatek nic nie pisał o PS3 a ty się wpieprzasz między wódkę a zakąskę ze swoimi bzdetami, WTF?

A Halo zasługuje na taką sprzedaż?

Nosz kur.wa czy ktoś tu w ogóle pisze o Halo? Czemu temat CoDa nie może się obyć bez porównań do Halo, na dodatek przywoływanych przez hejterów tej gry?

Bo tak jak COD niewiele wnosi do tego gatunku.

Co wnosi GoW3 do gatunku?

Opublikowano

GOW3 przynajmniej oprawą miażdży obie te gierki razem wzięte na przestarzałych silnikach. Szczególnie Halo gdzie chyba 3 części wyszły na tym samym silniku z Halo 2.

Poza tym gdzie porównywać GOW ze strzelankami, które sprzedają się kilka razy lepiej.

Opublikowano

Zwyrol jesteś żałosny. Najpierw przejdź Reach i później powiedz, że gra jest słaba graficznie :teehee:

Dobre "przynajmniej grafiką" - to teraz grafika > innowacje :whistling: Brawo :thumbsup:

No i będę czekał aż mi wymienisz te gry, które wprowadziły wcześniej do FPS'ów takie nowości jakie wprowadziło Reach.

Opublikowano

ogółem marketingowo M$ jest bezbłędny i właśnie dzięki temu ich gry tak się sprzedawają. Halo czy Gyrosy to świetne gry ale podobnie jak w przypadku CoDa można się zastanawiać czy zasługują na taką sprzedaż(szczególnie Halo i CoD). Tak jak wspominałem w rękach M$ Uncharted czy też God of War3 w miesiąc sprzedałyby się lepiej niż na ps3 od premiery do dnia dzisiejszego.

Zainteresowanie Kinectem to kolejny ich sukces bo to jasne że bardziej przychylnie będą na te urządzenie patrzeć firmy zewnętrzne co w konsekwencji może przynieść lepsze gry od firm niezależnych niż na Move(tam pewnie jedyne super tytuły będzie dostarczało samo sony)

Microsoft wg mnie w ostatnich latach popełnił jeden jedyny błąd w promowaniu marki xbox. Jeden ale za to genialnie mocny - nie zaopatrzył na starcie xboxa 360 w napęd hddvd. Bluray choć technologicznie lepszy nie miał by najmniejszej szansy w starciu z hd dvd gdyby w promowaniu tego formatu od razu włączyła się konsola Billa. A już całkiem dobiłoby to PS3 i samo Sony bo mielibyśmy konsolę z martwym napędem podobnie jak UMD na psp.

Opublikowano
GOW3 przynajmniej oprawą miażdży obie te gierki razem wzięte na przestarzałych silnikach. Szczególnie Halo gdzie chyba 3 części wyszły na tym samym silniku z Halo 2.

Aha czyli samą grafą zasługuje na te oceny?

Poza tym gdzie porównywać GOW ze strzelankami, które sprzedają się kilka razy lepiej.

Ja się spytałem co GoW3 wnosi do swego gatunku, a nie porównywałem.

Opublikowano

Ficuś: HDDVD nie miało szans z BD. To przemysł filmowy wypromował nowy nośnik, a ten w większości był za BD. M$ pewnie zdawał sobie z tego sprawę od samego początku i zewnętrzny HDDVD to pewnie było takie wyjście "na wszelki wypadek" jakby jakimś cudem się przyjął. Tak mi się przynajmniej wydaje. BD by się przyjął tak czy siak, a HDDVD pewnie stałby się dla X360 balastem finansowym.

Opublikowano

ogółem marketingowo M$ jest bezbłędny i właśnie dzięki temu ich gry tak się sprzedawają. Halo czy Gyrosy to świetne gry ale podobnie jak w przypadku CoDa można się zastanawiać czy zasługują na taką sprzedaż(szczególnie Halo i CoD). Tak jak wspominałem w rękach M$ Uncharted czy też God of War3 w miesiąc sprzedałyby się lepiej niż na ps3 od premiery do dnia dzisiejszego.

Zainteresowanie Kinectem to kolejny ich sukces bo to jasne że bardziej przychylnie będą na te urządzenie patrzeć firmy zewnętrzne co w konsekwencji może przynieść lepsze gry od firm niezależnych niż na Move(tam pewnie jedyne super tytuły będzie dostarczało samo sony)

Microsoft wg mnie w ostatnich latach popełnił jeden jedyny błąd w promowaniu marki xbox. Jeden ale za to genialnie mocny - nie zaopatrzył na starcie xboxa 360 w napęd hddvd. Bluray choć technologicznie lepszy nie miał by najmniejszej szansy w starciu z hd dvd gdyby w promowaniu tego formatu od razu włączyła się konsola Billa. A już całkiem dobiłoby to PS3 i samo Sony bo mielibyśmy konsolę z martwym napędem podobnie jak UMD na psp.

Nie zgodzę się co do BR, sony ma większą szanse na wypromowanie standardu (ps3, odtwarzacze BR, Sony Pictures, seriale z axn br )

Opublikowano

Aha czyli samą grafą zasługuje na te oceny?

Ja się spytałem co GoW3 wnosi do swego gatunku, a nie porównywałem.

Brutalność na nowym poziomie. Widok organów wewnętrznych, do tego mordowanie w FPP, ruchome levele (akcja na tytanie). "Ujeżdżanie" bestii, ale nie tak zjebane jak w Dante's Inferno, czy Castlevanii, gdzie w zasadzie jeździmy sobie na grzbiecie potworka bez jego woli. Tutaj Kratos siłą zmusza takiego cyklopa do przejażdżki, dźgając go co chwilę po karku mieczem. :turned:

Opublikowano

mi się wydaje,że jakby od początku microsoft mocno zainteresował się hddvd tak jak sony blurayem to by mogło być inaczej i wojna formatów mogłaby się inaczej zakończyć.

btw. po raz kolejny kończę Uncharted 2 i po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu,że do tej pory nic ładniejszego i lepszego na tej generacji nie wyszło. Tak nawiązując do waszej dyskusji o sprzedaży gier to uważam,że Ucharted2 to chyba jeden z nielicznych tytułów który zasługiwałby na o wiele większą sprzedaż.

Opublikowano

mi się wydaje,że jakby od początku microsoft mocno zainteresował się hddvd tak jak sony blurayem to by mogło być inaczej i wojna formatów mogłaby się inaczej zakończyć.

btw. po raz kolejny kończę Uncharted 2 i po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu,że do tej pory nic ładniejszego i lepszego na tej generacji nie wyszło. Tak nawiązując do waszej dyskusji o sprzedaży gier to uważam,że Ucharted2 to chyba jeden z nielicznych tytułów który zasługiwałby na o wiele większą sprzedaż.

Też mam podobne zdanie, akcja z helikopterem i latającymi dookoła przedmiotami wygląda zajebiście, albo ucieczka wgłąb ekranu przed rozpędzonym pojazdem. Zobaczymy co pokaże trójka, ale przebić będzie trudno.

Opublikowano

Brutalność na nowym poziomie. Widok organów wewnętrznych, do tego mordowanie w FPP, ruchome levele (akcja na tytanie). "Ujeżdżanie" bestii, ale nie tak zjebane jak w Dante's Inferno, czy Castlevanii, gdzie w zasadzie jeździmy sobie na grzbiecie potworka bez jego woli. Tutaj Kratos siłą zmusza takiego cyklopa do przejażdżki, dźgając go co chwilę po karku mieczem. :turned:

Zwyrol bez jaj chłopie. GoW3 nic nie wnosi do gatunku, prócz grafiki i dwóch walk z tytanami to krok wstecz w stosunku do genialnej dwójki:

-gorsza fabuła

-krótszy czas rozgrywki

-mniej bossów

-mniej lokacji

-mniejsze lokacje

-większy backtracing

-gorsza narracja

-mniej urozmaicona rozgrywka

-gorsza muzyka

-gorsze wyzwania odblokowujące się po przejściu gry

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

http://ppe.pl/news-3761-House_of_the_Dead_na_PS_Move.html

Byłoby super. Jeszcze jedynka w HD i lecę do sklepu po starter Move :)

Mogliby na Move przenieść Jurrasic Park ze starych automatów z salonów gier.

Opublikowano

Zwyrol bez jaj chłopie. GoW3 nic nie wnosi do gatunku, prócz grafiki i dwóch walk z tytanami to krok wstecz w stosunku do genialnej dwójki:

-gorsza fabuła

-krótszy czas rozgrywki

-mniej bossów

-mniej lokacji

-mniejsze lokacje

-większy backtracing

-gorsza narracja

-mniej urozmaicona rozgrywka

-gorsza muzyka

-gorsze wyzwania odblokowujące się po przejściu gry

Ale to co opisałeś, to jest względem poprzedników. Z czym się zgadzam, bo dla mnie w serii to też gra słabsza od jedynki i dwójki, ale brutalność o której pisałem, no nie ma jej na takim poziomie w poprzednich częściach, nie wspominając o innych grach w gatunku. Przypomnij sobie np Herkulesa, nikt nie kończył w takim stylu. :)

Opublikowano

No i będę czekał aż mi wymienisz te gry, które wprowadziły wcześniej do FPS'ów takie nowości jakie wprowadziło Reach.

Chyba nie uważasz że Reach jest pierwsza grą która wprowadziła edytor map i mody <_<

Tak dla przypomnienia podam ci kilka tytułów:

Unreal , Quake, Half Life, Far Cry, Crisis.

A i trudno znaleźć bardziej przehajpowaną grę od Reach, gdzie się podziały te epickie bitwy, 40 pojazdów na ekranie, sandboxowe misje, mroczny klimat, grafika wyznaczająca standardy już nie mówiąc o SI gorszym niż w H3. Nie mówię, że gra jest słaba(daje 8+/10) ale w porównaniu do tego co obiecało Bungie i czytałem przed premierą to zawodzi na całej linii.

Co do różnic pomiędzy Gow3 i Reach to ta pierwsza nie ma żadnej konkurencji i rządzi w swoim gatunku, a od tej drugiej jest kilka lepszych fps ;)

Opublikowano

Mogliby na Move przenieść Jurrasic Park ze starych automatów z salonów gier.

Nawet nie mów. Do dziś jak mam okazję to wszystkie drobne po wydaje na wybijanie dinozaurów. A ponieważ taka okazja zdarza się niezwykle rzadko to JP na Move przyjąłbym z otwartymi rękami.

Pytałeś o co chodzi z reklamami Wii w Polsce. Jeśli cię to faktycznie interesuje to polecam ten wywiad:

http://polygamia.pl/Polygamia/12,95387,8541511,PTV_19___ta_o_Nintendo_w_Polsce.html .

Opublikowano

Uwierz mi,że nie mam na celu nikogo przekonywać do PS3. ;] Jak sobie chcecie tak grać w to Halo czy co tam jeszcze to se grajcie. Nie bronię wam ;)

No to po co się wpisujesz? Donsterydo odpowiadał Zwyrolowi, na dodatek nic nie pisał o PS3 a ty się wpieprzasz między wódkę a zakąskę ze swoimi bzdetami, WTF?

Powiedz ty mi czy to jest temat Zwyrol vs. Donsterydo czy temat dla wszystkich użytkowników tego forum? Mogę się wpieprzać kiedy chcę,nie zabronisz mi tego...prywatę można sobie robić na PW ;]

Zresztą lepiej,żebym skończył tą dyskusję. Xboty swoje , PSlejwy swoje.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Btw jakie jest określenie fanów wielkiego N?

Opublikowano

Ale jest swietna gra, tak jak zapewne BO.

dopoki znowu sie nie polapiesz ze cala gre to jedna dluga sekwencja skryptow postawiona wzdluz jednej prostej kreski. sorry, jesli dev mi wciska, ze gry musza byc dzisiaj "epickie" i maskuje w ten sposob swoj brak kreatywnosci/umiejetnosci na rozbudowanie tytulu, to ja kicham na takie gry. nie kupie na zlosc, a nie sciagne bo sie brzydze <ultra cool ignorant>

a gry maja dawac fun. jesli halo fun to spoko- grunt to sie wkrecic w gre, nie wazne jak dziwna by byla.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Nic ci nie będe zabraniał, tylko mówię że wbiłeś się w dyskusję, tak jakby donsterydo cokolwiek złego napisał o Sony (a przecież pisał tylko o polityce MS?), a ty od razu wyskakujesz z wyliczaniem tytułów itd, no człowieku weź się ogarnij.

Opublikowano

dobra jako że męczyłem ps3 przez 3 lata nonstop (męczenie w pozytywnym tego słowa znaczeniu), od 3 tygodni przeszedłem na x360. Moje spostrzeżenia na temat obu konsol...

Po pierwsze fanboy'e... śmierdzicie bo nie wiecie o czym piszecie :P

Obie konsole są na dobrą sprawę równe tylko powinni nimi operować inni gracze... Tzn. Przypomina mi się walka n64 vs pierwszy psx, tyle że w tym momencie to x360 robi za ówczesnego psxa... może aby nie przynudzać napiszę - oraz + obu konsol a na końcu podsumuje....

ps3 (najpierw - )

ps3:(-)

- błędy w pss(błędy, lagi itp)

- trophy zrobione na siłę (sony zauważyło że na x360 to przeszło i na "chama" wymusili pucharki)

- zawieszenia konsol w trakcie przechodzenia tytułów (który posiadacz tego nie miał)

- brzydsze (minimalnie w większości przypadków) tytuły multi-platformowe

- osobisty i największy - , braki w moich ulubionych niszowych gatunkach,, rpg/jrpg

- również osobisty - , dla innych może być + , wodotryski graficzne w exach na rzecz fabuły, gier dla "mózgowców": strategie/rpg/jrpg/logiczne, (owszem istnieją takowe ale mogę je zliczyć na jednej ręce)

przejdźmy do +

- może błędy i lagi w pss są ale jest darmowy

- exy są kozackie: grafika/muzyka (ale z drugiej strony troszkę bezmyślne), jak pisałem poza np. demons soulem i hr, brakowało mi prawdziwego intelektualnego wyzwania...

- pad (osobiście, chwilowo nie moge się przyzwyczaić do tego z xa- grając na konsolach sony od około 14 lat), gdzie nagle zamiast X wyskakuje mi A :P

- blueray: mi osobiście to nie przeszkadza jeśli chodzi o dvd od xa ale lepszym rozwiązaniem jest jednak nośnik blueray...

- 3D, full HD pierdu pierdu itp.

- move (miła alternatywa i już nie trzeba kupować wii :) )

x360 (-)

- płatny live (i dopiero teraz w Polsce- kpina troszkę....)

- pad (jeszcze długa droga przede mną do okiełznania go :P, a starego psa ciężko nauczyć nowych sztuczek :P )

- nośnik dvd (juz mało przyszłościowy- ale jak pisałem wcześniej mi to nie przeszkadza)

- brak przeglądarki internetowej

- kinnect (cena ssie powiedzmy sobie w prost...)

teraz +

- większa ilość tytułów

- lepsze ceny gier

- brak lagów i błędów na live (za coś w końcu płacimy :P )

- również exy: w końcu jakieś intelekualne wyzwania- do wszelakich rpg/jrpg/strategii konsola idealna...

- w większości ładniej wyglądające tytuły multi-platformowe (w minimalnym lub troszkę większym stopniu)

Póki co takie są + i - dla mnie obu konsol, reszty nie uwzględniam gdyż po co pisać o czymś co jest równe w obu konsolach.

Chwilowo oceniam obie konsole na równym poziomie aczkolwiek przez exy na x360 (mass'y, fable'sy , rpg/jrpg ) chwilowo przyjemniej w konsolę wielkiego Billa gra ale może za rok będe miał ich dosyć... kto wie :P .

Edytowane przez xzdunx

Opublikowano

Jak to mawiają "Shit just got real" - Amazon właśnie wyprzedał wszystkie bundle konsol X360 4Gb/250Gb z Kinectem (sam Kinect niedostępny od startu).

MaroS: Może Nitki ? ;)

MBeniek: Jurrasic Park w salonach arcade to był inny świat :D

Opublikowano

Zwyrodnialec: Poczekamy zobaczymy. M$ ma zupełnie inną politykę jeśli chodzi o ujawnianie swoich gier. Np. ostatnio przecież były plotki o reaktywacji PGR. Do tego ostro poszli w mocne produkcje na XBLA.

Małe porównanie sprzedaży gier Move (only) vs Kinect (only):

Dane z VGC więc trzeba przyjąć margines błędu +/- 10%

Move (gry nie bundlowane / JP nie podaję bo tam jest kilka bundli z różnymi grami) :

- Sports Champions EMEA (8 tygodni) 320 tys.

- Time Crisis Razing Storm USA EMEA (2/1 tygodni) 24 tys.

- The Fight EMEA (1 tydzień) 11 tys.

- The Shoot USA EMEA (1/2 tygodnie) 20 tys.

- Kung fu rider USA EMEA (7/8 tygodni) 29 tys.

- STart the Party EMEA (8 tygodni) 72 tys.

Kinect USA 1 tydzień:

- Kinect Sports 142 tys.

- Dance Central 132 tys.

- Kinectimals 98 tys.

- Your Shape: Fitness Evolved 61 tys.

- Fighters Uncaged 31 tys.

- Kinect Joyride 31 tys.

- Sonic Free Riders 18 tys.

- Motion Sports 16 tys.

- Adrenalin Misfits 3 tys.

- Dance Masters 3 tys.

Łał plotki o PGR... i inwestowanie w tytuły XBLA...moc:good: GT5,K3,Infamous 2,Resistance 3,TLG się chowają :ninja: Tia wiem samo Halo Reach czy GOW 3 jedzą te wszystkie tytuły na śniadanie :potter::turned:

Acha i co w związku z tym?

Już od kilku lat słysze lament fanboyów sony że w następnym roku nie bedzie w co grać na x360. Za to co roku wymieniane są na PS3 te same tytuły GT5, Last Guardian, Agent, Little Big Planet 2. Wcześniej God of War 3 był wymieniany 2 lata. Coś czuje że podobnie będzie z Killzone 3.

Opublikowano

nie wiem po co się wdajecie w dyskusję z/ze zwyrolem na temat halo i gowIII, ona z góry jest skazana na niepowodzenie :teehee:

cieszy sukces kinecta bo to faktycznie świetny kawałek sprzętu, działa jak należy a te wszystkie mity tworzone przez rok na temat kinecta nie istnieją. Naprawdę na to mogą być kozackie i świeże gry dla HC graczy.

Edytowane przez bigdaddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.